183 DAYS by trend IT UP: paletky očných tieňov Gossip a Dazzle


Je to už nejaký ten piatok, čo sa mi do rúk dostala dekoratívna kozmetika značky 183 DAYS by trend IT UP a dnes sú mnohé jej kúsky v e-shope aj kamenných predajňach DM drogérie za polovičné dopredajové ceny. Mali by ste okolo nich len prejsť bez povšimnutia alebo si ich kúpiť?

To, že ešte všetky do jednej nezmizli aj napriek ich skvelej zľave, o niečom svedčí. Nie je žiadnym tajomstvom, že ich dámy príliš pozitívne neprijali a aj ja som narazila na zopár vskutku negatívnych recenzií. Najčastejšie paletkám od 183 DAYS by trend IT UP vyčítali pigmentáciu. Niektoré farbičky z paletky Gossip vraj nechávali na pokožke výraznejší efekt, iné zasa takmer nebolo vidieť. Druhá najčastejšia výčitka bola konzistencia. Pár tieňov ju má krémovú a niektoré sú naopak také suché a prášivé, že ich štetcom ani len neprenesiete z paletky na očné viečko. Čo sa týka opadávania, najhoršie ohlasy som videla na paletku Dazzle. Ale dobre na tom údajne nie je ani výdrž. Pár žmurknutí a líčenie je fuč... S niektorými tvrdeniami súhlasím, ale mám aj tri výhrady...

1. Treba čítať návody


Ak mi domov príde očný tieň, aj ja sa už od prvého momentu teším, ako si narobím swatche a začnem sa líčiť. Predtým sa však na produkt pozorne pozriem, čo znamená, že musím otočiť paletku i hore nohami. Vždy si prečítam, čo sa tam píše. Obvykle tam bývajú zozname ingrediencií alebo tipy na líčenia. Na konkrétne týchto paletkách je postup. Napr. na paletke Dazzle stojí:
"Zvoľte základnú farbu a naneste na viečko v dostatočnom množstve ako základ. Potom naneste trblietavú farbu... s niekoľkými kvapkami vody sa zintenzívni prenos farby ešte viac a umožní extra precízny výsledok pri nanášaní."
Z toho logicky vyplýva, že tieň samotný nebude až príliš pigmentovaný a pre jeho maximálny farebný efekt sa odporúča predtým aplikovať základovú farbu alebo nejaký podklad, ktorý mu jednak zlepší priľnavosť, trvácnosť, intenzitu a tým zažiari v celej svojej intenzite. Za pravdu mi dávajú aj obsahové ingrediencie a to, ako je paletka koncipovaná

Rozloženie paletiek od 183 DAYS by trend IT UP - Dazzle a Gossip
Paletka má dve časti. V každej je 6 farebných práškov a okrem nich aj 2 základové tiene po bokoch, ktoré výrobca nazýva "flip". Nezľaknite sa, ten z paletky Dazzle sa pre intenzívnu bielu a čiernu farbu javí ako extrém. Ale zdanie klame. K tomu sa ešte dostaneme.


Základ je zložením maximálne kompatibilný s farebnými práškami. Obsahujú približne podobné zloženie s prídavkom stearátu horečnatého (MAGNESIUM STEARATE), aby sa pri vzájomnom miešaní nezhlukovali, ďalej je v nich polybutén (POLYBUTENE) - polymér, ktorý má funkciu akéhosi tmelu. A aby sa dali preniesť, boli vylepšené jojobovým olejom (SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL). Avšak časť, ktorá má metalický efekt (u Dazzle sú to prášky, u Gossip zasa flip), obsahuje taktiež dimetikón upravený hydrogenáciou (HYDROGEN DIMETICON), čo dáva tomuto silikónu maslovitú konzistenciu a samozrejme syntetický vosk (SYNTHETIC WAX), aby sa trblietky so zvyškom obsahu pekne zmiešali a spoločne držali. 


U paletky Dazzle by sa teda dala čakať, že prášky z dvoch radov budú žiariť. Zložky im to dovolia. Nebudú ale dobre držať. Až so základom z flipu (bočných strán) ukážu svoj plný potenciál. Po zmiešaní s ním budú dostatočne husté.

Čo paletka Gossip? Nuž tá naopak absolútne nie je stavaná na to, aby sa tiene / prášky z nej používali samostatne, čo vidíte na swatchi, Farby sú také nemastné neslané, pretože viazače sú obsiahnuté vo flipe a nie v práškoch. Tiež sa potrebujú zmiešať, aby bol efekt následovný.


Ak si ale porovnáte predošlý swatch bez základu s týmto druhým, kde som použila odporúčaný základ z flipu, rozdiel je jasne viditeľný. Flip paletky Dazzle je čiernobiely a okrem výdrže ovplyvňuje sýtosť. Biela časť paletky (Magic) robí farby jemné pastelové, tá čierna (Spell) naopak hlboké a intenzívne. Ideálne pre večerné líčenie.

Flip paletky Gossip pracuje s výdržou a podtónom. Jeho striebro (Lowlights) uberá farbám teplo a robí ich viac neutrálnymi. Naopak farba zlatohnedá (Highlights) vytiahne všetky teplé tóny navonok a prášky sa javia presne také intenzívne, ako aj v paletke. Akurát nie sú až také matné, výsledkom je polomatný efekt. 

Tým, že mám doma paletky obidve, môžem vzájomne kombinovať flipy, prášky a nemusím sa báť ani teplej farebnosti. Jednoducho si svoj farebný podtón a intenzitu namiešam priamo na viečku.

2. Majstra robí správne náradie


Je úplná pravda, že niektoré prášky sú lepšie a niektoré horšie. Videli ste to aj na predošlej fotografii. Napríkad odtieň Luck s paletky Gossip je nezdarený, kriedový. Žmolkuje už pomaly v políčku paletky. Skinny Dip sa zasa takmer nedá preniesť a vrstviť, lebo mi príde taký neviditeľný. A opadáva. Paletka Dazzle to zasa nevychytala so zlatým práškom Fling, fialovým Snowflake a tehlovým Burnt Flower. Keď sa ponáhľate, ako ja pri robení swatchu, tak naberáte priveľa práškov, ich trblietky potom máte všade. Aj na lícach.

Ony ale robia všetky najväčšiu zlobu na suchých vláknach štetca. Prášia, opadávajú... neoplatí sa ponáhľať. Avšak pogumované -  akoby na dotyk vlhké -  aplikátory si s nimi poradia takmer vždy. Len u tých opadavých práškov dávajte pozor na nanesené množstvo a neberte na aplikátor naraz veľa prášku. Ja s tým problém nemám a s tieňmi si viem poľahky spraviť akékoľvek líčenie.



V prvom líčení vidíte použitú paletku Dazzle. Pre prehĺbenie pohľadu som na perleťové očné tiene ešte navrstvila aj trošku čiernej farby (Spell).

Druhé dymové líčenie potrebovalo ako podklad nejaký perleťový tieň, pretože v opačnom prípade by sa mi čiernu farbu (Spell) na povrchu viečka nepodarilo veľmi odstupňovať a rozotrieť dostratena. Je trošku kriedová. Ja som teda dala základ z paletky Gossip zlatohnedý tieň (Highlights) a na to prišiel čierny z paletky Dazzle. Na čiernu som potom naniesla trošku perleťovej modrošedej (Icicle) a doplnila odtiene hnedej. Na perách mám rúž na pery Metal Marker od 183 DAYS by trend IT UP. Tuším to bol odtieň 020 Blitz. V zbierke mám tiež jeden nude odtieň 030 Thunder. 

Keď chcem farby z paletiek takto kombinovať, vždy sa držím pravidla, že farby treba vrstviť v štýle - matná + lesklá + matná + lesklá... aby sa tie jednotlivé vrstvy vzájomne previazali a dali dobre rozotierať. Chápete. Krieda s kriedou si veľmi rozumieť nebudú.

jedno líčenie po 8 hodinách, kliknutím 🔍
Dobrú službu spravia tiež navlhčené štetce a navlhčené aplikátory. Však sa to v tom návode aj koniec koncov spomína, že vlhkosť uľahčí prenos. Tak keď mi štetec nefunguje, automaticky si vezmem niečo iné, alebo ho skúsim navlhčiť a skúšam ďalej. Musím hneď napísať paletke negatívnu recenziu? Toto fakt neznášam, keď si niekto absolútne nič neprečíta, riadne nevyskúša, nič o zloženiach nevie a ide hneď niečo kritizovať. To je to isté, ako keby som kritizovala naparovaciu žehličku, že naparuje zle a pritom neberiem rešpekt na silu pary ani vlastnosti materiálu. 

3. Správne použitie = adekvátna výdrž


Že tiene z paletiek od 183 DAYS by trend IT UP nič nevydržia, s tým nesúhlasím ani náhodou. Ak sa používajú samostatné prášky, tak je horšia výdrž očakávateľná. Ale v kombinácii s flipom alebo podkladovou bázou bude každý prášok držať pomerne dobre. Netvrdím, že vám ostane na viečkách celý deň, ale s kombom tohto zloženia flip + prášok by nemuseli mať problém ani mastné viečka. Vľavo vidíte fotku jedného môjho líčenia, ktoré som zabudla odfotiť predtým. Ale to nie je podstatné. Všimnite si intenzitu farieb na viečku. To oko vľavo som si dokonca pred fotením trela rukou, lebo mi do oka padol kúsok riasenky (odrobinku vidieť aj pod okom). Na toto líčenie nebola použitá žiadna podkladová báza. Iba základ z flipu a prášky. Vydržal by v takejto intenzite bez bázy až 8 hodín nejaký podpriemerný tieň? To ťažko. Dať za ne 8 EUR nebolo priveľa a teda je ich polovičná výpredajová cena 4 EURá viac než dobrá.

Pre mňa neboli paletky značky 183 DAYS by trend IT UP žiadnymi prepadákmi. OK, ich použitie môže byť pre niektoré dámy, ktoré s líčením iba začínajú, mierne komplikované. Musíte sa hrať so základom a treba ho vedieť v dobrom pomere zmiešať s perleťou. Ale kto sa to chce naučiť, stále si môže pred nalíčením naniesť pod oko hrubú vrstvu púdru a po dokončení ho jednoducho sprášiť štetcom. Okolie očí tak ostane čisté a viečka perfektne namaľované. Alebo vyskúšajte dobrú podkladovú bázu, na ktorej bude držať ako základ, tak aj prášky. Jednu skvelú bázu som vám predstavila v minulom článku. A jej účinok som vám predviedla práve s týmito tieňmi.

Berte negatívne recenzie s rezervou. Pokiaľ na tieto paletky očných tieňov v drogérii narazíte, skúste tester a ak sa Vám budú farby páčiť, za tie 4 EURá si ich určite kúpte.

Týmto ďakujem DM drogérii za možnosť vyskúšať paletky.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes