Fresh Line: set gurmánskych mydiel


Asi ste už netrpezlivo čakali, kým sa na mojom blogu objaví recenzia na tieto gurmánske maškrty, ktoré dostať kúpiť v žilinskom obchode Golden Forest. Kto ma sleduje na Instagrame, už viete, že naozaj nejde o zákusky. Ale keby mi niekto dal túto škatuľku pod nos a povedal, aby som zahryzla, tak verte tomu, že to spravím. Pochopíte, keď ich uvidíte zblízka.

Ja mydlá veľmi nepoužívam. Preferujem skôr rýchlejšie riešenia typu "šplechnem gél, napením a zmyjem ...", pretože moja pokožka býva v niektorých obdobiach suchšia. No do týchto (a ďalších) mydiel som sa zamilovala na prvý pohľad a ovoňanie. Povedala som si, že aj keby som ich mala vystavovať na polici, tak ich chcem. A bolo vybavené. Z predajne Golden Forest som si odniesla túto krásnu škatuľku s pokladmi. :-)

Na mydlách ma upútal už obal,v ktorom boli uložené.

Pochybuje niekto podľa tej kresby, že v tom bude niečo pekné? Ja teda nie. No moje nadšenie z krásy pokračovalo ďalej.


Aby boli mydielka chránené a aby sa nezašpinilo vnútro obalu, nad mydielkami je vzorovaný papier ako na bonboniere a na vrchu škatuľky z vnútornej strany sú fotografie priamo z výroby mydiel Fresh Line. Kto neveril, že všetky mydlá vyrábajú ručne, tu má dôkaz.


Ako ste si mohli všimnúť na titulnej fotke, každé mydielko je bezpečne uložené v papierovom košíčku a nejako sa od tých ostatných odlišuje dizajnom. Niektoré odliali do tvaru donutov, iné sú ako mini bábovky alebo pudingy a aj dekorácie sú rôzne. Polevy, posýpky i želé cukríky pripomínajúce želé, všetko je vymyslené do najmenšieho detailu. Než začneme servírovať, dovoľte mi pár pripomienok k zloženiu.


Mimochodom, nie som nanič gazdiná a nemám doma každý tanier iný. :-) Ja mám toľko rôznych súpravičiek, koľko tanierikov vidíte. Niektoré zdedené, iné ako darčeky k narodeninám, iné kúpené. Ale poďme k tomu zloženiu teraz.

Obsahové ingrediencie gurmánskych mydiel Fresh Line
Čo si budeme nahovárať, Fresh Line nie je 100% prírodná kozmetika. Slovo "prírodná kozmetika" nemá v zákonoch presné špecifikácie. Pod prírodnou kozmetikou rozumieme produkty, ktoré sú tvorené prevažne z ingrediencií prírodného pôvodu a môže byť použitá aj syntetika. Gurmánske mydielka Fresh Line sú prifarbované, aromatizované a problématickým zhliadam zmäkčovač vody, ktorým je štvorsodná soľ kyseliny etyléndiamínotetraoctovej (inak TETRASODIUM EDTA), ktorá môže niekomu dráždiť pokožku (možno jednému človeku z tisícky).

Ale nebojte, ono všetky názvy môžu takto hrozne znieť. Aj názvy tých prírodných. Pravda, nie sú to ingrediencie, po ktoré si zájdete na lúku a poviete "Aha, sodná soľ kyseliny olejovej!", vyrábajú sa v labákoch, ale zo surovín prírodného pôvodu. Najmä z olejov, prírodných kyselin a zásaditých látok, pretože práve reakciou tuku a zásady vzniká mydlo. Takže... povedala by som, že tieto mydlá sú prírodné tak na 95%. Možno aj viac percent. A sú príjemné, voňavé (nie príliš), krásne... nemôžem na ne povedať nič zlého.

malinové mydlo Fresh Line
Najviac sa mi páči malinové mydielko. Grécky výrobca Fresh Line si dal na ňom záležať a aby ho mohol takto posypať, nepoužil už hotovú cukrovú posýpku. Vyrobil si ju z nastrúhaných farebných mydiel. Je tu cítiť jasná stopa malín, povedala by som, že je to taká zmes černíc a červených malín. Možno aj čučoriedok. Spokojnosť maximálna.
 
Druhým favoritom je toto karamelové mydielko. Ten "karamelový toping" na jeho vrchu naozaj vonia ako karamel a to aj napriek tomu, že sú mydielka už možno po nejakej dobe ležania v jednej škatuľke jedno od druhého už trošku napáchnuté. Spodok vonia ako nejaký smotanový karamelový puding, možno panacotta
gurmánske mydlo Fresh Line s vôňou karamelu
BTW: Jedno smotanové mydlo vám ešte predstavím nabudúce. To bolo jedno obrovské mydlo, z ktorého mi odkrojili. Tiež by ste ho zjedli, čo tak krásne vonia a vyzerá. Jasní gurmáni.
 
gurmánske a ručne robené mydlo s melónovou vôňou
Keď som čítala popis na obale, od tohto ďalšieho krásavca som podľa farby čakala pomarančovú vôňu, ale je to melón, prosím pekne. A vôňou dosť realistický melón posypaný niečím, čo vyzerá a vzdialene vonia ako kokos. Gulička v strede pôsobí gélovo, ako bonbón, ale nie je mäkká ako želé. Ide o priehľadné oranžové mydlo z glycerínu.

mydielko Fresh Line s vôňou bieleho hrozna
Toto mydieko vyzerá ako citrónové. Aj v ňom cítim náznaky niečoho sviežeho, ako sú citrusy. Preto mi napadlo odfotiť ho s kandizovanou citrónovou kôrou. Ale ten stred mi úplne jasne evokuje zelené hrozno. Nielen farbou, ale tiež vôňou. Mydlo je hroznové.
 
Pri posledných dvoch mydielkach som naozaj netušila, čo mám pod nosom. Nešli identifikovať.

údajne višňové, no pre mňa viac smotanové mydlo
Podľa farby stredu to bude višňové mydlo a pri poriadnom natiahnutí vône do nosa sa mi zdalo, že hádam dobre. Fialová časť nemá výrazne ovocnú vôňu (možno vyprchala?), ale samotné telo mydielka je smotanové. Akoby ste natlačili smotanu so stužovačom do formičky, nechali stuhnúť, vyklopili a servírovali ju s višňovým želé. V sprche sa správa krémovo, podobne ako karamelové a aj to ďalšie mydielko. Spomedzi všetkých sa mi dizajnovo páči najviac.

mydlo s vôňou pomaranč
No a toto posledné mydielko zo setu gurmánskych mydiel Fresh Line je ten druhý neznámy div. Stred má pomarančový (akoby želé), opäť vôňou takto navonok nevýrazný (až v sprche to bolo jasnejšie) a telo mydla zasa smotanové. Oproti višňovému a karamelovému ale viac neutrálne - také maslové, zhruba ako mascarpone.
Takže to by bolo krátke predstavenie vzhľadu a vône mydiel, ktoré bývajú v balení 4ks alebo 6ks. Týchto 6ks stojí 12,60 EUR a orientačná celková hmotnosť je 310g. Presne nenapíšem, pretože pri ručnej výrobe môžete dať na jedno mydlo o 0,5g viac posýpky ako na druhé. Cenu balenia 4ks si nepamätám, ale tuším stáli okolo 9 EUR a boli to rovnaké mydielka.

Moje skúsenosti s používaním gurmánskych mydiel Fresh Line

V sprche žiaľ bádať, že ide o mydlá. Penia primerane (smotanovo voňajúce trošku viac) a pokožku nevysušujú veľmi. Vysušia asi tak ako všetky klasické mydlá, ktoré majú zásaditý charakter. Po osprchovaní sa budete chcieť určite niečím natrieť. Niektoré citlivejšie partie s jemnejšou pokožkou si to budú aj žiadať. 

Voňajú typicky mydlovo. Vôňa niektorých ovocných tónov sa vodou zvýrazní, ale nečakajte intenzívnu vôňu, akú mávajú poriadne parfumované a sprchovacie gély s vôňou na míle vzdialenou od ingrediencií, ktoré majú v názve. Nepoviem, že je to výrazná vôňa, ktorú cítiť na pol metra. Možno tak na 30cm. Sú to skrátka mydlá parfumované jemne a viac ich cítite, keď otvoríte škatuľku s mydielkami a ony sú tam pekne pokope. 

Ja som však s mydlami spokojná. Nielen preto, že som vám ich mohla odfotiť a sú také fotogenické. Skôr som sa tešila na recenzovanie, lebo je to produkt, ktorý nielen dobre vyzerá, ale nie je ani príliš prechemizovaný. Kto nemá suchú pokožku a má v obľube klasické mydlá, určite sa poteší. Ja ich budem používať hlavne v lete, kedy nemám až také suché ruky a nohy. Bol by to tiež pekný darček pre niekoho.

Pokiaľ mydlá chcete niekomu podarovať, radšej dotyčného upozornite, že sú to mydlá a nie zákusky. Uisťujem vás, že tak ako sa správajú na pokožke, tak mydlovo aj chutia. Keď som zbierala cukrovú posýpku z tanierika (nasypala som tam skutočný posyp na tortu pre efekt), tak sa mi trošku vysypalo na deku. Pažravo som tých pár zrniečok zjedla a nejako sa tam dostali aj zo dve či tri zrniečka z posýpky niektorého mydla. Zjesť viac, tak je zo mňa bublifuk. :-) Schovávajte mydlá pred deťmi, aby aj ony nerobili ústami mydlové bublinky. :-)

Ak budete mať cestu do Žiliny, určite si zájdite pozrieť kozmetiku Fresh Line a iné značky. Predajňa Golden Forest má tiež rôzne akcie a ponuku, ktorú sa oplatí sledovať. Najbližšie Vám na blogu New Bridget ukážem, ako to v nej vyzerá. Urobila som pre vás zopár fotiek a zúčastnila som sa aj na analýze pleti. Sledujte moju Facebook stránku New Bridget, kde budem o ďalšom článku informovať.

Pokiaľ Vás analýza pleti zaujíma hlbšie, máte otázky, alebo ju chcete absolvovať, skočte na oficiálnu Facebook stránku, kde sa tiež dozviete prezentácii prístroja, ktorá sa bude konať už 10. 6. 2016.
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Vyzerajú veľmi lákavo :) ja tiež nie som veľmi mydlová, ale začínam ich prichádzať na chuť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pri prvom pohľade som si povedala "mňam"! Haha, potom pozerám, že to sú fakt mydlá?! Vyzerajú fakt zaujímavo aj keď tiež nie som moc mydlová.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Wau, podľa úvodnej foto to vyzeralo na poriadne sladkosti a nakoniec sa z toho vykľuli mydielka, naozaj krásne prevedenie :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes