Parfumy Chloé a Christian Dior za ceny, ktorým nešlo odolať


Už roky môj nos zbožne obdivuje parfumy Christian Dior a Chloé, ale pre mňa boli nedostupné. Iba kým som ich neobjavila na Elnino.sk.

Parfumy sú neoddeliteľnou súčasťou môjho života. Milujem ich už odkedy som sa ako dieťa naučila chodiť. Žiaľ poznám aj ich ceny, svoje možnosti a nie, naozaj nemám manažérsky plat. Ani super zamestnaneckú zľavu, že by som ich kupovala takmer zadarmo, ako si mnohí myslia. Svoju kozmetiku a vône kupujem za tie isté ceny ako ktokoľvek z vás a v rámci rozumného utrácania peňazí striehnem na každú zľavu. Keďže sú parfumy mojou najväčšou slabosťou (ako aj paletky očných tieňov), mám na tieto radosti popri peniazoch na domácnosť, bývanie a šetrenie vyčlenený určitý rozpočet a toho sa držím.

Avšak parfumy takých značiek ako Christian Dior, Chloé, Thierry Mugler, Marc Jacobs, či Hugo Boss, tie by potrebovali poriadne zľavy, aby sa ktorýkoľvek z nich vmestili do môjho limitu. Aj keby bežné kamenné parfumérie znížili ceny o tretinu alebo o polovicu, stále by ich najmenšie balenia vyšli na 40 EUR a viac. A to nie je sumička, ktorú som ochotná investovať do jedinej vône. Tak OK, pár krát za život som si už kúpila niečo drahšie, to nepopieram. No luxusné kúsky si rozhodne nekupujem každý mesiac či dokonca každý rok. A fľaštička parfumu s objemom 20 - 30 ml za 40 - 50 EUR, to už luxus je. V tom sa zhodneme, však?

Lenže parfuméria Elnino.sk nie je bežná parfuméria. Tovar nakupuje v obrovských množstvách aj pre svoj veľkoobchod, dostáva od dodávateľov množstevné zľavy a nepotrebuje navaliť na každú položku v obchode maximálnu maržu. Vďaka vybudovaniu nadštandardných vzťahov s dodávateľmi a cenovej politike tak vznikla ponuka, v ktorej nájdete všeličo krásne za super ceny. Často sa tam ocitnú výhodne nacenené aj super luxusné kúsky. A ja sa musím na ne stále dívať, keďže pre obchod pracujem. Pri vysnívaných high-end kúskoch moje predsavzatie viac šetriť dostáva poriadne na frak, lebo tým ja odolávam ťažko. Veľmi ťažko.

V tomto článku prinášam zopár tipov na takéto veci. Možno medzi nimi nájdete svoj vytúžený parfum a aj vy si konečne splníte svoj sen tak ako ja. Odkazy na produkty sú zakomponované v popisoch.

Parfumy obľúbenej značky Chloé


Čo mi z ponuky doslova vyrazilo dych, sú parfumy Chloé. Pre milióny žien na svete je Chloé značka, ktorej by povedali ÁNO za každých okolností. 😍 Lenže astronomické ceny parfumov siahajú až na hranicu mesta s názvom "ZABUDNI". Jedine, že by ste mali "zbytočných" 30 - 40 EUR aj na tie najmenšie balenia... A tak im budete odolávať a budete o nich snívať, až kým nezazriete nedávno naskladnené malé balenia vôní na Elnino. 
Chloé Chloé Fleur od 12 EUR
Chloé Love Story EDP od 13 EUR
Chloé Chloé EDP od 20 EUR
V mojom virtuálnom košíku po ich zhliadnutí okamžite skončila parfumovaná voda Chloé Nomade za necelých 15 EUR. Táto vôňa bola v mojom wishliste už od jej uvedenia na trh (2018), pretože som milovníčkou vôní, ktoré sú nevšedné, výrazné, sladko-svieže a niečím jedinečné.


Chloé Nomade do tohto zoznamu svojimi vlastnosťami zapadá dokonalo. Nosím ju práve v také dni,  ako je ten dnešný. Keď je vonku vlhkejší vzduch a primerané teplo (nie sparno). Vtedy sa za mnou krásne nesie a ľudia mi ju chvália. V horúce dni by som radila skôr toaletku, ktorú si tiež možno raz kúpim. Výdrž tejto vône aj jej menej koncentrovanej verzie sa radí k úctyhodným. A to za každého počasia a za každej vlhkosti. Nomade je skrátka nezmar. Práve preto dávajte pozor na množstvo, koľko si strieknete. Ak majú ľudia okolo vás odpadávať, nech odpadnú od úžasu. Nie z toho, že sa im spraví zle, keď to s vôňou preženiete.

Chcela som vám vôňu i popísať ale nejdem vás dnes otravovať dlhým vysvetľovaním vlastností a rozdielov medzi koncentráciami. Až budete mať čas a chuť, úplne všetko o oboch parfumoch Chloé Nomade sa dozviete na blogu Selfino.sk, kde som publikovala článok s názvom Chloé Nomade: Fenomenálne a nevšedné vône pre ženy. Selfino je mojim ďalším "blogovým dieťaťom". Je to blog firemný, no aj tam mi dávajú priestor pre slobodné vyjadrenie svojich názorov.

Luxusné parfumy Christian Dior v prekvapivom obale


S roll-on aplikátorom sa bežne stretávam pri parfumovaných olejoch alebo dezodorantoch. Vo svete parfumov niečo také vidím prvý raz. Na Elnino.sk boli naskladnené parfumy Christian Dior v baleniach označených ako "Roll-on" alebo "Rollerball" a to v priaznivom rozmedzí okolo 20 - 35 EUR. Nehovorím, že je 35 EUR málo. Ale za Diora a v takomto super obale? Môžem ho nosiť aj v tej najmenšej kabelke a kedykoľvek sa ním diskrétne pretrieť. Nikto si tak nevšimne a ani nezacíti, že si práve teraz dávam na seba voňavku. Je fajn ušetriť okolie od obťažovania rozptýlenými kvapkami vône v miestnosti. Mnohí to nemajú radi, keď sa niekto v ich prítomnosti voňavkuje.
Dior Poison Girl Unexpected

Christian Dior J´adore

Ja som so svojim novým kúskom cenovo ostala niekde medzi. Toaletná voda Christian Dior Miss Dior Blooming Bouquet 2014 vo flakóne s roll-on guľôčkou ma vyšla na necelých 24 EUR, lebo som si kúpila tester a testery vždy mávajú lepšie ceny. Vo svojom wishliste mám od Diora ešte Addict a Hypnotic Poison, ktoré si raz určite zadovážim, ale rovnako som túžila vyskúšať niektorú z romantických vôní z radu Miss Dior. Elegantná a menej sladká reformulácia bývalej Miss Dior Chérie bola hneď na začiatku tohto zoznamu, lebo je to taká univerzálna letnička. Tie spomínané dve by som v lete používať nemohla, lebo sú veľmi silné a ťažšie.



Z jedinečného radu Miss Dior sa mi v podstate páčia všetky vône. Niečo do seba má aj klasická pôvodná Miss Dior Chérie z roku 2005 a jej ďalšie odnože. V nich dominujú najmä ovocné tóny s náznakom gurmánskych tónov (karamel, popcorn), ktoré korunuje pačuli. Verzie Blooming Bouquet sú však iné a neradno si ich s nimi zamieňať. Tak aby ste sa nepomýlili. 

Odnože Miss Dior Blooming Bouquet poslali pačuli preč a základ vymenili za pižmový. Nové parfumy Christian Dior tak rozkvitli a dovolím si povedať, že aj dospeli. Cieľovkou Miss Dior boli mladé devy, po Miss Dior Chérie siahajú najmä ženy na prahu dospelosti i ženy v strednom veku. Sú to totiž menej sladké vône bezpečné do kancelárie i prostriedkov hromadnej dopravy. Nikoho neobťažujú.


Aj nová verzia Miss Dior Blooming Bouquet z roku 2014 má základ z bieleho pižma, čo je ingrediencia vhodná pre prevažnú väčšinu žien. Na pokožke sa správa diskrétne ako detský olejček a ak má vaša pokožka vhodné pH aj pre tie zvyšné zložky, parfum s takýmto základom môže na vás voňať pomerne dlhú dobu. Pižmo krásne ladí so srdcom vône, kde sa ocitlo známe letné ovocie. Marhuľa s broskyňou. Toto konkrétne ovocie však tvorí iba tichého spoločníka kvetom a citrusom, ktoré chvíľočku ucítite pri štarte vône. Ak by vôňa nebola sladká, ani by ste netipovali, že časť z nej tvoria ovocné tóny. Tú sladkosť robí práve pižmovo-broskyňové kombo. Broskyňu v parfumoch vždy spoľahlivo identifikujete podľa "kozmetickej vône". Pripomína voňavé krémy, sprchovacie gély a krémové mydlá. To je prosím ona.

Zaradiť ostatné výrazné tóny Miss Dior Blooming Bouquet už nebol žiadny problém. Sú to dôverne známe kvety ruže a pivonky. Romantické a elegantné tóny najslávnejších parfumov sveta. Ktoré ale žiaľ na mojej večne prekrvenej a prehriatej pokožke dlho nezotrvajú a môj nos si na ne rýchlo zvyká, takže ich časom prestáva registrovať.

Po vyskúšaní konštatujem, že pre moju pokožku by sa bola viac hodila Miss Dior Chérie. Konkrétne táto toaletka si u mňa vyžaduje buď dokonalo pripravenú a hydratovanú pokožku (používam telový krém), alebo počasie s vyššou vzdušnou vlhkosťou. Vzduch po daždi jej dáva úplne nový rozmer. Rozvinie sa a vytvára okolo mňa jemný kvetinový obláčik. Nie však pre okolie, ale len pre tých, ktorých pustím do svojej diskrétnej zóny. Keď sa pekne natriem a nedám si ju na zápästia, kde mi krv pulzuje ako o závod, ale aj na opačnú stranu ruky, cítim ju aj po 4 hodinách od aplikácie. Za iných okolností zo mňa bohužiaľ vyšumí už po dvoch hodinách. Je to ale dané typom pokožky a prekrvením. Výdrž parfumu je vždy individuálna a závisí od reakcie zložiek s chémiou vašej pokožky. Čo nefunguje na mne, nemusí byť zlé pre vás. Ak budete mať možnosť, vyskúšajte testery.

Niečo na náladu


Keď som vôňu od Diora kupovala, do oka mi tiež padla kúpeľová soľ Renovality. Už jej balenie so soľou ružovkastej farby a mladými pupeňmi ruží vyzeralo na internete neodolateľne, tak som ju musela mať. Povedala som si, že to bude krásna kulisa k foteniu novej vône. 



Keď mi kuriér doniesol domov balík a ja som šla nové kúsky fotiť, hneď som otvorila soľ a v našom byte sa okamžite začala rozlievať neodolateľná vôňa ruží. Kúpim si ju aj nabudúce a vrelo vám ju odporúčam. Je to jedna z najkrajšie vyzerajúcich i voňajúcich solí, aké som kedy vyskúšala.

Aké ďalšie parfumy možno nakúpiť výhodne?


Na Elnino som ich videla veľa. Tak napríklad si vezmite parfumy Thierry Mugler. Ich bežná predajná cena neklesá pod 60 EUR. Na Elnino.sk sú však mnohé z nich za polovicu. A keď natrafíte na akciu, viete sa dostať pod 30 EUR. Dokonca aj s takou ikonou ako je hviezdny Angel. Ja som v akcii zohnala napríklad božskú parfumovanú vodu Thierry Mugler Aura. Mám aj jednu novšiu vôňu tejto značky, ale tú vám predstavím niekedy nabudúce.

Thierry Mugler Angel
Marc Jacobs Daisy Dream
Hugo Boss Boss Bottled

Podobne sú na tom parfumy Marc Jacobs alebo Hugo Boss. V obchodoch som ich videla znížené nanajvýš na cenu 30 - 40 EUR. Ale online nákupom ktorejkoľvek z nich viete ušetriť aj ďalších 10 - 20 EUR. Z dámskych vôní od Marca Jacobsa vrelo odporúčam Daisy Dream. Je to taká zasnená toaletka s vôňou kvetín a ovocia vhodná pre romantické odpoludnia pri čaji a koláčikoch. Bude o nej samostatný článok. Veľmi pekný je i bestseller Daisy so svojou čistou vôňou. Z Hugo Boss najradšej objednávam pánske vône Boss Bottled. Sú vďačným darčekom a sú fakt bombové. Vážne. 

Máte radi parfumy ako ja? Alebo si naopak neviete medzi nimi vybrať a neviete nájsť perfektnú vôňu? Stačí, keď mi do komentára napíšete, aká vôňa sa vám páči. Viem si zistiť jej zloženie a nájsť pre vás vône podobného štýlu. Alebo pokiaľ máte nejaké otázky týkajúce sa parfumov, ich zložiek, fungovania na pokožke, uchovávania, sem s nimi. Viem o nich veľa a môžem o nich napísať pokojne aj seriál na pokračovanie. Len sa pokojne pýtajte, čo vás zaujíma.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes