Liebster award TAG

Bola som nominovaná na TAG. Je to vlastne môj druhý TAG v živote (prvý bol na mojom blogu NewBridget.blog.cz), ale prvý na tomto blogu. Popravde tieto dni riadne pracovne zarezávam a už ma poriadne bolia oči, ale viem, že moji čitatelia sa o mne radi niečo dozvedia. Takže sa teda prekonávam a idem kvôli vám do toho. :-)

Čo je to TAG, to už asi všetci viete. Účelom takýchto projektov je predstaviť seba a motivovať nové blogerky, aby urobili to isté. Pravidlá Liebster award TAGu sú následovné:

1. Predstaviť blogerku, ktorá ma nominovala a poďakovať jej.
2. Napísať 11 faktov o sebe.
3. Odpovedať na 11 otázok, ktoré som dostala.
4. Nominovať 11 blogerov, ktorí majú pod 200 odberateľov, aby odpovedali na tvojich 11 otázok.

O Bielej Mačke

Týmto chcem poďakovať Bielej Mačke za nomináciu. Vidím, že jej blog je relatívne nový a zameriava sa na módu, recepty a názory na kozmetiku. Zatiaľ nemá veľa článkov, ale na ten čas, čo blog existuje, ich je aj tak slušný počet. Fajn, že máme ďalšiu a dokonca aktívnu blogerku na svete. :-) Prečo sa blog volá Kaviareň u mačky, to neviem, ale tipujem, že miluje kávu a rada pri nej číta, preto sa rozhodla, že urobí blog s inšpiráciami. Môžete si podľa nej upiecť niečo chutného ku káve a až bude zo šálky s kávou stúpať para a na tanieri si bude velebiť kus dobrého koláča, môžete si prečítať jej ostatné príspevky na blogu. Vidím to ako dobrý nápad a oceňujem aj veľmi peknú hlavičku na blogu. Očko sa potešilo. Aj dezerty z jej rubriky receptov vyzerajú lákavo. Niečo možno upečiem rodine, takže áno, budem blog sledovať. 

O mne

Na blogu NewBridget, alebo na mojom osobnom blogu, ktorý mám namiesto profilu už je o mne takmer všetko. :-) Možno neviete, že mám 31 rokov. Niekedy som taký anjelik, ale viem byť aj nešťastná ako čert a keď príde na zdvorilostné reči, tak som ako mimozemšťan. Neviem sa zaliečať, klamať, nepoznám predsudky, nedávam na prvé dojmy a vždy sa snažím byť maximálne otvorená, ale bolí ma iným hovoriť nepríjemné veci, lebo ich neviem veľmi zaobaľovať. :-p Na rady možno, ale v utešovaní a ututlávaní fakt nie som odborníčka. Som ako Temprance Brennan zo seriálu Kosti. Čo na srdci, to na jazyku. Neznášam nespravodlivosť, nepresnosť, povrchnosť (tá je tiež nespravodlivá), nevďačnosť, zneužívanie niekoho ochoty. 

Čo s Temprance a s vami určite nemám spoločného, to je moja hmotnosť. To ste asi tiež nevedeli. Nemajte ma za modelku a ani za ženu s priemernou postavou. Tvár o tom možno až tak nevypovedá, ale som veľmi veľká, čo sú následky niekoľko rokov trvajúcich stresov a problémov so zdravím. Lenže poznáte to, kilá nejde zhodiť tak ľahko, ako sa naberú. Úprimne, viac sa stretávam skúmavými a odmietavými pohľadmi, než s úsmevom a vrelosťou. To mi ale nebráni mať ľudí rada. Aj za podmienok, že mňa má rád len ten, kto ma spozná hlbšie, lebo... čo si budeme niečo nahovárať... dnes pri získavaní sympatii najviac rozhoduje vzhľad a to, či niekto správaním presne zapadá do šablóny. Ja som iná a nebojím sa to narovinu povedať. Ak ma budete mať aj napriek tejto inakosti radi, budem sa tešiť, lebo ja vás rada mám. Teším sa každému komentáru a keď už nie komentár, tak aspoň "Páči" na Facebooku alebo srdiečku (
Unlike).  

Otázky od Bielej Mačky v počte 11ks:

1.) Prečo bloguješ?
No... toto je na dlhé vysvetľovanie, ale skúsim. S písaním som začala preto, lebo do spoločnosti veľmi nechodím a nerozprávam. Viem ľuďom radiť, pomáhať, ale keď mám viesť spoločenskú konverzáciu, to už je trošku problém. Na blogu môžem nevhodné slová mazať, ale vyslovenú vetu už nevrátim späť. Nie som na ľudí zlá, ale môj problém je úprimnosť a že som tak trošku ako vedec a nedokážem držať v hlave veci, ktoré nepotrebujem. Verte, že vás počúvam, vždy vnímam, ale do pár hodín zabudnem napríklad také miesto Vašej dovolenky, lebo môj "hard-disk v hlave" je preplnený inými vecami. Pre mňa je podstatné to, že sa na dovolenku tešíte, že si oddýchnete a ešte sa chcem uistiť, že si nezabudnete taký a taký liek, krém,... Aj preto je so mnou ťažká debata na bežné témy a ešte horšia je zdvorilostná komunikácia. 

Ak nemám čo povedať, som ticho. Nevediem siahodlhé debaty o tom, kde robím, prečo nie som vydatá a nemám deti, ďalej nešírim klebety (ani ich nepočúvam), nerozoberám sex, chľast, dovolenky, smartfóny a apky, politiku, manželský život, slovenské seriály, slovenskú hudbu, čiernu kroniku, značkové handry (lebo ja nepozerám na logá, ale dizajn) a tak. Dobre sa cítim len v spoločnosti ľudí a priateľov, ktorí ma chápu a takéto témy nenačínajú, alebo sama doma so svojim psíkom. Má to aj výhody. Keď mám čas, aspoň môžem rozmýšľať, aký ďalší článok pre vás napíšem. :-)

2.) Ako dlho bloguješ?
Ak rátam tento i svoj druhý blog, tak momentálne začína bežať štvrtý rok. Ale inak sa dá povedať, že blogujem už 7 rokov. Môj prvý blog bol taký filozofický. Z časti bol o láske, z časti o psíkoch a trochu aj o kozmetike. Ale nesnažila som sa ho propagovať a ani nemal nejaké chytľavé meno. Takže som presídlila na novú adresu.

3.) Aké šablóny blogov sa Ti páčia?
No... páčia sa mi v prvom rade také šablóny, ktoré nie sú od poskytovateľa služby, teda na jedno kopyto, ale si ich užívatelia upravia podľa seba. Teda si s tým dajú aspoň nejakú robotu. A čo sa týka usporiadania, tak mám rada prehľadne kategorizované blogy, kde nemusím čítať všetko, len aby som sa dostala k určitým témam. Keď blog vyzerá tak trošku ako klasická a prehľadná webová stránka, som veľmi potešená a rada sa vrátim.

4.) Aké šablóny blogov Ti nepáčia?
Proti šablóne ako takej mám len málokedy výhrady. Ak je aj nie je kreatívne pozmenená užívateľom, nevadí mi to, ak ma zaujíma obsah blogu. Azda sa mi nepáči len to, keď si bloger nastaví veľkosť blogu tak, ako keby mal každý na svojom PC i na notebooku mega-obrovský monitor. A ešte strašne nerada skrolujem myšou cez celé články, aby som sa dostala k poslednému článku na blogu/stránke.

5.) Vie tvoja rodia a priatelia, že bloguješ?
Niektorí členovia i priatelia vedia a iným som to na nos nevešala. Občas na svoj osobný profil na FB niečo zavesím, pokiaľ si myslím, že by to malo ľudí zaujímať, ale to skôr zdieľam články z toho druhého blogu. Kto potrebuje radu, ten vie, kde si ma nájde a ten sa dostane aj k blogu. Nejdem po followeroch ako drak. Blog má byť funkčný, nepotrebujem sa ním chváliť. 

6.) Ktorý blog si začala sledovať ako prvý?
Uff, to teda neviem. Ja som predtým blogy ani nesledovala. Blogy hľadám vtedy, keď potrebujem informácie, alebo keď mám vyslovene obľúbené autorky, od ktorých čakám, že ma objektívnym článkom poučia (napr. Testujeme Kozmetiku). Na niektoré blogy chodím kvôli poučeniu a súčasne pre vtipné a milé podávanie informácií (napr. Save on Beauty alebo Space Susi). K veľa blogom som sa dostala cez projekt Rimmel Agentka, kde s babami každý mesiac robíme fotoblogy, ktoré vkladáme na stránku Rimmel.sk. Najskôr to boli len tieto koláže, ale neskôr sme si každá založili aj svoj vlastný blog a teraz sa čítame tam aj tam. :-)

7.) Ktorý blog Ťa najviac inšpiruje?
Najviac ma inšpirujú blogy, ktoré som spomínala vyššie. Chcela by som vedieť takto zaujať ľudí. No a potom ma inšpirujú blogy, ktoré sledujem (všetky sú v päte tohto blogu).

8.) Našla si si medzi blogerkami kamarátky?
To určite. Všetky baby, s ktorými si píšem cez FB a s ktorými sa poznám osobne, považujem za kamarátky a som ochotná im kedykoľvek pomôcť. Či ony považujú mňa za kamarátku  aj napriek tomu, že som ako z inej galaxie, to už neviem. :-)

9.) Ako si začala spolupracovať s kozmetickými firmami?
Ak ide o postup, tak nemám žiadny. Príde mi ponuka na email a pozriem, aká je to značka. Pokiaľ je to dobrá značka, ktorej verím, rada spoluprácu prijímam. Pokiaľ ide o novú alebo mne neznámu značku, zistím, čo sa dá a uvidím. V každom prípade vítam také jednorázové spolupráce, kde si môžem vybrať, ktorý produkt chcem vyskúšať. Volím si totiž podľa ingrediencií a svojho typu pokožky. Viem, čo mi sedí a týmto systémom som si zatiaľ nevybrala zle, takže aj preto nie je na tomto blogu veľa negatívnych recenzií. Kto však ide so mnou do spolupráce, ten musí vziať na vedomie, že okrem A píšem aj B. Pochválim rada, ale vytknem aj chyby, ak sú.

10.) Stretla si sa s negatívnymi reakciami na tvoj blog?
Na tento blog ani jeho obsah ako taký zatiaľ nie i keď som žiadala, aby mi čitatelia napísali, proti čomu majú výhrady. Rada vylepšujem, čo sa dá. Privítam každý dobrý nápad i kritiku. Kritika tu bola akurát raz a týkala sa fotiek. 

Na tom druhom blogu bolo tiež kritizovaných zopár článkov. Ľudia si občas myslia, že preháňam, keď píšem o škodlivosti niektorých vecí. Ale ja nikdy nepíšem nič, čo by som nemala overené z viacerých zdrojov a predovšetkým na sebe. To by som si ani nedovolila.

11.) Preferuješ prírodnú alebo chemickú kozmetiku?
Niektoré riešenia volím radšej prírodné. Mám veľmi rada prírodné oleje na ošetrovanie pleti. Zhruba 2x do týždňa si dávam masky a i tam vítam, keď nevidím v zozname zložiek 3 - 4 parabény. Depiláciu tiež riešim teraz prírodne. Šampóny a masky na vlasy uprednostním bez silikónov, milujem ovocné čaje i čaje s bylinkami, bylinkové nálevy na vlasy, vlasové vody, domáce masky s bylinkami a mydlá, lebo v prvom rade som stále farmaceutická laborantka, ktorá botaniku študovala. Mám k nej pozitívny vzťah. Ale s prírodou to zasa nepreháňam. Viem, na čo je chémia, aká je jej únosná miera a kde ju musím mať. Nepôjdem proti svojim potrebám len preto, aby som žila na 100% prírodne. Liečebné krémy (keď sa mi raz za mesiac zjaví niekde nejaká akné-vyrážka a krémy na moju rosaceu), micelárne vody, čistiace gély na pleť, sprchovacie gély, krémy na ruky a nohy i dekoratívna kozmetika, tam všade syntetické prísady znesiem. Ale len niektoré a o tom na tomto blogu píšem, aby ste ani vy nešli proti sebe. Kde je dostupné prírodné riešenie a považujem ho za lepšie, tam vám poradím prírodu, nie chémiu.


No a teraz tie nominácie. Neviem, či tieto dámy akceptujú TAGy a či ma za to nekopnú raz do zadnice (mali by do čoho :-p), ale tak skúsim, nech myšlienka TAGu prežije: 

Moje otázky pre dievčatá:

1.) Kto alebo čo ťa viedlo k založeniu blogu?
2.) Čo z dekoratívnej kozmetiky vôbec nepoužívaš a prečo?
3.) Aký je tvoj najobľúbenejší kozmetický produkt a čím si to zaslúžil?
4.) Aký je tvoj najväčší cestovateľský sen?
5.) Aké blogy momentálne vyhľadávaš? O čom rada čítaš?
6.) Máš radšej vtipne podané fakty, alebo skôr klasický štýl písania?
7.) Už si na svojom blogu našla komentár, ktorý ťa rozčúlil?
8.) Ktoré ročné obdobie má tvoja pleť najmenej rada a prečo?
9.) Máš pre čitateľky nejaký tip na dobrý e-shop s kozmetikou?
10.)Čo ti na blogoch o kozmetike ako takých najviac chýba?
11.)Aký obsah televízneho vysielania nemáš rada?

Na záver ešte pridám myšlienku, ktorú vyslovila aj Biela Mačka a ktorá vlastne vysvetľuje zmysel celého tohto TAGu. Chceli by sme, aby sa čitatelia dozvedeli o nových blogoch, ktoré vznikli, lebo blog má zmysel len vtedy, keď je objavený a keď ho niekto číta. Ak sa vám páči môj blog, blog Bielej Mačky alebo blog ktorejkoľvek nominovanej blogerky, spravte nám radosť a staňte sa našimi čitateľmi sledovaním blogu cez niektorý z dostupných kanálov. :-)
ZDIEĽAJTE:

4 komentáre :

  1. aaaaa, vidím, že tag-vlna neobišla ani awards4beauty ;). Ja už mám 2 za sebou a čaká ma tretí, ale teda priznám sa, ja som veľmi neštudovala pravidlá :D, takže ja som to trochu odflákla a odpovedala akurát na otázky nominujúcej blogerky :D Takže Ťa obdivujem a smekám za poctivé vypracovanie ;).
    No a veľmi ma potešila zmienka o mojom blogu ;). Je fakt málo blogov, ktoré sledujem ozaj poctivo, ale ten Tvoj /vlastne oba!/ medzi ne určite patrí! :)
    A inak, máme toho zrejme dosť spoločného :) /napr. aj vek :D ale teda ja som ešte o niečo staršia korčuľa ;D - mimochodom, tipovala som Ti možno nejakých 26? :)/...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jeeej :-) To ma ako potešilo ;-) A zase som sa dozvedela niečo nové aj o tebe :-) Tvoje príspevky čítam rada, pretože viem, že napr. kozmetickú recenziu spracuješ veľmi podrobne, presne a do detailov aj čo sa zloženia týka. Ďakujem! ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Konečne som to vypracovala a posielam link :) http://nikkienka.blogspot.sk/2014/09/liebster-award-tag-2-3-4-and-5.html#more

    Ďakujem za nomináciu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ahoj, tu je moja odpoved na tvoju nominaciu http://thebeautycouloir.blogspot.sk/2014/09/liebster-award-tag.html :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes