Bioderma: Hydrabio peelingový krém


Suchá pokožka na čele, v T-zónach občas mastná, na zvyšku tváre citlivá. Nájsť univerzálny peeling nie je práve jednoduchá misia. Treba mať na zreteli, že ak pleť príliš vysušíme, bude produkovať ešte viac mazu. Ak sa použije peeling s príliš hrubým zrnom, môže sa podráždiť. A driapať suchú pleť, ktorá má sklon k ekzémom, to asi tiež nebude to pravé orechové. Čo si žiada každá pleť bez rozdielu, je hydratácia, preto s hydratačným peelingom Hydrabio určite nie je čo pokaziť. Čo naň hovorím, sa dozviete v tomto článku.

Vrstvy zrohovatených buniek naozaj ku kráse ani zdraviu nepotrebujeme, preto príroda obdarovala človeka kožnou mikroflórou, ktorá ho za normálnych okolností zbavuje tejto nepotrebnej "ozdoby". Problémom je, že veľa ľudí ešte stále reaguje na kožný maz ako nemúdra gazdiná na fľak na novom koberci. Niektoré dámy vytiahnu hneď arzenál čistiacej chémie a budú ho odmasťovať, drhnúť, že sú schopné kvôli jednej škvrne zničiť aj celý koberec a jeho prirodzenú ochranu, ktorú dostal pri výrobe. Ak sa takto k svojej pokožke nemienite správať, alebo máte zmiešanú pleť a nechcete kupovať X rôznych peelingových produktov, skúste peelingový krém Hydrabio. Pôsobí osviežujúco a očistne ako maska z ovocia.

Moje skúsenosti s peelingovým krémom Hydrabio

Z radu Hydrabio som vyskúšala viacero produktov. Sérum Hydrabio ma až tak nenadchlo. Od hydratačného séra čakám viac než len hydratáciu a preto radšej investujem do séra Matriciane. To je môj favorit. Pleťová maska Hydrabio v mojom hodnotení obstála na jednotku s hviezdičkou. Žiadnu lepšiu masku som doteraz nenašla. Novým favoritom medzi peelingami je Hydrabio.

Peelingový krém Hydrabio sa ukrýva v plastovej tube a papierovej škatuľke spolu s podrobnými inštrukciami, ako sa má tento produkt krásy používať. Pre značku Bioderma je takéto balenie typické. Nevynechá jedinú podstatnú informáciu  a produkty balí bezpečne. Niet čo vytýkať.

Bioderma Hydrabio peelingový krém a obal
Bioderma Hydrabio peelingový krém
Hydrabio peeling má príjemnú sviežu vôňu (vonia ako maska) a ešte príjemnejšiu krémovú konzistenciu. Jeho krémovosť by som prirovnala ku kvalitnému a dobre vychladenému pudingovému krému na tortu s poctivým maslom. Žiadna vodnatá žbrnda, ktorá by na pokožke nedržala ani náhodou, ale ani umastené margarínové čudo, na ktoré miniete hektoliter vody, keď budete chcieť pokožku opláchnuť. "Peelingový krém" je výstižný názov a produktu pasuje. A myslím, že tento peeling by mohol byť pokojne maskou. Nanestiete ho, minútu až dve masírujete a zmyjete. Zmýva sa dobre a necháva za sebou dobrý pocit čistoty i hydratácie. 

Na hĺbkové čistenie mastnej pleti a veľmi odolné čierne bodky určite nestačí. Na to sú iní špecialisti a značka Bioderma to ani nesľubuje. No na hydratáciu a jemné čistenie je peelingový krém skvelý. Hustota krému vám bude rozhodne príjemná a aj vďaka nej človek nepociťuje pri obrusovaní pokožky nepohodu. A to ani človek s takou citlivou pleťou ako mám miestami ja. Častice samy o sebe by možno boli trošku ostré, ale v tejto štruktúre fakt nevadia. Ako keby to ani nebol klasický peeling ale nejaká jemná gomáž, ktorá tie nečistoty z povrchu len jemne "vygumuje". A hneď aj pohladí pleť príjemným chladivým dotykom, čo pripisujem hydratačnému účinku. 

Bioderma Hydrabio peelingový krém a jeho jemné častice
Bioderma Hydrabio peelingový krém a jeho jemné častice
Keď pleť po vyčistení natriete maskou alebo rovno vašim denným krémom (vždy treba natierať), budete sa cítiť výborne. Vrelo odporúčam hydratačný krém Hydrabio alebo ideálne aj masku Hydrabio. Žiadne napínanie pleti ani iné stavy súvisiace s podráždením. Nebrúsi pleť bolestivo a nevysušuje, preto nepodnecuje pleť k nadmernej tvorbe mazu ani k šupinatosti. Hladká pokožka vydrží dlho.

Moje hodnotenie peelingového krému Hydrabio:

Textúra: príjemný krém, ktorý sa dobre rozotiera i dobre drží na pokožke po dobu potrebnú na masírovanie pleti, po zmytí ostáva pokožka hladká bez nepríjemných pocitov
Čistiaci účinok: 5 - beriem do úvahy, že nemá odstraňovať čierne bodky, to výrobca nesľubuje
Vyhladenie: 5, pleť odstáva super hladká a hydratovaná
Zmývateľnosť: 5 -bez problémov sa zmyje vodou akejkoľvek teploty
Vôňa: veľmi príjemná kozmetická a svieža vôňa, ktorá nikoho neurazí, mne sa páči veľmi
Celková spokojnosť: 10 Cena: okolo 15 EUR za 75ml (zoženiete ho napríklad Mojalekaren.sk, kde som teraz pri hľadaní informácií našla nielen dobrú cenu 12,70 EUR, ale tiež super akciu 2+1, ktorú asi v blízkej dobre využijem)
 
celkové hodnotenie - slovomNAJLEPŠÍ Z NAJLEPŠÍCH
obal / prezentácia výrobku
okamžitý čistiaci efekt
účinnosť v dlhodobom horizonte
(ako dlho vydrží pleť hladká)
vyhladenie
zmývateľnosť
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Za všetko, čo peeling vykonal a každým použitím vykonáva, si odo mňa zaslúži plný počet bodov. Mám už jeho druhé balenie a používam ho na striedačku s enzýmovým peelingom Ziaja Sensitive a chemickým peelingom Sébium od Biodermy.

Pokiaľ vás zaujíma zloženie, pokračujte v čítaní. Ak nie, potom ďakujem za návštevu blogu a už teraz vás pozývam na ďalšie články. Na tomto blogu si prečítate niečo o prírodných dezodorantoch, skvelých produktoch Atoderm a tiež o dekoratívnej kozmetike. Dáme si tiež jedno líčenie. Všetky články sú rozpísané a po dodaní fotografií pripravené na zverejnenie. Máte sa na čo tešiť.

Obsahové ingrediencie peelingového krému Hydrabio

V zložení dnes budem výnimočne stručná. V takmer ničom podstatnom sa peeling nelíši od pleťovej masky Hydrabio, o ktorej si môžete prečítať v článku venovanom tejto maske. Už tu sa dá tušiť, že keď je maska taká špičková a má podobné ingrediencie, sklamanie som nečakala a ani som sa ho nedočkala. Peeling je rovnako skvelý.

Polyetylénovým čiastočkám (POLYETHYLENE) prišla na pomoc v brúsení ešte kyselina salicylová (SALICYLIC ACID). Tá v maske nebola, preto dávajte pozor a nedávajte peeling do tesnej blízkosti očí. Všeobecne by sa peelingy pod očami používať nemali.

V čom sa peelingový krém Hydrabio odlišuje od masky, je len to, že neobsahuje žiadne silikóny. Takže ten posledný odstavec "V maske máme aj látky vyrovnávajúce povrch pokožky..." v tomto prípade neplatí. Vo vyhladzovaní pokožky si krémový peeling nepomáha silikónmi, lebo by to nemalo zmysel. 

Hustotu upravil výrobca parafínom (PARAFFIN), minerálnym olejom (MINERAL OIL), ktorým je v skutočnosti tekutý parafín a toto je len jeho iný názov + mikrokryštalickým voskom (MICROCRYSTALLINE WAX). Toto sa ale samozrejme nezaobišlo bez pomocníkov uľahčujúcich zmáčanie nečistôt a pokožky. Je ich tu podstatne viac než v maske, no ich použitie je oprávnené. Predsa máme pleť aj čistiť a tie oleje chceme z pokožky šetrne zmyť. Musia tu byť. Výrobca navyše siahol po cetyl alkohole a cetearyl alkohole (CETYL AlCOHOL, CETEARYL ALCOHOL), ktoré nie sú len peničmi, ale tiež emolienciami, ktoré zmäkčujú pokožku. Pozor, nejde o lieh, sú to mastné zložky. Tvoria v peelingovom kréme väčšinový podiel a zmiešané s vodou i ostatnými zložkami dávajú krému ľahkosť a výbornú zmývateľnosť. Na povrchu pritom ostáva jemný ochranný film a pokožka je jemná. Vďaka kombinácii týchto pomerne tuhých látok má krém príjemnú štruktúru a takmer máte pocit, že sa už po ňom nemusíte natierať. Ale ja by som vám tak či tak radila sa natrieť a používať peeling tak raz za týždeň alebo dva týždne. To úplne stačí k dokonalosti.

A ešte si neodpustím radu, že krém by mal byť záverečnou bodkou akéhokoľvek čistenia. Nanáša sa po čistení gélom, peelingom, mliekom i vodou. Pokožka musí mať imunitu a potom sa vie zbavovať aj odumretých buniek. Keď si ale niekto nedá povedať, potom môže tento účinný mechanizmus narušiť.

Táto porucha v zbavovaní sa starého má rozličnú podobu. Ak sa bunky nahromadia, ale neoddeľujú, pleť je zašednutá, viditeľne šupinatá a drsná. Takto sa prejavuje suchá pleť a ekzémy. Akné sprevádza presne opačný stav. Odumreté bunky zmiešané s mazom, ktorého je až príliš veľa, upchávajú mazové žľazy. My tak máme biele, čierne bodky, ktoré sa neskôr menia na zapálené vyrážky. Citlivosť pre zmenu zvykne spôsobovať chýbajúca vlhkosť a často aj ochrana na povrchu v podobe kožného mazu. Pokožka je síce ružová, ale až príliš ružová (možno aj červená), tenká, doslova obnažená a reaguje citlivo na podnety. Preto nikdy nebuďte barbar a používajte všetko v rozumnej miere. Stačí načúvať potrebám pokožky a bude zdravá a krásna ako dobre udržiavaný nábytok zbavený prachu, dobre vyleštený a napustený ochrannými zložkami. Tak to má byť.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes