Ja a kozmetika

Keď príde v našej kancelárii reč o kozmetike, okamžite sa chytím témy. Ja a kozmetika k sebe neodmysliteľne patríme. Vzťah k nej som paradoxne nezískala ako dieťa, ale až ako študentka strednej školy, keď som začala študovať odbor "farmaceutický laborant". Naučila som sa poznávať rôzne ingrediencie, miešať ich medzi sebou a tvoriť z nich hotové prípravky a v nekonečnom rade ich na sebe aj testovať ako pokusný králik. :-)


Na základnej škole som sa tejto typicky ženskej téme skôr vyhýbala. Učiteľky boli nesmierne alergické na aj to najjemnejšie líčenie. Staré babky pred kostolom - zdieľajúce medzi sebou všetky informácie bulvárneho charakteru - mladé parádnice poohovárali široko ďaleko a ani rodičia nemali pre výstrelky typu "nalakované nechty" príliš veľké pochopenie. Až keď som opustila domov a odsťahovala niektoré svoje veci na internát, prišla toľko čakaná chuť skúšať dovtedy neprebádané. Od starého otca som dostala svoje prvé očné tiene, kúpila som si svoju prvú špirálku a od mamy dostala zopár ceruziek. Neskôr sme niektoré z týchto neodmysliteľných vecičiek začali na vyučovaní aj vyrábať a tak som sa stala tým, čo dnes som. Závislou na kozmetike. :-p

Roky a skúsenosti ma naučili, aby som nebrala to prvé, čo mi príde pod ruku. Pár lacných a "crazy" kúskov vo svojom kufríku a poličke mám, no keď už mám za niečo priplatiť, som vyberavá a dbám na kvalitu. Zaujíma ma zloženie, farba a prakticky všetky vlastnosti, ktoré by som od dobrej kozmetiky čakala. Mám svoje obľúbené značky, no nepohrdnem výrobkom akejkoľvek značky, ak ma nadchne.

Z pleťovej a telovej kozmetiky uznávam značku Bioderma, Avéne, Pupa Milano, Vichy (ale len niektoré výrobky), Yves Rocher, La Roche, A-Derma, Elancyl. Moje najobľubenejšie značky dekoratívnej kozmetiky sú Rimmel, Pupa Milano, Lóreal, Max Factor, Astor a najnovšie aj Deborah Milano. Nemám v láske typickú katalógovú kozmetiku typu Avon, Oriflame, pretože ma väčšina ich výrobkov sklamala a odsudzujem predražené výrobky Herbalife.

Koho by napriek (alebo vďaka) vyššie uvedenému zaujímali moje názory, uvítam ho na svojom blogu, kde budem občas uverejňovať a hodnotiť odskúšané novinky. Nechcem uvádzať len svoje vlastné postrehy a pocity, ale i názory mojich blízkych, ktorým som zopár prípravkov podarovala, aby ich mohli odskúšať a povedať, ako im pomohli. Mám na nich vždy pripravených zopár otázok a z nich potom vypracujem celkové hodnotenie. Aby som zachovala istú transparentnosť, stanovila som si stupnicu.


Úprava článku (25.7.2012)
Do bočného menu som umiestnila priamy odkaz na stupnicu, ktorá sa vám po kliknutí otvorí v novom okne. Takto ju budete mať vždy na očiach a nájdete ju, keď ju budete potrebovať.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes