Nivea: Urban Skin Detox minútová detoxikačná maska


Život v meste si vždy vyberie svoju daň. Zmeny vidím zvlášť odvtedy, ako som sa presťahovala na iné žilinské sídlisko k priateľovi. Bývame blízko veľkého obchodného centra a cesty, kde možno cez deň zaznamenať veľký pohyb automobilov. Keď na blízkom prechode pre chodcov niektorí blázni začnú túrovať motory a mám nedajboh otvorené okno, smrad cítim v celom byte. Moja pleť má s čím bojovať a ja sa jej v tom boji snažím pomáhať. Stravou plnou antioxidantov i maskou z radu Nivea Essentials - Urban Skin Detox.


Aby som nezabudla vymenovať všetkých votrelcov zaťažujúcich pleť, nedá mi nespomenúť, že máme až dvoch hafanov, ktorí tiež vedia doniesť kadejaký bordel z ulice na svojich labkách. Moju Viky poznáte. Vikinka je westík a jej srsť má samočistiacu funkciu. Ona mi domov donesie maximálne nejaký bodliak alebo šišku. Iné na nej veľmi nedrží. Ani ju necítiť. Horšie s Candy. Je to nevychovaný hladkosrstý Jack Russel teriér, ktorého chlpy sú ako vlákna nepodareného suchého zipsu vyrobeného v Číne. Chytia všetku špinu aj zápachy zvonku, celoročne vypadávajú v extrémne veľkom množstve a ich ostré konce sa zabodnú do každej tkaniny (lepiace valčeky sú proti nim bezmocné). Pleťové masky kupujem na pomoc pleti a zároveň ich vnímam ako únik. Zaleziem si do spálne, kam Candy nesmie, nanesiem masku na vyčistenú pleť, ľahnem do postele a užívam si pokoj. S detoxikačnou maskou Urban Skin Detox od značky Nivea však nemám pokoj od Candy na dlho. Je totiž minútová. 😀

Keď táto maska prišla na trh, nebrala som ju veľmi do úvahy. Všeobecne mám nedôveru voči všetkému, čo spadá do kategórie starostlivosti o pleť a má krátke pôsobenie. No čo už len nejaká maska za minútu dokáže? Tak som si to hovorila po celú dobu. No jedno známe slovenské príslovie hovorí, že odriekaného chleba najväčší krajec. A tak sa stalo, že namiesto jednej masky som si v ten istý deň bola kúpiť masky dve. Zapáčila sa mi.



Obsahové ingrediencie masky Urban Skin Detox


Maska sa aplikuje na vyčistenú pleť, má teda možnosť pôsobiť povrchovo aj hĺbkovo. Z povrchu strhne všetko, čo sme nestrhli čistiacou kozmetikou. Zloženie s bielym ílom (kaolínom - KAOLIN) napomáha odstraňovaniu toxínov z pórov a na tomto blogu ste už neraz čítali, ako krásne taký kaolín dokáže vyčistiť pleť. Nechápem akurát kvet magnólie zobrazený na webe hneď vedľa zoznamu ingrediencií a zmienku o magnólii v súvislosti s čistením. Čo sa reálne v maske Nivea Urban Skin Detox nachádza nie je extrakt z kvetov, ale ide o extrakt z kôry magnólie lekárskej (MAGNOLIA OFFICINALIS BARK EXTRACT).

Dobrou správou je, že kôra má z farmakologického hľadiska lepšie účinky než kvet. Zatiaľ čo kvet viac menej iba pekne vonia, kôra redukuje začervenanie, bojuje proti starnutiu a disponuje výborným protizápalovým účinkom. Horšou správou je, že maska pre svoje rýchlejšie zaschnutie a uvoľnenie liečivých substancií z kôry potrebuje médium - denaturovaný lieh (ALCOHOL DENAT.). Už samotná kôra z magnólie patrí medzi pomerne silné kontaktné alergény (podobne ako kôra z vŕby), čo automaticky znamená problém u zanedbateľného percenta ľudí s veľmi precitlivelou pleťou. 

Na jednej strane alkohol ušetril výrobcu od pridaniu konzervantov. Stačil metylparabén. Na tej druhej strane nutný prídavok alkoholu a nepotrebných vonných látok situáciu ešte viac zhoršil. Kto neočervenie po magnólii, ten celkom isto očervenie kvôli spojeniu kaolínu a kôry s liehom. Lieh vyvoláva nadmerné lokálne prekrvenie, dráždi a vysušuje pleť. Minimalizuje tak hydratačný účinok priadaného bambuckého masla i glyceridov. Nechápem recenzie na blogoch, kde sa píše o hydratácii. Nulová šanca, že by mal niekto po zmytí masky viac hydratovanú pleť bez toho, aby pristúpil k ďalšiemu kroku a použil hydratačné sérum / krém. Na obranu značky ale uvediem, že hydratácia ani sľúbená nebola. Maska má čistiť s minimálnym vysušením pleti, nie pleť hydratovať a to sa naplnilo do bodky. Žiadne klamanie spotrebiteľov.

Efekt čistiacej masky Nivea Urban Skin Detox


Tipujem, že minimálne polovica užívateľov, vrátane mňa, zaznamenala pri prvých použitiach nepríjemný pocit pálenia a po zmytí masky mala dojem napnutej alebo suchšej pleti. Tento nepríjemný pocit podľa všetkého spôsobuje lieh. U väčšiny to ale bude zrejme iba sila zvyku. Niektoré moje kamarátky už pálenie pri ďalšej aplikácii masky necítili. Ani ja s ňou nemám žiadne väčšie problémy. Iba ešte občas cítim také štipkanie na miestách, kde mám pleť citlivejšiu, preto masku len málokedy aplikujem na nos. 

Pozor, maska Nivea Urban Skin Detox sa nesmie nanášať ani do tesnej blízkosti očí a pier. Ani výrobca to neodporúča. A ja by som pridám ešte jedno odporúčanie - nechoďte po maske na slniečko. Mnoho aromatických látok (a podľa mňa aj kôra z magnólie) ešte nikdy nebolo až tak podrobne preskúmaných. Poznáme ich účinky, študujeme ich dlhé dlhé roky, to je fakt. No naozaj žiadny vedec nevie dopredu predpovedať, čo sa stane, keď niektoré látky zareagujú s individuálnou chémiou vašej pokožky a slniečkom. Ja celkovo kážem nechodiť na slnko po žiadnej maske, ktorá čistí pleť chemicky aj mechanicky. Jedine, že by ste chceli riskovať, že získate pigmentové škvrny. Potom áno. 

Teraz už ale vymenujem všetky výhody masky Nivea Urban Skin Detox a tých je viac.

Za prvé, veľmi ale naozaj veľmi ľahko ju zmyjete. Stačí k tomu trošku teplej vody. Ide to dokonca aj studenou vodou a bez zašpineného umývadla. To by sa mi s inými maskami z mojej výbavy stať nemohlo. Po nich je zafliaskané všetko.

Za druhé, už na prvý pohľad vidieť, že pleť je viditeľne čistejšia, žiarivejšia, jemnejšia a póry sú voľné. 



Maske k tomu stačí naozaj minúta, ale ak ju necháte pôsobiť aj 5 - 10, nič sa samozrejme nestane. Lieh sa odparí hneď, preto dlhší interval nespôsobí väčšie vysušenie. A pokiaľ hneď po osušení pleti nanesiete sérum, krásne sa vstrebe. Otvorené póry sú pripravené prijať všetko, čo im dáte.

Ako poslednú výhodu vidím konzistenciu masky po zaschnutí. Schválne ukazujem zašpinený vrchnáčik, aby ste videli, že kaolín nevytvorí úplne hladkú kašičku. 



Maska Urban Skin Detox má drsnejšie zrno a výsledkom nie je krém ale pasta s jemným exfoliačným efektom. Bola by škoda ju iba zmyť. Z masky získate oveľa lepší efekt, keď ju najskôr skúsite uvoľniť z pleti iba krúživými pohybmi navlhčenou rukou alebo jemne navlhčenou rukavicou z mikrovlákna. Zaschnutá pasta zmäkne a spraví gomáž, ktorá z povrchu pleti "vygumuje" nielen nečistoty, ale aj odumreté bunky. Póry sú tak vyčistené nielen chemicky ale aj mechanicky. Ešte len potom vidíte tú čistotu a rozjasnenie pleti.

Čo mňa osobne potešilo najviac, je farebné zjednotenie pleti. Moje čelo špatí veľká pigmentová škvrna. Bežne si ju človek nevšimne, lebo nosím mejkap a vždy mám pramienok vlasov na čele. Do popredia vystúpi až na fotografiách, alebo keď na ňu upozorním. Po zmytí masky Urban Skin Detox sa však vzhľad škvrny zjemnil a až tak veľmi ju nevidieť. Klobúk dolu. Toto nedokázala ani maska s kyselinou glykolovou, ktorú musím nechať pôsobiť hodiny a maska Nivea to dala za takú krátku dobu? Super. 

Na webe značky Nivea som masku nenašla, iba podrobným hľadaním. Zrejme sa už nebude vyrába a iba ju dopredávajú. Ak ju však niekde na internete uvidíte, alebo na ňu narazíte v obchode ako dopredaj, určite si aspoň jednu kúpte.
ZDIEĽAJTE:

7 komentárov :

  1. priznám sa že masku viac menej nepoznám, ale nemám moc rada ten pocit štipajúcej pleti, no musí to byť šikovné keď je to minútová maska :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Enna. Keď človek fakt nemá čas a ponáhľa sa čosi robiť, je to naozaj šikovná vec. Akurát aplikácia nemusí byť kvôli alkoholu každému príjemná, zvlášť citlivej pleti. Aj ja mávam také dni, keď je moja pleť citlivejšia a podráždená (od tepla, z hormonálnych zmien a pod.). Vtedy by som to s touto maskou asi neriskovala a volím radšej nejakú rozjasňujúcu. Keď ale pozriem hociktorý bežný deň na svoju bradu, vidím lesk, prejdem po nej prstami a nie je hladká, tak sa ani nepokúšam o nič iné. To sú u mňa varovné signály. Vtedy viem, že sa v póroch čosi deje. Obvykle vytiahnem rovno túto masku, aby sa pleť prečistila, lebo keď to nespravím, do dvoch dní mám vyrážky. Len vďaka čistiacim maskám ako je aj táto, dnes netrpím takým hrozným akné ako kedysi. Keď mám vyrážky, tak jednu či dve. Nie 30.

      Odstrániť
  2. Už som na ňu pozerala a presne kvôli tomu krátkemu pôsobeniu som ju nekúpila... Snáď ju ešte niekde objavím :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Zuzka. Tiež som na ňu narážala opakovane. Mali sme ju aj u nás v obchode a vypredali ju. Ale nikdy sa mi nezdala ničím výnimočná a jednoducho sa mi nechcelo veriť, že by mala za minútu čosi spraviť. Lenže masky s kaolínom milujem, tak už len pre tú srandu som ju nakoniec kúpila v meste, lebo bola v akcii. Však keď už môžem mať doma dve masky s čiernym a dve so zeleným ílom a stále po nich čistiť umývadlo, prečo neskúsiť aj biely íl? :-) A veru, po troch skúšaniach som šla pre ďalšiu. Ja si s tými kaolínovými maskami asi nikdy nedám pokoj. Dokonca som si minule kúpila novú masku s ružovým ílom. :-D

      Odstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zatiaľ ten najlepší balzam aký som vyskúšala je balzam od Nivea. Má príjemnú „krémovú“ arómu, konzistencia nie je taká tekutá akú má mlieko, ale nie je hustá ani mastná. Extrémne suchá pokožka vydrží hydratovaná pár hodín, nesvrbí, nedráždi. Po nanesení žiadna lepivosť. Pokožka okamžite zmäkne, získa mierny lesk, svrbenie zmizne. Dá sa objednať na MAKEUP !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A čo je to za balzam? Ak teda smiem vedieť. :-) Pozrela by som sa mu na zúbky a možno aj vyskúšam, ak sa mi bude pozdávať.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes