Virtuálne líčenie vs. realita

Mám od prírody svetlé hnedé vlasy, ktoré v lete zvyknú vyblednúť na takmer blond farbu. Moja farba očí, vlasov i pleti je typická pre ženy letného typu, ktoré by sa mali vyhýbať extrémne jasným farbám. No na druhej strane, málokto ostane celý život pri jednej a tej istej farbe vlasov. Ani ja nie som výnimkou.


Je logické, že nebudeme pri každej zmene kupovať kompletne nové líčidlá, ale napriek tomu by to chcelo poriadne zvážiť, čo na seba. Ako však stanoviť tú správnu hranicu medzi vkusom a nevkusom?

Na pomoc si môžeme vziať webové stránky, ktoré "virtuálne nalíčia" každého, kto na stránky nahrá svoju fotografiu. Moja najobľúbenejšia stránka je http://promense.kafe.cz/.

Predtým, než stlačíte spúšť a svoju podobizeň nahráte na stránky, je dobré uvedomiť si niekoľko dôležitých vecí.

Ako prvé si treba premyslieť, či idete skúšať len líčenie, alebo aj účes. My teraz ideme skúšať líčenie a preto by fotografia tváre mala byť čo najprirodzenejšia a farba pleti by mala čo najviac zodpovedať realite. Fotíme sa teda pri dobrom svetle a s dobrým rozlíšením. Ak by bola fotografia príliš tmavá, či svetlá, akékoľvek líčidlo bude vyzerať maximálne výstredne až vulgárne.

Je jedno, či váš nos tak vyzerá veľký, alebo máte úzke pery, do objektívu sa v každom prípade pozerajte priamo. Nie zdola, zhora alebo z boku, ako to zvyknem často robiť ja, keď si robím profilové fotky na Facebook. Ideálna poloha tváre je samozrejme prirodzená, nie naklonená. V opačnom prípade budete mať veľký problém presne vykresliť líniu očí.

Farba vlasov tiež veľa napovie o tom, aké farby budú tvári svedčiť najviac. Na fotografii by sme teda mali ponechať vlasy viditeľné a nie ich za každú cenu vyčesávať, či uhladzovať. Nemali by však padať do očí.

Hotovú fotografiu nahráte na stránky. Systém je inteligentný a sám navádza, aký bude ďalší krok. Jeden krôčik za druhým označíte vonkajšie kútiky očí i pier, vyberiete ich línie a potom už len klikáte na farbičky a štýly.

Na mnou spomínaných stránkach sa dá takto odskúšať viacero farieb a štýlov líčenia. Systém vám aplikuje očné tiene v jednej alebo dvoch farbičkách podľa rôznych modelov, nakreslí očné linky i nalíči riasy.

Vyberiete si z palety farieb rúžov na pery, kontúriek i tváreniek. Sú tam aj mejkapy, ale túto možnosť ja osobne nepoužívam, pretože podsvietenie tváre jediným odtieňom sa asi sotva priblíži realite.

Výsledky rôznych testíkov a pozorovaní ma radia k ženám letného typu, ktorému svedčia farbičky studené a nie veľmi intenzívne. Avšak najlepšie si to človek predstaví s pomocou obrázkov. Ja uvádzam niektoré z podarených návrhov servera. Dobre si všimnite, že pri niektorých farbách som musela výraznejšie zmeniť aj štýl aplikácie, aby líčenie nevyznelo príliš umelo. Ako vidíte, so štetcom sa dá na internete čarovať. Verím, že realita prinesie aspoň čiastočne uspokojivý výsledok.






















Vo svojej zbierke mám mnoho rôznych tienikov, ale nevylučujem, že časom by mohli pribudnúť aj ďalšie. Moja virtuálna premena na stránkach ProměňSe.cz mi ukázala, že ďalšie nákupy líčidiel do mojej výbavy by mohli prebiehať napríklad aj v tomto duchu.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes