Astor: riasenka Big & Beautiful Style Muse Lash Sculpting

Čože nám to Astor priniesol za novinku? Je to opäť nová riasenka do rodinky BIG & BEAUTIFUL. Čo je na nej prevratné? Kartáčik, zloženie, textúra... je o čom rozprávať. Takže hoci som pôvodne chcela novinku zakomponovať do líčenia, mám pre vás o nej toľko informácií, že to bude na samostatný článok. 


Ako prvý ma upútal kartáčik. Je špirálovito skrútený, ako bývajú aj bežné riasenky, ale tu ten kvázi "závit" máme len jeden. Vyzerá to, ako keby nejaký mocný chlapisko chytil obojstranný hrebienok a stočil ho akoby to bola plechovka od piva. Inovatívne je aj zloženie, ktoré má umožniť hrať sa s riasami až do omrzenia a tvarovať ich tak, ako len chcete. Tak si teda rozoberme zloženie a pozrime fotografie, nech prídeme na to, ako to s tými tvrdeniami je.

Krémová, mäkká a flexibilná formulka (zloženie)

Čo sa týka textúry, je naozaj krémová a tiež o čosi pevnejšia, keď ju porovnávam s textúrou riasenky BFly, o ktorej som písala v článku Astor: riasenka Big & Beautiful BFly. V zložení chýbajú výživné oleje (olivový, marhuľový i klasický rastlinný), ceramidy i vitamín A. Značka však namiesto toho pridala vysoko účinný arginín (ARGININE), ktorý podporuje rast rias a pričiní sa o ich dobré zdravie. Nezabudla tiež na ošetrujúci provitamín B5 - pantenol (PANTHENOL) a vitamín E (TOCOPHEROL ACETATE). Značka nezabudla ani na dôležitý kolagén a keratín, ktorý pomáha riasam udržať si svoju elasticitu aj keď ich líčime, čo ony až tak rady nemajú... veď to vieme...

Riasenke chýba prášková zmes bavlny a hodvábu, ktorú v tomto prípade vytesnil mastenec (TALC), ktorý však urobí tú istú službu. Nemáme čo vyčítať, pretože nejde objemovú riasenku a teda nepotrebujeme vysoký podiel púdrov. Púdre majú urobiť objem a boli by na škodu, pretože pri tomto type kartáčika by riasy akurát tak zaťažili. 

Namiesto 2 druhov voskov máme v riasenke Style Muse Lash Sculpting až 5 druhov. Včelí (CERA ALBA/BEESWAX/CIRE D'ABEILLE), karnaubový (COPERNICIA CERIFERA CERA/COPERNICIA CERIFERA (CARNAUBA) WAX / CIRE DE CARNAUBA), "kandelilový" vosk z kríčka udomácneného v Mexiku (CANDELILLA CERA / EUPHORBIA CERIFERA (CANDELILLA) WAX / CIRE DE CANDELILLA), mikrokryštalický (MICROCRISTALLINA CERA / MICROCRYSTALLINE WAX / CIRE MICROCRYSTALLINE) a ešte jeden syntetický (SYNTHETIC WAX). Kombináciou prírodných voskov so syntetickými vznikla štruktúra, ktorá odoláva vzdušnej vlhkosti, lepšie spevní riasy, rýchlejšie tuhne a menej ich zaťaží. A s tým rýchlejším schnutím je to pravda. Čo mám riasenku Scandal Eyes Retro Glam of Rimmelu, tá má podobný efekt (i keď nie až taký výrazný), ale tam musím čakať dlhšie, kým môžem dať druhú vrstvu.

Aplikujte znovu, kedykoľvek chcete, od prirodzeného až po dramatický vzhľad rias

Takže takto... aplikovať znovu sa dá, ale či kedykoľvek a či donekonečna, to už je diskutabilné. Kto má také krátke, rovné a relatívne tenké riasy, ako mám ja, tomu rozhodne neodporúčam viac ako dve vrstvy. Hneď si aj pozrieme, prečo. Takéto riasy mám ja. Respektíve by som skôr mohla povedať "nemám", lebo mi ich ani nevidno. :-)


Ak dáme jednu vrstvu, všetko je fajn. Vpravo som ju dala trošku slabšiu, vľavo je silnejšia. Z obrázku je jasné, že jedna vrstva úplne stačí na vynikajúci efekt. Teda aspoň mne určite. Riasy ostali napodiv celkom pružné aj pri tom voskovom zložení. Na ten efekt, čo vidíte, som čakala inak tvrdé chumáče. Príjemné prekvapenie.


Na tejto ďalšej fotografii uvidíte, že som riasam vľavo dopriala ešte jednu vrstvu. Rozdiel je evidentný. Riasy takto pri kolmom pohľade do objektívu vyzerajú viac polepené, ale nie sú. Sú len viac obalené farbou a mám ich teraz o čosi výraznejšie, čo koniec koncov uvidíte na inej fotke.


No a štvrtá fotografia ukazuje výsledok so 3 vrstvami. Riasy vyzerajú navlas rovnako, iba som ich ešte trošku nadvihla tým kartáčikom. Ale o nejakom zvýraznení už nemožno hovoriť. Skôr by som mala povedať, že s treťou vrstvou už boli dosť ťažké. Nie také, že by sa mi privierali viečka :-), ale určite som cítila, že toho pigmentu je priveľa.


Aby ste videli, že naozaj nie sú až také polepené, len by sa im zišlo ešte trošku viac nadvihnúť, pridávam piatu fotografiu, kde je pohľad odspodu. Ja si teda myslím, že je to pri troch vrstvách pigmentu dosť dobrý výsledok. Čakala som efekt, ale nie až takýto fajn.


Riasy nikdy nebudú pocitovo suché alebo krehké, žiadne zlepovanie ani hrudky

S tým súhlasím. Nie sú krehké ani pocitovo suché. Ako vidíte, hrudky sa mi trošičku spravili, ale pri toľkých vrstvách sa to dalo čakať. Zlepovanie sa konalo začiatkom, keď som líčenie odflákla. Ale keď sa človek posnaží, potom nezlepuje. Na riasenke mi imponuje hlavne fakt, že ju možno používať už od začiatku. S inými musíte mať trpezlivosť. Niektoré sú až také, že naberajú farbu a až časom sa ich náplň pôsobením vzduchu dostane na primeranú hustotu. Tu sa možno natíska otázka, či rýchlejšie nebude starnúť, ale myslím si, že nebude. Keby v nej boli len čisto rastlinné vosky, to by som mala obavy, ale so syntetickým voskom by mala čosi vydržať. Na riasach vydrží bez opadávania aj 8 - 10 hodín. Tu je i dôkaz. Žiadne machule pod očami.


Chytrý zatočený aplikátor tvarujúci riasy zachytí a vytvaruje každú riasu bez zaťaženia

Tej je teda chytrý, to je fakt. Hneď mi napadlo "Pánabeka, ako sa ja s týmto budem vedieť namaľovať? Zasa idem skúšať, skúšať a skúšať, kým nechytím dáky grip." a tak aj bolo. Ten tvar má naozaj šialený. Ale má aj tento svoje prednosti. Nezachytí riasy všetky naraz, ale len tie, čo chcem chytať. :-) Keď maľujem riasy vo vnútornom kútiku, tak naozaj maľujem len tie a nie všetky. To mne osobne vyhovuje. Keď sa totiž ponáhľam, viem byť neskutočná babráčka. Tým, že riasenka dobre schne, tak je menšia šanca, že si ich stihnem ešte otlačiť o viečko. Ja totiž veľa žmurkám. :-p No a to zaťaženie, to ste už čítali. Záleží od pevnosti rias a ich dĺžky. Táto je, súdiac podľa kartáčika, typovo predlžovacia a má riasy nadvihovať. Kebyže ich mám aspoň trošku silnejšie pri korienkoch, tak si myslím, že by som ich nemala až také zaťažené. Ale stále tvrdím, že jedna až dve vrstvy sú OK. 

Na veľmi slabé riasy ju však neodporúčam vôbec. Možno to mohlo byť uvedené na stránke, že na slabšie  a riedke riasy sa nemá vrstviť. V anglickej verzii to nevidím, takže za to pôjde bol bodíka dolu. Ale keby to bol Váš problém a chceli by ste nejakú riasenku Astor, určite odporúčam Big & Beautiful BFly alebo niektoré z Big & Beautiful Boom objemových riaseniek. Tie budú sedieť jemným riasam na 100%.


Už druhá vec je odličovanie. Jednu vrstvu odlíčite ľahko (však som riasenku skúšala každý deň po celých 10 dní a večer odlíčovala). S troma vrstvami je však trošku problém. To už nedá dole hocijaký odličovač. Bioderma micelárna voda Sensibio i Sébium si s ňou poradili ľavou zadnou. Skúšala som aj novú micelárnu vodu Ziaja na citlivú pleť. S tou to išlo tiež, ale už nie až tak ľahko. Ak by ste mali problém, hlavne oči netrite. Priložte tampón poriadne navlhčený na očko, podržte a po pár sekundách skúste zotrieť, potom  priložte... a tak... Takto pôjde z rias bez zanechávania zvyškov a bez podráždenia očí. 

Výdrž je, ako som napísala, tých 8 - 10 hodín bez opadávania. Potom sa už kde-tu objaví nejaká bodka. Ale nie machule. Táto riasenka machule nerobí. Ani keby vám rosili oči pri filme, ako včera mne. Asi nejaký poriadny plač by nerozchodila, no hmlu a mrholenie v pohode vydrží. Jej celkové skóre v mojom teste bude vysoké aj napriek tomu zaťaženiu a odličovaniu.

Moje hodnotenie riasenky:

Textúra (hustota): krémová a stredne tuhá
Manipulácia s kefkou: zo začiatku ťažšia, no zvyknete si a pôjde to ľahko 
Výdrž: výborná (viac ako 8 hodín a jedna vrstva vydrží aj viac ako 10 hodín) 
Intenzita pigmentu: 5 (výborná, lebo pri tomto zložení viac vynikne farba pigmentu, hoci odtieň mám ten istý ako BFly) 
Odolnosť voči vode: 4 (dobrá, hoci nie je vodeodolná)
Celková spokojnosť: 9 (bod dolu len pre to zaťaženie pri viacerých vrstvách)
Cena: zatiaľ netuším, ale určite nebude stáť viac ako 10 EUR, Astor nemáva drahé riasenky
Odtiene dostupné na trhu: len 1 - čierny

celkové hodnotenie - slovomNAJLEPŠIA Z NAJLEPŠÍCH
obal / prezentácia výrobku
efekt po nalíčení
účinnosť v dlhodobom horizonte
pigmentácia
odličovanie
zloženie
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Cenu naozaj zatiaľ neviem, lebo riasenka je novinka a ešte som ju nevidela v drogérii. Ale ako poznám obchod Elnino.sk, ktorý drží riasenky Astor v 99% pod 5 EUR, aj táto sa tam určite čoskoro objaví v takej dobrej cene. No aj keby ste si ju mali kúpiť v kamennom obchode za 10 EUR, ešte stále je to dobrá cena za túto kvalitu. 
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes