Sportique: Foot Cream krém na nohy


Zložte svoj vianočný náklad z pliec a svoje ubolené nohy utíšte krémom Foot Cream od Sportique. Dám vám viaceré dôvody, prečo ho kúpiť.

Predvianočný zhon v obchodoch dávno začal a naše nohy si denne obúvajú sedemmíľové čižmy. Ale život chodidiel má žiaľ od rozprávkového veľmi ďaleko. Nohy nepreletia sedem míľ naraz, ale každú jednu poctivo nachodia. Popraskané päty, suchá pokožka, začervenané, boľavé, drsné a hrubé miesta sú toho jasným dôkazom. Vlani som presne o takomto čase musela odložiť väčšinu svojich bežne používaných krémov, lebo prestávali účinkovať. A tak s ponaučením prechádzam na značku Sportique. Lebo ma dobrou náhodou oslovili s ponukou spolupráce a ja som počula aj čítala, že majú tie najlepšie produkty na nohy. Prírodné krémy, ktoré poskytnú výživu v plnej koncentrácii. Nie zriedenú kadečím.

A tak teraz používam rovno dva produkty. Sportique Foot Cream krém na nohy a balzam na ruky i nohy Farmer ‘s Hand Saver (viď foto).

krém na nohy Sportique Foot Cream  a balzam na ruky i nohy Farmer ‘s Hand Saver


Prečo bežné krémy z drogérie nevydržia dlho pomáhať


Náchylnosťou na príliš rýchle rohovatenie kože chodidiel trpím od môjho raného detstva a na niečom takom ako krém na nohy som nikdy nešetrila. Aby ste pochopili môj postoj, krémy z drogérií za 2 - 3 eurá nepovažujem za vyslovene zlé. Postačujú na bežné hydratovanie pokožky, svoj účel splnia. Rada skúšam aj také. Ale lacné krémy okrem iného aj tak trošku švindľujú. Nôžky vám vyhladia, no iba na chvíľku. Výrobcovia totiž riedia prírodné výťažky vodou a lacným glycerínom vo veľkom pomere i lacnejšími emolienciami. A v tom horšom prípade pracujú so silikónmi, ktoré vyrovnajú povrch a vytvárajú imidž dokonalo hladkej pokožky. Nech im nekrivdím, dokážu tiež na čas zadržať vlhkosť. Lenže silikónový náter je ako čokoládová poleva na torte. Poleva bude taká dokonalá aký dokonalý podklad je pod ňou. A celistvá bude iba dovtedy, kým na ňu nezačne pôsobiť nejaká vonkajšia sila. V prípade chodidiel je to tlak pri chôdzi, trenie ponožky, pyžama a prirodzená pružnosť pokožky. Po chvíľke je pocit hladkých nôh minulosťou.

Miera výživy olejov a voskov zriedených vazelínou a silikónom nepostačí drsným, vysušeným ani unaveným chodidlám. Zvlášť ak máte po tridsiatke, kedy tvorba elastínu a kolagénu postupne oslabuje. Proces liečenia prasklín bežným krémom preto potrvá niekoľko dní a za ten čas sa z vyprahnutej pokožky stihne vytratiť ešte viac vlhkosti. Nohy si napokon budete natierať 4x denne a aj tak to bude stále málo. Prečo? Lebo film s troškou výživy môže stačiť pokožke kdekoľvek na tele. Ale nie chodidlám, ktoré musia X hodín denne odolávať neustálemu tlaku, nesú minimálne 50 kilogramov živej váhy a ani nemajú kedy sa zregenerovať. Natierať ich filmotvornými látkami je rovnako márne ako dávať náter na starú maľovku alebo na neomietnutú stenu. Platí to dokonca aj v prípade mnohých drahších krémov, ale nie v prípade krému na nohy Sportique Foot Cream.


Zloženie krému Foot Cream od Sportique


Je škoda strácať čas a vyhadzovať peniaze do vzduchu. Svoj deň už preto automaticky začínam s krémom Foot Cream. Pre moje chodidlá je ako impregnácia a ošetrenie v jednom. Ošetrenie, ktoré veľmi namáhanej pokožke postačí na minimálne pol dňa. Pravidelne ošetrovanej pokožke aj do večera. Bez švindľov. Produkt neobsahuje žiadne silikóny ani iné vyslovene filmotvorné látky. Maximálne v ňom uvidíte včelí vosk (CERA ALBA), lebo bez neho by bol redší. Jeho kompozíciu inak tvoria hlavne emolienciá zvláčňujúce pokožku, hydratačné látky, antioxidanty a rastlinné výťažky s určitým spektrom špeciálnych účinkov. Luxusný a bohatý základ tvorí napríklad bambucké maslo, olivový olej, glycerín (nie prehnane veľa), olej z marhuľových jadier, mandľový a jojobový olej. Vskutku výživný a veľmi dobre namiešaný koktail.

Ešte  aj pomocné látky (na zahustenie, úpravu pH, vône) sa môžu pochváliť aj nejakou liečivou vlastnosťou navyše. Napríklad pH krému Foot Cream od Sportique vyrovnáva kyselina citrónová, ktorá súčasne zmäkčuje pokožku. Krásnu vôňu produktu dotvára olej z levandule, olej zo semien pomela (CITRUS GRANDIS SEED OIL, nie grapefruitu), čierneho korenia (PIPER NIGRUM SEED OIL), tymiánu, muškátovej šalvie (SALVIA SCLAREA OIL) a gerániová silica. Normálne výrobcovia používajú umelé arómy, Sportique ale zásadne aromatizuje prírodnou cestou a konzervuje látkami bežne používanými v potravinárstve (sorbát draselný, benzoát sodný), čo mu schvaľujem. Prírodné silice pomáhajú prekrvovať pokožku, čím zrýchľujú regeneráciu a zároveň pôsobia dezodoračne - vytvárajú prostredie, v ktorom sa nemôžu množiť mikroorganizmy ako baktérie a plesne.

Na obale krému Foot Cream som našla zmienku aj o santalovom dreve, ktoré v zložení priamo nevidím. Bude však zrejme súčasťou parfumácie produktu, lebo môj nos jeho stopu jasne zavetril. Moje oko si všimlo v zložení tiež výťažok z kvetov arniky horskej (ARNICA MONTANA FLOWER EXTRACT) a alantoín, čím sa výrobca nepochválil a mohol. Takéto zložky vidím v krémoch na nohy veľmi rada, pretože majú výborné regeneračné účinky. Arnika sa svojim úžasným hojivým efektom vyrovná aj antibiotikám. Aj keď je v stopovom množstve.

Už podľa zloženia mi bolo jasné, že na tento zázrak od Sportique sa nechytá ani slávny ikonický krém s bambuckým maslom od L´Occitane. Kde je mimochodom bambucké maslo zriedené takým množstvom švindľujúcich látok, že by ste nechápali. Ten nie je ani zďaleka taký prírodný a dokonca stojí omnoho viac. Až si naň budete nabudúce robiť chúťky, zájdite radšej na stránku Sportique a namiesto neho si kúpte Sportique Foot Cream. Na konci článku nájdete zľavový kód, s ktorým ho môžete mať ešte lacnejšie.

Ako Foot Cream správne používať


Aby malo ošetrenie krémom Foot Cream zmysel, ráno vstanem a po svojej bežnej rutine (raňajky, venčenie psíkov) si nájdem tri minútky na obrúsenie pokožky pilníčkom. Mne totiž pokožka rohovatie extrémne rýchlo. Ak ste aj vy tento prípad, starajte sa o svoje nohy poctivo a nikdy ich nenechajte zájsť do takého extrému, že na nich bude pol centimetrová vrstva odumretých buniek. Sú ako stará maľovka. Vzkriesiť ich nevzkriesite. Iba čo zbytočne pohltia časť výživy.


Po ľahkom obrúsení (ak bolo potrebné) otvorím rozkošnú plechovku a chodidlá natriem príjemným krémom, ktorý sa ľahko naberá a ešte ľahšie rozotiera. Nie je extra mastný, preto mi stačí počkať minútku na vstrebanie, natiahnem ponožky a idem si po svojom. Krém mi nohy krásne hydratuje, zjemňuje, prevoniava bylinkami a jemnúčko prehrieva pokožku. Nie tak, že by vám nohy niečo hrialo ako termofor, iba z neho nemáte taký chladný pocit ako z iných krémov na báze vody, čo bude dobré pre ľudí trpiacich na reumatizmus. Po bežnom kréme máte neraz chuť vyložiť si nohy na radiátor.

Foot Cream od Sportique budú zbožňovať milovníci bylinkových, korenistých drevnatých vôní. Spomedzi všetkých vonných tónov krému vystupuje do popredia aróma čierneho korenia, tymiánu, levandule a santalového dreva. Korenie akoby chcelo stúpať do nosa. Nebude vám z neho na kýchanie, no pokiaľ by ste mali v pláne ísť čosi zjesť, tak si radšej umyte ruky mydlom. Vôňa to nie je zlá, len je výrazná. Ale je prírodná plus plne funkčná, nielen pre zmysly, čo sa vysoko cení.

Prečo by ste mali chcieť Foot Cream od Sportique


  • Urobil pre mňa viac než akýkoľvek iný krém doteraz a to som ich vyskúšala možno aj stovku. Mám teda s čím porovnávať. Pokožka mojich chodidiel je po ňom príjemne mäkká a poddajná ako nikdy predtým.
  • Dokonalú regeneráciu zvládol za úctyhodné dva týždne pri natieraní dvakrát denne. Dnes mi s prehľadom stačí aj jeden náter.
  • Nepatrí k extrémne drahým krémom, zato je prírodný a neplatíte za silikóny ani iné filmotvorné látky.
  • Spolu s balzamom Farmer ‘s Hand Saver dokáže zahojiť aj vážne poškodenú pokožku chodidiel.

Chcete aj vy takýto krém alebo nejaký iný skvelý produkt Sportique? Objednávať môžete online, dokonca s 15% zľavou. Stačí v nákupnom košíku zadať unikátny kód "laborantka15".



Zľava platí na celý nákup a kód je platný do konca roka 2019. Ja ju určite využijem tiež a ďalšie krémy prikúpim do zásoby. Čo vy?
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes