Ako som sa premenila na Meghan Trainor


Najlepší nápad je prezliecť sa za osobnosť, ktorá je vám podobná vzhľadom, no iná povahou. A tak sa zo mňa na chvíľu stala Meghan Trainor.

Do šiat a blond parochne som sa nenavliekla iba tak pre nič za nič. Od smrti otca ešte stále nemám veľmi náladu na pestré oblečenie vo farbách dúhy ani na poskakovanie v rytme hudby. Ale keď iba raz za rok vidíte svojich kolegov a máte príležitosť s nimi prehodiť pár slov i zabaviť sa s nimi, nechcete ich sklamať. V auguste som prijala pozvanie na veľkú párty zvanú "Elnino music night - alebo Setkání hudebních hvězd" a účasť mala podmienku. Každý mal prísť ako hudobná hviezda. A mojou prvou voľbou bola Meghan Trainor.

Prečo maska Meghan Trainor


S mojou postavou a kilami navyše bol proces výberu krátky. Musela som voliť speváčky, ktoré sú plnoštíhle a takých veľa nie je. Do úvahy pripadala rola speváčky Adele. Lenže taká maska by na mne nevyzerala vierohodne. Adele má úplne iný typ tváre. Je mi navyše podobná povahou a keď už máte byť raz za čas niekým iným, najlepšie zahráte svoj pravý opak. 😉 Sebavedomá modrooká Meghan Trainor sa mi zdala ako lepšia možnosť. Síce nemáme rovnaký nos a za necelú hodinu na prípravu zázraky nespravím, ale stále je tu väčšia podoba než s Adele. Nedomyslela som to akurát s farbou rúžu a z domu som si nevedomky vzala tmavší, ale nevadí... Poďme na to a pozrime si predlohu.


V hudobnom klipe k pesničke The All About That Bass mala Meghan na sebe viacero outfitov a účesov. Aby som aspoň jeden napodobnila, nemienila som si prirodzene kvôli tomu kupovať nové šaty v pastelovej farbe. Jednak by to bolo drahé a ťažké pri mojej konfekčnej veľkosti a jednak by boli na jedno použitie. Mne pastelové farby nesvedčia. Zvolila som iba strihom podobné kúsky. Ale šancu zažiariť dostala parochňa, ktorú som si objednala z Číny, lebo sa farbou ako tak podobala Meghaniným vlasom. Iba ju bolo treba miestami nafarbiť ružovou kriedou a vytvoriť ružové pramienky ako má Meghan. Plus k tomu vybrať nejaké doplnky. Líčenie bolo vo videu našťastie iba jedno. Vyzeralo zhruba takto.

Meghan Trainor v klipe k pesničke The All About That Bass, zdroj: web denníka The Telegraph

Vrchné viečka mala Meghan nalíčené pomerne jednoducho. Zemité očné tiene na hornom viečku doplnila iba výrazná tyrkysová spodná linka, umelé mihalnice, trošku farby na líčkach a ružový rúž. Nič, čo by som už nevlastnila a už predtým nekúpila - ako inak - na Elnino.sk, odkiaľ si objednávam väčšinu svojej dekoratívnej kozmetiky.

Líčenie v štýle Meghan Trainor 


Skúšala som pohľadať nejakú fotku z toho dňa v septembri, nech vám ukážem, ako som vyzerala pred nalíčením, ale našla som iba jednu. Ako pred zrkadlom prskám od smiechu, keď si na hlavu naťahujem sieťku (viď foto predtým). Asi mám veľkú hlavu, pretože mi na nej nijako nedržala. Kĺzala sa z vlasov, z poza uší, takže som ju pripla sponkami na minimálne 30 miestach a nasadila ešte jednu sieťku, lebo inak by nebolo k čomu zafixovať parochňu. A ešte som si pomohla jednou sponkou s modrými sklíčkami. Však uvidíte. Potom to už celé držalo.

Moja pleť bola, ako vidíte, v tom čase v priam katastrofálnom stave. Mejkap prešiel skutočnou zaťažkávacou skúškou. Musel vyhladiť pleť, ktorej pohodlie narušila klimatizácia (v hoteli, v robote, v aute kolegu), prekryť pigmentové fľaky a vydržať aj vlhkosť, lebo som sa potila ako somár v kufri. Keď mám poslednú dobu stres, začne sa mi okamžite rosiť čelo a ja som v strese bola. No veď si predstavte seba na mojom mieste. Za necelú hodinu sa máte vtrepať do pančúch, šiat, nalíčiť a nasadiť parochňu, ktorá navyše nedrží ani za pána. Okrem toho musíte ísť medzi tri stovky kolegov, z ktorých ako tak poznáte tak 12. A ešte aj tí budú v maske bohviekoho. Ktorý introvert by nebol na pokraji infarktu?

Ale mejkap Gabriella Salvete Cover Foundation to zvládol. S malou pomocou púdra L´Oréal Paris True Match a korektora Catrice Camouflage pekne zjednotili pleť a nezvýraznili jej čoraz drsnejší povrch (1).


Meghan mala v klipe výraznejšie obočie, tak som domaľovala aj to svoje. Ceruzkou od TrendItUp (viď recenzia) v stredne tmavej hnedej farbe (2).

Teraz nadišiel čas namaľovať viečka. Asi vás prekvapí, že takú základnú vec, ako očný tieň, som si zabudla doma. Vlastne nezabudla, iba som si nabrala očné tiene na bežné každodenné líčenie a paletku so zemitými tieňmi nechala doma. Tak isto moja hlava deravá nezabalila bronzer a lícenku. 😐

Ale byť priamo v centrále najväčšej parfumérie v Čechách a ostať bez líčídiel? To nejde. Neodolala som jednej multi-paletke od značky 2K, ktorú akurát vyradili kolegovia z predaja, lebo jedno krídlo s tieňmi malo ulomený posuvný mechanizmus a v Elnino nikdy nepredávajú poškodené produkty. Môžu mať pokrkvaný obal, to je iba drobná vada, pre ktorú vedia produkt zlacniť, ale obsah musí byť  vždy na 100 %. Čudujete sa, prečo som si za zostatkovú cenu kúpila niečo také lacné? Namiesto vysvetľovania si pozrite fotku.


Zemitých očných tieňov a aj pre mňa super nositeľných farieb je v paletke viac než dosť. Paletka taktiež obsahuje bronzery, lícenky a (zakryté) sú tam aj rúže. Takmer všetko, čo mi bolo treba. A hoci je kozmetika 2K naozaj podozrivo lacná, dobrá kvalita produktov milo prekvapila. Najmä očné tiene. Vydržali takmer 9 hodín! Ale späť k líčeniu.

Opäť som sa zahrala s viečkami a využila pri tom svoj známy trik na optické oddialenie očí od seba. Vnútorné kútiky sú nalíčené tieňmi svetlejšej farby, vonkajšie tieňmi tmavšími. Pre dosiahnutie pohľadu mačky som líniu tmavšieho tieňa pretiahla až nad pohyblivé viečko a smerom k obočiu som ho rozotrela dostratena. (3) Tesne pod obočie som pre zvýraznenie očí je dobré naniesť trošku perleťového očného tieňa svetlej farby alebo highlighter (zvýrazňovač). Ja zvolila oboje. Malo to byť predsa líčenie na večer. Spodné viečko som obtiahla tyrkysovou linkou značky Rimmel (starší rad Exaggerate) a jemne ju rozotrela (4), aby nebola taká ostrá.


Bodkou za celým líčením očí sú vejáre mihalníc. Tie moje žiaľ hviezdne nie sú a tak som siahla po nalepovacích. (5) Skvelé nalepovacie riasy a kvalitné lepidlá má značka Ardell. Riasy (u väčšiny modelov) sú vyrobené z ľudských vlasov a tak na očiach vyzerajú prirodzene. 


Meghan má vo videu semi-matný rúž, ale rúž na mojich perách je matný. Vyrába ho značka Dermacol pod názvom Matte Mania, ja mám odtieň 32 a rúž som zvolila preto, lebo dobre drží. Ale balila som sa večer a vzala tmavší, chyba. Ale nevadí... Táto farba mi šla k outfitu aj tak najlepšie. Ešte som líčka poprášila lícenkou z paletky (6) a svoju premenu som dokončila oblečením šiat, nasadením parochne, čelenky a náušníc. Toto je výsledok.


Na tieňovanie nosa do tvaru podobného nosu Meghan už žiaľ neostal čas. Asi sami dobre tušíte, že hodina je na takéto komplikované úpravy krátky čas. Prídete z roboty, musíte zhodiť oblečenie, starý mejkap, hodiť sprchu a až potom začínate čarovať... Ale snaha bola. Spravila som maximum.

Najlepší gól večera bol, keď som sa na večierku pripojila k skupinke svojich kolegov a kolegýň. V hlučnom prostredí mi veľmi do reči nebolo. Nerada prekrikujem hudbu. Iba som viac menej pri nich stála a občas s niekým prehodila slovo. Po pol hodine sa na mňa uprene zadívala jedna z kolegýň a pýta sa: "To jsi ty, Verčo?"😂

Nuž toto ma naozaj úprimne pobavilo. Meghan vďaka outfitu a líčeniu spoznali, ale Veronika sa pod tou vrstvou mejkapu akosi stratila. 😄 Ale bolo to milé. Zábava bola fajn, program super, jedlo parádne. Všetci sa snažili vyzerať v rámci možností čo najlepšie. A aspoň som si pripomenula časy, keď som nosila blond vlasy = omyl storočia.

Teraz už na 100 % viem, že mi táto farba vlasov fakt nepasuje a naozaj som s blod vlasmi vyzerala ako mimozemšťan. 😉 Priateľ dokonca s úsmevom povedal, že ako transvestita, ale to ma v parochni videl nenalíčenú. 😂 Čo vy a masky a farebné experimenty? Už viete, v maske koho by ste v žiadnom prípade nemohli byť a čo vám nepasuje?
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes