Modré oči, hnedé oči... aký očný tieň?

Sú teórie, ktoré rozlišujú ženy do 4 skupín nazývaných podľa ročného obdobia. Pokročilejšie typológie už rátajú s 12 skupinami, ktorých názvy tvoria ročné obdobia a prívlastky, ktoré definujú vhodnú farebnú škálu o niečo presnejšie, no ani tieto sa nie vždy trafia.


Sme ženy a príroda nám ako ženám do vienka podarovala schopnosť rýchleho chápania a odhadu aj v situáciach, kde svoje konanie nevieme logicky zdôvodniť. Pozrieme na topánky či oblečenie a hneď vieme, či nám sadne. No keď príde k tomu, aby sme si volili nejaký štýl, argumentom, ktorý najviac zaváži, je móda. Budem sa páčiť? Zapadnem do davu? Vôbec neberieme do úvahy svoje pocity.

Nie je správne otrocky sa držať módnych diktátov či teórií. Vcelku dobrým východiskom je vybrať si tieniky podľa farby očí. Tá by s očami nemala ladiť, ale by mala skôr kontrastovať. Samozrejme, všetko s mierou.

Druhým krokom je určiť, či nám svedčia teplé alebo studené tóny a od toho sa ďalej odraziť. Aby som toto zistila, urobila som si malý test s farebnými šatkami. Najskôr som k svojej tvári priložila šatku studenej ružovej farby a sledovala výsledok. Hneď po tom som to skúsila s so šatkou teplej broskyňovej farby a bolo všetko jasné. Mojej pleti lepšie pasujú studené tóny.

Nie je studená ako studená. Farbičky môžu byť intenzívne, ako keď v zime sneh kontrastuje s nebesky modrou oblohou a zelenými vetvami ihličnanov, ale tiež tlmené, akoby vytiahnuté od letného slnka.

Aj teplé tóny si vieme zatriediť. K jari patria rozžiarené svieže teplé farby kvetov a zelene, jesennému typu svedčia farby s prímesou oranžovej, červenej a žltej, akoby ich miešala príroda v súlade s popadanými listami stromov.

Aby bolo jasné, aký je v tom rozdiel, nižšie vidíte dva obrázky. Je to vlastne jeden a ten istý obrázok potoka, len je rôzne kolorovaný. Prvý v studených a druhý v teplých farbách.

Studené farby evokujú chlad a potôčik i jeho okolie budí dojem obdobia tesne pred napadnutím prvého snehu.Pokiaľ ste letný alebo zimný typ, zhruba takéto farby by mohli pasovať i vám.


Na druhom obrázku je všetko rozžiarené a akoby vyhriate slniečkom. Príroda vyzerá živo ako uprostred jari či jesene.


Buďte ako príroda a zafarbite všetko podľa toho, čo vám je prirodzené. Tak ako studená voda nepreteká horúcou púšťou, tak teplý potôčik neudrží svoje teplo v ľadovcovom koryte.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes