Dermacol: antistresový rad Grape and Lime


Už v minulom článku som prezradila, že som posledné dni v permanentnom strese. Nič nestíham a niekedy mi ani nič nevychádza. Čo používam, aby som sa upokojila a opäť nabila energiou? Na mňa celkom zaberá vôňa citrusov a kozmetický antistresový rad Grape and Lime od značky Dermacol.



Moja práca patrí k tým, ktoré by mi mnohí závideli. Pracujem z domu. Má to svoje nevýhody (napr. to, že v spoločnosti mojich kolegov sa nikto nenudí, nemračí a s nimi by mi bolo veselšie), ale aj nejaké výhody (doma sa mi lepšie sústredí, lebo doma je ticho).

Posledné dni po práci však okamžite vypínam počítač, lebo ma bolia oči i hlava. Niektorí ľudia, ktorí nemajú tvorivú prácu, nepochopia, že takáto práca vie byť rovnako vyčerpávajúca ako fyzická. Človek by najradšej niekedy vyhodil na konci dňa von oknom počítač a všetko, čo má nejakú obrazovku. V práci totiž musím každú minútu práce vykázať v tabuľke s výkazom. Nestrávim 1/4 pracovnej doby presúvaním sa medzi kanceláriami, varením kávy a ani drkotaním s kolegynkou. Takéto prestávky nemám. Ten 8,5-hodinový čas pri počítači si naozaj odpracujem a niekedy ma to stojí viac a niekedy menej energie. A práve preto používam pri práci rôzne voňavé produkty. Občas si kúpim aj éterický olej, ale najviac úžitku mám z kozmetiky a parfumov. Prečo by mi mal voňať byt, keď tým zdrojom vône môžem byť ja? Poslednú dobu využívam kombináciu hrozna a limetky, ktorú obsahuje antistresový rad Grape and Lime.

Dermacol Aroma Ritual a skúsenosti s antistresovým radom

Je všeobecne známe, že citrusové (alebo všeobecne ovocné) vône pomáhajú na upokojenie najviac, pretože sú prirodzene optimistické a energizujúce. Pre mňa má teda veľký význam kupovať si kozmetiku z radu známeho ako Stress Relief. Do tohto radu patrí sprchovací gél, peeling, telové mlieko, tekuté mydlo, krém na ruky a telový olej. Ja však uprednostňujem práve peeling, pretože sa mi páči tá myšlienka skončiť robotu a "spláchnuť stres". A tiež mám rada telový olej, pretože mi vyhovuje jeho zloženie bez parabénov. Kým však začnem hodnotiť zloženie, prejdime k vôni. 

Účinky hroznového oleja nie sú v arómaterapii až také preskúmané. Je to asi tým, že hroznový olej sa lisuje z jadierok hrozna a s vôňou bobúľ nemá spoločného veľa. Pre pokožku má olej perfektné účinky. Pomáha žilám, bráni starnutiu, ale nemá až takú výraznú arómu. Ak teda nejaká kozmetika alebo vonný olej vonia ako naozajstné hrozno, väčšinou ide o pridanú parfumáciu.  A to platí aj v tomto prípade. Rad obsahuje hroznový olej, ale tiež je aromatizovaný

Limetka je z hľadiska terapie vôňou veľmi vhodné ovocie. Nemá až takú silnú arómu, ako trebárs citrón a ani takú sviežu zeleň ako bergamot. Limetka je taký kompromis medzi citrónom, bergamotom a sladkým pomarančom. Ani silná, ani príliš sladká, ale preberie vás a osvieži myseľ.

Grape and Lime je kombinácia vône limetky a typovo podobnej vône, ako má červené hrozno. Keď tie vône v mysli oddelím od seba, mám jasnú predstavu o ovocí, ale spoločne mi (prepáčte za prirovnanie) vzdialene pripomínajú ovocie poliate strojným olejom a s kopčekom z vazelíny. To ale v tomto prípade nespôsobujú žiadne pomocné látky. Je to práve tou kombináciou tónov. Mne toto kombo nevadí. Ja milujem aj vôňu nafty a keby sa vyrábal parfum, kde by bol aj takýto tón, som schopná si ho kúpiť. Bez srandy. A možno sa bude vôňa hrozna kombinovaná s limetkou páčiť aj iným než mne, no stretávam sa s protichodnými názormi. Niekto rad miluje, niekto ho neznáša, takže si ho najskôr radšej ovoňajte, či vám bude vôňa príjemná a až potom kupujte.

Čo všetko som vyskúšala z antistredového radu:

Telové mlieko Aroma Ritual Hrozno a limetka


Telové mlieko s touto vôňou asi nemusím veľmi opisovať. Jeho účinky i zloženie sú rovnaké ako má telové mlieko s vôňou rebarbory a jahody (písala som o ňom v článku  Dermacol: peeling a telové mlieko Aroma Ritual rebarbora a jahody) len si k tomu dosaďte inú vôňu a iné sfarbenie (jemne do modro-fialova). Inak hodnotenie sa nemení. Mlieko dostáva rovnaké známky. Nič by som v tabuľke nemenila.

Hodnotenie telového mlieka Aroma Ritual:

Textúra: tuhšia krémová, ale stále vynikajúco roztierateľná
Hydratácia:
 5 (žiadne výhrady, úplne stačí)
Výživa: 4 (na veľmi suchú pleť to nebude, suchej bude stačiť)
Vôňa: mierne sladká, mliečna limetkovo - hroznová, mne celkom príjemná
Celková spokojnosť: 9 - je úplne v pohode, len nie na problémovú pokožku
Cena: okolo 3 EUR za 200 ml


celkové hodnotenie - slovom

VYNIKAJÚCE

obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť / efekt
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia
výživa
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Výsledný verdikt: Mlieko si už asi nekúpim. Nie je zlé, ale viac mi vyhovuje antistresový telový olej. Vôňou aj účinkami.

Peeling Aroma Ritual Hrozno a limetka


Podobne ako v prípade mlieka, ani medzi jahodovým peelingom a peelingom antistresovým nevidím okrem vône žiadne iné rozdiely. Neškriabe a je príjemný. Jediný rozdiel spočíva vo veľkosti balenia a prirodzene v cene, keďže je balenie väčšie. Pre mňa by však mohlo byť aj kilogramové, keďže ja tieto cukrové peelingy Dermacol milujem.

Moje výsledné hodnotenie peelingu Aroma Ritual:

Hydratácia: 4 (nie úplne super, ale stačí)
Výživa a premastenie pleti: 4 (na veľmi suchú pleť to nebude, na normálnu postačí)
Čistiaci účinok: 4,5 fakt dosť dobrý, nad očakávania a aj sa ľahko zmýva, dobre vyhladil kožu
Vôňa:  5 (je svieža a mne vyhovuje)
Celková spokojnosť: 10 (žiadne výhrady)
Cena: len 7,69 EUR za 300g (na Dermacol.sk)

celkové hodnotenie - slovomNAJLEPŠÍ Z NAJLEPŠÍCH
obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia vs. výživa
zmývateľnosť vs. čistenie
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie


Výsledný verdikt: Ak nezoženiem nejaký cenovo a účinkami lepší  peeling, ostanem pri tomto produkte. Som s ním celkom spokojná.

Telový olej Aroma Ritual Hrozno a limetka

 
Telový olej je po peelingu najobľúbenejším produktom. Ak ho použijem tesne po osprchovaní na rozohriate telo, dobre sa vpije. Pokiaľ sa zmyjem vodou svojej bežnej teploty (teplota dobrá pre obojživelníkov, nemám rada vodu telesnej teploty) a neprekrvím predtým pokožku peelingom, vstrebáva sa o čosi horšie. No ja ho tak či tak používam hlavne na:
  • pokožku nôh, ktorú mám večne suchú, takže tam mi mastnota nevadí
  • na miesta, kde mám kŕčové žily (hrozno spevňuje žily)
  • na oblasť bokov, zadku a stehien, aby som nemala celulitídu (limetka odplavuje škodliviny, čím pomáha k prevencii celulitídy)
  • na uvoľňujúce masáže chrbta priateľa i svojho (pomaly sa vstrebáva, takže môžeme dlhšie masírovať)
  • na fixáciu niektorých kvetinovo - ovocných parfumov, pretože olejový základ pod parfumom spomaľuje odparovanie niektorých vonných tónov
Telový olej s vôňou hrozna a limetky je zmesou rastlinných olejov, aróm poskytujúcich vôňu, vitamínu E (TOCOPHEROL) a výťažku z nechtíka lekárskeho (CALENDULA OFFINICALIS FLOWER EXTRACT). Nechtík pôsobí hojivo, upokojí pokožku a tlmí aj prípadné zápaly. Keďže máme aj s priateľom vežne dorýpané chrbáty (z času na čas sa nejaká vyrážka pritrafí), tieto masáže napomáhajú aj hojeniu. Len pre tie vône radšej neaplikujeme olej na čerstvo hojace sa ranky. Na rozdiel od telového mlieka však olej nepotreboval žiadne parabény ani benzoáty a inú chémiu. Z celej kozmetiky Dermacol Aroma Ritual sa najviac blíži k prírodnej kozmetike a preto ho mám ďaleko radšej než telové mlieka, hoci tie sa zasa lepšie vstrebávajú.

S rastlinnými olejmi výrobca nešetril. Máme tu zastúpený olivový olej (OLEA EUROPAEA FRUIT OIL), avokádový olej (PERSEA GRATISSIMA OIL), spomínaný olej z hrozna (VITIS VINIFERA SEED OIL), makadamiový olej (MADACAMIATERNIFOLIA SEED OIL), olej z marhuľových kôstiek (PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL) a sojový olej (GLYCINE SOJA). Všetky tieto oleje poskytujú pokožke vláčnosť, premasťujú a vytvárajú ochranný film. Sú však aj dosť mastné a ako už bolo napísané, horšie sa vstrebávajú. Nehodia sa preto na vyslovene aknóznu pleť. Skôr budú vyhovovať pleti suchej, alebo potom na jeden z vyššie popísaných účelov. Ako ale vidíte, on sa u mňa doma a ani u nikoho iného naozaj nestratí. 

Jediné výhrady mám proti baleniu. Fľaštička má síce pumpičku, ale je zo svetlého skla. Olej uchovávam buď v škatuľke, alebo v tme, aby sa jeho vôňa časom nezmenila a oleje nestratili účinok.

Moje hodnotenie oleja:
 
Textúra: klasická tekutá a olejová (presne taký tekutý, ako býva olivový olej)
Hydratácia:
5
Výživa: 5 (na úplne suchú pokožku stačí tiež)
Vôňa: rovnaká svieža ako peeling
Celková spokojnosť: 9 (a keby bol bez tej syntetickej parfumácie, tak dám okamžite 10)
Cena: 5,79 EUR za 50 ml a kúpite ho v drogériach, alebo v e-shope Dermacol.sk


celkové hodnotenie - slovom

VYNIKAJÚCI

obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť / efekt
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia
výživa
vôňa
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Výsledný verdikt: Jeden takýto olej som pred časom vyhrala v súťaži na Facebook stránke Dermacol, ale pár balení som si už kúpila aj za vlastné.
Za túto cenu to naozaj nie je zlý produkt.

Celkovo tento rad považujem za fajn.  Ak sa vám bude páčiť vôňa, určite niečo vyskúšajte.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Ten telový olej ma fakt zaujal! Akurát ta vôňa sady sa mi veľmi nepáči :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes