Chcem mejkap, nie masku...

Tvár je prakticky prvou partiou tela, na ktorú sa uprie zrak toho, s kým sa stretneme a ruku na srdce, pohľad nemusí byť vždy príjemný. Niekomu tvár hyzdia nevzhľadné škvrny, niekoho trápia vyrážky či vrásky, niekto sa nadmerne potí a niekoho pokožka trpí suchosťou. Našťastie, všetko sa dá riešiť. Je len na nás, či aplikované riešenie bude pôsobiť prirodzene.


Žena nemusí byť vizážistka a nepotrebuje tony prípravkov, aby mohla byť krásna. Stačí sledovať prácu profesionálov a čo to od nich pochytiť. Tu je zopár z nich.

Faktom je, že žiadne líčenie nevydrží na tvári, o ktorú sa vôbec nestaráme. V rámci jej udržiavania je jednoznačne vhodné pravidelné čistenie a hydratácia. Ako som už písala v článku o pílingoch, jemný píling si môžeme dopriať každý týždeň aj 2 - 3 krát. Čo sa týka rôznych krémov a gélov, tie si dávame podľa potreby a typu pleti, no aspoň 5 - 10 minút pred líčením, inak by mejkap nemusel dobre priľnúť.

Kto si kvôli nerovnostiam pleti (ako napríklad vrásky, vyrážky a rozšírené póry) nevystačí len s krycím mejkapom, môže vyskúšať aj podkladové prípravky. Nie je to len drahá zbytočnosť. Pekne ju vyhladia a zafixujú mejkap, ktorý potom dlhšie vydrží.

Hovorí sa, že korektor sa dáva pod mejkap. Pár profesionálov som to však videla robiť presne naopak. Naniesli si trošku na chrbát ruky, kde ho mierne zahriali na teplotu tela a potom aplikovali štetcom v jemnej vrstve. Mejkap prišiel na rad až potom.

Šťastlivci s bezproblémovou pokožkou používajú na zjednotenie farby bežné mejkapy. Možnou alternatívou sú aj tónovacie krémy, ktoré nám urobia podobnú službu ako mejkapy a súčasne slúžia ako denný krém. Tie menej šťastné ženy si dopomôžu krycím mejkapom, ktorý už čo - to aj zakryje.

Pozor, nie je nič horšie ako orámovaná tvár. Vizážisti majú k dispozícii sadu rôznych nástrojov, ktoré im uľahčujú prácu. Ja som skúšala nanášanie prstami i hubkou. Vrstvy vytvorené špongiou boli tenšie a líčenie rovnomernejšie i prirodzenejšie. O hygienickosti nehovoriac.

Je pravda, že krycí mejkap už väčšinou nepotrebuje ďalšiu vrstvu. No neverte tomu, že mejkap neznesie púder. Naopak, v spojení s púdrom vedia byť ešte trvácnejšie. Pokiaľ sa v lete lesknete ako vianočná guľa, občasné prepudrovanie bude menším zlom ako neustále korekcie, ktorými obvykle viac pokazíte než opravíte.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes