Mixa: Baby Surgras Moisturiser

Mixa Baby Surgras Moisturiser
Premasťujúca starostlivosť o tvár a telo už čoskoro začne byť pre mnohých z nás povinnou výbavou v kozmetickej starostlivosti. Príde zima, bude mráz, napadne sneh a studený vlhký vzduch prenikne pomaly až do kostí. Pre pokožku, ktorá nemá svoju obrannú schopnosť to určite nebude nič príjemné a preto by ste sa mali nachystať.

Ak ste toho názoru, že tie deti to už nejako zvládnu, zaspomínajte na detstvo, ako vás štípali líca. Bolo to príjemné? Ani nie. Natrieť deťom líčka ochranným krémom (a aj sebe), to je to najmenej, čo môžete urobiť. 

Myslite na to, že pokožka detičiek sa málokedy leskne. Že sa nelesknete ani vy? Tak na tom už je niečo a to niečo sa nedá nazvať zdravým. Zdravá pleť má svoju vrstvu kožného mazu. Kožný maz tvorí komplexný systém ochrany a až po šiestom roku života dieťaťa začne tento systém ako tak fungovať. Maz bráni studenému vzduchu a ostatným vplyvom pôsobiť na nervové senzory v koži a vyvolávať reakcie. V dôsledku klimatických zmien, hormonálnych faktorov a nesprávneho zaobchádzania s pleťou sa však často stáva, že predtým chránená pleť odrazu svoju ochranu stratí. Vtedy začne byť v mraze viac červená, než bola kedykoľvek predtým. Môže byť podráždená, svrbieť, tvoria sa na nej šupiny hneď potom, ako prídete domov. Signál, že sa jej niečo nepáči a signál, že citlivé nervové zakončenia reagujú. Nemusíte myslieť na to najhoršie, ale lepšia prevencia.

Dnes bude reč o kréme od značky Mixa - Baby Surgras Moisturiser, ktorý bol vyvinutý práve pre ochranu pred takýmito reakciami. 

Zloženie krému Baby Surgras Moisturiser

Nuž... nečakajte nejakú výživu. Ide o ochranný krém typu "Cold Cream", nie krém na každodenné ošetrovanie pleti a boj proti starnutiu. Nie sú v tom žiadne vitamíny, ale je to zmes voskov, ako napr. včelí (CERA ALBA / BEESWAX) a voskovitý cetyl-palmitát (CETYL PALMITATE), ktorý často nájdete aj v margarínoch. 

Ďalej sú v kréme kontroverzné ale tu nanajvýš potrebné minerálne oleje ako vazelína (PETROLATUM), tekutý parafín (PARAFFINUM LIQUIDUM / MINERAL OIL) zmiešané s pomocnými látkami, ktoré pomáhajú tvoriť emulziu, ďalej glycerín (GLYCERIN) kvôli hydratácii a voda. To je bežné zloženie cold krémov. Možno z tých neobvyklejších ingrediencií v kréme nájdete silikónovú zložku dimetikón (DIMETHICON) kvôli ľahkosti krému. Chceme predsa, aby sa dobre natieral. 

Kto sa nepoteší, je človek alergický na chlór, pretože z dezinfekčných látok bol použitý chlórhexidín diglukonát (CHLORHEXIDINE DIGLUCONATE). Ale látka tejto podobná sa využíva aj v pastilkách na cmúľanie a dezinfekciu hrdla, len samozrejme vo veľkej koncentrácii. Nie je to nič, čo by vás malo v nejakom kréme poškodiť, pokiaľ na ňu nemáte alergiu.


Mixa Baby Surgras Moisturiser krém

Skúsenosti s krémom

Obal krému hodnotím pozitívne, ako obal všetkých produktov Mixa. Mixa má produkty veľmi dobre označené a popísané. Aj človek bez vysokoškolského vzdelania z tých popisov vyjde a vie presne, čo kupuje. Nechápem len jednému - ako výrobca myslel to čistenie pleti. Neviem si predstaviť, ako by sa s pomocou krému dala čistiť pleť. Ošetriť po očistení, to už skôr.

Ja nosím mejkap a na zimu si vyberám výživnejšie verzie. Mne navyše ochranná bariéra funguje veľmi dobre a teda mi takýto krém Baby Surgras Moisturiser vôbec netreba k tomu, čo už používam. Z krému som si na ruku dala len vzorku, aby ste videli, ako vyzerá a aby som vám vedela dať informácie o vstrebávaní i konzistencii - je tuhší.


Mixa Baby Surgras Moisturiser krém a jeho tuhosť

Originál tubička okamžite cestovala k sesternici, ktorej pleť práve problémy s obranyschopnosťou má. Vo vnútri ešte ako tak, no vonku si v zime vždy ide doslova vytrpieť každý výjazd z domu. Keď sa vráti domov, jej pleť je podráždená a beda na ňu niečo natrieť. Samozrejme, okamžite po príchode by ste ju ani natierať nemali. Treba ju nechať aklimatizovať sa a až potom čosi dávať. Tá jej sa však môže aklimatizovávať aj pol dňa a nič. Keď ju nenatrie, hneď sa jej začnú tvoriť šupinky. A preto dostala tento krém do zimy. Bolo to už dávnejšie, ale mám napísané, čo mi povedala, takže vám to touto cestou teraz sprostredkujem.


Mixa Baby Surgras Moisturiser krém pri rozotieraní

Obidve zhodne tvrdíme, že krém sa vstrebáva veľmi dobre a vynikajúco sa rozotiera, hoci nie je úplne riedky a nepôsobí na prvý pohľad ľahko. Do 2 - 3 minút je všetko na svojom mieste a počiatočná voskovitosť mizne. Sesternica Janka hovorí, že z krému cíti vlhkosť a má z krému príjemný chladivý pocit. Chladil i na ruke, takže jej úplne verím. Nemá však v sebe propylén-glykol a tak sa nevstrebe úplne celý, čo je zámer. On má predsa chrániť a chrániť nebude, keby ho pokožka celý vpila. 

Na povrchu pokožky ostáva vrstvička, ktorá robí tak trošku ako keby pogumovaný povrch. To spôsobuje glycerín a tie vosky. Nič mastné, nič mazľavé, nič olejové a lesklé, ale o kréme viete, lebo pleť je jemná, nie drsná. Ale ani nie zaťažená, ako keby ste ju natreli hrubou vrstvou mejkapu. Dýcha. Tak to má byť. Takto viete, že určite nepustí vlhkosť dnu, ale ani tú, čo ste dostali do pokožky, nepustí von. Pokožka má totiž jednoliaty povrch, prasklinky a šupinky ostali zapečatené. Práve cez ne by mráz za normálnych okolností dráždil nervové zakončenia, pretože tam je pleť tenučká a tam všetko pociťujete intenzívnejšie. 

Krém Baby Surgras Moisturiser splnil svoju misiu. Janka hovorila, že kým ho počas pracovného turnusu na horách používala, nemala problémy s podráždenou pokožkou.  Ani na začiatku, ani s postupom času z dlhodobejšieho hľadiska. Krém jej pomohol sa aklimatizovať z počasia na Kysuciach na studené počasie vo vysokohorskom prostredí, kde pracuje. 

Hodnotenie krému Baby Surgras Moisturiser:

Textúra: tuhšia krémová, ale stále vynikajúco roztierateľná
Hydratácia:
 5
Výživa: 2 (na ochranu OK, na hydratáciu mierne suchej pleti OK, ale na nápravu vyslovene suchej pokožky nestačí v žiadnom prípade, treba extra výživu)
Vôňa: mierne sladká, ale skôr žiadna, vonia ako bielkový sneh, do ktorého dáte cukor, čiže nevonia ani nesmrdí, čo je výhoda pre majiteľov citlivej pleti i pre deti
Celková spokojnosť: 8 (keby obsahoval aspoň nejaký vitamín, alebo rastlinný olej, dám okamžite 10), sesternica ho oznámkovala známkou 9
Cena: 4,13 EUR za 100 ml a kúpite ho v DM drogérii alebo aj v e-shope Elnino.sk

celkové hodnotenie - slovom

VYNIKAJÚCI

obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť / efekt
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia
výživa
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Ešte raz prízvukujem. Tento krém nie je určený na výživu. Je to taká výpomoc suchej pokožke. Ak ho chcete používať ako denný krém, rozhodne treba ešte dodať aj nejaké vitamíny. No keď ste urobili pre seba všetko potrebné a chcete sa chrániť, mali by ste ho chcieť. Predídete tomu, aby malo podráždenie suchej pokožky chladom drastický priebeh. Na citlivú pleť používajte kozmetiku, ktorá je určená špeciálne na citlivú pleť.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Vyzerá zaujímavo... a ja som ešte furt od Mixy nič neskúšala! Už len doraziť tie zásoby krémov, čo mám doma :)...
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes