Zázračný sprej na imunitu? To je pokrok!

Zázračný sprej na imunitu? To je pokrok!

Kedysi som veľmi chcela pracovať v škôlke, čo sa napokon nikdy nestalo. A asi je to dobré, lebo by som napokon skončila opäť v lekárni. Nie však pri výkone svojho niekdajšieho povolania, ale ako pacient. Nadišiel čas začať konečne riešiť posilnenie imunity u detí efektívnejším spôsobom než doteraz. Deti sú naša budúcnosť a keď budú choré ony, budeme chorí všetci. Aj ja.


Vitamín c, imunita - mýty a fakty


Možno sa teraz pýtate, že prečo sa práve ja púšťam do takejto osvety. Veď ja by som si mohla šupnúť nejaký vitamín, ideálne "céčko" v kapsuľkovej forme a budem zdravá. Vitamín c s postupným uvoľňovaním je vskutku užitočný pomocník na prevenciu, pretože zo zásob skrývajúcich sa v jednej kapsuľke si bude odoberať po troške. Množstvá, ktoré je telo naozaj schopné spracovať. Keď na mňa už čosi lezie, ani vitamín c nespraví zázraky, no na prevenciu má najväčší zmysel práve táto forma. Nie si dávať maxidávky v šumivých vitamínoch, z ktorých si telo vezme tak desatinu a zvyšok vyplaví močom.

Apropo, ja viem, že ten sladký nápoj asi deťom chutí viac, no naozaj je nutné "preventívne" splachovať vitamín c do kanalizácie a nemať z toho takmer nič? To im môžete dávať rovno vodu so sirupom.

Prečo ma zaujíma posilnenie imunity u detí? Imunita je komplexný systém a vyvíja sa už od narodenia. Obranný systém tela musí vedieť lokalizovať votrelca a vytvoriť protilátky, aby ho zničil. Alebo musí zvýšiť teplotu, pri ktorej votrelci neprežijú a tým aj upozorniť na hrozbu. Teraz už chápete, prečo mi tak vadí, keď mamičky silou mocou musia teplotu hneď znižovať sirupmi, aby mali pokoj od plačúceho dieťaťa a aby bolo zdanlivo zdravé. To nie je liečba. Keď ho navyše pošlú do škôlky, tak nakazí všetky deti i dospelých. Jeho imunita je ohrozená a virózy i bakteriálne ochorenia sa veselo šíria.

Prečo prevencia nestačí vždy


Chápte imunitu ako počítač. Môžete mať silný firewall a nedovolíte viditeľne nakazenému človeku, aby sa k Vám čo i len priblížil (to samozrejme neplatí v prípade, že ste matka alebo učiteľka a nakazené je dieťa). Môžete si nainštalovať antivírus (trebárs vitamín c a k nemu zinok) a budete chránení aj pred menšími hrozbami šírenými vzduchom. No rátajte s tým, že ak počítaču zlyhá čokoľvek vo vnútri, alebo bude v systéme nejaká diera (príde pracovný stres, urobíte si "reset", niekto Vás rozplače, alebo sa na prechádzke vonku nachladíte), k problému, v našom prípade k nákaze dôjde tak či tak. Stačí sa vystaviť zdroju. A najväčšou achilovou pätou sú práve deti, pretože do nich dostať vitamíny a potrebné látky je niekedy ako za trest. Nechcú papať, čo je zdravé a sú dobrými nositeľmi chorôb. My všetci žijeme zapojení v jednej sieti zvanej bežný život a nemôžeme sa odsťahovať na opustený ostrov.

Fungujúce posilnenie imunity u detí i dospelých


Nemusíme hneď nutne vykúpiť celú lekáreň a kupovať tabletky i sirupy. Nájdite tú dieru v systéme. Poznáte svoje zvyklosti, svoj životný štýl, svoju mieru lajdáckosti zodpovednosti i svoj prehĺtací reflex a chuťové poháriky. Viete, či ste schopní prijať liek preto, lebo lieči, alebo musí aj chutiť. Viete, akú veľkú tabletku dokážete preglgnúť a aká veľkosť bude neprijateľná. A hlavne viete, čo ste posledné dni robili i ako ste sa cítili. To isté viete o svojich deťoch.

vitamín c, probiotiká a iní pomocníci z lekárne
vitamín C, probiotiká a iní pomocníci z lekárne

Probiotiká


Ak ste nedávno vysadili antibiotiká (hlavne širokospektrálne), zrejme lieky zničili dobrú flóru v črevách. Aby sa nepremnožili votrelci, treba nasadiť probiotiká, alebo začať jesť viac jogurtov a kyslomliečných produktov so živými kultúrami. Pomáhajú aj v prípade, že sa po liečbe vyskytujú problémy so zažívaním. Je skvelé ich kombinovať s prebiotikami (napr. s vlákninou), ktoré podporujú účinok, ale nemá veľký význam brať probiotiká s antiiotikami. Jedine, že by sme liečbu zle znášali a chceme si pomôcť. Ale pozor, ak chcete staviť na mliečne výrobky, najskôr si overte, či sa smú kombinovať s liekom.

Prírodné výťažky


Ja osobne ich mám veľmi rada. Taká echinacea, vilcacora, rakytník, cordyceps, hliva a iné látky dokážu povzbudiť imunitu. Ale zabudnite na to, že ju podporí ihneď. Ak sa neberú dlhodobo, nedokážu ochrániť telo pred nákazou. To už by rýchlejšie zabral ten vitamín c. A obávam sa, že nie všetky formy chutia, takže vám ich dieťa nemusí vôbec prehltnúť. Pokiaľ však myslíte v predstihu, nasadíte ich včas a beriete ich poctivo a motivujete aj dieťa, môžu mať dobrý efekt.

Enzýmy


Táto forma budovania obranyschonosti je veľmi dobrá, ak sa potrebujete zotaviť po nejakej chorobe alebo operácii. Enzýmy podporia rýchlejšiu regeneráciu. Nie je to však dobrá vec pre posilnenie imunity u detí, pretože je tu jeden háčik. Enzýmy majú veľké častice a teda sa nevmestia do jednej tabletky. Aby ste dosiahli požadovanú účinnosť, budete dlhodobo pregĺgať veľa tabliet. Pár krát ma niektorí ľudia presviedčali, že im i deťom stačí menšie dávkovanie, ale to je hlúposť a škoda vyhodených (nemalých) peňazí. Kvôli imunite by som enzýmy asi nekupovala, pokiaľ by boli aj iné možnosti.

Homeopatia


Homeopatické lieky nie každý uznáva a možno je to chyba. Ja mám s nimi pozitívne skúsenosti. Neraz mi pomohli vyvarovať sa opakovaným angínam a predísť chrípke. Ich nevýhodou je len to, že väčšinou nezaberú, keď je už choroba rozbehnutá naplno. Treba s nimi začať včas a keď ide o liečbu, berú sa dosť často. Napríklad tie na bolesť hrdla sa berú čo hodinu. To tiež niekoho odradí.

Multivitamíny a minerály


Táto forma je stále obľúbená, ale nejeden výrobca zistil, že pre toho, kto má pestrú stravu, je viac menej zbytočná. A tak nás lákajú na kadejaké pridané látky v stopových množstvách, ktoré zrejme v mnohých prípadoch ani nezaberú. Deti sú lákané na pekné hračky ako súčasť balenia a nejeden rodič v lekárni pokrčí ramenami a produkt kúpi. Aj keď vie, že s hračkou sa dieťa zahrá a vitamínky bude pekne papať on. Nie, toto ja neuznávam. Radšej budeme všetci jesť čerstvú zeleninu a naučím to aj svoje deti, keď ich budem mať.

Sprej na imunitu s proteínmi z kolostra


To najlepšie som schválne nechala nakniec. Je to pre mňa, priznám sa, úplná novinka, že už existuje aj sprej na imunitu obsahujúci proteíny. Aby ste chápali, nie sú proteíny ako proteíny. Niektoré ovplyvňujú rast svalov, iné sú na vlasy a pokožku. Ako napovedá názov, bielkoviny, ktoré obsahuje sprej na imunitu, sú zodpovedné za funkciu imunitného systému.

Keď sa deti narodia, všetci odborníci vyzývajú mamy, aby nepodceňovali dojčenie. Práve prvé dni po pôrode obsahuje materské mlieko veľmi vzácne proteíny, ktoré pomôžu vytvoriť dieťaťu správnu obrannú bariéru. Problémom je, keď sa matke mlieko netvorí, alebo keď sa po čase imunita nejako naruší. Vtedy je dieťa chorľavé. Nejdem Vás zaťažovať poučkami, to by bolo na samostatný odborný článok, len poviem, že práve toto rieši určitá skupina kolostrálnych proteínov.

Doteraz sa dali proteíny tohto druhu prijímať len cez tráviaci trakt, čo pre komplikovaný proces trávenia podstatne znížilo ich účinok. Sprej na imunitu s novým spôsobom spracovania proteínov tento problém rieši. Nastrieka sa pod jazyk, kde sa proteíny ihneď dostanú do krvného riečiska, tada ho môžu používať aj deti. Imunitný systém sa s pomocou proteínov zdokonaľuje a učí sa správne reagovať. Sprej by teda mohol napomôcť aj k minimalizovaniu príznakov alergie, kedy systém reaguje neprimerane. Ak je vaše dieťa stále choré, toto je dobrý krok k jeho zotaveniu nadobro a nielen naoko.

Myslím, že ak sprej na imunitu použijete v čase, keď už na dieťa niečo lezie, môže mu stúpnuť teplota a pocíci aj slabosť. No ako som písala vyššie, to by som práve považovala za dobrú reakciu. Pokiaľ telo zvýši teplotu a nedrží ju dlhodobo na vysokých teplotách, potom naozaj reaguje, čo je len a len pozitívny efekt. A možno bude nákaza taká banálna, že s ňou zatočí hneď a bez slabosti.

Na túto poslednú novinku som úprimne zvedavá a určite ju vyskúšam aj na sebe. K tomu pridám ešte vitamín c. Tento spôsob sa mi spomedzi všetkých páči asi najviac aj pre posilnenie imunity u detí, pretože má opodstatnenie ako prevencia i ako pomocník, keď už niečo začína a pretože sa jednoducho podáva. V každom prípade si myslím, že v tomto dlhom zozname účinných riešení si každý nájde to svoje. Snáď som Vám pomohla dostať sa do obrazu a rozlišovať, kedy sa čo oplatí brať a ako predísť chorobám.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes