Popradský čaj: Wellness čaj a nové príchute


Vždy, keď zhasnem svetlo a zapálim sviečku, dostávam chuť na wellness. Chcem si vliezť do sauny (keby som nejakú mala), nahriať sa, osprchovať studenou vodou a potom oddychovať. Tieto čaje si však budete vychutnávať nie večer, ale v biely deň.

Uvažujem, či sa vlastne čajový rad Popradský wellness čaj mal nazývať pojmom, pod ktorým si každý predstaví seba v horizontálnej polohe. Nepoznám jediného človeka, ktorý by si po wellnesse nalial šálku takéhoto čaju. Jedine, že by sa vám nechcelo spať. :-) Preto si to vyložme tak, že Popradský wellness čaj nás nabije pozitívnou energiou a dá nám silu ako kvalitná masáž. Aj po nej sa cítime ako znovuzrodení. Tak si povedzme, čo dokáže čaj z tejto línie.

Popradský wellness čaj v pyramídových vrecúškach
Koho sa opýtam, každý pozná Popradský čaj, ale skôr sú nám známe čierne, zelené, ovocné a jednodruhové bylinkové čaje. V lepších obchodoch nájdete aj čaje liečivé zo zmesí bylín. Ja často siaham po čaji pre ženy a čaji na kašeľ a priedušky. Sú dobré chuťovo i zložením. Vedeli ste však, že existuje niečo ako Popradský Wellness čaj v pyramídových vrecúškach? Stavím sa, že mnohí z vás ich vidia prvý krát. 

Do tohto radu patrí celkom 6 čajov. Tri čaje sú kombá zázvoru s citrónom, acai a bazou. Ja ich žiaľ piť nemôžem, pretože mi zázvor nerobí dobre, ale posledne som ich posielala otcovi a ten sa náramne potešil. Medzi najnovšie prírastky sa zaradili tri špecializované zmesi bylín s ovocím a tie sú ako stvorené pre mňa. Myslela som, že ich pre vás odfotografujem všetky pekne spolu, ale  než som sa dostala domov k rodičom, po zázvorových neostalo ani pamiatky. Tak aspoň viete, že majú skvelú chuť. :-) 

Maté - Energia a povzbudenie

Keď ráno rozlepím oči, trvá mi, než sa naštartujem. Obzvlášť v pondelkové rána veľmi ľutujem, že neexistujú prenosné powerbanky pre ľudí, kde by som sa zapla cez USB port a preskočila štádium zívania, škrabkania sa po hlave, krúženia po byte a spomínania, čo som to vlastne mala ráno ako prvé spraviť. Ale jednu powerbanku predsa mám. A je v podstate aj prenosná, lebo šálku Wellness čaju Maté si v prenášam z kuchyne do obývačky. :-)

Popradský Wellness čaj Maté - Energia a povzbudenie
Popradský Wellness čaj Maté - Energia a povzbudenie
Popradský Wellness čaj Maté - Energia a povzbudenie obsahuje 20% maté, ktorého domovom je latinská Amerika. Možno ho poznáte z telenoviel, kde sa ním občas protagonisti vynukujú. Pije sa a učinkuje takmer ako káva. Preberie človeka, naštartuje metabolizmus a jeho antioxidanty majú významný prínos pre imunitný systém i proti starnutiu. Keby som si v pondelok ráno dala nalačno kávu, bolo by mi z nej zle a prehnalo by ma. Čaj z maté môžem vypiť s pokojným vedomím. Má príjemnú osviežujúcu mätovo - čajovú chuť s náznakom kyslého jabĺčka. Jeho ovocná stránka sa ukáže až pri dlhšom lúhovaní. Nezľaknite sa, keď spočiatku zavonia a zachutí silne bylinne. S čakaním sa rozvíjajú chute a aj sila. 

Wellness čaj Maté - Energia ale určite nepite pred spaním. Hoci maté obsahuje málo kofeínu a jeho účinok vyvažuje mateín, v čaji je tiež 18% čierneho čaju, malé množstvo kolového orecha a semien guarany. Týmto koktailom nabudený človek by veľmi ťažko zaspal.

Ginko - Pamäť a prekrvenie

Asi teraz uvažujete, čo znamenajú tie nezapojené a nesvietiace žiarovky. Nuž takto som sa ja cítila včera ráno. Ako zhasnutá. V pracovnom pláne článok na firemný blog a ja bola absolútne bez nápadov. Ešte ani môjmu notebooku sa "nesvietilo". Stále mrzol a bol celý spomalený. Škoda, že som aj jeho nemohla ponúknuť čajom z ginka. Ušetril by mi nervy.

Popradský Wellness čaj Ginko - Pamäť a prekrvenie
Popradský Wellness čaj Ginko - Pamäť a prekrvenie
Popradský Wellness čaj Ginko - Pamäť a prekrvenie som si mala dať ráno dovedna z čajom Maté. Nemusela som o šiestej večer prepadať panike, že som kolegynke ráno zabudla poslať email s jednou dôležitou tabuľkou. List zo stromu ginko biloba je geniálny liek proti zabúdaniu. Pôsobí na cievy v mozgu, prekrvuje ho a lepšie si tak zapamätáte veci. Ak máte večne studené ruky i nohy, nezdravú farbu, potom tiež pouvažujte nad týmto čajom. Rozprúdený krvný obed sa prejaví v celom tele. Nebude vám taká zima. 

Čaj Ginko - Pamäť a prekrvenie okrem 20% obsahu listov zo stromu obsahuje taktiež vanilku a malinu. Malinu cítim však viac nosom než na jazyku, pretože ju chuťovo tromfla mäta. Vo finále mi nepríde ovocný. Mäta mi ale do tejto zmesi pasuje. Prebíja totiž i sladké drievko, ktoré síce rozbehne trávenie a je dobré na chudnutie (ako aj mäta s vanilkou, ktoré tlmia chuť na sladké), ale ja ho až tak nevyhľadávam. Jednu dobu som užívala bylinné kvapky zo sladkého drievka a ku koncu ho mala plné zuby. Čaj je po drievku jemne sladký a sladiť ho netreba. Ale drievko chuťou nepreráža. Super.

Pu-Erh - Spaľovanie tukov

Ani názov Pu-Erh pomenovaný podľa jedného mesta v Číne vám akiste nebude neznámy. Poznajú ho všetci, ktorí dbajú o svoju štíhlu líniu. Ak ste puerh pili, potom viete, akú nedobrú chuť a zvláštnu vôňu má. Ja vlastním jeden taký aj v čistej sypanej podobe a veru, nie je to pre mňa lahôdka. Ubúda z neho pomaly a teplý ho málokedy vypijem. Vždy si ho musím nechať odstáť. 

Na stránke Popradského čaju som sa dočítala, že Puerh je jediný čaj, ktorý starnutím nestráca, ale získava kvalitu. Kto vie, aký kvalitný môže byť ten historický artefakt, čo mám v plechovke. Raz som kúpila mega-veľké balenie, že ho budem piť, ale jeden myslel... Ak tento detoxikačný zázrak naozaj tak účinne bojuje aj proti stresu, tak by som ten viac ako 10-ročný čaj mala piť a už ma nerozhádže ani debnička granátov. :-D

Popradský Wellness čaj Pu-Erh - Spaľovanie tuku
Popradský Wellness čaj Pu-Erh - Spaľovanie tuku
Bola som úprimne zvedavá, čo s mojimi zmyslami spraví Popradský Wellness čaj Pu-Erh - Spaľovanie tuku. Po zaliatí sa žiadne čary nediali. Čaj voňal takmer ako obvykle a žiadna mäta na tomto fakte nič nezmenila. Vôňa a chuť zaparenej zeminy, typické červené zafarbenie... bola som mierne sklamaná a čakala, že ho po vychladnutí do seba obrátim na ex. Dobrú pol hodinu po zaliatí vrecúška som však objavila v mojom veľkom hrnčisku chuťový profil ovocia. Ani by mi nikto nemusel ukazovať obrázok, aby som uhádla, že ide o slivku, hoci ju poriadne utlmila mäta. Na ananás som naďabila až pri čítaní zloženia. Ten chuťou ani vôňou neidentifikujem. Asi ho prerazil puerh a zelený čaj, po ktorom čaj vinou dlhšieho lúhovania trošku zhorkol. Prekvapivo táto zmes vôbec je oveľa lepšia na pitie než čistý puerh. Nemusím ju piť na pár hltov.

Čaj Pu-Erh - Spaľovanie tukov má aj ďalšiu hodnotu navyše. Teda ak sa L-karnitín L-vínan hodnotou nazývať dá. Vedú sa o ňom rôzne debaty. Jedna časť vedcov tvrdí, že na hospodárenie tela s energiou v svaloch žiadny vplyv nemá. Tá druhá hovorí o opaku a čoraz častejšie sa k pozitívnym výrokom prikláňajú štúdie financované výrobcami preparátov s karnitínom. Ja Vám teda nepoviem, kde hľadať pravdu a či je táto látka prínosom pre náš metabolizmus. S istotou ale môžem povedať, že táto látka je veľmi dobrý antioxidant, teplo čaju ju neničí  a navyše zlepšuje vstrebávanie ostatných účinných zložiek a účinnosť zeleného čaju i pu-erh je nespochybniteľná. Takže či už karnitín naštartuje chudnutie alebo aj nie, efekt z toho v konečnom dôsledku bude.

Ďalšie tipy

Popradské Wellness čaje sú vskutku zaujímavé čajíky na každodenné pitie, ak sa chceme cítiť lepšie a vo forme. Podporia telo, myseľ a ak na sebe človek zapracuje spolu s pu-erh, tak aj sebavedomie. Ak chcete vidieť ešte rýchlejší účinok, na zadnej strane Popradský čaj ponúka tipy na šikovné cviky, ako sa naštartovať, prekrviť telo a získať štíhlejšie telo.

Wellness cvičenia
Čo poviete? Za pokus to stojí. A čaje zasa stoja za vyskúšanie, ale veľa peňazí nie. Každý z nich kúpite za 1,49 EUR v e-shope BOP v sekcii vyhradenej pre wellness čaje. Tak na zdravie. 
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Všechny 3 mám doma už několik měsíců (už tuším na podzim se prodával ne?)...otázka - myslíš, že je úplně v pohodě je pít v těhotenství? Zatím jsem se neodhodlala (pila jsem je před těhotenstvím naposledy a jsou fakt dobré)...
    A na gingo čajích jsem byla "závislá" ve zkouškovém období na VŠ - myslím, že fakt v tomto dobře pomůžou :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, už v jeseni ho predávali. Myslela som to tak, že tieto sú najnovšie z radu. V tehotenstve by tieto čaj s maté a pu-erh nemali robiť problémy, ak ich budeš piť s mierou, teda maximálne 1 šálku denne či každý druhý deň. Nie sú tam žiadne koreniny ako škorica či klinčeky, ale je v nich kofeín, preto tie obmedzenia. Čaj s ginkom by som ale neodporúčala. Ginko prekrvuje, takže tento čajík v tehotenstve určite nie. Ani zázvorové čaje nie sú vhodné.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes