Líčenie na piatkový večer


Je piatok, pracovná doba už konečne skončila a vy sa chystáte von. Niekto ide na diskotéku, niekto posedí s priateľmi pri poháriku a niekto možno čaká návštevu. Mňa nič také nečakalo, my sme s drahým absolvovali len bežné nákupy darčekov. No sľúbila som predviesť svoju riasenku a viem, že jemu sa s nalíčenými riasami a zvýrazneným obočím páčim, preto nebolo čo riešiť. :-)
Moje líčenie na chodenie po obchodoch by mohlo byť ešte jednoduchšie, to uznávam. Ja som vám však chcela predviesť aj niektoré ďalšie kúsky z mojej výbavy a nachystať vám malú ochutnávku toho, o čom sa tu bude najbližšie písať. A nech aj môj chlap chápe, že keď sa my ženy máme páčiť, treba do nás investovať, no nie? ;-)

Na líčenie som použila tieto produkty (všetky som si kúpila za svoje, neboli mi venované):


  • na fotku vyššie sa nevošla, no poslúžila na orámovanie oka - hovorím o ceruzke Multiplay od Pupa Milano s penovým koncom určeným na tieňovanie. Bola súčasťou sady, no dá sa kúpiť i samostatne.
  • neviem, či to na fotkách robených večer vidieť, ale moje líca zafarbil zdravým odtieňom multifunkčný kúsok od Pupa Milano, ktorý je tvárenkou, bronzerom i highlighterom súčasne a budem o ňom na tomto blogu písať. Kúpiť sa už síce nedá, pretože pochádza z letnej kolekcie, no textúrou veľmi podobný kúsok je novinka - púder Luminys Baked All Over, ktorý si kúpiť môžete a dokonca je v ponuke viac kombinácií farbičiek.
  • na pery som naniesla rúž Astor Color Sensation
Na titulnej fotografii ste videli aj mejkap Lasting Finish od Rimmel London a štetec na púder zo sady štetcov Eco Tools - Bamboo, o ktorých by som tiež rada napísala.

Postup: 


Celú plochu viečka natrite odtieňom, ktorý sa najviac blíži k tónu Vašej pokožky. Na pohyblivé viečko potom dajte aspoň o jeden či dva odtiene svetlejší tieň a rozotrite ho do stratena, aby sa plochy prepojili opticky.

Tesne pod obočie aplikujte svetlý tieň s perleťovým leskom. Ten istý tieň príde aj do vnútorného kútika oka. Pomôžte si väčším a širším štetcom, alebo tieň naneste prstom a jemne vklepkajte. Oči sa týmto svetlým tónom rozžiaria. 

Teraz začneme tieňovať tmavším tieňom vonkajšie kútiky a potiahneme tieň smerom nahor až k obočiu. Samozrejme nie do konca. Vonkajšiu hranicu tmavej plochy treba rozotrieť, aby splývala s perleťovým tieňom. Medzi obočím a vrchnou líniou treba nechať aspoň centimetrovú svetlejšiu plochu. (TIP: Ak by ste to náhodou prešvihli, naneste ešte trošku perleťového tieňa a poriadne rozotrite prechod, aby nebol vidieť.) Tou istou tmavou farbou obtiahneme aj oblúk pohyblivého viečka. 

Vezmite si tenký štetec, z paletky naberte najtmavší tieň a zhruba od poslednej tretiny línie rias ním začnite kresliť očnú linku, ktorá sa smerom k vonkajšiemu kútiku dvíha nahor. Vzniknutý trojuholník vyplňte a opäť farbičku rozotierajte smerom dovnútra, aby tmavá plocha splynula so svetlou. Pomôže Vám pritom blendovací štetec.

Spodnú vnútornú linku vyčarí béžová ceruzka. Použiť by sa dala aj hnedá, no ja mám malé oči a zbytočne by som si ich opticky zmenšila. Vhodnejšia je linka svetlej farby, čiže béžová alebo biela.

Spodné viečko z vonkajšej strany teraz obtiahneme hnedou ceruzkou. Nezačínajte však od vnútorného kútika, ale až niekde od druhej tretiny viečka, kde bude linka najtenšia a smerom k vonkajšiemu kútiku sa bude rozširovať. I farebná intenzita sa môže stupňovať. Bližšie k stredu bude svetlá a smerom k vonkajšiemu kútiku tmavšia. 

Keď je linka nakreslená, obráťte ceruzku a rozotrite linku penovou špičkou, aby ste ju zjemnili. Ak si na takúto kreslenú linku netrúfate, namaľovať ju môžete aj očným tieňom. Alebo obtiahnite celé viečko béžovou linkou a navrch aplikujte očný tieň. Textúra ceruzky tieň dobre uchytí a bude držať po celý deň. 

Hranicu vedľa vonkajších kútikov, kde sme maľovali tmavým tieňom, teraz obtiahnite. A to buď béžovou ceruzkou, ktorú dobre rozotriete (nesmie to byť linka), aby línia zmäkla (žiadne ostré čiary), alebo to  urobte svetlým očným tieňom z paletky. Tou istou farbou domaľujte spodnú linku v prvej tretine oka a nechajte ju splynúť s tmavou linkou. 

Na prst alebo širší štetec naneste highlighter alebo perleťový očný tieň svetlej farby a votrite ho presne do stredu pohyblivých viečok. Oči nebudú pôsobiť tak tmavo.

Zvyšok líčenia je jasný. Obočie som dokreslila a zvýraznila ceruzkou, riasy nafarbila riasenkou, na pery apikovala rúž a na líčka tvárenku, aby dostali farbu. A to je všetko.

Aby ste videli premenu i tvárenku (priznávam, nemala som už večer moc dobré svetlo), prikladám fotografie pred líčením i po nalíčení urobené aj v inom svetle.



Čo hovoríte na moju premenu? Páči sa vám? :-)
ZDIEĽAJTE:

6 komentárov :

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes