Sportique: Farmer ‘s Hand Saver balzam na ruky a nohy


Zanedbané končatiny nie sú iba nepekné po estetickej stránke. Aby sa vám tvrdá koža nevypomstila aj zdravotne, vyskúšajte balzam Farmer ‘s Hand Saver.


Drsné päty s prasklinkami, suchá koža na špičkách a prsty citlivé na došľapnutie, pretože sa koža na nich štiepi na akési lúče a to bolí. Ruky zrobené a tvrdé. Poznáte to? Nie? Potom buďte radi. Zrejme si vystačíte s akoukoľvek bežnou kozmetickou starostlivosťou a nepotrebujete balzam Farmer ‘s Hand Saver  od Sportique. Ak to však poznáte a problém ignorujete, koledujete si o poriadny malér. V zime si nejeden človek povie, že v tomto období môže kašľať na krásu. Nohy v čižmách a ruky v rukaviciach aj tak nikto neuvidí. Ale čo na to vaše telo?

Prečo je zrohovatená koža z dlhodobého hľadiska nebezpečná


Ľudské nohy, tak ako aj ruky, poskytujú človeku obrovskú evolučnú výhodu. Denne uchopia a narábajú s množstvom predmetov a nohy nesú celé telo. Dotyky s predmetmi a so zemou stláčajú reflexné body, ktoré sú umiestnené po celej ich ploche. Každý jeden bod je v tele s niečím prepojený a jeho stimuláciou si pomáhame k lepšiemu zdraviu - podporujeme trávenie, činnosť srdca, pľúc, atď. Čo sa však stane, ak je na nohách či rukách hrošia koža? Uhádli ste, nič. Žiadny tlak na končatinu ani pohyb nie je dostatočne účinný, aby sa bod stlačením premasíroval a aby podporoval daný orgán.

Pracovať rukami a celý deň byť na nohách je preto vyčerpávajúce nielen fyzicky, ale nedobré aj zo zdravotného hľadiska z dlhodobej perspektívy. Koža sa veľkej námahe a vyvíjanému tlaku bráni, tvrdne a orgány sú tak ochudobnené. Opakujúca sa námaha ale nie je argument, ktorý by nám mal brániť kožu pravidelne ošetrovať. Prívlastok "ruky roľníka" v tomto prípade neslúži k cti, ale skôr označuje istý stupeň zanedbania.

No ani na také ruky či nohy nie je nikdy príliš neskoro. Stále môžeme zakročiť, zrohovatenú kožu odstrániť pilníčkom a začať plochy pravidelne natierať, aby boli mäkké a koža získala späť svoju elasticitu. Napríklad balzamom od už minule vychválenej značky Sportique, ktorého meno sa z angličtiky prekladá ako Záchrana rúk roľníka. Ktorý už podľa názvu zachráni ako končatiny namáhané, zanedbané, tak i končatiny s vážnym zdravotným problémom, ktorý je spojený napríklad s nadmerným rohovatením pokožky (môj problém už od detstva).

Zloženie balzamu Farmer ‘s Hand Saver od Sportique


Oproti minule recenzovanému Foot Cream krému bola analýza zloženia balzamu Farmer ‘s Hand Saver od Sportique o čosi jednoduchšia. Balzam si vystačil s menším počtom ingrediencií, zato ale neobsahuje žiadnu vodu a je o to bohatší na prírodné zlato. Tentokrát zabudnime na oleje ľahké ako bol olej jojobový či olej z marhuľových jadier. Výrobca Sportique siahol po olejoch s vysokým obsahom omega-6 a omega-9 mastných kyselín a nepoužil ani stopu vody.

Pre suchú a stvrdnutú kožu sú zásadné látky, ktoré tvoria obranu. Z mastných kyselín sú filmotvorné najmä kyselina olejová a linolová. Medzi najdôležitejšie surovinou balzamu v tomto ohľade patrí bambucké maslo (BUTYROSPERMUM PARKII), ktorého podiel zastáva až 50 % a olivový olej v rôznej podobe. Časť z neho je klasická tekutá, tá ďalšia je hydrogénovaná (upravená hydrogenáciou tak, aby získala štruktúru margarínu, bola stálejšia a tuhšia) a posledná časť je nezmydeľniteľný podiel - čiže najhodnotejšia časť oleja s najväčším podielom výživných látok a zázrakov pre suchú pokožku ako napríklad rastlinný skvalén (cca 0.75%).

Ďalšími použitými olejmi  bohatými na kyselinu olejovú a linolovú (až do 72 %) je olej zo sladkej mandle (PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL) a olej zo semien hrozna (VITIS VINIFERA SEED OIL). Obidva sú ľahké, ale hroznový zanecháva hodvábny finiš zatiaľ čo mandľový je jemne mastnejší. Výrobca ich zrejme zvolil pre ich vitamínové zloženie.

Zvláštnym prídavkom je ale upravený olej ricínový (HYDROGENATED CASTOR OIL), ktorého profil patrí k unikátnym a asi by som ho v balzame nečakala. Ricínový olej je olej pomerne ťažký, hustý, no na pocit úplne suchý. Ani sa nezdá, že by mal v kozmetike čosi robiť, ale zdanie klame. V škole sme sa učili, že ricínový olej je silno hygroskopický. To znamená, že má schopnosť viazať vlhkosť z okolitého prostredia. Nevedno, čo s ním spravila hydrogenácia, ale podľa mňa aj tak stále priťahuje do pokožky vodu a dobre hydratuje. Ale čo sa týka štruktúry, má ešte jednu zaujímavú vlastnosť. Tým, že je hustý a ide o olej, môžeme ho zmiešať s voskom - v tomto prípade je to "kandelilový" vosk (EUPHORBIA CERIFERA WAX) z istého mexického kríčka - a olej sa stáva plastickým. Ako tmel doslova zalezie do každej prasklinky na koži, vyplní ju, pokožku vyhladí a tá sa o to rýchlejšie hojí. Preto je balzam Farmer ‘s Hand Saver od Sportique taký vhodný na naozaj zrobené ruky a popraskané päty, špičky.

Silno regeneračnú časť tohto krému zastali vitamíny a ďalšie rastlinné extrakty. Ako vieme, silno podporný efekt na hojivé procesy má vitamín E a vitamín C. Tu ale vitamín C máme v palmitátovej forme. Čistá kyselina askorbová by v rankách bola cítiť štípaním. Čo na mňa spravilo silný dojem, je tiež vôňa. V obchode som bola upozornená, že je zvláštna, silná a špecifická, pretože ju vytvára esenciálny rozmarínový olej a olej z kôry brezy. Brezový olej s obsahom kyseliny salicylovej využíva ľudové liečiteľstvo na tíšenie bolestí a hojenie, rozmarín je dezinfekčný. Oboje sa v hojivom balzame náramne hodí. Také prasknuté mozole, otlaky a trhliny v koži vedia byť veľmi nepríjemné a bolestivé.

Ako balzam Farmer ‘s Hand Saver správne používať

Pre vysoký podiel bambuckého masla a rícínový olej stužený voskom ma balzam štruktúru tuhšej mastičky alebo masla v chladničke. Ak doňho načriete prstami, teplo pokožky balzam topí a určite niečo naberiete. Ja však odporúčam spôsob, aký by použil i roľník či drevorubač. Ten by do plechovky určite zašiel a nabral balzam nožíkom, ako pracujúci chlap. Jednak na zrobené ruky nepostačí množstvo, ktoré priľne na prstoch a jednak si prirodzene nechce obsah zašpiniť. Takže som si pekne vzala špachtličku a nabrala stružlinku ako z masielka, na ktoré sa balzam tuhosťou naozaj podobá.


Balzamom netreba šetriť. Radšej ho naneste pekne nahrubo, aby sa malo čo vpiť do pokožky a aby na povrchu ostalo dostatočné množstvo vosku. Najlepšie je urobiť toto pred spaním a natiahnuť rukavičky / ponožky, aby boli končatiny v teple a mohli sa v noci regenerovať.

Moja úbohá koža ale mala s príjímaním výživy menší problém, s ktorým som jej musela občas pomôcť pilníčkom. Chcem predsa čo najhlbší prienik do pokožky a nepotrebujem živiť úž mŕtve bunky. Inokedy sa mi zdal balzam príliš mastný a olejový. Nechcel sa veľmi vpíjať. V obchode Sportique mi však ochotne a obratom odpovedali na moju otázku.

Pýtala som sa, či možno balzam Farmer ‘s Hand Saver použiť na prehriatu pokožku po kúpeli. Bolo mi odpovedané, že áno. Koža by však nemala byť vlhká. Je to logické, lebo vosk a voda sa nemusia. Ak vám teda mastnota vadí a máte pocit, že pokožka nedostáva všetko, pomôžte si teplou sprchou či kúpeľom. Nohy a ruky si však pred aplikáciou dobre poutierajte. Pomôže tiež údajne krátka masáž nôh alebo nahriatie sušičom na vlasy. A pravda ten pilníček. Lebo teplo a čo najmenšia vrstva zrohovatených buniek pomáha vstrebaniu.

Podľa upozornení som čakala, že bude vôňa balzamu ostrá, ale nie je. Rozmarín kombinovaný s olejom z brezy vytvorili dovedna vôňu, ktorá sa podobá na eukalyptus. Je síce ostrejšia, ale stále je to taká mätová, jemnučko sladká, čistá až jemne drevitá a balzamiková vôňa. Len tak mimochodom, brezový tón využíva Hugo Boss vo svojej línii prekrásnych vôní Jour Pour Femme. Práve vďaka nemu majú taký zaujímavý svieži až medicinálny aspekt, kvôli ktorému ich ženy milujú. Úplne tie vône odlišuje od bežných tuctových vôní. Takže mne sa vôňa balzamu od Sportique páči ešte viac než vôňa krému Foot Cream. A samozrejme aj ten účinok, lebo napriek prvotným problémom so vstrebávaním sa napokon osvedčil. V hojivom efekte sa mu nevyrovná ani slávny medový balzam od Nuxe (o ktorom bude tiež článok).

Prečo by ste mali chcieť Farmer ‘s Hand Saver od Sportique

  • Neplatíte za vodu, silikóny ani iné filmotvorné látky. Všetko v tomto balzame je prírodné a vysoko hodnotné.
  • Balzam Farmer ‘s Hand Saver dokáže zahojiť aj vážne poškodenú pokožku chodidiel / rúk a utíšiť bolesť. 
  • Spolu s krémom Foot Cream tvoria vynikajúcu dvojku. Krém zvláčňuje, balzam bráni vysýchaniu.
  • Pokožka s používaním balzamu naozaj výrazne zmäkne, za čo vďačí aj kyseline salicylovej.
  • Aby ste videli tento rozdiel, stačí jeden náter denne po dobu dvoch týždňov.
Máte záujem o balzam Farmer ‘s Hand Saver alebo nejaký iný skvelý produkt Sportique (napríklad Foot Cream)? Objednajte si ho so zľavou 15% online. Stačí v nákupnom košíku zadať unikátny kód "laborantka15" platný do konca tohto roka.


ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes