MARK: Pink clay pleťová maska


Moja závislosť na drobnom bobuľovom ovocí sa neraz prenesie aj do starostlivosti o pleť, čo je dôvod, prečo som si kúpila pleťovú masku MARK Pink clay s vitamínom C a jahodovým púdrom.

Jahody ja môžem. Drobné lesné, alebo veľké záhradné, to je jedno. Akonáhle im začne sezóna, som schopná ich jesť aj každý deň. Podobne ako maliny, čučoriedky, černice, brusnice. Občas si kúpim tiež acai alebo goji. Superovocie mi nahrádza sladkosti a obsahuje také úžasné zložky, aké v bežnej strave len ťažko nájdete. Ja ho konzumujem aj kvôli ochrane očí. Chcem aj naďalej vidieť ostro bez okuliarov. A pretože ovocie má u mňa svoje miesto na tanieri, rada ho pridávam aj do svojej kozmetickej starostlivosti, do ktorej patrí i maska s ružovým íľom, práškom s jahôd a vitamínom C od značky MARK.

Obsahové ingrediencie masky MARK Pink clay face mask


Základná ingrediencia je ružový íľ, ktorý pomáha pokožke s detoxikáciou. Mám veľmi rada masky s akoukoľvek hlinkou, pretože nie sú drsné, ale ani príliš jemné. Pri ich zmývaní robím krúživé pohyby prstami na pokožke a získavam zároveň exfoliačný efekt. Odporúčam. Je to ten najjemnejší scrub, aký si môžete na tvár dať. 

Zvyšok skvelých zložiek tejto masky MARK Pink clay face mask poznáte tiež podľa farby, vône a ak sa vám dostane do úst (ako mne), tak aj podľa chuti. Práškom z jahôd a maltodextrínu výrobca nešetril. Je ho v maske dosť. Dáva maske červenkastú farbu a príjemnú jahodovú vôňu. 


Rovnako tak svojim čuchom identifikujem medový prášok (tiež s maltodextrínom) a kyselinu askorbovú (vitamín C). Pri styku s vodou majú aj ony svoju špecifickú arómu. Jediné, čo necítim, je lotosový prášok, pretože nepoznám jeho vôňu. To ale neznamená, že ho maska neobsahuje.

Že prečo výrobca nepoužil čisté jahody a med ale prášok s maltodextrínom? Maltodextrín väčšinou spĺňa funkciu plniva a zahusťuje. V práškových kozmetických produktoch je však maltodextrín prírodná konzervačná látka a látka brániaca jednotlivým zložkám, aby sa na seba lepili. Teda aj pri skladovaní masky môžete mať istotu, že bude stále sypká a že ju jedného dňa z fľaštičky nevytiahnete ako jeden zhluk. Fľaštičku samozrejme po použití masky vždy zatvorte. Nenechajte masku nasávať vzdušnú vlhkosť ani ju neskladujte vo vlhkej kúpeľni, znehodnocuje sa tým.

Ako masku MARK Pink clay používam ja


Pokožka je po použití masky pekná čistá. Čo sa žiaľ nedá povedať o umývadle v kúpeľni. Počítajte s tým, že ho pri zmývaní masky zašpiníte. Milovníčky masiek ale vedia, že toto je pri maskách tohto typu úplne bežné. Nepoznám íľovú masku, po ktorej by neostal svinčík.

Lenivejším ľuďom sa nemusí páčiť ani nutnosť zarobiť si masku s vodou. Príde vám vo fľaštičke ako púder. Je mi jasné, že niekomu by viac vyhovovalo vytlačiť masku z tuby a rovno natrieť. Lenže práve týmto zložkám viac vyhovuje suchý stav a oveľa lepší efekt získate, keď si ich s vodou zmiešate len tesne pred použitím. Takže ja osobne nemám problém zabiť o dve minútky viac prípravou kašičky z prášku. Získam tak viac než keby by som si mala kúpiť podobnú masku už nariedenú vodou a nejakými ďalšími látkami ako konzervantmi. 


Jedinú výhradu mám voči postupu prípravy. Na webe sa odporúčalo miešanie v dlani, pretože naraz spotrebujete iba malé množstvo masky. To sa mne ale z praktického ani hygienického hľadiska veľmi nepozdávalo. Nepotrebujem, aby koža na dlaniach vstrebala časť účinných látok. Dostáva iné špeciality. Ja si vždy preto radšej vezmem miniatúrnu mištičku, nasypem do nej zhruba čajovú lyžičku prášku, potom začnem prikvapkávať teplú vodu alebo ružovú vodu a dobre miešam. Množstvo vody treba voliť citlivo. Stačí pár kvapiek, aby vznikla stredne hustá kašička. Pri miešaní aj nanášaní na pleť zvyknem použiť špachtličku na nanášanie pleťových masiek. Jej ohybným zakončením dokážem masku z mištičky vyškriabať úplne celú a nič nevyjde nazmar. 

Môj tip:

Maska namiešaná z množstva čajovej lyžičky bez problémov vystačí na celú tvár. Doba pôsobenia je 5 - 10 minút, ale priznám sa, že ju nechávam aj dlhšie. Aj 15 - 20 minút. Aby nezaschla úplne a ďalej uvolňovala svoje cenné látky, tvár s maskou zvyknem po tých 10 minútach navlhčiť ružovou vodou alebo termálnou vodou v spreji. Maska potom toľko nesťahuje pleť. Vyskúšajte. 

 

Prečo by ste mohli chcieť práve túto masku?


Masku s jahodovým, medovým a lotosovým práškom + vitamínom C som si kúpila kvôli overeným účinkom týchto ingrediencií na pigmentové škvrny i tvorbu akné, po ktorom práve mne vždy lokálne ostávala silnejšie pigmentovaná pokožka. Najhoršie to býva práve v lete. Ak sa mi niekde vyhodí vyrážka a zahojí, miesto stmavne. Možno je to aj váš problém a zíde sa vám pomoc. 

Pokožku som teda vzhľadom ja jej stav potrebovala farebne zjednotiť, zregenerovať a tiež zabrániť mazu, aby v póroch oxidoval až do nového akné. A to aj maska urobila. Mám samozrejme doma tiež iné masky a striedam ich. Netrpím na akné celoročne a občas si radšej doprajem hydratačnú masku. Alebo ako masku použijem peeling MARK sugar face scrub Green Tea, bola o ňom aj recenzia. Ale na túto príjemne voňajúcu jahodovú masku sa aj tak vždy teším. Aj napriek neporiadku. Po každom jednom použití totiž vidím, že moja pokožka je farebne jednotnejšia, čistá, jemná na dotyk (hladká je ešte aj na druhý deň), žiarivá a škvrny sa javia o máličko svetlejšie. Nečakajte, že vás ich maska zbaví úplne, pigmentové škvrny sú behom na dlhú trať, ale rozhodne vám s nimi aspoň trošku pomôže. Vitamín C býva súčasťou väčšiny kozmetiky proti nadmernej pigmentácii a unavenému vzhľadu pleti z dobrého dôvodu. Pôsobí liečebne i preventívne. Preukázane!

Pleťová maska MARK Pink clay je jedna z tých masiek, ktoré u mňa doma určite nie sú prvý ani posledný krát. Vlastne mám už druhé balenie. Pokiaľ ju chcete vyskúšať, kúpte si ju teraz na webe Markscrub.com. Je v akcii a k nákupu MARK rozdáva svoj najpredávanejší peeling MARK coffee scrub Golden Shine. Ešte som ho síce neskúšala a neviem, čím je výnimočný, ale motivácia bola silná a recenzie presvedčivé. Však sa opäť prihlásim a pochválim, aká bola. Už mám zadanú objednávku. 😊

ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes