Bioderma: Atoderm balzam na pery a hydratačný krém na ruky


Žiaľ, starostlivosť o ruky a pery nie je u mňa samozrejmosť. Balzam na pery a krém na ruky kupujem viac menej preventívne a aj tak ich musím mať na očiach, aby som ich vôbec míňala. V zime však kupujem jedine Atoderm. Prečo? Zo zvyku.

Produkty Atoderm si kupujem prevažne v zimnom období. Sprchujem sa nimi, natieram nimi svoje večne suché nohy a momentálne aj čelo. Ten zvyšok tela je na tom horšie. Moja pokožka je normálna (ani mastná ani suchá) a tak sa občas veru zabudnem natrieť. Viem, zaslúžila by som si päť a dvadsať na zadok za to. Pery, ruky i celé moje telo potrebujú hydratáciu a musím sa polepšiť.

Minule som ale bola veľmi rada, že som lajdák aj na vykladanie nákupov z tašky a občas niečo v taške zabudnem. Ako som totiž v pondelok vliekla z Lidlu dve 1,5-metrové tuby s fototapetami na stenu a mierila s nimi do bytu priateľa, dobre som vymrzla. Vonku mínus 12 stupňov, pery nenatreté (pritom EOS v ruksaku), ruky bez rukavíc zvierali tuby a mrzli..., no viete si predstaviť, čo mráz spravil. Keď mi pri vykladaní nákupu z tašky vypadol aj balzam a krém Atoderm z mojich sobotných nákupov, to bola radosť. :-)

Netvrdím, že by moje ruky a pery rýchlo nezachránil aj nejaký priateľov produkt. Možno aj ten EOS by niečo spravil, ale veľké šance tomu nedávam. Ten je skôr prevenciou, nie riešením. Väčšina krémov neuľaví rukám hneď a keď ste vonku, väčšina balzamov je v takýchto mrazoch prakticky nepoužiteľných. Keď si na ne spomeniete a vytiahnete ich, sú také tuhé, že sa nedajú natrieť. Neraz sa mi to stalo. A neurobia ani extra ochranu, pretože sa z veľkej časti vstrebú, alebo síce ostanú na povrchu, ale krátko. Stačí silnejší mráz a problém. V tom lepšom prípade sa vosky s olejmi začnú na perách zhlukovať a opadajú. V tom horšom prípade začnete mať taktiež nepríjemný pocit na perách. To je žiaľ daň za zloženie na základe prírodných voskov a olejov. To ale nie je prípad balzamu na pery Atoderm, ktorý je použiteľný vždy. O kréme na ruky si povieme tiež.

Balzam na pery Atoderm od Biodermy

Základ tohto balzamu tvorí hlavne tekutý a tuhý parafín (PARAFFINUM LIQUIDUM/MINERAL OIL/HUILE MINERALE, PARAFFIN), ďalej v ňom nájdeme mikrokryštalický vosk (CERA MICROCRISTALLINA/MICROCRYSTALLINE WAX/CIRE MICROCRISTALLINE), látky zo skupiny silikónov, aj nejaké tie syntetické emolienciá a polyméry. Aby mohol balzam Atoderm pery hydratovať a vyživovať, prítomné je i hydratačné bambucké maslo BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER) - a nezmydelniteľný podiel z avokádového oleja (PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL UNSAPONIFIABLES). Aby som sa opäť nemusela zastavovať pri výrazoch "nezmydelniteľný - UNSAPONIFIABLES", odporúčam Vám prečítať vysvetlenie tohto pojmu v článku "Bioderma: Sensibio AR krém na začervenanie", kde výrobca použil presne túto istú zložku. Poslednou zložkou je extrakt z riasy, ktorým je však značka Bioderma preslávená a spomínala som ho v nejednom článku ako látku, ktorá učí pokožku obranyschopnosti a regeneruje.


Tuba, v ktorej sa toto všetko nachádza, má po odskrutkovaní uzáveru zošikmený koniec. Na natieranie balzamu tak nemusím používať prsty. Balzam natriem kdekoľvek, kedykoľvek a za akýchkoľvek poveternostných podmienok.
 
Aby ste boli v obraze, prečo balzam chválim, zamerajte sa ešte raz na jeho základ a vykašlite sa na "literatúru strašenia", ktorá Vás bude informovať o tom, aké sú minerálne a syntetické oleje zlé. Nie sú zlé, len zle používané. Faktom ostáva, že mnohé druhy parafínu dosahujú bod tuhnutia pri 15-stupňových mrazoch. Syntetika dokonca vydrží ešte väčšie mrazy. Minerálne a syntetické oleje sa používajú v takmer každom odvetví (od rúžov na pery v kozmetickom priemysle až po strojárstvo a ochranu motorov) a nepoznám ľudí, ktorí by na ne reagovali alergiami. Nuž prečo nimi neochrániť krehpery, keď je hlboko pod nulou a naozaj to treba? Nabudúce nevyleziem z domu, kým sa nenatriem.

Nemať problém a nepotrebovať ochranu, nebudem si Atoderm kupovať. Kto má však pery suché, veľmi suché, alebo ich ide chrániť v zime, tomu práve takýto balzam prospeje. Balzam s kombinovaným základom môžete využívať aj v tých najextrémnejších podmienkach a s najsuchšími perami. Nikdy nebude príliš tuhý, aby ste masť vytlačili z tuby a natreli. Nelepí, nesťahuje, neruší vôňou ani chuťou. Poskytne perám ochranu, akú im žiadny prírodný olej nedá a tá prírodná časť v ňom sa zatiaľ môže sústrediť na hĺbkovú regeneráciu.


Pokiaľ Vám balzam s konzistenciou masti nevyhovuje, radšej máte balzamy s príchuťou a nepotrebujete chrániť veľmi suché pery, vyskúšajte Atoderm tyčinku. Jej ochranná funkcia je rovnaká, len menej premasťuje.

Hydratačný krém na ruky Atoderm

Dlhú dobu to bol z radu Atoderm jediný produkt, ktorý som nikdy nekupovala. Dôvod Vám neprezradím, pretože ho sama nepoznám. Zrejme je to tým, že ruky naozaj suché nemávam. Prvý krát som ho vyskúšala minulé Vianoce, keď som ho dostala ako darček a odvtedy mi akosi prirástol k srdcu. 


Hydratačný krém Atoderm je zmesou vody, rôznych emoliencií  (parafín, stearáty, silikóny...) sacharidov, extraktu z riasy a malého množstva salicylovej kyseliny (SALICYLIC ACID), ktorú Bioderma pridáva do viacerých produktov, aby pomáhala zjemňovať pokožku a aby chránila i samotný produkt (konzervuje). Myslím, že tieto látky sa opakujú v celom rade Atoderm a preto sa im nejdem opätovne venovať.

Hydratačný krém na ruky Atoderm je asi jediný produkt z radu, ktorý by som neidentifikovala ako extra premasťujúci produkt na veľmi suchú pokožku. Prekvapivo nie je hustý ani pocitovo mastný. Nie tak, ako som čakala. Ničím nepripomína ani voskovité koncentrované krémy. Jeho hustota je stredná, konzistencia typická krémová a vôňa rovnaká a príjemná ako iné parfumované produkty Atoderm (napríklad sprchovací olej a krém). Vstrebáva sa veľmi rýchlo a chráni i  účinkuje dlho. V tomto je lepší než bežné hydratačné a premasťujúce krémy, na ktoré väčšinou treba čakať, kým sa im uráči vsiaknuť a za hodinu sa môžete natierať opäť. S Atodermom nie.


Ako som už napísala, Atoderm patrí k hydratačným ochranným, nie ku koncentrovaným ochranným krémom. Z toho vyplýva, že ho miniete o čosi viac než tých koncentrovaných. Keby vás zaujímalo, čo znamená pojem "koncentrovaný", prečítajte si článok "Kozmetický súboj: krémy na ruky (koncentrované)". Na druhej strane je to jeden z mala hydratujúcich glycerínových krémov, ktoré nenechávajú lepivý film a to práve kvôli prítomnosti už spomínaných parafínov. 

Do mrazu sa s ním vybrať môžete. Parafín necháva na povrchu ochrannú vrstvu a prináša suchej pokožke rúk okamžitú a dlhotrvajúcu úľavu i ochranu. Poradí si s ekzémom v štádiu hojenia, dráždenia a trvajúcej suchosti. S istotou však môžem povedať, že na extra suché ruky stačiť nebude a voľajako mi nepasuje nepasuje do radu Atoderm na veľmi suchú a šupinatú pokožku. Na to je málo mastný. 

Môj názor? Keby doňho v Bioderme pridali extrakt z jablka a vitamín PP, pokojne by sa mohol predávať aj pod názvom Hydrabio. :-) Ak však máte suché ruky, kúpte si ho a bez obáv používajte hoci aj každý deň na bežné krémovanie rúk i nechtov. Je to vskutku skvelý hydratačný krém.

Pre články o ostatných produktoch z radu Atoderm pre suchú pokožku kliknite na menovku "Atoderm (Bioderma)".

Pokiaľ je vašim najväčším problémom nepriateľ zvaný atopický ekzém, pozrite tiež užitočný článok s titulkom "Atopický ekzém - čo by ste o ňom mali vedieť a ako ho liečiť" od doktorky a primárky MUDr. Čapkovej, kde nájdete viac informácií o tomto ochorení.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Balzam som ešte neskúšala, zato tyčinku s novým zložením mám veľmi rada. No a krém je fajn, ale popravde tuším ten od Mixy, čo práve testujem, sa mi zdá ešte lepší! :)
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes