Ziaja: micelárny gél uhorka a mäta (novinka)


Moje pocity, keď som si ho vyberala, boli zmiešané. Bála som sa, čo mi "povie" jeho vôňa a či sa nebude podobať na jeden ostrašujúci prípad gélu, ktorý v minulosti vyrábala iná značka. Ale riskla som to a v tomto prípade bol risk ziskom. Predstavujem vám novinku značky Ziaja micelárny gél s vôňou uhorky a mäty.


Na čo sa mal tento gél svojou vôňou a efektom podobať? Nadšenci kozmetiky Garnier ma asi ukameňujú, ale na mysli mám čistiaci gél z radu Pure Active. Možno sa za tie roky zmenil, možno vylepšili jeho zloženie i vôňu, no pre moju pleť to bola čistá katastrofa. Spočiatku sa zdalo, že mi pomáha a potom neskôr som si všimla, že je moja pleť v čoraz horšom stave. A tá vôňa? Pripomenula mi školské časy, ako keď upratovačka nevyniesla smetný kôš, kde sa za celý deň nazbierali ohryzky z jabĺk, čo sme mávali ako deti na desiatu. Tie sa tam celý deň v teple pekne rozkladali spolu s vyhodeným papierovým odpadom, zbytkami nedojedených chlebov a na konci dňa to bol puch, ktorý sa mi zapísal do pamäti. Svieži po jablkách, no hnilobný a plesnivý pre ten zmáčaný papier. A kedykoľvek mi niekto predloží kozmetiku, kde sa mäta spojí s uhorkou, výsledná vôňa je väčšinou presne taká. Pre niekoho možno, no premňa toto nie je vôňa čistoty. 

Lenže Ziaja micelárny gél uhorka a mäta bol nie obyčajný, ale micelárny gél. Čistiacich gélov som mala celé kopy, no takýto typ produktu som predtým neskúšala. Takže vôňa nevôňa, nedalo sa odolať. Hoci mi značka Ziaja poskytla viacero možností na výber (testovať som mohla fakt kadečo), voľba padla na tento gél a s napätím som očakávala, čo za asociácia sa dostaví pri testovaní.

Ziaja micelárny gél uhorka a mäta a moje skúsenosti

Heuréka. To som si povedala, keď som odkrútila uzáver s pumpičkou a privoňala. Toto nie je vôňa plesnivej desiaty školáka, toto je čistota. Autentická vôňa uhorky, prirodzená vôňa mäty, ako keby som si bola nakrájala uhorku, natrhala mätu a spravila smoothies.

Gél nepení nejako radikálne, hoci zloženie gélu obsahuje mnohé penivé látky uľahčujúce zmáčanie nečistôt, zbytkov mejkapu i kožného mazu. S gélom sa mi dobre pracuje. Predáva sa s pumpičkou, takže dávkovanie je ľahké. Na celú tvár mi postačia dve stlačenia dávkovača. Nanesiem ho na navlhčenú odlíčenú pleť (mimo dosahu očí), napením, opláchnem a pleť je čistá. Raz denne (večer) si pomáham aj sonickou kefkou na ešte dôkladnejšie čistenie pleti do hĺbky. Používam ho už druhý mesiac a zatiaľ nebádam, že by sa moja pleť zhoršovala. Naopak, je lepšia. Však to asi vidíte sami na jej stave. Už nie som samá vyrážka, za čo asi vďačím práve kombinácii micelárny gél + sonická kefka. Kefku som totiž používala aj predtým, no s gélom Vichy Normaderm a efekt nebol rovnaký. A sedí mi tiež viac než Sébium Moussant od Biodermy, lebo mastnú pleť už nemávam, len z času na čas sa mi v póroch nahromadí balast, ktorý nejde von. Takže zrejme som si našla nového pomocníka, pri ktorom už ostanem.

Zloženie micelárneho gélu

Detergentov je v produkte celkom dosť (COCAMIDOPROPYL BETAINE, COCO GLUCOSIDE, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, SODIUM COCOYL ISOTHIONATE, UNDECYLENAMIDOPROPYL BETAINE, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL), pričom ten prvý, tretí a posledný je náročný na spracovanie. Databáza EWG uvádza, že sú tieto látky náchylné na kontamináciu. Lenže vzhľadom na pôvod značky Ziaja by som sa práve tohto rizika nebála. Od výrobcu farmaceutík nebudeme čakať, že by nemal takéto veci ošetrené, však?

Výhrady mám (ako vždy) ku konzervácii. Teda ja nie, pretože mne tieto látky nič zlého nerobia a navyše sa zmývajú spolu s peničmi a nečistotami, no kto má alergiu na parabény a formaldehyd, tak ho zložky ako DIAZOLIDINYL UREA, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN nepotešia. 

Micelárny gél na druhej strane obsahuje glycerín, vodu, bežné veci na zhustenie a udržanie konzistencie a čo ma teší, tak ani stopu alkoholu. To sa pri géloch na čistenie pleti nevidí tak často a aj preto mám problém nejaký si vybrať.  S týmto som rozbila jackpot, pretože nevysušuje moju pokožku tak ako iné gély. Teda vysušovať vysuší každý a tento nie je výnimkou. Aj preto po čistení vždy logicky nasleduje potrebný krok - krémovanie, ale s týmto micelárnym gélom to vysušovanie nie je žiadna hrôza. Aj na obale sa píše, že nenaruší prirodzenú mieru hydratácie. Obal neklame v jedinom slove. Čo sa tam píše, to aj gél splnil. Nič ma nenúti bežať okamžite a do minúty sa natrieť.

Gél je parfumovaný. Neviem, akého pôvodu je jeho parfumácia, no spolu s farbivami je uvedená na konci zoznamu zložiek. Vytvárajú takú jemnú zelenkavú farbu a spomínanú príjemnú vôňu.


Z veľkej časti vôňu i efekt dotvárajú prírodné extrakty z uhorky (CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT), lístočkov mäty (MENTHA PIPERITA (PEPPERMINT) LEAF EXTRACT) a kyselina laktobiónová (LACTOBIONIC ACID). Uhorka pleť pomáha hydtatovať. Minimalizuje podráždenia, ktoré by mohli penivé látky vyvolávať. Mäta pieporná obsahuje mentol a na pokožku má dezinfekčné i chladivé účinky. Bráni oxidácii kožného mazu v póroch a vzniku akné. Ďalším jej plusom je osvieženie pleti a pocit čistoty, ktorý zanechá.

O kyseline laktobiónovej napíšem viac. Je to nový typ ingrediencie, ktorý sa doteraz veľmi nepoužíval. Patrí do skupiny polyhydroxy kyselín (PHA) a získava sa z mliečneho cukru. Podobne ako pri mäte, v jej prítomnosti neprežije veľa baktérii, no táto má ešte jednu výhodu. Preniká do pokožky, dáva hydratáciu, robí taký chemický mikropeeling, vyhladzuje vrásky, zjednocuje farebný tón pleti a bráni výskytu pigmentových škvŕn, pretože je to kyselina podobná AHA kyselinám. Lenže na rozdiel od AHA kyselín má väčšie častice, nevysušuje, nedráždi a nedostane sa teda veľmi hlboko, preto sa ďaleko viac hodí na citlivú pleť (nie na neurosenzitívnu, ktorú páli aj voda). Môžem potvrdiť, zatiaľ ani raz som naň nemala reakciu, že by ma niečo pálilo a to teda mávam kadejaké obdobia.

Pozor si dajte akurát na oči a okolie očí. Do tesnej blízkosti očí by sa micelárny gél naozaj nemal dostať. Tam je pokožka veľmi tenká a až takéto čistenie nepotrebuje.

Moje hodnotenie výrobku:

Textúra: stredne hustý - pumpička sa veľmi hodí k pohodlnému dávkovaniu, pootočením sa zaistí a gél nevyteká
Hydratácia: 5 - na to, že ide o gél, mám po čistení skvelý pocit čistoty bez vysušenia, i keď krémovať sa samozrejme treba
Čistiaci účinok: na čierne bodky nestačí, tie jedine s kefkou a peelingom (to výrobca ani nesľubuje), ale na upchaté póry nečistotami je skvelý
Celková spokojnosť: 10 - (maxpríjemná vôňa, nedráždivý, dobre čistí)
Cena: ak mám dobré informácie, 200 ml balenie bude stáť len 1,45 EUR, oprava 4,39 EUR!

celkové hodnotenie - slovom

NAJLEPŠÍ Z NAJLEPŠÍCH

obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosťhttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia
zmývateľnosť vs. čisteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
vôňa 
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Informácie už čoskoro nájdete na webe www.ziaja.sk a k zakúpeniu bude v e-shope www.dobrakozmetika.sk. Kto to má blízko do niektorej z predajní Ziaja  - Shopping park Aupark Košice, Obchodné centrum FORUM Poprad, Nákupné centrum CITY ARENA Trnava a novootvorená predajňa v OD PRIOR Trenčín - môže si ho kúpiť i tam.

Čo dodať na záver? Videli ste cenu, videli ste účinky, čítali ste o vôni. Ja si myslím, že ak nemáte na niečo alergiu, tak za túto cenu a s týmto zložením asi nič podobné na trhu nenájdete. Ja žiadny obchod nablízku nemám, no až bude gél naskladnený v e-shope, tak ich nakúpim vo veľkom ako naposledy šampóny. Pre mňa je to rozumný produkt za doslova ľudovú cenu.
ZDIEĽAJTE:

4 komentáre :

  1. No keby si vedela, ako moc rada by som ho vyskúšala :( Len ja a voda, veď vieš... :)
    Mám z tejto línie pleťový krém a ešte len chystám jeho testovanie, ale tá vôňa je naozaj úžasná! Ja tieto vône môžem, bohužiaľ nimi voňajú väčšinou výrobky určené pre mastnejšie typy pleti :)
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mam ho a mozem potvrdit je perfektny a ta vona je krasne , mam citlivu zmiesanu plet no jedna basen, pekne cisti, mam k nemu aj uhorkove tonikum a uhorkovy krem skvela trojka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Celá rada uhorka + mäta ma zaujala minule na internete a hovoril som si, že snáď ju niekto otestuje a napíše o tom... a voilá! :) Ja na začiatok plánujem vyskúšať balenie masky z tejto rady a uvidíme. Každopádne, tej vône sa neviem dočkať! Myslím, že na leto ideál ... :)

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Výborný gel:), Veronika,díky za tip!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes