EUCERIN Dermopure rad vyskúšaný a zhodnotený priateľom

Na filozofii značky Eucerin sa mi páči úsilie, ktoré vkladá do výskumu a vzdelávania. A svoje ÁNO hovorím aj jej produktom, napr. produktom EUCERIN Dermopure.

Vždy som obdivovala značky ako Eucerin. U niektorých výrobcov sa sotva dostanete k zloženiam produktov. Preleziete ich weby po všetkých podstránkach, aby ste našli tú jedinú. U výrobcu Eucerin sa vždy bez problémov dostanem k zloženiu hociktorého produktu i jasnému vysvetlenie princípu, akým daný produkt funguje. Výrobca Eucerin ale robí oveľa viac, než mu ukladá jeho zákonná povinnosť a viac, než si žiadajú jeho zákazníci. Na jeho stránkach sa veľa dozviete aj o procesoch,  ktoré v ľudskom tele prebiehajú, o príčinách problémov i možných riešeniach. Aspoň čo sa týka pokožky. Kto chce, naučí sa toho veľa a ja sa od neho učím rada. Keď som teda hľadala kozmetických pomocníkov pre aktuálne obdobie, moja voľba bola jednoznačná. Kúpim produkty Eucerin, konkrétne tie z radu EUCERIN Dermopure.

POZNÁMKA: Práve teraz TAKMER VŠETCI občasne využijú minimálne jeden alebo dva prípravky, pretože musíme nosiť ochranné rúško a pleť pod ním trpí. Treba ju preto ešte dôslednejšie čistiť, hydratovať a dopriať jej úľavu.

Môj priateľ však nerieši akné iba teraz. Na problémy s pleťou trpel aj pred pandémiou koronavírusu a ako prišlo leto, situácia sa začala stávať neúnosnou. Vyrážky sa mu zapaľovali a rástli do nepríjemných rozmerov. Už sa za svoju pleť začínal hanbiť. Preto som sa poobzerala po nových pomocníkoch z radu EUCERIN Dermopure v lekárni Benu, kde som k nákupu kozmetiky dostala aj taštičku mini-produktov z tohto radu. 


Komu sa zíde kozmetika EUCERIN Dermopure najviac?

Ak musíte byť v kontakte s ľuďmi po celý deň, striedate rúška a pokožka vám to dáva vyžrať tvorbou vyrážok a/alebo mastnotou, najlepší kandidát na vyskúšanie kozmetiky EUCERIN Dermopure ste i vy. Vrelo odporúčam čistiaci peeling a môžete si kúpiť trebárs aj čistiaci gél. Ak si pleť aspoň cez poludňajšiu prestávku poriadne vyčistíte gélom, natriete hydratačným produktom, necháte ho vstrebať a až potom nasadíte čisté rúško, zmeny k lepšiemu uvidíte rýchlo. Garantujem.

Moja láska má však smolu. Pracuje v prašnom prostredí a nosí spolu s rúškom aj rôzne ochranné pomôcky (okuliare, zváračskú prilbu... ). Preto som mu v Benu lekárni kúpila dva produkty, ktoré používa až doma. Je to čistiaci peeling, ktorý aplikuje väčšinou mojou sonickou kefkou. Občas si z toho peelingu vezmem aj ja. Mne sa zasa pri aplikácii osvedčila malá rukavica z mikrovlákna - darček od sesternice Janky. 


Starostlivosť o pleť však nepozná kompromisy a nepočká až do návratu z práce. Do roboty si vzal preto priateľ taštičku s miniatúrami, do nej som mu pribalila ešte jemnú silikónovú kefku a mini uteráčik určený čisto iba na tvár. Čakali sme, či sa pleť zlepší aj v takom krátkom čase.

Aké produkty používal priateľ v práci a ako

Musím uznať, že taštička s mini baleniami bola ako stvorená pre priateľa. Lepšiu kombináciu produktov tam výrobca ani zabaliť nemohol. V taštičke boli tieto miniatúry:

  • Ochranný krémový gél na opaľovanie EUCERIN Sun oil control SPF50+
  • EUCERIN Dermopure hĺbkovo čistiaci gél
  • EUCERIN Dermopure upokojujúci krém

V horúcich letných mesiacoch bolo zopár dní, kedy priateľ nejaký čas strávil aj na slnku. Pobehoval po dvore, zháňal materiál, žeriavom nakladal do vozíka ťažké kovové diely. Predtým veru neraz prišiel domov so slnkom ošľahanou tvárou (veď poznáte chlapov), ale toto leto sme problémom predišli. Aj môj milovaný sa konečne naučil používať opaľovací prostriedok, keď ho práca nečakane vyženie na slnko. 

Sám skonštatoval, že malá tuba gélu bola v práci šikovná. Krémový gél nie je nepríjemne mastný, takže sa mu naň potom nelepí kovový prach. Prvýkrát na svojej vlastnej koži zistil a bol prekvapený, že nie všetky opaľovacie produkty sú iba tuhé a mastné ako krémy alebo mlieka. Slnečná ochrana je pri problémovej aknóznej pleti zásadná vec a určite mu ju na leto opäť kúpim. Mimo leta postačí aj denný krém s SPF.

Cez obednú prestávku prišiel na rad čistiaci gél a krém. Priateľ si najskôr umyl tvár čistou teplou vodou, potom gélom, silikónovou kefkou ho napenil a klasicky opláchol pod tečúcou vodou. Keď tvár utrel uteráčikom vyrobeným zo športovej rýchloschnúcej osušky, dal si trošku krému na upokojenie pleti a šiel sa najesť. 

Čo si počas jedenia všimol, bol ústup začervenania pleti spôsobeného neraz extrémnymi podmienkami v práci (všadeprítomný prach, iskry od brúsky a zváračiek, teplo...). Účinné látky krému teda naozaj fungujú a aj tento krém vyhovuje potrebám mastiacej sa pokožky. Avšak na podrobnejšiu analýzu a celkové zhodnotenie by produkt musel používať dlhšie (čo sa aj deje, krém dostal ho od Ježiška 😉).

Po práci dôslednejšia rutina

Nie som zástankyňou každodenného peelingu. Naozaj nie je vhodné brúsiť svoju pleť non-stop, pretože príliš časté brúsenie môže naopak skrátiť životnosť kožných buniek, ktoré aj tak žijú príliš krátko. Ak je teda vaša pokožka tenká a náchylná na začervenanie, určite sa vyhnite drsnému zaobchádzaniu. Použitie peelingu 2 - 3x do týždňa bude stačiť. Na ostatné dni vám postačí klasický čistiaci gél, ktorý môžete kombinovať napríklad so sérom.

EUCERIN Dermopure čistiaci peeling

Na moju veľkú radosť, výrobca EUCERIN si pôsobenie peelingu trojnásobne poistil a predsa neprekombinoval zložky. Zvolil výbornú kombináciu neiónogénneho a amfotérneho surfaktantu (viac k tejto téme v samostatnom článku), vďaka čomu peeling čistí dobre a priateľ už nemusí používať čistiaci gél. Ale ani zasa prehnane neodmasťuje pleť, pretože odmastenie je v reáli to posledné, čo mastná aknózna pleť potrebuje. 

Okrem čistiacich agensov obsahuje peeling zrniečka s dvojakým povrchom. Biele zrnká sú jemnučké a pri čistení máte pocit, že v skutočnosti používate príjemnú gomáž. Modrozelené sú hrubšie, ale ani ich hrany nie sú ostré a neškriabu pleť. 

Spomínaná tretia poistka je kyselina mliečna. Pomáha naleptávať odumreté kožné bunky pečatiace póry. Čistiace agensy sa tak dostanú pekne až do pórov, prečistia pleť a pripravia ju na ďalšiu starostlivosť. Peeling si požičiavam aj ja, pretože pomáha môjmu večne drsnému čelu. Je to výborný peeling.

EUCERIN Dermopure sérum na regeneráciu pleti

Aj napriek názvu "Dermopure sérum" nie je tento produkt podľa môjho názoru určený na bežnú starostlivosť po každom jednom hĺbkovom čistení. Nie tak ako napríklad hydratačné sérum alebo sérum proti starnutiu pleti. 

Sérum Dermopure je v podstate opäť niečo ako peeling. Ale tentokrát bez abrazívnych zrniečok. Pôsobí tu chemická reakcia alfa, beta a polyhydroxy kyselín s odumretými bunkami najvrchnejšej časti kože. Väčšinou si koža tieto vrstvy dokáže oddeliť prirodzenou cestou. V tom jej pomáhajú enzýmy. Avšak zrohovatené mŕtve bunky pomiešané s kožným mazom - respektíve s jeho nadmerným množstvom - sa eliminujú ťažko. Zvlášť keď sa do zmesi pridajú nečistoty z nášho prostredia, pot, prach... Tento mix potom vytvára akýsi tmel, ktorý pokrýva zdravú pokožku a uzatvára ústia pórov. Telo si prítomnosť týchto látok v póroch dobre uvedomuje a snaží sa ich vypudiť, ale často márne. Nedobrý tvrdý materiál rúška, pohyby svalov a trenie pokožky o povrch sa už postarajú o to, aby sa ten "tmel" dostal čo najhlbšie. Vo vzniknutých miniatúrnych komôrkach pórov sa začínajú množiť baktérie P. acnes, ktorým je bez kyslíka sveta žiť. Vznikajú najskôr biele zahnisané bodky, potom tento nepríjemný obsah na povrchu oxiduje a mení farbu na čiernu - odolné čierne bodky, pričom v samej hĺbke pórov už môže začať aj zápalový proces. Ak ale tento tmel aj dobre prichytené odumreté a stvrdnuté bunky narušíte kyselinami, zmäknú, prídu o svoju priľnavosť a ľahšie sa oddelia. Uvoľnia tak miesto bunkám novej krásnej pleti a póry sú opäť priechodné. BHA kyseliny a polyhydroxykyseliny v kombinácii s látkou LICOCHALCON A (získaný zo sladkého drievka) tiež majú protizápalové účinky. Začervenanie a podráždenie ustupuje a pokožka sa lieči. Z hĺbky.

V prípade veľkých problémov s pleťou môžete začať produkt používať denne. Najlepšie večer a vždy po hĺbkovom vyčistení pleti gélom, ako ho používal aj priateľ. Pozor, nikdy ho nedávajte po mechanickom peelingu! Ak máte akné, teda zapálené vyrážky, alebo podráždenú pokožku, mechanický peeling so zrniečkami by ste vôbec používať nemali. Lepší bude práve tento chemický spôsob exfoliácie (alebo enzýmový peeling). 


Pred prvým skúšaním na mastnej pleti so sklonom k citlivosti radšej spravte test znášanlivosti na predlaktí. Natrite aspoň takéto drobné množstvo séra k lakťovej jamke, kde máme najjemnejšiu pokožku, a nechajte minimálne 20 minút pôsobiť. Pokiaľ sa vám spraví silné začervenanie, ktoré ani po pár hodinách alebo dňoch neustúpi, peelingom na báze kyselín sa vyhýbajte. Nie sú pre vás. Ak to bude v poriadku, aj tak pri prvom vyskúšaní môžete pocítiť jemné štípanie. To už je celkom bežná reakcia, ktorá ďalšími používaniami bude slabnúť. Priateľ a ani ja sme už pri druhom podaní séra necítili nič. 

Po každom takomto peelingu je nutné pleť hydratovať. Použite buď nejaký ľahký hydratačný krém, sérum, alebo emulziu. Ak však toto sérum nechcete z pleti ešte predtým zmývať (musí pôsobiť vždy minimálne hodinu), dajte si potom druhý deň pozor na slniečko. Nevystavujte sa priamemu pôsobeniu slnka, pretože by ste riskovali silnú reakciu s kyselinami, ktoré na povrchu pokožky aj ráno ešte stále budú. Keď liečite akné, nemali by ste svoju pokožku vystavovať slniečku vôbec. Takmer všetky liečivá na akné reagujú s UV-žiarením dosť zle. Hlavne kyselina glykolová a salicylová, ktoré obsahuje aj tento prípravok. Ak už musíte byť druhý deň na slnku, poriadne si ráno umyte tvár a nevychádzajte bez opaľovacieho prípravku s vysokým SPF. Cielené opaľovanie rozhodne neodporúčam.

Starostlivosť sa vyplatila. Priateľ videl už po týždni používania veľké pokroky, čo ho motivovalo, aby vo svojej novej snahe pokračoval. Vyrážky sa mu netvorili v takom množstve. Dokonca ani okolo nosa, kde nosí okuliare a kde sa mu ich vždy tvorilo najviac. Asi po týždni už priateľ začal intervaly medzi podaniami séra Dermopure predlžovať. Najskôr sérum aplikoval každý druhý deň po dobu dvoch týždňov, potom to skrátil na každý tretí. Ak má v niektorý týždeň špinavšiu prácu, tak si sérum dáva každý druhý deň. A stačí. Ak bude vaša denná rutina v čistení a údržbe pleti podobne poctivá, takáto frekvencia by mala postačovať aj vám.

Čo sa teda oplatí kúpiť?


Rad EUCERIN Dermopure má nepochybne veľa dobrých prípravkov a všetky odskúšané som sa tentokrát rozhodla ohodnotiť ikonkami. Príde mi to lepšie než známky.

Čistiaci gél, to je taký priemer. Nezdalo sa, že by bol v niečom výrazne lepší než iné čistiace gély. Ba našla som preňho ešte niečo účinnejšie a príjemnejšie na čistenie (recenzia bude). Gélu dávam kvietok, ktorá by bola na štvorstupňovom hodnotení trojkou, pretože nenadchne a ani neurazí. Lepším priemerom je peeling, ktorý si zaslúžil peknú dvojku - hviezdičku. Nie je to najlepší peeling na svete, ale svoj význam v starostlivosti o pleť priateľa mal a veľký.

Priateľ však veľmi pozitívne (srdiečkom) hodnotí krém na upokojenie, ktorého výsledky boli viditeľné aj pri používaní miniatúry. Srdiečko si od neho taktiež zaslúžil gél na opaľovanie, ku ktorému sa vráti v lete. A samozrejme musíme pochváliť vynikajúce sérum. Keďže u nás nakupujem kozmetiku výhradne ja a sérum spolu zdieľame, musím si viac všímať zostatok. Až sa nám minie aj druhé balenie, kúpim tretie.


Mám radosť, keď sa značka nehrá na čarodejníka tvrdeniami v štýle "naša zázračná molekula preniká do štruktúry pokožky..." a keď informácie o svojich účinných látkach nedrží pod pokrievkou. Som skôr za zrozumiteľnú prezentáciu, ktorá odbornú verejnosť neurazí a ktorú bežný koncový zákazník dokáže pri troške premýšľania pochopiť. A presne takto svoje produkty prezentuje aj značka Eucerin, čo mi dalo dobrý dôvod produktom veriť, kúpiť ich, vyskúšať a napokon len potvrdiť, že má výrobca pravdu.

Táto recenzia nebola sponzorovaná. Nákup som uskutočnila za svoje vlastné peniaze v lekárni Benu na stránke www.benulekaren.sk, kde aj v týchto dňoch prebieha akcia. Až do konca januára pri nákupe kozmetiky Eucerin nad 20 EUR získate zľavu 5 EUR. Ak vás niektorý z produktov zaujal, neváhajte. 

ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes