Bioderma: Hydrabio Perfecteur SPF 30 krém na suchú pokožku


Tak tento článok som, priznám sa, pripravovala dlhšie. Nedalo sa mi totiž posúdiť, či je krém dobrým podkladom pod mejkap alebo nie. V čase, keď som novinku začínala testovať, som pre úraz ležala doma ako Lazar. A potom... potom som sa prestala líčiť. Ale pár líčení predsa len bolo a moje poznatky prinášam teraz.

Krém Hydrabio Perfecteur SPF 30 - čo to je

Hydrabio Perfecteur SPF 30 od značky Bioderma je hydratačný krém určený na suchú a dehydratovanú pokožku, pretože hĺbkovo hydratuje pleť a zamedzuje stratám vody. So slovkom "suchá pleť" by som však bola opatrná. V menovkách i v tejto recenzii zámerne uvádzam obidva pojmy a radím, aby ľudia rozlišovali medzi nimi. Nie každá suchá pleť totiž musí byť dehydratovaná a nie každá dehydratovaná pleť bude suchá na pohľad aj na dotyk. Suchosť a dehydratácia nie je to isté. 

Krém Hydrabio Perfecteur SPF 30 však rieši obidva prípady. Veľmi suchú pleť podľa mňa nie. Ak aj áno, tak určite nie on samotný. Potrebuje k sebe ešte nejaký denný krém alebo sérum. Mám pocit, že krémy Hydrabio Légère a Riche boli na tom, čo sa týka okamžitej hydratácie, o čosi lepšie. Vedeli dodať nárazovo viac vlhkosti. Hydrabio Perfecteur sa ani tak nestará o to, aby ju dal naraz, skôr sa snaží existujúcu vlhkosť uzamknúť v podkoží a postarať sa o správny balans vlhkosti z dlhodobejšieho hľadiska. Zaslúži si ale uznanie. Vedie k normálnej tvorbe lipidov, ktoré tvoria obranný štít a jeho látky podporujú súdržnosť pokožky, aby bola rovnako hydratovaná vo všetkých vrstvách i partiách tváre. A to je práve to spomínané okamžité vyhladenie tváre. Žiadne šupinky a nerovnosti. Ste okamžite pripravení naniesť mejkap, ktorý priľne rovnomerne. Ak sa pravda líčite... 




Krém vyzerá nepriesvitný, na pohľad by ste povedali, že je to denný krém. Vyzerá chladne a aj jemne chladí pri dotyku. Ale fakt len jemne. Nie tak, ako sme zvyknutí u denných krémov Hydrabio, ktoré budú mať podľa všetkého väčší podiel vody a priam kričia "Ja hydratujem". Na dotyk by som ho prirovnala skôr k dokonalo zmäknutému vosku.

Je teda pleť naozaj taká perfektná, ako hovorí názov? 

Ja tvrdím, že áno aj nie. Sama o sebe bude perfektná. Krém dobre hydratuje a pokožka bude super hladká. Už na pohľad vidíte, že je krajšia, sviežejšia. Asi ako keď zalejete kvetiny vodou a dáte do nej výživu. Zacelia sa im ranky a tiež budú v dobrom stave. S tým musím súhlasiť a krém je regeneráciou výrazne popredu.

V recenziách sa často píše, že je vynikajúcim podkladom, tak píše aj výrobca, ale o tomto si dovolím zapochybovať. Pokožka bude dokonalá, vyhladená a pripravená, no záleží, aký mejkap na ňu dáte. Tu vidíte fotku ruky, na ktorej je podklad a na ňom tri rôzne mejkapy. Myslím, že pri zväčšení jasne vidieť, že ten mejkap uprostred vôbec nevyzerá dobre. 



A preto som si na testovanie krému vyhradila dostatok času. Nechcela som dávať na seba mejkap doma, ale toto spojenie vyskúšať v reálnych podmienkach - krém i mejkap nosiť vonku. Preleťme teda najskôr zloženie, aby ste pochopili, prečo nie s každým mejkapom to bude super. A ukážem Vám jednotlivé mejkapy zblízka.

Zloženie krému Hydrabio Perfecteur SPF 30

Hlavné účinné látky v kréme sú rovnaké ako v celom rade Hydrabio. Asi nemá význam, aby som to všetko opakovala. Ak chcete vedieť, čo tvorí krém, pozrite si článok o mojej najobľúbenejšej hydratačnej maske Hydrabio. Zatiaľ ju neprekonala žiadna iná.

Krém sa od masky a ostatných krémov Hydrabio líši len neprítomnosťou zlatej riasy (čo ma prekvapuje) a prítomnosťou arginínu (ARGININE). Arginín je proteín, ktorý podporuje budovanie kolagénu a to je práve potrebné, aby bola pokožka pevná a rovnomerne hydratovaná. Krém nás tiež konečne chráni pred slnkom a obsahuje slnečné filtre, čo hodnotím na výbornú. SPF 30 je naozaj akurát do našich podmienok. Stačí. Parfumácia produktu je však silnejšia, pretože sa musí prekryť pach slnečných filtrov a nosiča účinných látok. O vôni by som povedala, že je taká kozmetická. Vonia viac ako mejkap.

Najväčší podiel v nosiči krému tvoria maximálne bezpečné silikóny. V krémoch ako je tento a mejkapoch ich prítomnosť vítam. Silikóny (napríklad látky ako CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, CYCLOHEXASILOXANE a iné podobné ingrediencie) vytvárajú pomerne pružný povrch a dobre sa miešajú s olejovými konzistenciami a celkom dobre viažu aj krycie líčidlá s väčším podielom pigmentov. Silikónový základ má viac výhod. Neprepustí k mejkapu kožný maz ani vlhkosť. Nedovolí pokožke vlhkosť z neho konzumovať (však načo, krém jej dá dosť vlhkosti), mejkap nestratí farbu a ani pružnosť. Dobrou vlastnosťou silikónu je tiež to, že okrem mejkapu nebude na seba už viazať ďalšie nečistoty. Ak teda použijete krém aj samostatne, nemusíte sa báť, že by fungoval ako suchý zips a pobral každé zrnko prachu. Vyhnúť sa mu musí len pokožka, ktorá je vyslovene aknózna a poriadne zanesená zvnútra.

Pred aplikovaním niektorých krémových mejkapov s výrazne iným zložením (špeciálne tých hydratačných) musia silikónové podklady vždy najskôr vytuhnúť, takže potrebujete čas. Krém sa musí dobre vstrebať a povrch by mal byť pri nanášaní mejkapu suchý. Tak by to malo byť a Hydrabio Perfecteur je v tomto dobrý. Vstrebe sa do 1 - 3 minút a netreba dlho čakať. Lenže tu je problém, že potom zasa nedosiahnete až také krytie, lebo pigment mejkapov typu "krém > púder" sa bude šmýkať. 

Riešením proti šmýkaniu a efektu masky by mohla byť akurát silnejšia vrstva mejkapu, alebo nanášanie stredne krycieho krémového mejkapu na nie úplne vstrebaný krém. V tom druhom prípade teda musíte rátať, že mejkap trošku vybledne, lebo keď sa základy zmiešajú, zriedia pigment. Pri krémových mejkapoch nanášaných týmto druhým spôsobom voľte pokojne o odtieň tmavší mejkap. Bude to stále OK.

MOJA PRAX

Tak som skúsila krém Hydrabio Perfecteur SPF 30 s mojim kompaktným krémovým mejkapom Guerlain Lingerie De Peau Foundation & Concealer na báze uhlovodíkov. Mejkap Guerlain má výrazne iné zloženie a kombinovať ich nebol dobrý nápad. Pekne sa pomiešali a vytvorili pružný film. Žiaľ, vytvorili tiež nepriedušnú bariéru a na konci dňa sa mi spravilo toľko čiernych bodiek, že som mohla ísť robiť reklamu na makový rožok. Bolo jedno, či ho dávam na stuhnutý alebo nestuhnutý podklad. Výsledok bol rovnaký. Upchaté póry. Škoda, na prvý pohľad sa mejkap s podkladom dobre znášal a spolu vyzerali celkom dobre. Keď sa rozotrel na celú plochu tváre, bolo to bez efektu masky.



Podklad som tiež otestovala s mejkapom Stay Matte od značky Rimmel (recenzia). Stay Matte nie je výrazne iný. Je to silikónový a zmatňujúci mejkap, no uhlovodík ISODODECANE zastáva výrazný podiel, pretože potrebuje viazať látky vytvárajúce matný povrch. Tých je v mejkape veľa. Ako som očakávala, mejkap na povrchu dobre nedržal. Nevyzeral prirodzene, zliezol dolu rýchlejšie než obvykle a neskutočne sa otieral. Takže s mejkapmi typu "omietka" asi nebude všeobecne dobre pracovať, pokiaľ nebudú dostatočne pružné a prispôsobivé. To Stay Matte nie je. On je všetko, len nie prispôsobivý. :-) Ja ho mám ale rada, lebo sám o sebe nevyzerá zle. Vidíte ten poprašok na povrchu pokožky na ďalšej fotke? To nepovažujem za dobrý výsledok.



Do tretice všetko dobré, takže som vytiahla svoj obľúbený, no blogerkami často kritizovaný mejkap značky Rimmel - Lasting Finish Nude Foundation (recenzia nie je, len fotoblog). Jeho základ je podobný, pigmentácia primeraná (nie je to omietka), sú tam stopy akrylu, ktorý ale nestuhne dobre na silikónom vyhladenom podklade. Takže netreba príliš otáľať, natierať hneď a potom neskôr sa pohrať s rozotretím pigmentov. Toto kombo bolo celkom úspešné. Mejkap na podklade držal po celých 8 hodín a aj dlhšie. Nebol ťažký, nepriedušný a ani nebol vidieť. Konečne spokojnosť.




Krém Hydrabio Perfecteur SPF 30 tiež dobre sedel s BB krémom Sensibio AR, no spoločne ich veľmi nepoužívam. Sensibio AR BB krém nepotrebuje podklad. Pod BB krém používam skôr Hydrabio sérum, ale len pre hydratáciu, lebo BB krém tej hydratácii veľa nedá. S kombináciou krému a kompaktného mejkapu Sensibio AR som naopak spokojná nebola. Dosť som sa leskla, lebo kompakt je viac olejový a potom sa otieral.


Moje hodnotenie Hydrabio Perfecteur SPF30

Popravde neviem, kam mám Hydrabio Perfecteur SPF 30 zaradiť. Denný krém to nie je, ale nie je to ani vyslovene podkladová báza. Je to niečo medzi tým. V názve je hydratácia, no druhá časť názvu hovorí a aj výrobca tvrdí, že krém je určený ako podklad, ktorý navyše hydratuje. A s tou druhou časťou prezentácie nesúhlasím na 100%. Dôvod poznáte.

Aby som ho mohla zhodnotiť, dovolím si ho len tabuľkovo prirovnať ku krému Balea Teint Perfektion zmatňujúci denný krém a krému Sébium Pore Refiner (o ktorom vidím, že nie je samostatný článok, čiže mohla by som ho čoskoro napísať a spraviť porovnanie). Všetky tri krémy nie sú primárne krémami na starostlivosť a použitie namiesto denných krémov, skôr sú doplnkom k dekoratívnej kozmetike, ktorý má pleť pred jej aplikáciou urobiť perfektnou, takže nejakým spôsobom vyhladiť a zjednotiť. Škoda, že nie je krém aj tónovaný. Mal by lepšie skóre v krytí a vyhladení. A takto dopadol:

Textúra: stredne tuhá, dobre roztierateľná a mierne vosková
Krycia schopnosť: lepší priemer, lebo ide len i podklad, no čiastočne dokáže eliminovať rozšírené póry a zamaskovať šupinky, lebo pleť povrchovo zjednotí, vyhladí a to je na krém tohto typu super
Výdrž (v kombinácii s vhodným mejkapom): výborná (8 a viac hodín)
Vôňa: príjemná ako celý rad Hydrabio, ale je trošku výraznejšia až taká mejkapová, čo môže byť so silnejšie parfumovanými mejkapmi aj problém
Celková spokojnosť: 8 - trošku ma sklamalo, že tak problémovo viaže hydratačné mejkapy a neviaže zmatňujúce, inak by bol dobrý
Cena: 40 ml balenie stojí okolo 21 EUR

celkové hodnotenie - slovomVYNIKAJÚCI
obal / prezentácia výrobkuhttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
zmatnenie pleti (nehodnotím,
výrobca nesľubuje)
trvanlivosť líčenia
krycí účinok vs. vyhladenie
výživa vs. ochrana
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg

Na obranu krémov Biodermy (aj krému Pore Refiner) hovorím, že Balea je v porovnaní s nimi totálny prepadák. Nemá totiž ani z polovice také využitie a ani dobré zloženie. I keď... s krémovými hydratačnými mejkapmi mal krém Balea úplne identický problém ako novinka Hydrabio Perfecteur. Musela som preto krému ubrať pre objektivitu pol bodíka za prezentáciu a odrazilo sa to žiaľ aj na pomere kvality a ceny. Iných chameleónov v oblasti starostlivosti som zatiaľ nevyskúšala a nemám s čím porovnávať.

Cena krému nie je na podklad, ktorý hydratuje, až tak vysoká, no ani nízka vzhľadom na to, že nesadne ku každému mejkapu. Poznám veru aj lepšie bázy. Na trvácnosti líčenia a výžive však dohnal to, čo stratil pre komplikovanosť používania. Zmatnenie nehodnotím, nakoľko krém nemá takú funkciu. Nehovorím, že som ním nadšená a budem si ho kupovať, ale ani ho nezatracujem. To by nebolo fér, lebo s niektorými mejkapmi on fungovať bude. Len nie s tými, čo používam ja.

Záver

Takže vidíte, že občas pre tú dokonalosť podnikneme nejaké cesty a testy. Nie je všetko také ružové, ako sa môže zdať. Keď ale nájdete vhodný mejkap k svojej pleti i k produktu, potom jednoznačne platí, že krém Hydrabio Perfecteur SPF 30 urobí skvelý podklad a naozaj dobre prichytí váš mejkap. A ako bonus bude aj perfektne hydratovať.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes