Astor: Seduction Codes gél na obočie

Základné pravidlo zvádzania znie: Upútaj ho pohľadom. Nuž sa teda nalíčite tak krásne, ako len viete, nech tie vaše kukadlá priam žiaria. Lenže beda, to obočie nemá úplne dokonalý tvar! Ale pinzeta nebude práve teraz dobrou voľbou. Pôjdete vari na rande s červenými fliačikmi od trhania presahujúcich chĺpkov, keď jestvuje ľahká pomoc? Stačí ceruzka, gél na obočie a skaza je zažehnaná.


Že čo je to ten gél? Je to novinka, respektíve nedávny prírastok do kolekcie Seduction Codes od značky Astor. Najskôr nám výrobca predstavil riasenku, potom priniesol jej modrú verziu a keď už sme pri chĺpkoch, alebo pardón, v prvom prípade to boli riasy :-p, tak už pokračujeme v tomto duchu - pri obočí. Tento gél je zatiaľ asi prvým (ne)viditeľným výrobkom na úpravu obočia, ktorý vidím. Skrotí neposedné chĺpky a usporiada ich do radu. Dostala som sa k nemu ako slepé kura k zrnu. Cez súťaž na Facebooku značky Astor. Vyhrala som takýto milý mešec s dekoratívnou kozmetikou a gél bol v ňom. Fakt príjemné prekvapenie nájsť si v balíčku výrobok, o ktorom môžem povedať, že ho idem skúšať prvý krát.


Niežeby som čosi podobného na fixáciu obočia nebola vyhútala už predtým. Veď ja a moje obočie sme donedávna neboli v kamarátskom vzťahu. Takto pred rokom som ani len nevedela, ako ho mám poriadne vytrhať. Odkúkala som to na školení od známej vizážistky - Natálie Lackovičovej. To ona nám, malej skupinke blogeriek ukázala, čo to znamená mať naozaj upravené obočie.  Nie tie hokejky, čo si niektoré dievčatá kreslia na ksichtíky. No a kým Natali priniesla osvetu, pomáhala som si inak. Gélom na vlasy. Alebo tužidlom, alebo lakom (nastriekať na prst a natrieť). Bolo to síce tak trošku na figu riešenie, lebo tieto výrobky neskutočne tužia a o vysušovaní pokožky ani nehovorím, ale vždy lepšie, než chodiť ako Brežnev. :-) Potom som urobila upgrade na farbičky na obočie s voskovitou konzistenciou, ale ani to zasa nie je to pravé orechové. Na neupravenom obočí nevyzerajú tak dobre. A teraz odrazu vidím gél na obočie. Do hada, nemohlo to prísť o pár rôčkov skôr? :-) No ale aj tak dobre, že je už tu. Lebo aj teraz sa mi občas zíde prvá pomoc.

Zložky gélu

Gél na obočie je transparentný. Pýtate sa, prečo? Gél nemá farbiť. To by ste dopadli asi tak, ako ja s tými voskovkami. :-) Má to byť niečo ako styling na riasy. I keď... možno sa časom dočkáme aj nejakej vylepšenej verzie. Ťažko povedať. Je to číry polyakrylátový gél na báze vody a liehu označovaný ako CARBOMER, no vo farmácii sa používa aj názov carbopol. Aj my sme z neho robili gély a používa sa dodnes. Gély na vlasy obsahujú tú istú zložku, akurát tie pomery sú diferenciálne odlišné. Keď vám na obočí zaschne gél na vlasy, chĺpky sa stužia a výsledok nevyzerá prirodzene. Ak nedáte pozor, môžu sa vám aj zlepiť a to je už potom iná "paráda". Ale toto je optimálny pomer. Môžete ich nasmerovať ako chcete, keď gél zaschne, budú držať na svojom mieste, no až vás ten fešák pohladí po tvári, vaše obočie nebude pichať ako jež.

Už toto zloženie by na stuženie stačilo, lenže tu treba ešte zopár vylepšení. V prvom rade tie chĺpky okrem stuženia môžeme aj trošku ochrániť a vytvoriť na nich, tak ako v géloch na vlasy, nejaký film. Takže si značka na pomoc vzala ešte polyvinyl alkohol (POLYVINYL ALCOHOL). Ten robí hustotu, trošku aj lesk, vytvára spomínaný film ale spojí nám gél aj s ďalšími látkami. 

Keby sme tento karbopolový gél nejako nezakonzervovali, pokazil by sa raz dva. Experti však mazane použili fenoxyetanol (PHENOXYETHANOL), ktorý jednak svojou neutrálnou vôňou prekryje tú alkoholovú a jednak nám chráni obsah pred mikróbmi. Tým koťuhám sa vo vodných roztokoch darí veľmi dobre a gély sú pre ne výborné živné pôdy. To správne garde robí konzervačnej látke aj etylhexylglycerín (ETHYLHEXYLGLYCERIN). Keďže má slovo "glycerín" v názve, ľahko z toho vydedukujeme, že nebude len kvôli parfumácii, ale aj kvôli zvláčneniu pokožky a vlastne aj tých chĺpkov. Nepotrebujeme, aby nám od tých našich hókusov-pokusov úplne vypadali. A na záver ešte výživná bodka v podobe vitamínu E. Všetko kvôli ochrane. Tým pádom ten alkohol, ktorý je k vytvoreniu gélu absolútne nutný, nemá čo vysušovať.

Ešte som si kládla otázku, prečo Astor nepridal trošku viac výživy, ale potom som si poklepkala po čele. Bola by dobrá výživa a zrýchlený rast chĺpkov obočia tým, o čo by mi malo ísť? Však ja som šťastná, že tú pinzetu nevidím. :-) Toto, čo gél obsahuje, to je tak akurát. Nič viac netreba.

Moje skúsenosti s gélom
Voči obalu nemám žiadne námietky. Gél je naplnený v praktickej tubičke a z popisu je jasné, na čo má výrobok slúžiť. Vo vrchnáčiku má zabudovanú kefku podobnú riasenke. Nedarí sa mi ju odfotiť, pretože obsah na nej sa leskne a fotoaparát potom nemôže zaostriť, avšak určite vidíte, že na jednej strane sú dĺžky štetín odstupňované a z ostatných strán je klasická špirála. Dlhé štetinky majú slúžiť ako hrebienok. Môžete nimi obočie česať a dávať naň gél súčasne. Len škoda, že obsah treba otierať. Niekedy sa na hrebienku chytí o niečo viac gélu, ako by bolo treba.


Ak ste použili ceruzku a česanie chĺpkov do určitých a vopred určených smerov prebehlo v kroku pred nanesením gélu, potom vám hrebienok nie je až taký nutný. Otočíte kefku a gél nanesiete špirálou. Pre zjemnenie výsledku si môžete pomôcť aj prstom a gél rozotrieť, ale väčšinou to ani nie je nutné. Gél netuží a ani neschne rýchlo až tak, že by ste museli po obočí rýchlo pigľovať, len nech sa nespraví nejaká katastrofa. Ale kým oblečiete kabát a obujete topánky, určite zaschne.

Teraz už radšej nechajme prehovoriť fotografie. Toto líčenie ste už videli včera, ale dnes sa nejdem vyjadrovať k líčeniu ako celku, ale zaostrime na oči. V prvom kroku som obočie dokreslila ceruzkou na trošku tmavšie. Chĺpky, ktoré mali ísť von a nestihli, tak ostanú svetlejšie a až sa na predkreslenú líniu nanesie gél, bude to ešte lepšie. Ale pozor, nerobte ho príliš tmavé, lebo farba sa ešte zvýrazní.


Na fotografii vyššie vidíte, že teraz je tá línia príliš zaoblená a bližšie k nosu je obočie široké. Takéto obočie nevyhovuje štandardom. Nemá to byť oblúk. Malo by sa jemne lámať aj hore, aj dolu. Trošku ako tá hokejka, ale nie až tak. :-)


No a teraz som ho hrebienkom trošku učesala. Hlavne na spodnej strane som chĺpky začesala smerom dovnútra. Tým sa celá spodná časť zúžila. Chĺpky v hlavnej línii dostali nanesením gélu ešte trošku výrazu, čím tí nešťastníci pomimo zostali ešte menej viditeľní. Teraz má obočie iný tvar. Nie je dokonalé, to by muselo byť predsa len vytrhané, no rozhodne sa viac blíži dokonalosti. Škoda, že nemám obe fotky z toho istého uhla. Bolo by to vidieť ešte o trošku lepšie. 

Vôňu gélu hodnotiť nemôžem, respektíve nebudem dávať za ňu body. Však kto potrebuje na obočí vôňu? Ale tak malé plus to je. Fixácia je fajn. Ak sa nebudete vyslovene potiť a zotierať kropaje potu šúchaním vreckovky, obočie v tomto stave vydrží po celý deň. Ani nemusíte mať obavy, že by ste gél večer neodlíčili. Gély na tejto báze sú úplne bez problémov zmývateľné vodou. Na ne stačí aj voda z kohútika.

Moje hodnotenie:

Textúra: stredne tuhá, gélová
 
Aplikácia: stredne ľahká (aplikátor je malý a šikovný, gél sa na ňom ale trošku hromadí)   
Farba: žiadna
Vôňa: slabučká a neutrálna, takmer necítiť, ale alkohol z toho nerazí  
Výdrž: výborná (8 a viac hodín, záleží od vlhkosti pokožky i vzduchu)   
Celková spokojnosť: 9 bodov z 10 
Cena: za 5ml zaplatíte okolo 3 EUR (na internete) a okolo 6 - 7 EUR v obchodoch, čo nie je až taká horibilná cena, ale lepšie fakt pohľadať na tom internete.

celkové hodnotenie - slovom
VYNIKAJÚCI
obal / prezentácia výrobku

efekt po nalíčení
efekt v dlhodobom horizonte
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
aplikácia gélu (jednoduchosť)
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
fixácia
zloženie
pomer kvalita / cena
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
 
Gél na vlasy týmto slávnostne odovzdávam bratovi, tužidlo i lak môžu ostať. Ale na obočie ich už nedám, lebo výsledok úprav gélom Seduction Codes sa mi páči. Všetko je na svojom mieste, nič nevytŕča a ani nie je tuhé ako žula, gél zaschol, nepáchne, obočie dostalo jemný lesk, zvýraznilo oči. Výborný pomocník na rýchlu úpravu obočia. Alebo aj na zvýraznenie krásy očí, keď ho stihnem vytrhať tak, ako sa patrí. Gél na obočie odporúčam. Až vystihnete optimálne množstvo gélu a naučíte sa s hrebienkom poriadne zaobchádzať, pôjde to ľahúčko.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes