Pravda o BB krémoch

Počúvli ste svoju kamarátku, známu alebo dobre mienenú radu nejakej blogerky a dospeli ste k názoru, že vy si BB krém nikdy nekúpite, lebo to budú márne vyhodené peniaze? Potom zbystrite pozornosť. Pokúsim sa vyvrátiť niektoré tvrdenia, ktoré sa nemusia tak úplne zakladať na pravde a vysvetlím, čo takéto zdanie môže vyvolávať.


"Niektoré BB krémy na pokožke po čase tmavnú"

Ťažko povedať, čo robí krémy tmavšími, no tmavnutie môže podľa mňa spôsobovať strata vlhkosti, v dôsledku ktorej povrchový film hustne a tým aj prirodzene prechádza farebnou stupnicou od svetlejšej farby k tmavšej. Však s cestom na koláč to máte tak isto. To, čo vytiahnete z trúby, nikdy nemá rovnakú farbu ako to, čo do nej dáte. Po upečení a odparení nadbytočnej vody máte koláč tmavší.

Toto by sa kozmetike prirodzene stávať nemalo, avšak nemalo by sa to stať ani pokožke a napriek všetkému sa to deje. Pokožka má svoje potreby. Ak nedostane svoju vodu i výživu, vezme si to z iných zdrojov, napríklad z BB krému. Niekto možno bude namietať, že krém má plniť aj túto funkciu. To je pravda, má. Ale keby mal BB krém korigovať aj extrémnejšie zmeny, potom by sa nevolal "BB krém" a svoje miesto by nemal v dekoratívnej kozmetike. Krém by dostal prívlastok "tónovací", "denný", "liečebný". Tento však nenahradí bežnú starostlivosť, preto by sme sa mali o seba riadne starať. Ak vaša pokožka nepatrí k problémovým, dobre ju hydratujete a krém napriek tomu tmavne, potom vážne nemáte ten dobrý krém. Z dobrého krému by sa nemala voda odparovať tak, aby tmavol a stával sa hustým.

"Niektoré BB krémy rýchlo schnú a časom sa začnú dokonca zlupovať"

Vyschnutý mejkap na pleti a aj vyschnutý koláč sa mrvia... Žiadny svetový objav to nie je. Teraz sa nechcem zastávať všetkých BB krémov na svete, ale ono vážne netreba kritizovať každý jeden výrobok. Na predošlom príklade som vám ukázala, že nie je kozmetika ako kozmetika a nie je pleť ako pleť. Moja pleť je síce mastnejšia, no nedostatkom vlhkosti ani iných živín rozhodne netrpí. K hydratácii jej pomáham aj tým, že si pred nanesením mejkapu vždy pleť natriem krémikom a preto nemá potrebu "spapať" každý dekoratívny výrobok, ktorý na ňu natriem.

Kto sa celý deň zdržiava v klimatizovanom prostredí a celodenne mu tá pomyselná špongia odsáva všetku vlhkosť z pokožky a ešte sa nedokáže ráno ani poriadne ponatierať, toho nespasí ani sebalepší BB krém či mejkap. BB krémy sú väčšinou univerzálne a nepíše sa na nich, či sa dajú používať aj na pleť s nejakým problémom. Budú teda určené skôr pre pleť mierne nedokonalú, ale správne ošetrovanú. Samozrejme, príliš veľká hustota BB krému a prakticky žiadna možnosť rozotrieť ho, to je niečo úplne iné. To už nesvedčí o dobrom kréme a aj také krémy sú... žiaľ.

"Niektoré BB krémy nevyzerajú na pokožke prirodzene"

Pravda aj nepravda. Tie menej kvalitné skutočne môžu vyvolávať dojem masky, ale poväčšine je chyba niekde inde. Nevieme vybrať ten správny krém podľa typu pleti, alebo si vyberieme príliš tmavý, príliš oranžový, alebo sme lajdáčky a nestaráme sa o seba. Žiaľ, niektorí výrobcovia vôbec nemyslia na bledé ženy a aj ten najsvetlejší krém je príliš tmavý. A potom vyzeráme tak ako vyzeráme.

Aká je rada? Chce to len trpezlivosť a skúšanie vzoriek, aby ste si našli ten správny odtieň. Čo sa týka problémovej pleti, tam je to dlhší boj. Pleť, ktorá je miestami suchá a vytvárajú sa na nej lupinky, pleť s výraznými T-zónami, ktoré sa pred líčením ani len nesnažíme nekorigovať nejakým liečebným krémom, dehydrovaná pleť, úplne premastená pleť, to všetko sú typy, ktoré s BB krémom nebudú vyzerať bohvieako vábne. Ako to napraviť? Povedala by som to tak, že bez práce nie sú koláče. Pohľadajte vhodnú kozmetiku, dajte sa do poriadku a potom už nebudete potrebovať mejkap.

Ak ste čítali článok Tipy pre profesionálne líčenie - druhú časť o krytí nedostatkov, potom viete, že aj jednotlivé výrobky dekoratívnej kozmetiky by si mali medzi sebou vyhovovať. BB krém je niečo podobné, ako je mejkap. Ani mejkap vám vždy nesadne a aj ten si musíte vždy voliť s ohľadom na typ pleti. Mastná pleť sa nebude prekrývať olejovým mejkapom a suchú nebudeme trápiť mejkapom, ktorý šupinky ešte viac zvýrazní a pleť ešte viac vysuší, to dá rozum. Takže ešte raz opakujem, aby ste si vždy vyskúšali vzorku, skúsili ju aj skombinovať so svojim púdrom (a sledovali, čo to spraví), nechali ju na sebe niekoľko hodín a potom vyšli na denné svetlo.

Pokiaľ váš nový BB krém vyvracia všetky spomínané vety, potom gratulujem. Vybrali ste si dobre.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes