Bioderma: Atoderm Sprchový gél

Radu Atoderm určenú na osobnú hygienu korunuje sprchový gél Atoderm Gel Douche. Žiaľ, osobné skúsenosti s ním zatiaľ nemám. Keď však pozerám zloženie, jeho účinky si viem živo domyslieť. Nebude o nič horší ako Atoderm Moussant, nuž ho popíšem aspoň v teoretickej rovine podľa jeho ingrediencií. Až ho raz vyskúšam (pravdepodobne v zime), sľubujem, že svoje poznatky aktualizujem.


Atoderm sprchový gél sa predáva (alebo má predávať) v dvoch baleniach po 200 a 500ml. Na oficiálnych stránkach Bioderma sa píše, že gél je jemne parfémovaný nealergénnym parfémom. Či bude vôňa príjemná alebo nie, to vám zatiaľ neprezradím, keďže to sama neviem. Viem len toľko, že vône iných parfémovaných prípravkou sa mi doposiaľ páčili. Ani táto dozaista nebude zlá. Tento sprchový gél je jediným parfémovaným produktom určeným na čistenie pleti z rady Atoderm.

V zložkách uvádzaných výrobcom figuruje glycerín, ktorý som spomínala aj pri kocke na umývanie, preto nemá cenu, aby som ho tu opäť rozpisovala. Glycerín dokáže krásne pospájať jednotlivé ingrediencie a hydratuje pleť, preto je aj v tomto sprchovom géli veľmi vítaný.

Určite by som zmienila aj betaín vyrábaný z kokosového oleja (cocobetaine). Táto látka sa hojne využíva v sprchových géloch a prípravkoch na každodennú hygienu, nakoľko dokáže redukovať podráždenie pleti. Pôsobí mierne antisepticky (proti baktériám) a ako aj ostatné látky z tejto skupiny, i tento je veľmi užitočný pri zníženej obranyschopnosti pokožky. A presne to človek s atopickým ekzémom potrebuje.

Možno to neviete, ale látky s detergentným účinkom (detergentný = odstrnujúci nečistoty z povrchu) sú ako také radené medzi relatívne agresívne látky, ktoré sú schopné ľudskú pokožku mierne podráždiť. Bez nich však žiadny gél peniť nebude a nebude s veľkou pravdepodobnosťou ani dobre čistiť. Z toho dôvodu výrobcovia sprchových gélov nikdy nezabúdajú do svojich výrobkov pridávať rôzne olejíčky, rastlinné extrakty a iné látky tlmiace toto dráždenie.

Gél sa používa navlas rovnako ako Moussant. Pre ten parfém by som ho asi pre bábätko neodporučila, no vaša ratolesť povyrastie, prečo nie? Z popisov súdim, že tento bude zrejme viac krémový než Moussant, no súčasne aj menej mastný. Ďalšie jeho využitie teda vidím u tých ľudí, čo si musia často umývať ruky. Áno, po skúsenostiach s kamarátkou a jej kockou na umývanie, by som aj sprchový gél odporúčila na ruky.

Hodnotenie prípravku s pochopiteľných dôvodov neuvediem. Pokiaľ by ste však mali so sprchovým gélom osobné skúsenosti, budem rada, ak mi ich napíšete do komentára. Cena sa pohybuje od 11 EUR za 200 ml do 16 EUR za fľaštičku s obsahom 500 ml. Veľké balenie má aj praktickú pumpičku pre pohodlné a hygienické dávkovanie.

Toľko o hygiene a všetkých vychytávkach, ktoré nám pri nej pomáhajú. V ďalších článkoch sa môžete tešiť na prípravky slúžiace na ošetrovanie a doplnkovú starostlivosť o suchú pleť i pokožku s atopickým ekzémom.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes