Ružová kolekcia Trend IT UP ROSY TOUCH

V sortimente kozmetickej značky trend IT UP neraz objavím novinky, ktoré mám chuť okamžite vyskúšať. Kolekcia Rosy Touch sa medzi ne zaradila. Ako hodnotím produkty?

Be a Voice. Not an Echo!

Dekoratívna kozmetika trend IT UP svoju ponuku cieli na ženy, ktoré nezaujíma manipulatívna práca okolia a médií. Jej tvorcovia nemajú najmenšiu snahu slepo kopírovať moderné trendy, pretože kopírovať znamená byť ozvenou a nie hlasom. Že svoju prácu robia dobre pochopí každý, kto občas nazrie do aktuálnej ponuky. Každá nová kolekcia buď odráža určitý životný či osobnostný štýl, alebo aktuálnu náladu. Asi aj preto má značka trend IT UP také sympatie u blogeriek aj u mňa. 

Kolekcia Trend IT UP ROSY TOUCH

Posledné prírastky medzi líčidlami uvedené pod názvom trend IT UP ROSY TOUCH prišli pred Vianocami a dostali obaly v pastelových odtieňoch - prevažne ružovej. Symbolizujú ženskosť, vysielajú túžbu po pokoji a nežných dotykoch. Ale dalo by sa povedať, že sa čistou náhodou dostali aj do súladu s najnovšou módou. Hoci sa značka o to nesnažila, líčidlá vyhoveli jarnému trendu - líčenia "Glass Skin". Je to pleť akoby pokrytá jemnou námrazou. S leskom, strednou úrovňou krytia a menším nánosom kozmetiky. Do kolekcie patria lícenky, korektory, make-upy, lesky na pery a púdre. Ja som na otestovanie dostala 4 produkty + 2 ďalšie novinky.


Make-up trend IT UP Rosy Touch

Tento produkt zoženiete v drogérii v 4 odtieňoch, čo by sa mohlo zdať málo. Z dm drogérie mi poslali najsvetlejší odtieň 010, ktorého som sa spočiatku bála. Naživo je make-up trend IT UP Rosy Touch ešte svetlejší než iné make-upy tejto značky a v tomto odtieni. Asi viac by mi sedel druhý odtieň 020. Zdal sa menej zlatý a viac béžový. Avšak tento mierne klamlivý dojem vytváralo obsah trblietavých pigmentov a ostré svetlo v predajni. Make-up sa vie z časti prispôsobiť pleti, nakoľko nemá až také vysoké krytie, čo som už načrtla o pár riadkov vyššie. Dokonca aj keď si kúpite tmavší než bežne nosíte, stále to bude OK.

Silnou stránkou mejkapu je dávkovacia pumpa, ktorá príliš neplytvá produktom. Viete si to zregulovať. Ďalší plus je nemastné zloženie jeho silikónovo-polymérového základu, ktorého konzistenciu upravujú deriváty včelieho vosku. Vylepšením je pridaný kolagén a vitamín E, čo je výhoda najmä pre suchšiu pleť. Make-up Rosy Touch krásne sedí a počas nosenia sa pokožka pod ním nevysuší. Majiteľky mastnejších T-zón ale budú bezpodmienečne potrebovať púder a po pár hodinách vrstvu líčidla na odchode posilniť. Alebo skúsiť korektor.

Korektor trend IT UP Rosy Touch

Pri korektore trend IT UP Rosy Touch ma zas a znova prekvapuje obal. Vždy čakám, že na hrdle tuby bude zabudovaný štetec. Nie to, že z nej vytiahnem tyčinku s textilným vankúšikom. Mám akoby vsugerované, že čo je v tube, musí mať štetec. 😀 Celá ja. Žiaľ, hoci z iných radov mi odtieň 010 sedel vždy, Rosy Touch kolekcia je celá akoby o jeden tón svetlejšia a tak si môžem týmto korektorom maximálne zakrývať kruhy pod očami. Ak ho pravda nenakydám tyčinkou ale prstom a v tenkej vrstve. Vtedy dosahujem nižšie krytie, ktoré zamaskuje tmavšie miesta, ale po nanesení púdru neurobí na nich efekt hrubovrstvej lazúry. 

Ako som to s tou lazúrou myslela? Už ste sa niekedy pomýlili a pomúčili si dosku na vaľkanie cesta hrubou múkou? Tak toto je presne to, čo od korektora nechcem. Väčšina korektorov po zakrytí púdrom alebo už samotnom zaschnutí ukáže všetky svoje zrnká, zvýrazní každú šupinku a póry si viete zrátať. To ale našťastie nie je prípad korektora Rosy Touch. Ten vytvára pekný pružný povrch a nezvýrazňuje nedokonalosti. Dokonca ani v hrubšej vrstve, v akej aj lepšie kryje. Len keby lepšie držal... Až sa začne strácať, myslite na to, že budete musieť vykonať opravu. Inak fajn produkt za nízku cenu.

Lícenka trend IT UP Rosy Touch

Podobne ako jej priatelia, aj lícenka trend IT UP Rosy Touch sa dodáva sa v plastovom ružovom obale s priehľadným vekom. Bez zrkadielka a doplnkov (štetca alebo hubky). Z dvoch dostupných odtieňov sa mi opäť ušiel odtieň 010 pre bledšie ženy. Na mňa je ale lososový tón v menšom políčku farebne trošku teplejší než by si moja pleť žiadala.  Jeho bronzového súrodenca by som zužitkovala viac. Nie však ako lícenku. Pri mojej svetlej pleti by to bol produkt na kontúrovanie a bronzer.

Spočiatku som mala veľký problém s nanesením produktu. S hubkou prášil minimálne, ale zasa som ho mala na sebe naraz veľa, farba bola veľmi silná a nešla mi plynulo rozotrieť. To bude asi tým, že ja teda rozhodne nemám problém so suchými lícami. Moje potné žľazy fungujú dobre. A "najlepšie" keď som nervózna, čo pri líčení vždy bývam. Asi preto, že v byte nemám dobré svetelné podmienky na takéto úkony. Keď som skúšala nanášať produkt štetcom, nános bol optimálny, vrstvením sa dala docieliť vyššia intenzita, ale lícenka zasa prášila ako divá. Problém vyriešil až ultra-hustý štetec Real Techniques. Ten aj nabral, aj udržal.

Lak na nechty trend IT UP Royal Nude

Priznám sa, že z tohto laku v odtieni 030 som spočiatku nebola nadšená ani za mak. Vyzeral, že bude viac mliečny než lesklý a riedka tekutina vyvolávala dojem, že bude treba aspoň tri vrstvy. Neznášam všetko, čo treba lakovať vo viac než jednej vrstve a vo svojom živote som vyhodila do koša veľa nude lakov. Buď sa mi nepáčila farba alebo krytie. K tomu si pridajte pandémiu a časté umývanie rúk. Veľmi som sa do skúšania laku trend IT UP Royal Nude nehrnula. Tak nejako som čakala, že pri toľkom umývaní neprežije ani deň. Ale prekvapil. A nie iba príjemne širokým štetcom.

Lak na nechty trend IT UP Royal Nude patrí k najviac trvácnym nude lakom, aké doma som otestovala. A áno, jedna vrstva nestačí, treba minimálne dve alebo aj tri. Ale krytie zasa nie je až taká katastrofa ani pri tej jedinej vrstve. Lak schne rýchlo, aplikuje sa ľahko a na povrchu necháva jemnú perleť.  Ak predsa len nemám trpezlivosť nalakovať nechty ešte raz, nie je to koniec sveta a nemusím sa v obchode hanbiť podať pokladníčke bankovku. Lak vyzerá aj po týždni a s jednou vrstvou obstojne. S dvoma perfektne. Gratulujem, trend IT UP, toto fakt vyšlo. Vyhovuje farba aj výdrž. Fotku musím ešte doplniť. V zime na fotenie v byte nebolo dobré svetlo.

Lesk na pery trend IT UP Roller Baby 

Doteraz bolo všetko dobré, no dostávame sa do poslednej tretiny produktov, ktoré už chváliť nemôžem. Lesky na pery ma nikdy nebrali. Zrejme preto, lebo 98 % leskov má slabú výdrž, lepí, má rušivú chuť / vôňu a bozk s niečím tak mazľavým mi príde nechutný. Tento lesk nie je konzistenciou ani ako sliz ani ako masť. Tvoria ho prevažne oleje. A kvalitné. Vidím olej olivový, broskyňový, makadamiový, jojobový, skvalánový, arganový, slnečnicový a je tu tiež olej z jadier takej zvláštnej americkej slivky i extrakt z goji. Výrobca zamachroval.

Lesk má údajne príchuť cukrovej vaty a bobuľového ovocia. Mne ale vonia ako čistá marakuja. S minimálnym náznakom maliny. Čisto ovocná vôňa v obale zo skla a kovovou guľôčkou ma vrátila do stredoškolských čias, keď sme lesky nosili všetky baby v triede a najobľúbenejšie lesky boli práve v takomto obale. A ovocné. Avšak tu sa menovanie kladných vlastností končí. 

Keď dám lesk na pery, vôňa ovocia ustúpi do pozadia a prichádza chemická pachuť parfumácie - pre mňa je to chuť saponátu na čistenie riadu, nepríjemný a rušivý prvok, pre ktorý lesk schádza z mojich pier do troch minút. Dovtedy mrvím perami, kým to nezmizne. Lesk trend IT UP Roller Baby nenašiel miesto medzi mojou obľúbenou kozmetikou. Napriek všetkému ho občas vytiahnem a nanesiem kvôli tým olejom. Keď prekonám odpor k chuti, tak je tento lesk dobrý na ošetrenie pier po peelingu.

Riasenka trend IT UP  Lash Allure

Prehľad končím najmenej vydareným produktom. Ak riasenke trend IT UP  Lash Allure odpustím vlhkú kefku, ktorú vždy treba pred nanesením farby na mihalnice otrieť, nerobí zlý efekt. Kefka nie je vôbec zlá a pracuje sa mi s ňou dobre. Objem teda nevidím, ani čierno-čierny pigment v uhľovo-čiernom odtieni. Pokiaľ sa trošku posnažím, docielim minimálne predĺženie a jemné zvýraznenie mihalníc. Bez zlepenia a hrudiek. 

Problém prichádza s viacerými vrstvami po pár hodinách. Vyzerala som ako Pipi Dlhá Pančucha. Akurát moje "pehy" boli čiernej farby. Všetko opadalo. Tak som si povedala, že OK. Nie je to tragédia. Riasenku vynosím na kratšie výjazdy. A potom prišla zima. Vlhký vzduch, poletujúce vločky, hmla, mrholenie a s týmto iný efekt. Keď som došla domov z antigénového testovania a pozrela do zrkadla, padla mi od údivu sánka. Bola som vonku aj s cestami tri štvrte hodiny a celý ten čas som sa medzi ľuďmi pohybovala ako nevesta grófa Draculu. Make-up bol OK, korektor prežil, ale pod očami som mala namaľované desiatky čiernych kriviek. Vytvorili ich jarčeky stekajúcej vody, ktorým dala riasenka šedivý až čierny tón. Niečo hrozné.

Riasenke preto v korona-časoch a nosenia rúšok / respirátorov nevidím uplatnenie. Jedine, že by ste chceli "allure" - teda lákať pozornosť. Ale panda-efektom.

Ospravedlňujem sa, že prichádzam s recenziou posledná. Chcela som tento balíček produktov zrecenzovať omnoho skôr. Avšak ako prišla ďalšia vlna korony, trčím doma zatvorená ako Rapunzel vo veži. Cesta na test alebo do obchodu na najnutnejšie potraviny je môj jediný výjazd medzi ľudí. Nebolo veľa šancí otestovať produkty v ostrých podmienkach - teda na očiach verejnosti, ktorá je najlepší porotca. Ak na vaše oči pozerajú tak vyjavene ako na tie moje upírske oči nalíčené riasenkou Lash Allure, potom už tušíte, že je čosi zle. 😂 Ostatným produktom ale nemôžem dať horšiu známku ako peknú dvojku. Produkty v tejto kvalite za tieto ceny? Paráda.

ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes