DHL Parcel Slovensko nevadí, že nikto nie je doma

DHL Parcel Slovensko nevadí, že nikto nie je doma

Už žiadne čakanie s mobilným telefónom pred sebou. Žiadne alarmovanie rodiny ani nepríjemný žltý lístok v schránke. S DHL Parcel zájdete po balíček vtedy, keď budete mať čas a chcieť.



Moderná doba núti ľudí pracovať od vidím do nevidím a ponúka minimum možností, ako si veci uľahčiť. Úrad mi pošle doporučenú zásielku do mojej rodnej dediny a mne neostáva nič iné, než sa z práce vypýtať o čosi skôr, aby som stihla poštu otvorenú. V ostatných prípadoch sa snažím nekomplikovať si život a ukážem aj Vám jednu vychytávku.

DHL Parcel šetrí nervy svojich zákazníkov i kuriérov


Keď dnes v záujme šetrenia času objednávam tovar cez nejaký e-shop, ktorý ponúka doručenie cez spoločnosť DHL, ani by mi nenapadlo nechať si ho poslať poštou, keď si môžem vyzdvihnúť balíček z parcelshopu DHL. Mnohí ľudia o takejto možnosti ani netušia. Čítajte a možno Vám ušetrím veľa nervov a času.

bratislavský kuriér DHL Parcel, zdroj
Nenadávajte na kuriéra. Kuriér je taký dobrý, akí sú dobrí jeho zákazníci. Práca kuriéra vyžaduje človeka odolného stresu, fyzicky zdatného (vozia aj ťažké balíky), logicky zmýšľajúceho a s dobrou orientáciou v priestore. Aj môj brat je kuriér a niečo o tejto robote viem. Keď doma rozpráva o svojej práci, väčšinou sa jeho skúsenosti zhodujú s tým, čo v istom rozhovore vypovedal bratislavský kuriér DHL.

Uložiť balíky tak, aby ich nezodpovední vodiči jazdiaci pred Vami a za Vami neohrozili, naplánovať si trasu čo najefektívnejšie, každému príjemcovi zatelefonovať a nikdy sa nepomýliť, to nie je len tak. Či už ste bratislavský kuriér DHL alebo kuriér v Žiline, máte to rovnako ťažké. Aj keď dobre poznáte svoj rajón, tam sa stane nehoda, tam musíte čakať, kým si nejaký nepripravený zákazník vyberie peniaze z bankomatu či zatelefonuje príbuznému, inde povie zákazník, že je do 5 minút pri Vás a príde za štvrť hodiny a aj tá najlepšie organizovaná práca utrpí. Prečítajte si vo vlastnom záujme rozhovor a získate odpovede na viaceré otázky týkajúce sa reklamácií, organizácie i všetkého.

Ak už všetko viete, buďte o krok vpred. Idete platiť dobierku? Nachystajte si peniaze a hlavne majte niekoho na adrese. Informujte sa, koľko zhruba také doručenie tovaru z e-shopu, dokonca aj zahraničného, trvá a pokiaľ čo len tušíte, že nemusí byť nikto doma, pouvažujte o presmerovaní balíka na DHL Parcel Shop.

Vyzdvihnúť balíček z parcelshopu DHL nie je žiadny problém. DHL Parcel Shop funguje ako miesto pre osobný odber i odoslanie zásielky. Rovnako ako pošta, no s podstatne akceptovateľnejšími otváracími hodinami. A to najlepšie? Počet odberných miest rastie. Čochvíľku budú na každom rohu, pretože spoločnosť DHL Parcel Slovensko tento spôsob prepravy zriadila len relatívne nedávno a podmienky spolupráce sú výhodné. Lenže zatiaľ málokto o tom vie. Prispejte k informovanosti!

Ako zariadiť, aby ste mohli vyzdvihnúť balíček z parcelshopu?


Niektoré e-shopy Vám priamo ponúknu mapu s odbernými miestami DHL Parcel, kde si len vyberiete ten najbližší. Ak neponúknu, nevadí. Necháte si poslať balík na adresu, zájdete na www.dhlbalik.sk, kde zadáte číslo zásielky a vykonáte zmenu z miesta doručenia na DHL Parcel Shop.

Možno sa teraz pýtate, čo robiť, ak prebehlo odoslanie balíka do zahraničia, napríklad z Čiech a balík prevezme partner spoločnosť PPL, ktorá je partnerom DHL. Preprava tovaru zo zahraničia je predsa evidovaná v inom systéme. Nebojte, aj toto mám zistené priamo od DHL. Zisťovala som to kvôli zákazníkom e-shopu, pre ktorý pracujem, aby boli pokojnejší aj oni. Stačí, keď využijete sledovanie balíka online.

Online sledovanie zásielky PPL - partnera DHL Parcel
Sledovanie balíka online u PPL - partnera DHL a ukážka, ako prebieha preprava tovaru, zdroj: www.ppl.cz

Aj keď Vám poslali tovar z Čiech, stále si môžete vyzdvihnúť balíček z parcelshopu na Slovensku. Zistite si, kde sa balík nachádza. Na screenshote vidíte môj balík. Práve ho zaviezli do depa, kde sa naloží do auta a pôjde na Slovensko. Ak nie je Váš balík práve doručovaný, kontaktujte infolinku na infosk@dhl.com, alebo volajte 18345, oznámte číslo zásielky a doručovanie do daného Parcelshopu Vám radi nastavia.

Parcelshopom, teda odberným miestom môže byť hoci i miestna večierka alebo predajňa kvetín. Stačí, aby spĺňala podmienky, spoločnosť s ňou rada naviaže spoluprácu a zapíše ju na svojej mape, ktorú majú na webe www.parcelshopy.sk. Predajňa sa zviditeľní a získa nových zákazníkov a aj adresáti sú spokojní. Keď pôjdete kúpiť mame kvet k dňu matiek, alebo prikúpiť chlieb na raňajky, odrazu si prevezmete aj svoj balíček. Máte na to 10 dní a končne otváraciu dobu pre bežného smrteľníka.

Už teda viete, o čom hovoril bratislavský kuriér DHL. Ak má Váš e-shop zmluvu s DHL, kto by vôbec uvažoval nad poštou, keď si môže vyzdvihnúť balíček z parcelshopu? Kuriér ušetrí čas, nenajazdí zbytočné kilometre, Vy si balík vyzdvihnete po ceste a pokojne aj v nedeľu. Kým bude obchod stáť a fungovať, dovtedy máte pokoj od žltých lístkov v schránke. Aspoň v niektorých prípadoch.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes