Gabriella Salvete TOOLS - konečne môžem mať všetko

Najlepším príkladom mojej závislosti na kozmetických pomôckach je línia doplnkov Gabriella Salvete Tools. Je to ako čokoláda - jeden kúsok nikdy nestačí.

Gabriella Salvete TOOLS je ako pozorný priateľ

Mať priateľa / manžela, ktorý pozoruje, čo vám doma chýba a sám od seba vám to kúpi, je na nezaplatenie. Takého chlapa si držte, rozmaznávajte, vykrmujte, obliekajte,... Ja som nemala šťastie na muža s vešteckou guľou, má iné kvality, pre ktorého ho milujem. Vždy preto so smiechom hovorím, že na plnenie túžob je tu moja platobná karta a Gabriella Salvete. A teraz vôbec nepreháňam. Ono totiž vždy, keď zatúžim po nejakom kozmetickom doplnku, objavím ho medzi pomocníkmi Gabriella Salvete TOOLS za dobrý peniaz. A ak nie hneď, tak počkám a o mesiac alebo dva je v e-shope Elnino.sk. Niekedy dokonca v super akcii.

Tak napríklad pred pár mesiacmi. Zlomil sa mi pilník na chodidlá. Mám ešte elektrický aku pilník z Lidlu, ale ten si nechávam na jemnejšie brúsenie a ja potrebovala práve ten klasický na hrubšie. Nuž pozriem do sekcie doplnkov a ľaľa. Pilník za necelé dve eurá čerstvo naskladnený. Alebo keď som priateľovi podarovala svoju silikónovú kefku na čistenie pleti a on si ju vzal do roboty, na Elnino začala akcia. K nákupom kozmetiky dávali silikónovú kefku zadarmo. Vedeli ste, že Elnino má so značkou Gabriella Salvete uzatvorený kontrakt a v exkluzívnej ponuke nájdete aj také veci, ktoré v bežných drogériach nekúpite? Teraz už viete.

A tu už prinášam malé nahliadnutie do môjho mini-sveta doplnkov, ktoré som si posledné mesiace kúpila alebo dostala k nákupu.

TOOLS na čistenie pleti

Aby bola moja pleť čistá, o to sa stará v prvom rade moja pleťová kozmetika. Čistiace krémy, gély, peelingy a toniká. To musí byť. Aj vatové tampóniky sú samozrejmosťou. Nemíňam ich na kilá, určite nimi neplytvám na bežné čistenie pleti, pretože chcem šetriť životné prostredie. Na čistenie mi plne vyhovuje kefka s jemnými štetinkami a praktickou prísavkou, vďaka ktorej ju v kúpeľni hneď nájdem. A na rozdiel od iných pomocníkov aspoň táto je vždy na svojom mieste.

Mučiace nástroje

Medzi pomôckami Gabriella Salvete TOOLS môžete vidieť i niečo, čo môj priateľ s obľubou nazýva nástrojmi na mučenie pri čistení pleti. Ružový obojstranný nástroj používame na vytláčanie pupienkov a čiernych bodiek. Nie vždy to s týmto zázrakom ide hladko, ale inak v zásade funguje jednoducho. 

Na teplou vodou navlhčenú, naparenú alebo inak zahriatu pokožku priložíte očko a jemne zatlačíte. Takéto odstraňovanie je po hygienickej stránke v poriadku. Teplom uvoľnené póry sú dobre prístupné a schopné uvoľniť svoj neželaný obsah.

Špachtličkou zasa zvyknem nanášať čierne zlupovacie masky, pretože sa od ich lepivého gélu umýva stokrát ľahšie než štetec. Priateľ ju nazval mučiacim náradím tak trošku neprávom. Jej koniec je ohybný ako máva kuchynská stierka a natieranie masky nebolí. Nepríjemné je iba strhávanie masiek tohto typu. Máte pocit, že vás depilujú. Priateľovi vždy dám trošku masky na nos a líca a práve sa chystáme skúšať ďalšiu. Tú na obrázku. Ideme sa mučiť. Držte palce. 😄

Doplnky k líčeniu a odlíčeniu 

V článku o novinkách ste sa dočítali, že mi štetce i hubka na make-up od GS prirástli k srdcu. Dnes si  bez nich nedokážem predstaviť svoj život. Štetce dobre naberajú všetky moje púdrové produkty a hubky zasa krémové. Medzi doplnkami pre líčenie Gabriella Salvete TOOLS však nájdete všetko možné.

Kozmetické penové aplikátory - hubky mám najradšej. Mali by sa používať navlhčené, ale niekedy s nimi pracujem aj nasucho, pretože som si nevšimla, že by mi konzumovali líčidlá. Mám tiež hubky iných značiek, ale z nejakého dôvodu mi na aplikáciu make-upov s gélovým základom a krytím viac vyhovuje práve štruktúra materiálu, s akým pracuje Gabriella Salvete. Preto k mojim hubkám najnovšie pribudol aj set troch hubiek rôznej veľkosti a pevnosti. Sú tam i menšie hubky vhodné na korektory. Ideálne aj do menšej kozmetickej taštičky, čo nosím v kabelke. 

Do kabelky som za mladších čias zvykla produkty hádzať len tak. Ale odkedy sa mi v nej rozsypal púder, už to neriskujem. Či si beriem z dekoratívnej kozmetiky iba dve veci alebo celý arzenál, balím ich do kozmetickej taštičky. Gabriella ich má v ponuke hneď niekoľko. Niektoré väčšie, iné menšie. Ja mám taštičku menšej veľkosti (17,5 x 12cm) v zlatom prevedení. Pre jej metalický lesk ju v temných útrobách malej i väčšej kabelky vždy poľahky nájdem. Má len jednu chybu. Povrch. Na tomto materiáli vidieť každý škrabanec. 

V kabelke a tejto malej taštičke len veľmi nerada nosím spolu s kozmetikou štetce, pretože aj bez nich je moja kabelka ťažká. Vôbec mi preto nevadí aplikovať líčidlá tým, čo v nich bolo pribalené od výroby. Aj týchto pomocníkov ale treba pravidelne čistiť a tak sa pravda rýchlejšie zničia. Praktické riešenie priniesla Gabriella Salvete TOOLS v podobe náhrad. Dostať náhradné hubky do púdrenky aj aplikátory na očné tiene a som tomu veľmi rada, pretože sa mi s nimi pracuje výborne.

Šetríme prírodu pri odličovaní

Ako som už spomínala, nie som zástankyňou nadužívania vatových tampónikov na kilá. Tie mám len na zbavenie sa líčenia vodoodolnými produktmi. Na dočistenie sa mi osvedčili tampóniky vlastnoručne ušité zo starého bavlneného trička, ktoré môžem prať v práčke. Na samotné odlíčenie bežnej dekoratívky sa mi osvedčila hubka (vankúšik) na odličovanie z mikrovlákna. Vankúšik je obojstranný, príjemne hebký a jemný k pokožke. Môžete ho prať v práčke i sušiť v bubnovej sušičke. Akurát naň nepoužívajte žiadnu čistiacu chémiu. Odporúčam žlčové mydlo, ktoré z neho dostane všetko. Dokonca aj mastné líčidlá.

Keďže bol tento produkt vyrobený v béžovej farbe, nevidno hneď na ňom všetky fľaky od mejkapu. Ale aj tak ho samozrejme po každom použití v rukách preperiem a nechám ho vyschnúť na radiátore. Minimálne raz za dva týždne vankúšik operiem aj v práčke. Ak svieti slnko, tak ho cez deň vlhký vyvesím na balkón. Radím i vám sušiť ho vždy na teplom a vzdušnom mieste, pretože vankúšik z peny obalenej textíliou z mikrovlákna a obrubou zadržiava vodu účinne. Sám od seba vám do rána vo vlhkej kúpeľni len tak nevyschne a vlhký sa poľahky môže stať domovom pre mikróby.

Moji ďalší praktickí pomocníci


Som veľmi rada, keď nejaký výrobca myslí na všetko. Napríklad dá ženám všetko potrebné pri lakovaní nechtov. Od penových oddeľovačov prstov, cez pomôcky na manikúru a pedikúru, krásne nálepky až po niečo ako držiak na lak na nechty. Oceníte ho, keď si trebárs lakujete nechty niekde vonku a nemáte lak kam položiť. Sú to všetko iba drobnosti, no dokážete si z nich vyskladať úplne dokonalú výbavu. Alebo nimi doplniť či nahradiť, čo ste zničili. Ako napríklad ten môj dolámaný pilník na nohy.

Čo mám ešte z pomôcok Gabriella Salvete TOOLS rada? Chladivú masku na oči. To bola tiež jedna z vecí, na ktorú som si brúsila zuby od prvého okamihu. 


Gélovú masku skladujem v chladničke, aby bola v čase potreby hneď pripravená na pomoc. Sú to akési okuliare s gumičkou a dvoma vankúšikmi naplnenými gélom. Gél po vychladení parádne uľaví očiam. Odstráni znaky únavy aj prípadné opuchy. Produkt som dostala zadarmo - bol to opäť darček k nákupu kozmetiky. 

Hovorí sa, že darovanému koňovi sa na zuby nepozerá, ale ja mám predsa len malé výhrady k nedomyslenému dizajnu. Motív kivi je nakreslený len na jednej strane vankúšikov a pri nasadení okuliarov chceme konce elastickej šnúrky z estetických dôvodov skryť. Človeku je preto hneď jasné, ktorá strana ide na pokožku a ktorá bude vonkajšia. Plastový cvok upínajúci šnúrku ale nie je hladký z oboch strán. Z tej rubovej akoby mu chýbal kryt. Cvok tak ostrými hranami vnútra zbytočne tlačí na pokožku a keď si dáte okuliare dolu, máte na oboch spánkoch otlačené krúžky. 


Ak sa vykašleme na vzhľad a nasadíme masku rubovou stranou smerom vonku, problém sa vyrieši. Výrobca ale nepomyslel na jednu vec. Nie každá žena má rovnako veľkú hlavu. Moja gebuľa patrí k tým priemerovo väčším a kým sa šnúrka trošku nevyťahala, nepríjemne tlačila. Lepšia by bola nastaviteľná šnúrka. Ale to je len taký malý detail, ktorý môžem odpustiť výrobcovi, od ktorého mám už doma aj takých pomocníkov, o ktorých som nikdy nepomyslela, že sa mi raz budú hodiť. 😄 Jednoducho som si ich všimla, zapáčili sa mi a už boli v mojom nákupnom košíku. 

Gabriella Salvete je jeden z mála výrobcov, ktorý chápe, že k ceruzkám treba strúhadlo a k maske sa hodí špachtliča. Že na cesty sú fajn malé nádobky, do ktorých si môžeme odliať kozmetiku, cestovné púzdra na štetce, štetce s krytom, atomizéry na parfum, pilníčky s obalom,... Rozmýšľa komplexne a načúva ženám. Takže keď už nakupujem čokoľvek z kozmetiky, vždy zájdem aj na podstránku tejto značky a niečo nového si zo zvedavosti kúpim. 

Čo vy? Aj vy máte k nejakej značke vybudovaný takýto vzťah?
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes