Balea: pleťová maska Jahody a jogurt uvoľňujúca

 Balea: pleťová maska Jahody a jogurt uvoľňujúca

Za posledný rok mi rukami prešlo toľko pleťových masiek, že už ani Vikina na mňa nešteká. Zvykla si, že stále mením farby. Zavše som modrá, potom biela, čierna, zelená, ružová, žltá... Aj dnes bude zo mňa strašidlo. :-)


Asi najvtipnejšie som vyzerala so zelenou maskou a žltým tričkom. :-) Keby ma videl pán Chuck Russell, zaraz sa rozhodne obsadiť ma namiesto Jimma Careyho do filmu Maska 2, ak by točil pokračovanie. A nie, nestačilo, kúpila som si ďalšie dve masky. No... vlastne jednu z nich som si kúpila opakovane (mám už tretiu), ale až teraz som sa dokopala k písaniu článku.

Pravdu povediac, po skúsenosti s jahodovou maskou som dlho dlho nemala chuť skúšať nič jahodové, ale keď mi v DMke padol zrak na uvoľňujúcu masku Balea, tak som si povedala, že idem opäť pokúšať bohov pomsty kozmetickým maniačkam, ktoré nepoznajú mieru. A neostalo len pri nej, v košíku skončila aj maska s mliekom a medom. Medové veci ja môžem. No nekupujte to, keď masky stáli jedno euro...

Obe masky som skúšala ráno. Ich obaly sú úplne v pohode. Vrecúška sú dizajnovo krásne riešené, nálepky so slovenským prekladom obsahujú všetky potrebné informácie, nikto ich nenalepil cez zoznam ingrediencií a aj bez pomoci nožníc ich natrhnete v záreze zvaru a obsah vytlačíte. Z užívateľského hľadiska prijateľné balenie. Ako obstáli masky samotné?

Ospravedlňujem sa, že je tento článok len o jednej maske a nie o dvoch, ale tu je toľko ingrediencií, čo môžem rozoberať, že som radšej spravila dva články. :-p

Skúsenosti s Balea maskou jahody a jogurt

Maska má príjemnú krémovú konzistenciu. Nie je to tuhý krém, ale ani nesteká z tváre. Nie je olejnatá, dobre sa natrie a dobre drží. Maska má klasickú bielu farbu, možno je mierne, ale naozaj len mierne, sfarbená do ružova, no fotoparát to aj tak nezachytil. Preň je to stále len biela a pre moje oko tiež. Sú v nej farbivá, takže som čakala niečo farebné, no našťastie tých farbív evidentne nedali dosť. Chválabohu.

Vôňa masky je príjemná a jemná. Vonia ako jahodový jogurt. 100% prírodná vôňa to nie je, ale zasa nepoviete: "Pánabeka, to je ale syntetika." Hodnotím ju dobre, pretože to výrobca s parfumáciou neprehnal a vôňa ani trošku neobťažuje.

Ako som ju na pokožku natrela, bol to príjemný pocit. Seba som s ňou odfotila preto, aby ste videli, že nie je z tých, čo by robili tuhé pasty. Je ľahšia. Nesťahuje, nedráždi, nevonia príliš silno, aby vás to rušilo pri nejakej činnosti, príjemne a primerane chladí. Mala by pôsobiť 10 - 15 minút, ale necítite potrebu pôsobenie skracovať, skôr na ňu zabudnete, alebo sa vám ju nechce ísť zotrieť. :-) Naozaj to bol wellness, ako sa sľubovalo na obale. Maska sa super hodí pre normálnu, dehydratovanú, zrelú i mierne suchú pleť. Ak trpí pleť pnutím, tak aj na tú, no ak je podráždená, radšej masku nepoužívajte. Parfumácia by takej neprospela. Na zmiešanú a mastnú pleť môžete masku aplikovať tiež, ale... vysvetlím.

Moje očakávania boli také, že pleť azda vstrebe aspoň polovicu z toho, čo sa nestalo. No na to, čo vsiaklo, urobila dobrý efekt. Pokožka bola hladká, mäkká a jemná. Bolo proste vidieť, že pleti dala výživu i hydratáciu, lebo hoci som ju skúšala ráno, ešte i večer bolo znať účinky. Len sa mi zdalo, že som sa o čosi rýchlejšie začala lesknúť než bežne. Nie je to nič ťažkého, po čom by ste mali na normálnej pleti získať akné, ale na mňa (respektíve môj typ pleti) je trošku primastná. Ja nesmiem mať na povrchu v T-zóne nič mastného, pretože moja problémová pokožka je potom ako suchý zips. Chytí každú špinu a v momente sa mi upchajú póry. Večer som teda mala čo čistiť. 

Keď som si ale toto dvojbalenie kúpila ešte raz, zabudla som, že sa maska nezmýva ale zotiera a omylom som ju zmyla. Zmývanie nešlo úplne ľahko, to uznávam, musela som si pomôcť aj papierovou vreckovkou, ale prekvapil ma ten rozdiel. Pleť si zachovala svoj hladučký stav dlhšie a bola dokonalá ešte aj po 24 hodinách. Žiadne mastenie, žiadna špina to nekazila. Naozaj super výsledok aj na suchšom čele a aj na mastnejšej brade. Veľmi chválim. Za jedno euro takýto efekt? Paráda.

Moje hodnotenie masky s jogurtom a jahodami:

Textúra: krémová, jemne mastná, ako hydratačný pleťový krém, nesteká, je akurát
Hydratácia: 5 (cítiť ju a poriadne)
Výživa a premastenie pleti: 5 (tak isto maximum)
Upokojenie a osvieženie: 4 (cítiť, ale nevidieť, za čo možno môže aj parfumácia)
Vôňa: nie úplne autentická, zato príjemná a nepôsobí technicky či synteticky
Celková spokojnosť:
 9 (keď odmyslím lesk pleti a nutnosť zmývania)
Cena: 1 EUR za 2 x 8 ml

celkové hodnotenie - slovom
VYNIKAJÚCA
obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia vs. výživa
upokojenie a osvieženie
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Ak si túto masku kúpite, pokojne ju na tvári nechajte aj pol hodiny a viac, no ak máte mastnú pleť, po tej dobe si radšej pri odstraňovaní prebytkov pomôžte teplou (nie horúcou) vodou. Oleje možno pleť až tak nezaťažujú, no sú zložky, ktoré mastná pokožka nepotrebuje ani z tejto masky. Ak vás to zaujíma, čítajte ďalej. Pokiaľ nie, nenechajte si ujsť ďalší článok o maske s medom a príďte zas.



Obsahové ingrediencie

Začnem netradične - výhradami. Nebyť tých "prilepšení", stačilo by sa držať rady a pri problémovej pokožke ju zmyť, lebo je v nej syntetický decyl oleát (DECYL OLEATE) a on práve necháva ten povrch, na ktorý sa lepí špina a môže zhoršiť akné. Ibaže maska je zafarbená červeným a modrým farbivom (CI 16035, CI 42090) a parfumovaná + doplnená linaloom (LINALOOL - vonná látka získaná z éterického oleja) a kyselinou citrónovou (CITRIC ACID). To ju malo spraviť voňavejšou a krajšou, ale v skutočnosti to pokazilo inak super masku. Nebyť tohoto pokazenia, s prehľadom poviem, že je maska na všetky typy pleti. Konzervujú ju benzoáty, takže podľa mňa žiadna strašná vec (parabény by boli na maske, ktorú netreba zmývať, 100x horšie). Nuž škoda.

Podľa mňa je toto ďalšia z geniálne namiešaných masiek, kde sa syntetika spojila s prírodnými zložkami v takom dobrom pomere, že príroda a účinky tú pomocnú syntetiku (len tretina) takmer vytlačili preč z masky. Keď tie zložky spočítam, vidím, že toho dobrého je tam veľa preveľa na tú nízku cenu.

Pleť budete parádne hydratovať. Je v nej glycerín (GLYCERIN), etylhexylglycerín (ETHYLHEXYLGLYCERIN), stearáty, vhodne doplnené bambuckým maslom (BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER), lecitínom (LECITHIN), ktorý je i pomocnou látkou a proteínom zo srvátky (WHEY PROTEIN). Tieto látky dokážu krásne držať vlhkosť v pokožke. Kukuričný olej (ZEA MAYS GERM OIL) a olej zo sladkej mandle (PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL) vytvárajú ochrannú bariéru. Nebyť toho nešťastného decyl oleátu, možno by masku ani nebolo treba zmývať.

K hydratácii prispieva aj pantenol (PANTHENOL) a pantolaktón (PANTOLACTONE). Zdrojom pantolaktónu je med, z ktorého by si telo potom malo dokázať vziať / spraviť pantenol. Sú dôležité tieto látky, pretože dokážu ovplyvniť pokožku k lepšiemu viazaniu vody v podkoží a podporiť ju v regenerácii. Preto maska upokojuje a uvoľňuje.

Čo ešte dopomôže k uvoľneniu a upokojeniu pokožky? Určite je to extrakt z jahody (FRAGARIA VESCA FRUIT EXTRACT), ktorý nedáva len vôňu, ale tiež ovocné kyseliny a vitamíny, ktoré brania starnutiu a strate vlhkosti. Spolu s ním ešte vitamín E (TOCOPHERYL ACETATE) i palmitát vitamínu C (ASCORBYL PALMITATE). Vďaka týmto látkam vidieť aj trošku rozjasnenia na pokožke. Nie síce veľa, ale účinky na ozdravovanie vnímate pocitovo. Preto som nechala známku 4. 

Ja som toho názoru, že pravidelnejšie používanie masky určite prispeje k zlepšeniu štruktúry pokožky a preto si masku kupujem. :-) Používam ju síce len vtedy, keď nejdem na slniečko, ale hovorím, že je to aj tak výborná kvalita za super cenu.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes