Avon: riasenka Mega Effect

Tak je to tu. Revolučná riasenka, ktorú nedávno rozdávala spoločnosť Avon v počte niekoľko stoviek kusov, úspešne dorazila do mojej schránky. Súťaž o testovanie bežala na Facebook stránke Hviezdny svet Avonu a mne môj súťažný pokus vyšiel. O svoje dojmy i postrehy sa teraz s vami podelím.

Ako prvé ma zaujímalo zloženie. Vždy chcem vedieť, čo si to idem na seba natierať a mám radosť, ak kozmetický výrobok obsahuje aj niečo navyše. Samozrejme, nie je to podmienkou, hlavný je účel, no koho by nepotešil nejaký bonus? Riasenka Mega Effect obsahuje provitamín B5 - pantenol (PANTHENOL), ktorý je osožný ako na vlasy, tak i na riasy. Zoceľuje ich, posilňuje a vyživuje.

Ten zvyšok je už viac menej klasický, no do očí mi udrela ešte jedna dvojica - guma z akácie senegálskej (ACACIA SENEGAL GUM) a vosk z karnaubovej palmy - COPERNICIA CERIFERA (CARNAUBA) WAX/CIRE DE CARNAUBA. Gumy a vosky sú na jednej strane dobré veci, vďaka ktorým riasenka aj niečo vydrží, no dáte si o niečo hrubšiu vrstvu a príde problém. Buď riasenku neodlíčite, alebo riasy po nej stuhnú až tak, že sa stanú krehkými a lámavými. Nie je preto guma ako guma a  vosk ako vosk. Táto spomínaná dvojica však nie je až tak bežná a nenájdete ju v lacných riasenkach. Sú to drahé látky. Ak som niekde videla tieto ingrediencie, väčšinou šlo o zložky riaseniek svetových značiek ako Givenchy, Dior, čiže toto je pre mňa celkom príjemná novinka, že už aj Avon ráta s takýmito surovinami pri výrobe.

Moje skúsenosti s riasenkou

Obal a kartáčik riasenky:
Riasenku som už predtým videla na obrázkoch na internete, no nedokázala som si ani len predstaviť, ako ju otvorím a ako sa ňou namaľujem ja. Už samotné otváranie nešlo práve ľahko. Bolo treba silu a guráž. To druhé pričarovali kreslené inštrukcie zo sprievodného listu. Pri riasenke v škatuľke je pribalený aj letáčik v rôznych jazykoch. Tam tento návod nájdete taktiež, takže sa nemáte čoho báť. Ak idete presne podľa toho návodu, nebojte sa pritlačiť. Vyzerá, že niečo vydrží. Kĺb má pevný a aj držadlo je celkom hrubé. Na prvý krát som vyvinula tlak, no ďalšie otvorenia sú už ľahšie. 

Kartáčik je ďalším čudom. Tvarom pripomína niečo medzi maliarskou štetkou a bojovým nástrojom. :-)

 
Má to navrchu akési štetinky, ktoré pod nánosom farby vyzerajú ako ostne a drobné zúbky sú aj po bokoch. Ako som to zbadala, zamrazilo ma. "Veď si tým vypichnem oko" pomyslela som si. Aj som váhala, či sa ich dotknem a zababrem sa celá, ale v záujme zachovávania funkčného zraku som učinila aj tento krok. Výsledok? Nie, to navrchu nie sú pevné zúbky. Navrchu sú ohybné štetinky a zboku pevné zúbky ako taký hrebienok. Určite si tým nepoškodíte zrak. :-)
 
Záhadou pre mňa ostáva mechanizmus naberania farby. Človek by logicky čakal, že keď minie aspoň polovicu náplne, kartáčik nemá najmenšiu šancu vyškriabkať aj posledné zbytky náplne. No všimnite si to ústie nádobky. Nie je otvorené. Akonáhle doňho vložím kartáčik, sú tam také dve podušky s povrchom pripomínajúcim suchý zips, ktoré ho celý zakryjú. Vyzerá to strašidelne. Dokonca to aj vydáva taký zvuk, akoby papuľa nejakého zvieraťa urobila "chňap" a je po kefke. :-D. Domnievam sa, že to funguje ako pohyblivý pás. Vyťahovaním a zasúvaním kefky ho vďaka tým pevným zúbkom otáčam a tak sa farba zas a znova dostáva na zúbky. Takže až mi raz ten "pásový dopravník" neprivezie nič, potom bude riasenka minutá. Ekologickosť a ekonomickosť takéhoto patentu žiaľ nateraz neposúdim, lebo neviem, či sa týmto spôsobom dá minúť riasenka do poslednej kvapky. No až raz príde ten deň, určite mi moja zvedavosť nedá spať. Rozrežem obal a mrknem na to. :-)


Nanášanie riasenky:

Podľa návodu jednoduché, no pre mňa hotová veda. Nie a nie si na ňu zvyknúť. Hneď pri prvom pokuse som bola zababraná ako svinka. A viete prečo? Lebo som sa hrala na chytrú a nedočítala návod. Ono ten tretí bod bol celkom podstatný.

Šmuhy v nadočnicovom oblúku od otlačených rias, ďalšie na vrchnom a potom ešte aj na spodnom viečku od tých štetín. No však sa pozrite, aká som nešikovná. Mám sa čím chváliť, že?

Ten návod mi bol dobrý vtedy, keď som riasenku otvárala, no bola som až priveľká macherka na to, aby som si priznala, že aj pri aplikácii mi bude treba pomoc. Však sa už nejaký ten rok líčim, tak načo? Tá moja metóda pokus-omyl nebola v poriadku. Stálo ma to 4 pokusy s behom po vatovú tyčinku. Až potom som zistila, že natočenie kefky do uhla má svoj význam. Štetinky potom nemaľujú viečko, ale riasy. :-) A zúbky tie riasy pekne rozčešú. Nabudúce už nebudem za múdru a keď mi niekto pošle takúto novinku, prečítam si celý návod. Však nikde nie je povedané, že ho musím doslovne dodržiavať a nemôžem si nájsť predsa len svoje metódy. ;-)

Výsledný efekt:

Keď som dala riasenku skúsiť mame a ukázala jej aj návod, jej sa líčenie podarilo na prvý šup. Pochvaľovala si ten patent. Vraj sa vždy zašpiní a s touto riasenkou sa jej to nestalo. Tak som sa pekne dala na ďalšie pokusy a tie už dopadli dobre. Aby ste vedeli posúdiť ten efekt, takto vyzerajú moje riasy nenalíčené. Nie sú práve najkratšie, ale sú úplne rovné.


Na tejto ďalšej fotke môžete vidieť rozdiel vo farbe a dĺžke nalíčených a nenalíčených rias.

Vľavo riasy namaľované riasenkou, vpravo nenalíčené
Ak by som mala porovnať jednu a dve vrstvy, dopadlo by to rovnako. S dvoma nedosiahnete lepší efekt, teda aspoň ja som nič také nepostrehla, preto mi prídu zbytočné. Načo zaťažovať riasy.

Vľavo dve vrstvy, vpravo jedna vrstva
Možno si teraz hovoríte, že to oko vpravo vyzerá lepšie ako to vľavo. A máte pravdu. Týmto som vám chcela ukázať aj rozdiel, ktorý je medzi líčením bez natočenia kefky a s natočením do uhla. Snáď o niečo lepšie to uvidíte na fotke rias odfotených odspodu.


Nie druhá vrstva polepila riasy o niečo viac, ale skôr nesprávne držanie kefky.  Je na vás, ako veľmi ju ohnete v kĺbe, no radšej si to skúste tak i tak. Uvidíte, čo vám bude najviac vyhovovať.

Pigmentácia riasenky sa mi páči. Možno by mohla byť aj čiernejšia, ale to som už asi moc náročná. :-) Intenzita odtieňa Blackest Black je vcelku fajn. Výdrž hodnotím veľmi pozitívne. Rovná sa výdrži riaseniek v danej cenovej kategórii.  Zniesla tieto najväčšie horúčavy a aj miernu spŕšku zo záhradnej hadice pri polievaní rajčín. Keď zniesla toto, potom by už mala zniesť naozaj všetko. :-) Odlíčenie je bez problémov. S čistou vodou asi nepochodíte, no micelárna voda ju zvládne.

Moje hodnotenie riasenky:
Textúra (hustota): stredná a krémová, možno trošku krémovejšia, než by mala byť
Manipulácia s kefkou: na prvý krát možno veda, časom je to jednoduchšie
Výdrž: výborná (viac ako 8 hodín)
Odolnosť voči vode: 5 (vydržala naozaj kadečo)
Celková spokojnosť: 8
Cena: cca 10 EUR

celkové hodnotenie - slovom
VYNIKAJÚCA
obal / prezentácia výrobku
efekt po nalíčení
výdrž líčenia
pigmentácia
odličovanie
zloženie
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Voči riasenke mám aj výhrady. Nie je ich veľa, no sú. Prvou je riedka náplň. Stále si myslím, že riasenka by nemala byť až takáto krémová. Našťastie schne celkom rýchlo, no ak náhodou žmurknete, otlačí sa vám rovnako ako mne. To by sa stávať nemalo. Druhá vec je, že s takýmto nanášaním riasy určite nevytočíte. Rozčešete ich, možno mierne zväčšíte dĺžku, ale väčší objem ani extra predĺženie, či vytočenie nečakajte. Mne to moje mierne vytočenie stačí. Ak chcete riasami zatočiť o niečo viac, radšej použite klieštiky.

Inak som s riasenkou spokojná. Výsledné líčenie je prirodzené, čo mi celkom vyhovuje, nakoľko v posledných týždňoch chodím do práce nalíčená prevažne len BB krémom, riasenkou a rúžom na pery. Momentálne mám riaseniek doma habadej, ale ak by som mala poprehadzovať poradie a stanoviť top 10, tak táto v tej finálnej desiatke určite skončí.

To mi vlastne pripomenulo, že som pre vás chcela vymyslieť sekciu článkov, kde by bola akási hitparáda odskúšaných výrobkov... Takže o tom niekedy nabudúce. Prajem pekný deň.


P.S. Ak by chcel niekto kritizovať lesk mojej pleti, poprosím, aby sa zdržal. Lesk zaznamenaný fotoaparátom je lesk pochádzajúci z BB krému, ktorý som testovala súčasne s riasenkou. Bežne sa takto nelesknem, ale nemala som až dobré svetlo a musela fotiť s bleskom. Fotky sú z mobilu, ktorého optika nedisponuje takými možnosťami ako optika fotoaparátu (toho času v oprave). Kebyže pred fotením viem, ako veľmi sa lesknem (čo na tom malom displeji vidieť nebolo), použila by som púder.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes