Celulitída - prečo je kozmetika voči nej bezbranná

Aby ste pochopili, ako sa dá celulitída riešiť, mali by ste vedieť, s čím sa vlastne idete pasovať. Pomarančová koža je prízrakom, ktorý ani nie je taký hrozivý ako tie reči, ktoré okolo nej chodia. To dáva príležitosť výrobcom kozmetiky, aby predávali často predražené produkty a nútili vám ich pod rôznymi zámienkami. Ale vy už teraz budete vedieť, za akých okolností vám zaberú a za akých nie.



Zámienok je strašne veľa. Každý bude "oblbovať" inými rečami. Nuž... až také blbosti to nie sú, ale odtiaľ potiaľ. V podstate vám pomôžu všetky. Môžu vám zabrať úplne rovnako tie drahé ako aj tie lacné. Je to však hlavne na vás. Nesnažte sa staviať gél do úlohy generála, ktorý má za Vás veliť v boji s celulitídou. Bitku nikdy nevyhrá, čo je vlastne dôvod, prečo nepíšem na svojom druhom blogu Awards4beauty o kozmetických produktoch na celulitídu, aj keď niekoľko už dávnejšie vlastním.

To, že ich nepoužívam (ale budem, ešte som ich neotvorila a tak by sa nemali pokaziť), je vec môjho aktuálneho životného štýlu a toho, ako vyzerám. Som príliš veľká a potrebujem v prvom rade dostať svoje telo pod kontrolu. Ak by som vo svojom živote nič nezmenila, pôjdem bojovať s veterným mlynom. Niečo o mojom postoji k celulitíde ste si mohli prečítať v tomto článku. Tak si teraz povedzme, ako váš život zasahuje do rozvoja celulitídy.

Celulitída je príznak rozhodeného bunkového metabolizmu. Spúšťačom sú podobné smrteľné kombinácie, ako tá moja (stres, nepravidelná strava, smútok, dlhé sedenie). Tak to vymenujem všetko. Čo celulitídu spôsobuje a čo nie.

A: Celulitída a mýty okolo nej

Obézny človek môže ale nemusí mať celulitídu. Ani ja som ju vždy nemala a koľká som... Nie je to vec toho, koľko kíl máte, ale skôr o kombinácií faktorov, ktoré v tom hrajú nejakú úlohu.

Dedičné faktory... to je viac menej hlúposť. Isteže, človek môže mať napríklad nábeh na priberanie... Môžete mať spomalený metabolizmus, no človek sa s pomalým metabolizmom zväčša nerodí. Metabolizmus si spomaľujeme sami. No a keď ten metabolizmus nie je v poriadku, bunky sa nevedia vysporiadať s odpadovými látkami a trpia.


Ak vás napriek tomu zvádza tvrdiť, že môžete robiť všetko, hýbať sa a aj tak máte celulitídu, tak ešte zvážte ten svoj pohyb. Chodenie po nákupoch a od auta či MHD k budovám, to nie je primeraný pohyb (našťastie nemám auto a ani ho nechcem, lebo radšej chodím peši). Ani manuálna práca nie je primeraný pohyb, ak je jednostranná.

B: Celulitída a jej naozajstné príčiny

Veľa žien nemá dostatok primeraného pohybu. Väčšinu času len sedia alebo sa prechádzajú.

Preháňame to s opaľovaním. Zničená bunková DNA cez slnečné žiarenie tiež neprospieva k dobrej činnosti buniek.

Veľa žien fajčí a pravidelne popíja nekvalitný alkohol. Toto všetko vplýva žily i na úroveň toxínov v tele.

Prehrešujeme sa aj proti postave v súvislosti s držaním tela. Nemáme správny vzpriamený postoj s uvoľnenými bokmi, ale sa šponujeme do póz. Ani sedenie nie je úplne správne. Najmä v práci sa nekladie dôraz na správnu výšku stoličky, polohu operadla a podobne.

Stresujeme sa v práci a aby sme mohli pracovať aj v čase, keď sa necítime fit, dopujeme sa liekmi. Koledujeme si o únavový syndróm, ktorý je spojený so zlým zvládaním stresu. Telo nám cez únavu a hnev dáva najavo, že jeho metabolizmus je v keli.

V rámci pohodlnejšieho sexuálneho života užívame antikoncepciu a úprimne, nie vždy sa lekárovi podarí hneď na prvý krát trafiť to, čo dáme vyhovuje najlepšie. Kolísavé hormóny potom oslabujú nadobličky a je s tým spojených veľa problémov, vrátane celulitídy. Ja HAK neodporúčam absolútne nikomu. NIKOMU na svete.

Jeme rafinovanú stravu ochudobnenú o vitamíny a obohacovanú o cukry, tuky a umelé látky. Hlavne tie umelé látky, to sú pre nás toxíny a všetky sa hromadia v bunkách, ktoré sa s nimi nevedia vysporiadať.

Krmíme sa stravou, ktorá je možno zdravá, ale nerešpektuje naše telo. Každému vyhovuje iný typ jedla a iná úprava. Napríklad ja sa vyhýbam dusenému mäsu, pretože o ňom viem, že mi dlho sedí v žalúdku a nejedávam ani klasické varené zemiaky ako prílohu (keď, tak varené v šupke). Oveľa radšej mám zelený šalát alebo ryžu. Ale veľa ľudí aj vie, že im niektoré jedla nesedia, ale sú leniví si pripraviť iné. Radšej strávia o pol hodiny viac na FB, než by si navarili jedlo.

Náš pitný režim predstavuje káva, kadejaké iné sladené nápoje a minerálka. Ani tie minerály nie sú práce najšťastnejšie riešenie, ak sa to s nimi preháňa. Na druhej strane, čistú vodu pije málokto.


Zhrňme to.

Celulitída je záležitosť rozdelenia hmoty v organizme - svalov, tuku, vody... Tréning a zdravý život zabezpečujú, že pomer a prepojenie hmoty bude fungovať vo váš prospech. Netrénované svaly totiž začnú atrofovať, čiže zmenšovať svoj objem, čím sa oddiaľujú od pokožky a každú hrudku tuku tak vidieť úplne parádne. Je jedno, či máte 50 kíl alebo 100 kíl. Každá pokožka má svoje zásoby tuku, ale nie na každom budú vidieť. Tá 100 kilová dáma, na ktorú pozeráte cez prsty a skúmavým pohľadom sledujete jej oblečenie, má možno hladší zadok ako vy. To, koľko hrudiek máte, to vždy záleží od aktivity buniek. Nebudú vedieť rozumne hospodáriť s tukom, vodou, výživou, keď im k tomu nedáte podmienky. A podmienkou je tiež vaša aktivita.

Prečo kozmetika nepomáha

Môžete si ju nazvať akokoľvek. Edematóznou, fibróznou, tukovou a neviem ešte akou, vždy ide len a len o tuk, vodu + toxíny a práve tuk je ten zádrhel. Žiadna kozmetika na svete nedokáže tuky spaľovať za vás. A už vôbec nie rozpúšťať, ako to niekde býva napísané. Alebo si myslíte, že sa z tukov stane olej a ten vypotíte? :-)

Kozmetický produkt vám môže pomôcť, ale vy zasa musíte pomôcť jemu. Obojstranná spolupráca s kozmetikou - to je alfa i omega boja s celulitídou s pomocou kozmetiky. Potrebujete žiť zdravo, správať sa zdravo, hýbať sa a vykonávať masáže s ktorými budete používať produkty. Vtedy kozmetika zaberie určite a len vás v tom boji podporí, aby ste rýchlejšie dosiahli ciele. Chce to len iný prístup a snahu.

Pýtate sa, prečo výrobcovia klamú? Nie, oni neklamú. Každý produkt zaberie aspoň na 10 - 20%. Niektorý budete používať dva mesiace, iný dva roky, aby splnil sľúbené. Zvyšok je na vás. Keby ste sa sťažovali, že sa vás celulitda stále týka a chceli svoje peniaze späť, výrobca vždy nájde dôvody, aby vás presvedčil, že na vine ste vy. Na uvedomelé dámy použije fakty, ktoré sú pravdivé (odstavec B), na neuvedomelé vyskúša mýty. Jedno určite zaberie.

Čo je najlepším argumentom na predanie drahého produktu? Forma. Väčšina výrobcov stavia na lenivosti. Vedia, že dámy chcú účinok hneď a ideálne bez roboty. Natrieť sa, sadnúť k Búrlivému vínu, Paneláku (alebo podobnej blbosti) a nechať produkt pracovať. Žiadny z nich nenapíše, že máte ísť cvičiť alebo tancovať. Urobia produkt, ktorý sa dobre vstrebáva a drží v podkoží (práve to robí ceny astronomické) a nepotrebujete k nemu extra masáže. Niektorí sú poctiví a aspoň vám to poradia, ale niektorí vôbec. Faktom ostáva, že tieto drahé produkty majú väčšiu úspešnosť, nie však z dlhodobého hľadiska. Aj keď vám nateraz vyhladia kožu, budete ich musieť používať dlhodobo, aby sa pomarančová koža nevrátila. Takže v tomto si drahé produkty môžu podať ruky s tými lacnými.

Takže na záver moje rady:

Ak chcete s celulitídou zatočiť, využívajte radšej fyzikálne zákony a tie podporujte chémiou. Čiže spráne sú masáže, po ktorých sa môžete natrieť kozmetikou. To je príklad spojenia fyziky s chémiou. Pridajte správny pohyb (odporúčam najmä tanec, plávanie, byciklovanie, rýchlu chôdzu), dobrú stravu a znižte stres i príjem toxínov na minimum. To, koľko investujete do kozmetiky, je už na vás. Ja tvrdím, že v správnom živote vám zaberie každá, ktorá obsahuje správne látky v správnych pomeroch. Amen. :-)
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes