Mincer Pharma: hydratačná maska ECO Innovation INTENSE FRESHNESS

 Mincer Pharma: hydratačná maska ECO Innovation INTENSE FRESHNESS

No bolo mi to treba? Nemám tých masiek dosť? Tak som sa pýtala, keď som si na tvár natierala ďalšiu masku. Ten zvedavý čert v mojom vnútri mi nedá pokoj. Mám svoje osvedčené značky, ale poznáte to. Keď vidíme jedlo, naše oči by jedli. A blogerky to majú o to horšie, lebo ony musia nielen jesť, ale sa aj stále čímsi gebriť. :-)


Už som si nadávala, čo som to ja za bordelár, keď neviem nájsť jednu pleťovú masku. Masky vždy mávam na jednom mieste, no túto nie a nie nájsť. Pri poslednej návšteve rodičov a rozoberaní vianočného stromčeka sa však maska znenazdajky pod škatuľou od ozdôb, na ktorej dno sa prichytila. Ako sa tam dostala? Má to vysvetlenie. Cez sviatky som vo veľkom fotografovala produkty, mala ich plný stôl a táto maska mala napoly odlepenú etiketu. Ako som položila na stôl škatuľu, prilepila sa, niekto ju odniesol a potom aj s ostatnými škatuľami ostala trčať na povale. :-)

Masku som si šanovala práve na zimu, lebo v lete som si na ňu netrúfla pre výťažok z mäty, ktorá slniečko neľúbi. Konkrétne ide o hydratačnú masku s obsahom mätového extraktu, arganového oleja, vitamínov, výťažku z hrušky a ešte obsahuje komplex  zvaný PENTAVITIN®. Podľa tohto zloženia súdim, že by mala by poskytnúť úľavu dehydratovanej pokožke, ktorú trápi teplo z ústredného kúrenia. Výrobca sľubuje na obale osvieženie, hĺbkovú hydratáciu, farebné zjednotenie a rozjasnenie pleti.

Moje skúsenosti s maskou

Maska sa predáva v dvojbalení určenom na dve použitia. Prvú masku si máte dať hneď a druhý krát to zopakujete o 2 - 4 dni. Tých 15 ml v dvoch oddelených častiach sáčku je tak akurát, aby ste maskou pokryli celú tvár. Má krémovú konzistenciu, bielu farbu a chladí, čo aj krémy zvyknú robiť, keďže je v nich voda a aj maska ju obsahuje. V malom množstve vmasírovanom do pokožky na chrbte ruky sa aj okamžite vstrebala. Na obal by som však dala viaceré upozornenia, napríklad to, že sa neodporúča používať ju a vystavovať sa slnečnému žiareniu + upozornenie na obsah konzervantov, ktoré ja v produkte, ktorý ostáva na pokožke, veľmi nerada vidím. Toto sú nebezpečné veci a ani si neprečítate zoznam, lebo je prelepený etiketou s prekladom. Musíte ju odlepiť, aby ste mohli čítať, čo je v nej. Etiketa od distribútora mohla byť menšia a mohol ju nalepiť cez ten poľský popis (maska je poľskej výroby), nie cez ingrediencie. Za to maske beriem body za prezentáciu a obal.



Parfumovaná je, ale tak pomenej a príjemne. Keď sa natrie na pokožku, necítim v nej hrušku, zato vzdialene vnímam sviežosť mäty. Maska mi vonia viac ako krém Nivea, takže naozaj nič bylinkovo-ovocné a prírodne voňajúce naozaj nečakajte. To ma máličko sklamalo, čakala som prírodu.

Ako to bolo s tou úľavou pleti a poskytnutím hydratácie? Nuž napíšem to bez okolkov, mne sa najviac uľavilo, keď som tú masku zmývala a studenou vodou schladila podráždenú tvár. Škoda, že ste nevideli, aká som bola pri tom červená. Maska pri nanášaní na pleť chladila, no už po dvoch minútach ma pleť na lícach i čele začala páliť. Hoci som sa vyhla očiam a dala ju dosť ďaleko od nich, štípali ma aj oči. To zrejme pracovala tá mäta. Nuž neviem, aký extrakt do masky výrobca použil, ale toto vyzerá na éterický olej, lebo v očiach mám slzičky ešte i teraz, dobrú pol hodinu od zmytia masky. 

Maska sa mala  nechať úplne vstrebať a nevsiaknuté zbytky sa mali zotrieť tampónom. To sa žiaľ u mňa nestalo. 5 minút som to vydržala, ale potom sa to už naozaj nedalo a masku som musela zmyť vodou. Pálenie bolo neznesiteľné. Môžem však povedať, že aj za tých 5 minút stihla zanechať v pleti nejakú tú vlhkosť i výživu. To musí každá dobrá maska bez ohľadu na to, koľko času jej dáte. Musí byť riešená tak, aby tú výživu vpravila do pokožky hneď, lebo antioxidanty sú na vzduchu nestabilné. Táto mi niečo dala, ale nebolo toho dosť, lebo už za štyri hodiny som sa musela ísť nakrémovať.

Osvieženie a rozjasnenie sa hodnotiť nedá. Na to by skutočne potrebovala viac  ako 5 minpt. Keď už nemala čas na toto, tak mi pokožku aspoň farebne zjednotila. Celá pleť bola úplne rovnako červená - ako rak. :-D 

Ale teraz vážne. Bola som červená, ale ono to štípanie malo svoj efekt. Práve v okolí vlasov (na spánkoch a čele) mám pokožku suchú, ako keby sa mi chcel každú chvíľu spraviť rovnaký ekzém, ako mávam vo vlasoch (a javí sa to ako lupiny). Hydratačnými krémami od Ziaja tú suchosť držím na uzde a neprešlo to zatiaľ do horšieho štádia, ale pokožka je skrátka iná. Vidím, že je hrubšia a drsnejšia, hoci to vďaka krémom navonok nevyzerá zle. Ale táto maska tú drsnosť "rozožrala" a čelo mám teraz hladké. Škoda, že som tú masku nepoužila dva týždne dozadu, keď som mala meniny. Gratulantom by sa lepšie dávali pusy na moje líca, keby boli až takéto jemné. Nuž ale to štípanie teda neprajem nikomu. To teda bolo ródeo. Mohla som si do toho skákania zapnúť aspoň hudbu. Nejaký rockový podmaz alebo techno. :-)

Moje hodnotenie masky:

Textúra: jemný a dobre rozotierateľný krém, ani tekutý, ani moc hustý
Hydratácia: 2 - mohla by byť aj lepšia, keby bola mala maska čas
Výživa: 2,5 - aj za tú krátku dobu
Rozžiarenie a osvieženie pleti: nehodnotím, pretože za ten krátky čas sa nemohli vstrebať všetky účinné látky
Zmývateľnosť alebo zotierateľnosť: nehodnotím, pretože šla dolu veľmi rýchlo
Vôňa: príjemná, nie príliš výrazná, ako Nivea, ale nevonia žiaľ prírodne
Celková spokojnosť: 5 - veľmi veľmi zmiešané pocity, na jednej strane vyhladila, no podráždila
Cena: cca 1 - 1,50 EUR za 15ml

celkové hodnotenie - slovomDOBRÁ
obal / prezentácia výrobkuhttp://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
účinnosť z dlhodobého hľadiska
hydratácia
výživa 
osvieženie a rozžiarenie
(nehodnotím, maska nemala čas)
vôňahttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
pomer kvalita / cenahttp://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg

Táto maska by mohla dobre zapasovať suchej pleti za predpokladu, že nie je suchá i citlivá zároveň, ako tá moja. Tiež neštípala na mastnejších partiách pleti. Aj keď som ju dala na pleť vyčistenú micelárnou vodou, na brade nepálila, takže normálna, zmiešaná i mastná pleť by mala masku zniesť. Otázka znie, či to chcete riskovať. 

Ak vás zaujíma, "kde udělali soudruzi chybu" v zložení, pokračujte v čítaní. Ak nie, potom sa teším na vašu budúcu návštevu blogu.

Obsahové ingrediencie masky

Je neskutočná škoda, že sa to pokazilo. Maska má inak veľmi slušné zloženie, ale kombinácia istých látok a odporúčaní výrobcu, ako máte masku používať, to je prúser. 

Že mi maska nespravila až také škody, za to môžu látky, ktoré sa v nej ocitli dobre.  Vitamín B6 - pantenol (PANTHENOL), ktorý tlmí podráždenie i pálenie, renegeračný a utišujúci alantoín (ALLANTOIN), zvláčňujúca a hydratujúca urea / močovina (UREA) a vitamín E (TOCOPHEROL). Maska vďaka tej všestrannej močovine a propylén glykolu (PROPYLENE GLYCOL) stihla zabrať aj za 5 minút. Tieto látky totiž podporujú vstrebávanie. No ako ste čítali, aj tak ma všetko pálilo. Asi ich v tom podporili priveľa a tie ostatné nešťastne nakombinované látky dostali tak možnosť viac podráždiť pleť. 

Po hydratačný krém som utekala až za štyri hodiny, lebo v základe sú kvalitné oleje, ktoré pleť dokážu hydratovať. Že nie na dlhšiu dobu, to je kvôli tomu, že som ich pre to pálenie musela zmyť. Konkrétne je v maske bambucké maslo BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER), olivový olejOLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL a zázračný arganový olej plný omega3 mastných kyselín - ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL. 

Ani PENTAVITIN® žiaľ nedostal šancu ukázať svoju plnú silu. Je to komplex cukrov, ktoré majú do pokožky priťahovať vlhkosť. Podobne ako robí manitol, xilitol a ostatné cukry v produktoch značky Bioderma. Žiaľ, aby to dokázali, mali by na pokožke ostať a ja som ich zmyla.

Prečo som vzala maske body za obal? Výrobca mal určite stanoviť iné používanie maske a mal varovať pred možnosťou alergie.

Za prvé: maska by sa mala používať skôr na noc a určite nie cez deň

Keď vidím látku BENZOPHENONE-3 (inak nazývanú oxybenzón) a hneď ako druhú položku tekutý parafín (PARAFFINUM LIQUIDUM), ďalej vazelínu (PETROLEUM), výťažok z mäty (MENTHA PIPERITA EXTRACT), k tomu vitamíny a kyseliny: palmitát vitamínu C (ASCORBYL PALMITATE), vitamín C (ASCORBIC ACID), kyselinu citrónovú (CITRIC ACID) a kyselinu mliečnu (LACTIC ACID), tak sa pýtam PREČO? Warum? Why? Por que? Prečo je toto v maske, ktorá ostáva na pokožke? 

Vitamín C sa dáva do nočných krémov a ak sa aj náhodou ocitne v nejakom dennom, tak je k tomu pridaných milión minerálnych slnečných filtrov, len aby ten vitamín nevypálil kožu akonáhle sa dostanete na slnko. Parafín s vazelínou vyvolávajú fotosenzitivitu, ak nie sú dobre opatrené. Mäta detto. Pridajte k tomu ešte kyseliny, ktoré patria výhradne do produktov, ktoré sa zmývajú a máte koktail, ktorými môžete napísať susedovi na chrbát neslušný odkaz, kým sa bude opaľovať. Ak sa mu pravda chcete pomstiť a chcete, aby mu na tom chrbte aj ostal. :-) Ale takýto úmysel výrobca určite nemal. Kyseliny mali pleť vyhladiť, zjednotiť, antioxidanty ju mali rozžiariť, to ostatné ju malo chrániť. 

Čo tak štípalo v očiach (a možno aj na pokožke)? Toto.


Je to mäta. Aj tá má však v maske svoje opodstatnenie. Nielen na osvieženie slúži, ale núti pokožku, aby sa hydratovala. Že štípe v očiach pre obsah mentolu a že jej maska obsahuje zrejme priveľa, to už je druhá vec. 

Aby bola maska bezpečná, aby slnko účinné látky neznehodnotilo, výrobca pridal oxybenzón. Ten ich mal chrániť pred degradáciou na slnku. A to už zaklincoval úplne. Oxybenzón je sám o sebe dosť otázny a kombinácia s kyselinami a vitamínmi je na pováženie. A vlastne by sa nemal používať vôbec, ak k nemu nedáte ešte dioxid titánia alebo iné slnečné clony, ktoré budú chrániť adekvátne aj pred UVA lúčmi (tými horšími lúčmi), proti ktorým maska nechráni dosť.

Za druhé: maska by sa mala zmývať

Keď si ešte pozrieme koniec zoznamu, kde sú parabény (METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN) a formaldehyd uvoľňujúci konzervant IMIDAZOLIDINYL UREA, končia všetky žarty. Na toto sú alergie. Veľa ľudí je alergických na tieto látky a od výroby k nám ide maska, kde je zoznam zložiek prelepený papierovou etiketou. 

A my ostatní, čo nie sme alergickí, keby sme masku zmyli a natreli na tvár mejkap alebo ochranný krém s SPF, tak OK, ale s týmto vonku a bez umývania? Fakt nie. Nemám až také výhrady voči parabénom, ale keď ich vidím v kréme alebo produkte, ktorý sa nezmýva a nemá SPF, beriem body.

Myslím si, že táto maska s mätou, kyselinami a konzervačnou ureou bude štípať viacero ľudí v očiach, na pokožke... a tie kombinácie látok vnímam ako naozaj krkolomné. Preto dostala za pomer kvalita / cena tak málo motýlikovských bodov a v celkovom hodnotení obstála len ako dobrá. Nie výborná, vynikajúca ani najlepšia z najlepších. Doteraz najlepšiu hydratačnú masku som mala od Biodermy - Hydrabio. Táto sa veru na ňu nechytá, aj keď jej vedľajšie účinky mi v podstate spravili dobre. :-) Ale na toto ona určená  nebola. Ak ju mám hodnotiť ako hydratačnú masku, tak žiaľ neuspela a tú druhú dávku si asi rozmyslím, či dám.
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. S maskou skusenost nemam, ale zaujala ma zmienaka o mäte. Mam momentalne krem s vytazkami mäty a lopúcha. Znamená to, že by som s ním nemala chodiť von?
    krem s mätou a lopúchom

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Záleží od podielu mäty v ňom. Ak krém vonia silno mentolovo, potom zrejme bude obsahovať dosť mätovej silice. Krémy so silno mätovou vôňou aj inými éterickými olejmi by sa určite na slniečko nemali dostávať. Keď už von, tak nie na priame slnko a nie bez SPF.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes