Makeup Revolution: I ♥ Makeup paletky


Čokolády, očných tieňov a šálov nikdy nemám dosť. To je taká moja úchylka. Keď som vyhrala v jednej súťaži štetec a zbadala zaujímavé akcie v obchode, ktorý súťaž organizoval, nedalo mi nespýtať sa, či by som si mohla priplatiť a k výhre priobjednať nejakú kozmetiku. A tak mi ujo kuriér priniesol o čosi väčší balíček a ja mám doma o dve paletky viac. :-)

Verte tomu alebo nie, od júla roku 2015 som si kúpila už len jeden očný tieň. Maybelline Color Tatoo a odvtedy "abstinujem". Však vám raz odfotím, koľko paletiek i single tieňov doma mám a pochopíte, prečo. Ja si s týmto, čo doma mám, vystačím možno i do konca svojho života a ešte i deti by mohli po mne dediť, ak by tá kozmetika toľko vydržala.

No ale tieto paletky ešte patrili k tým predabstinenčným. Posledné záchvevy môjho paletkového nákupného ošiaľu a nedá mi nepodeliť sa s vami o svoje dojmy z nich. Obidva kúsky pochádzajú z obchodu Pinkpanda.sk.
 

Makeup Revolution London alebo I ♥ Makeup?

Urobme si vo veciach hneď na začiatku poriadok. Výrobná linka, na ktorej sa kozmetika I Love Makeup (alebo I ♥ Makeup či I Heart Makeup) vyrába i balí, je tou istou linkou, ktorá vyrába kozmetiku Makeup Revolution London. No distribúcia, tá už prebieha pod samostatným názvom I Love Makeup. Ide však o sesterskú značku, akúsi odnož toho pôvodného, čo poznáme pod názvom Makeup Revolution.


Čo obsahujú paletky I Love Makeup?


Paletky oboch značiek i dve v článku spomínané paletky obsahujú čiastočky sľudy (MICA). To aby tiene odrážali svetlo a javili sa žiarivejšie než v skutočnosti sú. Čitatelia "literatúry strašenia" teraz asi zalamujú rukami a budú pozerať smerom k nebu. Áno, paletky a kompletne celá kozmetika Makeup Revolution i I Love Makeup obsahuje aj mastenec (TALC). A mastenec tvorí väčšinový podiel. Ten rakovinotvorný a neviem aký div, ktorý keď vdýchnete, tak určite z toho zomriete. Robím si srandu. Koľko očného tieňa asi vdýchneme, keď si líčime oči? Ak nemáte nachystanú špachtličku na škrabanie tieňa, kreditnú kartu na "lajny" a nachystanú slamku na vdychovanie prášku, tak vás uisťujem, že sa vám nič nestane.

Produkty tiež obsahujú stearát horečnatý (MAGNESIUM STEARATE), ktorý je dobrou voľbou špeciálne pre mastné viečka. Je to látka, ktorá odpudzuje vlhkosť, ale súčasne pohlcuje mastnotu. Dáva tieňu roztierateľnú konzistenciu a bráni, aby vytvoril hrudky či zliezal z viečok. Aby som mohla ešte postrašiť, spomeniem tekutý parafín (PARAFFINUM LIQUIDUM), polybutén (POLYBUTENE), silikónový polymér dimetikón (DIMETHICONE) + iné polyméry a už nie strašidelnú tekutú hmotu rastlinného pôvodu - etylhexyl palmitát (ETHYLHEXYL PALMITATE). Čo ako vám niekto bude tvrdiť, že sú tieto zložky zlé, berte to s rezervou. Tieto látky dnes obsahujú aj drahé high-end kozmetické produkty. A že sú v kozmetike, to je len a len dobré. Slúžia ako podkladové bázy - vyrovnávajú povrch pokožky a dokážu ako tak udržať tiene na mieste.

Čo nepoteší majiteľky citlivých očí, produkty I Love Makeup sú pred skazou chránené parabénmi a čokoládová paletka je aj parfumovaná. Netvrdím, že parabény v konkrétne týchto produktoch vítam, no zasa nad nimi neplačem. Ja s nimi problém našťastie nemám. Čo si budeme nahovárať, parabény, mastenec a sľuda stále patria k cenovo najdostupnejším zložkám a to sa (našťastie) odráža aj na výslednej nízkej cene produktov. Naozaj ich nepredražili, čo je fajn.

Očné tiene I Love Makeup a ani paletky Makeup Revolution London neobsahujú žiadne špeciálne látky, ktoré by vedeli uchovať prášok na veky vekov maslovým a bez hrudiek. Ak sa vám do nich dostane voda a po dlhom čase aj vzdušná vlhkosť, neručím za ich použiteľnosť. Tiene sa proste znehodnotia. Nehľadajte v nich ani špeciálne pigmenty z drahých kameňov, ktoré by robili zázraky a opticky oči zmenšovali či zväčšovali alebo niečo maskovali. Ak sa vám podarí sa s tieňmi krásne nalíčiť, o čom nepochybujem, pretože sa s nimi dobre robí, krásny efekt bude vaša zásluha, nie zásluha tieňov. Toto sú také paletky na hranie a každodenné líčenie. Nie špeciálne "wow efekt palety" s trvácnosťou. 

Takže na jednej strane máme síce veľa - veľa farieb a veľa - veľa tieňa za smiešnu cenu, no na strane druhej tieto tiene nie sú po technologickej stránke žiadnym zázrakom. Preto v žiadnom prípade neporovnávajme značku so značkami ako Astor, Rimmel... , ale ani neznižujme ich hodnotu. OK, paletky možno nepoužijete za mokra ako iné wet & dry očné tiene a nezvýrazníte farby, no na ten účel, na ktorý ich väčšina z nás chce, na ten bohate stačia a ja mám tieto očné tiene veľmi rada. Dôvod objasním na konci.

I Love Makeup Naked Chocolate Palette

Na tejto paletke ma baví jej obal a aj čokoládová vôňa, ktorú som si spočiatku ani neuvedomila, lebo som nečítala žiadne recenzie ani popisy okolo týchto tieňov. Zistila som to náhodou. A ja čokoládu akéhokoľvek druhu milujem, takže pre mňa je to super.




Vybrala som si ju však podľa farieb, nie podľa obalu. Farebne je táto paletka usporiadaná veľmi vyvážene a farbičky v nej sú neutrálne. Ani vyslovene teplé a ani studené. Z toho niektoré sú vyslovene dymové, niektoré sa lesknú, iné sú matné.



 A tu si ich môžeme pozrieť aj v teplom svetle. Ešte takmer nepoužité.



Neviem, či budú so mnou odborníci na farebnú typológiu súhlasiť, ale na mňa pôsobia neutrálne. Až na tú druhú a tretiu farbu v prvom rade (vedľa matnej svetlej), tretiu v druhom rade a prvú v treťom rade, lebo to sú zlatisté a teplé farby. Uvidíte to aj na mojej ruke, len si tú ruku v mysli otočte o uhol 90 stupňov doprava. Som to dáko nedomyslela s tým fotením.


Podľa mňa sú toto ideálne farby pre chladné leto a chladnú zimu. Ak sa pravda pre prípadné oživenie kombinujú s nejakou doplnkovou farbou a vhodným outfitom (pre leto pastelové, pre zimu niečo žiarivejšie). Keby som si ja dala k takým farbám béžový alebo ružový rúž bez lesku, to by bolo zlé. 

Ja musím pridať ešte nejakú výrazne chladnú farbu a tvárenku. Alebo minimálne dramatickú očnú linku a čierne riasy. Prípadne všetko naraz a umiernene. :-) Jeden z mojich pokusov o líčenie s touto paletkou ste mohli vidieť v článku Líčenie na piatkový večer.




Keby ste si chceli vybrať niektorú z čokoládových paletiek pre seba, tak aj tie ostatné čokoládky majú viac tlmené farby.

Paletka Chocolate a Death by Chocolate by sa hodili pre dámy typu tlmená jeseň. Tá prvá pre tmavšie dámy, druhá pre svetlejšie. Niektoré farbičby z Chocolate by sa v primeranej intenzite mohli hodiť aj jari, no fakt len niektoré. Sú predsa len trošku tmavé.

Paletka Pink Fizz je výrazne pastelová a nie sú v nej ani príliš teplé ale ani samé chladné farby. Tipujem, že by ich najlepšie vynosili svetlé typy ako svetlá jar a svetlé leto. Niekto, kto má buď ružový podtón pleti, alebo neutrálny, no rozhodne niekto bledý.

Farby poslednej čokoládovej paletky Salted Caramel sú jediné výraznejšie a tmavšie farby. Čokoládovo hnedé si viem predstaviť na všetkých jesenných typoch, tmavej zime i dámach s výrazne zlatým podtónom pleti, ktoré tiež využijú hrdzavú a modrú farbu.  

Ako uvidíte v e-shope, niektoré paletky sú orientované v teplejších farbách, iné chladnejšie, ale žiadne z nich nepatria k vyslovene žiarivým. Samotné sa preto podľa môjho názoru nehodia pre kontrastné typy (napríklad ryšavky) a ani výrazne tmavé typy dám (tmavé vlasy, svetlá pleť a oči, ktoré Vás prebodnú).

I Love Obsession - Pure Cult (Limited Edition)


Paletky z limitovanej edície I Love Obsession sú orientované obdobne ako čokoládové paletky. Tiež je tam veľa hnedej, béžovej a dymovej šedej. Pozostávajú však z 10 farieb. Niektoré sú matné, iné semi-matné, iné úplne lesklé. Tá moja má 4 matné a 6 lesklých farieb. Toto je fotka po asi mesiaci používania. Mala som aj fotku nepoužívaných tieňov, ale neviem ju nájsť, takže nateraz len takto.



Odtiene sú ladené v púdrových farbách a farbách pokožky, tzv. "nude", čo uvidíte aj na pigmentácii. Tie matné naozaj dobre ladia k mojej pleti. Doslova splývajú a dajú sa pekne rozotrieť dostratena.

To splývanie bol zámer. Ja som si Pure Cult zakúpila ako podkladové "nude" farby na moje očné viečka a na to nanášam ďalšie farby. Mám to kvôli tomu, aby som nevyzerala bledo a kebyže dám samé sýte studené farby, tak pôsobím ako dcéra majiteľa vápenky. Ale to miešanie by som vám radšej ukázala na konkrétnom líčení. Takto čisto teoreticky o tom nemá cenu písať. Predvediem nabudúce.


Pri paletkách I Love Obsession sa však myslelo aj na tmavé dámy. West End Girls zložená z prevažne sýtych a tmavých odtieňov sa im bude hodiť. Tmavá zima sa akurát vyhne zlatej, tmavá jeseň sivej a tie svetlé farby využijú len ako highlighter.

Wild is the Wind bude najlepšie vyhovovať chladným typom, Paris, Born to Die a Pure Cult nadchnú tlmené a svetlé typy. 

Prečo práve paletky I Love Makeup?

Kdekoľvek idem, ponáhľam sa, alebo len nepotrebujem špeciálne líčenie, automaticky vyberám jednu z týchto krások. Keď k nim nájdete vhodný štetec (mne sa osvedčil hustý štetec Essence a E102 + E103  Makeup Revolution štetce), alebo ich nanášate s originál aplikátorom, rozotieranie ide jedna radosť. Pigment drží, nepráši, neopadáva a dobre chytá i na viečko. Nepotrebujem ani podklad. 

S podkladom ale tiene vydržia dlhšie. Inak ich výdrž priemerujem len na takých 6 hodín. To však mne stačí, keďže sa nemusím líčiť do práce a teda nepotrebujem 8-hodinový mejkap. Keby som chcela ísť von, dám primer a výdrž je cca o 2 - 3 hodinky dlhšia.

Moje hodnotenie paletiek


Textúra: jemné, mierne krémové, extra neprášia, dobre držia v palete a ľahko sa naberajú
Kvalita aplikátora: veľmi dobrá, rovnako ako Makeup Revolution, aj tieto niečo znesú
Schopnosť priľnúť: 5 (perfektná, neopadávajú ani z aplikátora)
Aplikácia: jednoduchá, nanesiete čímkoľvek, štetcom, aplikátorom, prstom...
Farebná sýtosť: 5 vysoká, výborne pigmentujú, čo vidíte v paletke, to aj v reáli
Výdrž: s podkladom výborná (9 > hodín), inak pri zachovaní kvality len dobrá (tak 6 hodín)
Celková spokojnosť: 9, len pre tú výdrž, keby bola dlhšia, dám známku 10
Cena: 15 EUR stojí 22g čokoládová paletka so zrkadielkom, cca 5 EUR stojí I Love Obsession s hmotnosťou 17g a bez zrkadla, obe som si kúpila za vlastné peniaze v obchode Pinkpanda.sk

celkové hodnotenie - slovom
  VYNIKAJÚCA
obal / prezentácia výrobku
aplikátor
okamžitý efekt
výdrž
priľnavosť 
k pokožke / aplikátoru
pigmentácia
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Neviem, čo na ceny hovoríte vy, ale v čase, keď som paletky kupovala, boli paletky zlacnené o tretinu. Ale aj s pôvodnou cenou by som bola spokojná. Pre mňa sú očné tiene za túto cenu, s touto pigmentáciou a takýmto doslova intuitívnym používaním perfektné a nemám im čo vyčítať. Že sa nedajú aplikovať zamokra, to mi vôbec nevadí. Ich profesionálnu aplikáciu zvládne i malé dieťa i dáma ako ja, ktorá sa večne niekam ponáhľa.
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. o tej bielej čokoládke sníva už dlho, je prekrásna, len zrovna 15€ sa mi za ňu dávať nechce :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Priznám sa, po tej čoko-paletke tiež pokukujem, ale 15e by som za ňu teda tiež asi nedala...
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes