Bioderma: Sébium umývacia kocka

 Bioderma: Sébium umývacia kocka

Akné na tele. Moja nočná mora, ktorá sa stane realitou vždy vtedy, keď mi najviac pije krv. Akné na chrbte mi žily až tak netrhá. To predsa pod oblečením nevidieť. No keď idete niekde von baviť sa, chcete si dať tričko s výstrihom a presne uprostred sa na vás škľabí veľký červený pupák, tak to je naozaj na šľak trafenie. :-) Tá radosť, keď asi po pol hodine vymyslíte outfit, všetko v predstavách farebne zladíte a potom môžete tričko šmariť späť do skrine... :-D Bude tomu koniec?


Momentálne sa snažím o očistu tela a jeho uvedenie do harmónie. Do stravy si pridávam chia semienka, jem veľa zeleniny a pijem čistiace čaje. Toto žiaľ veľakrát vedie k akné na tele, ktoré sa snaží zbavovať toxínov všetkými možnými cestami. V mojom prípade sa to deje žiaľ aj cez kožu a až sa zbavím všetkého, problémy prestanú. Ja tomu verím. Aby ste rozumeli tomu, prečo sa toto deje, napíšem presne, o čo ide. 

Neviem, či vám niečo hovorí Ajurvéda a tri typy osobnosti / pokožky Váta, Pitta a Kapha. Niečo som o tom napísala aj v článku Ajurvéda a zdravá pokožka. Ak ste o tom ešte nikdy nepočuli ani nečítali, odporúčam vám urobiť si Dóša test na stránke joga-ajurveda.sk a všimnite si hlavne telesné funkcie a fyzické vlastnosti. Dosť z toho zistíte o sebe a potrebách vašej pleti. Možno robíte veľa vecí zle a len podvedome ťahá k správnej ceste. Nuž skúste sa ňou pobrať a možno vaše problémy prestanú. Odkedy chodím skôr spať a obmedzujem niektoré potraviny, naozaj sa cítim lepšie.

Moja (a každého iného) správna cesta vedie cez harmonizovanie organizmu a vyhýbanie sa tomu, čo mi nerobí dobre. Vedie cez vypočutie potrieb tela a bojovanie správnymi prostriedkami, pretože problémom sa nikdy nevyhnete. Ja som zistila to, čo som už dávno vedela - že mi vadí teplo a že mám pokožku náchylnú na červenanie a sedí to. :-) Keďže sa nemôžem odsťahovať do Grónska či na Island (čo by som najradšej) a vyhnúť sa teplu, tak sa s problémami pokožky musím pasovať kozmeticky. Napríklad týmto mydlom.

Moje skúsenosti s umývacou kockou Sébium

Vysušovanie - to je tá najhoršia alternatíva, keď idete riešiť nadbytok kožného mazu a upchávanie pórov. Ako viete, vysušovanie je liečba teplými podnetmi a Pitta má svojho tepla nadbytok + citlivú pokožku. Preto mne osobne viac sedia produkty z radu Sensibio a v čase problémov používam produktový rad Sébium, ktorý buď pôsobí mechanicky (Sébium maska), alebo nadbytočný maz rozpúšťa (micelárna voda, moussant, sérum), dezinfikuje pokožku, bráni tvorbe akné a to všetko šetrným spôsobom. 



Mydlo alebo umývacia kocka Sébium sa predáva v celofáne a papierovej škatuľke. Rovnako ako kocka Atoderm. Všetky potrebné informácie nájdete na obale alebo na webe Bioderma.sk. Skladovať ju však budete musieť prirodzene nie v škatuľke, ale v mydelničke. Najlepšia bude nádobka, ktorá umožní vode odtiecť, ale kocka v nej nebude stáť. Však to poznáte...

Kocka bola navrhnutá tak, aby pokožku nevysušovala ako klasické mydlá. Predovšetkým tu chýbajú alkalické látky, ktoré tvoria väčšinu mydiel a zbavujú pokožku jej typického kyslého plášťa. Táto to nerobí. Napriek tomu však maz rozpúšťa a spláchne ho spolu s penou do kanála. Keď sa vám dostane trošku peny do očí, nebudete šalieť tak ako po mydlách. Nie je to žiadny agresor a aj použité detergenty sú šetrné.

napenené mydlo na chrbte ruky
Kocka príjemne vonia, rovnako ako celý rad Sébium a vytvára jemnú penu. Nie hustú ako klasické mydlá ani sprchovacie gély, ale jej čistiaci efekt hodnotím ako výborný. Keď ju používate, ani sa vám nezdá, že by mala byť proti mazu a akné. Keď ju aplikujete, vznikne taký kĺzavý krémový povrch, až máte pocit, že by mohlo ísť skôr o produkt na suchú pleť. Ak tam aj niečo pôsobí mechanicky (nejaké čiastočky v štýle peelingu), na tom hladkom klzkom povrchu to necítiť. Bolo to zvláštne. No po opláchnutí som videla, že maz naozaj odstránila a pokožku dokonca upokojila. Ak som niekde mala rozrýpané akné, neštípalo to, ale prišla úľava. Mám pocit, že už vzniknuté vyrážky sa s ňou hojili rýchlejšie, ale to sa zatiaľ stalo len raz, že som mala vyrážky na väčšej ploche a mohla to takto vo veľkom pozorovať. Je to viac menej čistenie, nie liečba, takže efekt sa prejaví až po dlhšom čase. Kocku mám doma vyše dvoch mesiacov a momentálne ju používam viac preventívne, keď usúdim, že prišiel čas. Poznám na sebe príznaky PMS a vidím na sebe, kedy sa začnem viac lesknúť a viac potiť. Vtedy už zakročím, lebo prevencia je lepšia než liečba. 

Spočiatku som kocku používala na tvár, ale potom som usúdila, že moja tvár je na tom oveľa lepšie než chrbát. Takže opláchnem telo vodou, potom vezmem hubku, potriem mydlom a poriadne tou hubkou vydrhnem postihnuté miesta, aby vznikla pena. Nakoniec spláchnem. Pocit po umytí pokožky tváre či tela je taký, ako keď sa osprchujete krémovým sprchovacím gélom. Žiadne vysušenie ako býva po mydle. Hubku však nepoužívam príliš drsnú. Mám také tie sieťkové kvietky. Nepoužívajte froté žinky a ani iné dlho schnúce materiály, pretože než uschnú, stihne sa v nich nahromadiť až príliš veľa baktérií a tie stav pokožky len a len zhoršia. Správny materiál nebude ani drsný a vyschne do hodiny. Vtedy ma umývanie kockou proti akné naozaj požadovaný efekt. Pokožku mám naozaj lepšiu a myslím, že kocka na tom má svoje zásluhy. 

Ale pevne verím, že pochopíte, že vám nebudem fotiť svoj výstrih a ani chrbát, lebo chrbát netuším, ako by som odfotila a fotka výstrihu by sa hodila skôr na blog inak zameraný. ;-)

Moje hodnotenie kocky Sébium:

Hydratácia: 4 (nie super, ale necítim suchosť, takže celkom fajn)
Výživa a premastenie pleti: 5 (na začudovanie je kocka výživná a pleť je po nej jemná)
Čistiaci účinok: 5 fakt dosť dobrý
Vôňa: 5 (pekná ako celý rad Sébium, vonia tak bylinkovo a čistotou)
Celková spokojnosť: 9
Cena: odporúčaná cena je 7,29 EUR za 100g, čo nie je málo, no na ten účinok...

celkové hodnotenie - slovomVYNIKAJÚCA
obal / prezentácia výrobku
rýchlosť nástupu účinku
účinnosť v dlhodobom horizontehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
hydratácia vs. výživahttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
zmývateľnosť vs. čistenie
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg


Na moje akné na chrbte som doposiaľ nepoužívala špeciálne mydlá s výnimkou sírového a mydla s bielym ichtamolom. To však bolo už dávno a mydlá nielenže nevoňali, ale mi ani nepomohli, takže som na podobné experimenty zanevrela až kým som nevyskúšala túto kocku, ktorá zabrala. Preto tie pomerne vysoké hodnotenia. Cena žiaľ nie je práve nízka, no nemôžem povedať, že by sa mi kocka veľmi rýchlo míňala, keďže ju používam len na problémové partie. Takže keď beriem do úvahy spotrebu a časový horizont, zasa to nie je až taká premrštená cena. Nie je vylúčené, že vyskúšam zo zvedavosti ešte nejaké iné liečebné mydlo, no kým nenájdem také, ktorého zloženie by sa mi páčilo viac, ostanem pri kocke Sébium. 



Obsahové ingrediencie kocky Sébium

Hlavnými čistiacimi látkami sú v kocke Sébium detergenty (DISODIUM LAURYL SULFOSUCCINATE, SODIUM COCO-SULFATE). Boli však zvolené také, ktoré pokožku nezbavujú prirodzenej ochrany. Vytvárajú penu, ale len jemnú. Od SLS majú poriadne ďaleko, čo je len a len dobré. Mydlo nám pred napadnutím plesňami chráni látka zvaná dodecyl galát (DODECYL GALLATE), o ktorej však nemám nejaké špeciálne informácie. Viem len to, že sa používa aj v potravinárstve. Keby však mala nejaké zlé účinky na citlivú pleť, po toľkých použitiach by som to hádam poznala. Z pomocných látok už máme len emulgátor cetearyl alkohol (CETEARYL ALCOHOL), ktorý nám to drží celé pokope. Nejde o lieh, ale o voskovitú hmotu v tvare vločiek, ktorá má moc spájať tuky s vodovými zložkami.

Z olejov máme v kocke parafín (PARAFFIN), ktorý je tým, čo robí mydlo takým krémovým. Ide o bežnú kozmetickú ingredienciu, ktorá mne nevadí, hoci niekto by sa mohol ozývať, že ide o minerálny olej. 

Štvoricu MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES už predstavovať nemusím. Je to výživa, energia pre bunky, sú to lapače a viazače vody v pokožke. Z mojich starších článkov poznáte tiež sulfát zinočnatý (ZINC SULFATE), sulfát meďnatý (COPPER SULFATE) - látky tlmiace množenie baktérii v póroch, ktoré súčasne upokojujú podráždenú pleť a normalizujú tvorbu mazu. Menej mazu = menej čiernych bodiek = menej akné.

Objem kocky tvoria tiež rastlinné extrakty. Extrakt z listu ginkga biloby (GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT), ktorý rovnako ako sulfáty zasahuje do tvorby mazu. Gingko podporuje prekrvenie, distribúciu živín a tým aj prirodzené procesy, ktoré majú v pokožke prebiehať - myslím tým samočistenie a správnu reguláciu tvorby mazu. Nemenej dôležitý je aj pšeničný škrobTRITICUM VULGARE (WHEAT) STARCH - v pevnom stave. Ide o prášok, ktorý sa väčšinou v kozmetike vyskytuje vo forme granuliek. V kocke ich však necítite kvôli tomu parafínu. Škrob je veľmi jemný a táto látka je tou, ktorá pôsobí mechanicky (abrazívne). Nemá však škriabať. Ona len veľmi jemne obrusuje a vyhladzuje pokožku. 

Z rozšírených pórov tak aj s pomocou hubky a krúživých pohybov dostávate preč zoxidovanú hlavičku (zátku z kožného mazu), póry sa otvoria, vyčistia a pokožka dostáva šancu na zotavenie.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Jóooj, ten úvod akoby si mi z duše hovorila:) Super recenzia, vidím, že sa čoskoro aj ja pustím do mojej kocky:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes