Kozmetický súboj: objemové riasenky Astor

 Kozmetický súboj: objemové riasenky Astor


Viem, že pre mnohých je výber riasenky španielskou dedinou. Vám sa možno zdajú všetky rovnaké a vyberáte si podľa toho, ktorá má sympatickejší obal. Ale ono by to nemalo byť práve takto. Vyberáme si na základe vlastností a ja vás to dnes skúsim naučiť. Ako príklad schválne používam riasenky značky Astor, aby ste videli, aké sú medzi nimi rozdiely a aby ste lepšie vedeli, ktorá z nich vám sadne najlepšie.

Všetky v dnešnom článku spomínané riasenky sú objemové. To znamená, že riasam, ktoré vyzerajú riedko, dodajú hustotu. Každučkú riasu by mali rovnomerne obaliť farbou, urobiť ju hrubšou, možno aj výraznejšou a niektoré z nich sú určené aj na vytáčanie. Ktoré sú na čo, to nám napovedia kefky.

Riasenka STIMULASH Volume mascara má úplne klasickú kefku, akú vidíte u XY riaseniek tejto i iných značiek. Máte veľmi jemmé riasy, ktoré hádam ani nemáte problém nadvihnúť, no vždy ich zlepíte? Potom si od značky Astor vyberte radšej túto. Alebo Play It Big či niektorú z Lovely Doll, ale tie som neskúšala. Objemové riasenky sú iné ako predlžujúce a schnú oveľa rýchlejšie, pretože majú vyšší podiel tuhých látok. Dôvod, prečo by ste mali použiť práve túto kefku, spočíva v tom, že je hustá a klasické kefky bez kadejakých oblúčikov nenaberú toľko farby ako tie, ktoré sú tvarované. Môžete sa teda pri prvom manévri sústrediť rovno na rozčesávanie bez strachu, že koľko tej farby na tie svoje riasy zasa nakydáte. 

Riasenka SEDUCTION CODES N°1 Volume & Definition Mascara sa podobá na Stimulash, ale jej kefka je tvarovaná tak, že v strede robí oblúčik. Vďaka oblúku pojmete viac rias a môžete s nimi pracovať naraz. Aj táto kefka by mohla byť pre jemné riasy, no oceníte ju najmä vtedy, keď tie vaše trsy smerujú do všetkých strán, len nie dohora a máte problém ich dostať všetky pod kontrolu na prvý šup. Keď ich neviete nadvihnúť naraz, opakovanými nanášaniami dávate stále viac a viac farby a to je pre jemné riasy konečná. Potrebujete ich zvýrazniť a všetky naraz vytočiť, ale nie zaťažiť. Dobre bude azda fungovať aj Curved alebo False Lash Look maskara. Tiež majú oblúčik.


Kartáčik BIG & BEAUTIFUL BFLY Butterfly Look Mascara je špecialistom pre moje riasy a bude aj pre vaše, ak ich nemáte až také jemné, dokonca ani krátke nie sú, ale objem sa im hodí a vytočenie tiež. Keď sa líčim, väčšinou si zababrem vnútorný kútik (tam nemám veľa rias a sú krátke) i spodné viečko a môj večný problém je to, že tie riasy vo vonkajších kútikoch nenadvihnem a potom ako keby som ani nebola namaľovaná. Ale s týmto kartáčikom to ide, pretože vďaka oblúčiku sa nezamažem a vďaka rozšíreniu na konci sa koná aj nadvihovanie. Seduction Codes No. 3 môže byť pre riasy môjho tipu tiež OK.


Po riasenke Big & Beautiful Style Muse Lash Sculpting Mascara siahnite vtedy, keď objem máte ako taký, dĺžka je no... OK, riasy nie sú ani jemné, no sú veľmi ťažké a každá riasenka ich polepí a ešte viac zaťaží. S kefkou tohto typu sa objem nielenže nestratí, ale sa aj získa a keďže nie je prehnane hustá, tak bude vedieť aj spraviť nadstavbu na riasach, čím sa predĺžia. Vďaka oblúku pôjdu i nahor. Seduction Codes No. 3 by mohla taktiež spraviť dobrú službu, len pri vytáčaní rias nahor by bolo trošku viac práce. Pri tejto poslednej riasenke a vlastne i pri tých predošlých je však rozhodujúca aj textúra a preto poďme porovnať zloženia jednotlivých riaseniek.

 Názov riasenky základná 
výživná 
výbava 
špeciálne
výživné
zložky 
zložky
vytvárajúce
hustotu 
STIMULASH Volume mascara  PANTHENOL,
TOCOPHERYL ACETATE,
GLYCERIN,
HYDROGENATED CASTOR OIL, ARGININE, CAFFEINE, APIGENIN, MYRISTOYL PENTAPEPTIDE-17, Biotin, HYDROLYZED KERATIN, SODIUM HYALURONATE, OLEANOLIC ACID, BIOTINOYL TRIPEPTIDE-1 TALC, BAMBUSA ARUNDINACEA LEAF EXTRACT,
SEDUCTION CODES N°1 Volume & Definition Mascara  PANTHENOL, TOCOPHERYL ACETATE, TOCOPHEROL, ASCORBYL GLUCOSIDE, GLYCERIN, RETINYL PALMITATE  HYDROGENATED VEGETABLE OIL, COLLAGEN, HYDROGENATED OLIVE OIL, OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, HYDROLYZED KERATIN, PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL, CERAMIDE 2, OLEA EUROPAEA (OLIVE) OIL UNSAPONIFIABLES,  TALC, BAMBUSA ARUNDINACEA LEAF EXTRACT, GOSSYPIUM HERBACEUM (COTTON) POWDER, SERICA /SILK POWDER/POUDRE DE SOIE,
BIG & BEAUTIFUL BFLY Butterfly Look Mascara  PANTHENOL, TOCOPHERYL ACETATE, TOCOPHEROL, ASCORBYL GLUCOSIDE, GLYCERIN, RETINYL PALMITATE, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, COLLAGEN, HYDROGENATED OLIVE OIL, OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, HYDROLYZED KERATIN, PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL, CERAMIDE 2, OLEA EUROPAEA (OLIVE) OIL UNSAPONIFIABLES, TALC, BAMBUSA ARUNDINACEA LEAF EXTRACT, GOSSYPIUM HERBACEUM (COTTON) POWDER, SERICA /SILK POWDER/POUDRE DE SOIE, 
Big & Beautiful Style Muse Lash Sculpting Mascara  PANTHENOL, TOCOPHERYL ACETATE, ARGININE, COLLAGEN, HYDROLYZED KERATIN TALC

Takže v tabuľke vidíte, že v prvých troch riasenkach je viac zložiek vytvárajúcich hustotu. To svedčí o tom, že riasenky sú vyslovene objemové. Výťažok z tŕnistého bambusu (BAMBUSA ARUNDINACEA LEAF EXTRACT) riasy obaľuje, spevňuje spolu s mastencom (TALC) a dotvárajú ilúziu, že je rias viac. Seduction Codes No 1 a BFly ako riasenky pre efekt rátali aj so zvýraznením rias, ktoré sú samé o sebe pevné (nie úplne jemné). Obidve majú v sebe prášok z bavlny (GOYYPIUM HERBACEUM (COTTON) POWDER) a hodváb (SILK POWDER). Majú dať aj lesk a dôraz. 

Riasenka STIMULASH Volume mascara 


Zameranie tejto riasenky je na výživu a rast rias, čo podporuje tvrdenie, ktoré som napísala o účinkoch kefky. Máte riasy jemné, nuž aby neboli až také slabé, aby sa nelámali a aby nevypadávali, značka Astor vybavila textúru trošku iným zložením. Arginín, kofeín, apigenín, vitamín biotín a peptidy, ktoré vidíte v špeciálnych zložkách, sú látky, ktoré podporujú zdravie a rast rias. Čiže tu to nebude o naprávaní štruktúry rias navonok, ale skôr o výžive celej riasy od korienka až po končeky. Možno je jej základná výbava ochudobnená o antioxidanty, no to jej špeciálna výbava vynahradila. Sú v nej navyše hydratačné látky - hyaluronát sodný (SODIUM HYALURONATE) a ricínový olej (HYDROGENATED CASTOR OIL), po ktorom rastú riasy hebké a zdravé. Pozor na toto zloženie by si mali dávať majiteľky citlivých očí. 

Efekt na moje riasy nie je nejaký WOW, lebo ich nemám jemné a tak výsledok sa nejaví veľmi výrazný. Keď sa na mňa pozriete zdiaľky, nevšimnete si riasy tak ako u BFly, ale výživa je cítiť. Riasy pri odličovaní nie sú také tvrdé a krehké. Ak chcete vidieť, ako vyzerá na mojich riasach, pozrite si článok s líčením Moje modro-fialové blues.

Riasenka SEDUCTION CODES N°1 Volume & Definition Mascara


Riasenku Seduction Codes No. 1 nemusím veľmi rozoberať. Jej zloženie je navlas rovnaké ako zloženie BFly. Obidve boli vymyslené na mieru riasam, ktoré sa často líčia, často odličujú a už majú toho (obrazne povedané) "plné zuby". Rastú dobre, no sú krehké, lámavé, poškodené. Úlohou náplne je potrieť ich olejmi, ktoré sa o nej postarajú a zaceliť vlákna kolagénom s keratínom. Pridané boli aj antioxidanty, aby riasy odolávali času a prostrediu. Až na tie pigmenty a dve či tri iné látky majú v sebe úplne to isté a ešte aj v rovnakom poradí, čomu sa teším. Rozdiel je len v kefke. Vďaka nej a jej hustote vie riasy krásne zvýrazniť všetky naraz. Na rozdiel od BFly sú štetinky od seba rovnako vzdialené. Stredová os kefky je totiž rovná a tak pravidelne postavené štetinky kolmo na túto os stále vytvárajú hrebienok, s ktorým riasy nepolepíte. 

S touto riasenkou sa mi veľmi dobre líči, akurát tie vnútorné kútiky si vždy zababrem, no pri troške snahy sa mi vždy podarí vytočiť všetky krásne dohora a nezlepiť ich. Mame sa táto riasenka na mne veľmi páčila. Môžete ju na mne vidieť aj v tomto článku.

Riasenka BIG & BEAUTIFUL BFLY Butterfly Look Mascara


BFly je moja najobľúbenejšia riasenka. Všimnite si jej kefku. Na vnútornej strane oblúkov sú trsy štetín hustejšie, na vonkajšej sa oddiaľujú. To je prvý rozdiel oproti Seduction Codes No 1. Druhým podstatným rozdielom je dĺžka štetín. BFly ich má od polovice smerom k špičke kratšie a preto vie moje krátke riasy vo vnútornom kútiku predĺžiť. Predĺžujúce riasenky majú vždy krátke štetinky, ale toto je kombinovaná riasenka, ktorá tým chumáčom vo vonkajších kútikoch dodá objem a k sa s ňou dobre narába, tak ich tými bruškami esíčok vždy trošku odkopne smerom nahor a ja tak neriešim nejaké manévre. Ako som spomínala, zloženie je úplne rovnaké ako u Seduction Codes No. 1 a ak si o tom chcete prečítať viac, pozrite tento článok.

Riasenka Big & Beautiful Style Muse Lash Sculpting Mascara


Style Muse sa práškom vyhla, používa len mastenec kvôli tomu, že chcela štruktúru odľahčiť kvôli nadstavbe rias do dĺžky a namiesto práškov pridala vosky, aby riasy držali tvar. Je i nie je výživná. V základnej výbave má svoje vitamíny a dá sa povedať, že sa stará o riasy i čo sa týka pevnosti i čo sa týka rastu. Všimnite si, že používa arginín, ktorý má Stimulash a kolagén s keratínom, ktorý našiel miesto v BFly a Seduction Codes No 1. Je to taký chameleón - kompromis medzi predĺžením a objemom. Viac som o tejto riasenke napísala v tomto článku.

Mne táto riasenka sedí i nesedí. Na mojich riasach vrstvenie nefunguje, čo je celkom pochopiteľné. Nemám ťažké riasy, takže kefka sa mi nehodí. Ani vosky mne netreba. Mne sa žiada viac objem a na to mám lepšiu BFly. Ale zasa môžem povedať, že predĺženie a zvýraznenie rias naozaj nie je zlé. Ak vám ide viac o to predĺženie a vytvarovanie jemných rias smerom nahor, aby ste pri tom nestratili a možno aj získali nejaký ten objem, tak toto je vhodný kandidát.

Záver a zhodnotenie

Ako skončil súboj? Nedá sa povedať, že by som mala výhrady voči ktorejkoľvek z riaseniek. Majú super zloženie a každá je zameraná iným smerom, o čom svedčia tiež ich kefky. U mňa to vyhráva BFly a Seduction Codes No. 1 kvôli kefke, ktorá dokonalým spôsobom rešpektuje typ mojich rias, ale ja mám iné riasy a Vy iné. 

Než sa pre jednu z nich rozhodnete, určite odporúčam zvoliť kefku podľa toho, čo som napísala a obsah podľa preferencií. Koniec koncov, keby Vám sedel obsah a kefka nie, nie je problém použiť kefku z inej riasenky, ktorá Vám vyhovuje lepšie, nie? Nikde nie je napísané, že s danou riasenkou musíte používať len tú kefku, ktorá je súčasťou balenia.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes