Balea: kokosová vlasová kozmetika Tajomstvá krásy


Ak vás všetko kokosové privádza do extázy, skočte si do dm drogérie ovoňať nové produkty vlasovej kozmetiky Balea a budete v siedmom nebi.

Príjemná vôňa kokosu sa mi odjakživa spája so sviatkami a letom. So sviatkami preto, lebo vždy pečiem zákusok zvaný kokosové ježe. Ak nepoznáte, je to taký koláč na spôsob perníka, ktorý sa po upečení nakrája na malé kúsky, tie sa namáčajú do kakaovej polevy a obalia v kokosovej múčke. Opovážila by som sa ich jeden rok z menu vynechať! Môj priateľ i brat by to neprežili, lebo ježe milujú.

Mne sa kokos páči preto, lebo mi evokuje leto, relax, koktail Piña colada a chuť istej nemenovanej čokoládovej tyčinky, ktorú zasa milujem ja. Ale často si ju nekupujem, lebo kokos, podobne ako arašidy, veľmi neprospieva môjmu tráveniu (intolerancia). Tak si vôňu kokosu užívam inak. Do varenia dám neraz kokosové mlieko, niekedy si jedlo vylepším kokosovým olejom a nedávno mi domov prišlo z dm drogérie blogerské prekvapenie s kozmetikou Balea, ktorá kokos obsahuje a aj ním vonia. Preto využívam chvíľku voľného času a spísala som pre vás svoje skúsenosti s ňou.

Balea olej na vlasy s kokosovým olejom Tajomstvá krásy


O tom, že máme niečo testovať, som dopredu netušila. Asi by som neprijala na skúšanie čokoľvek olejové na vlasy. Moja vlasová pokožka je aktuálne mastná a moje vlasy teda majú svojej prirodzenej ochrany viac než dosť. Rozhodne netrpia suchosťou a výživa, ktorú im dávam počas umývania (kondicionéry a balzamy), im bohate stačí. Čo však spraviť s olejom, ktorý sa mi nehodí, keď už ku nám domov zavítal?

Pozrela som zloženie a všetko bolo jasné. Zloženie tohto oleja z radu Tajomstvá krásy sa najviac blíži zloženiu multifunkčných suchých olejov na telo i vlasy. Však si skočte do kúpeľne a mrknite svojmu obľúbenému oleju na obal. Na 100 % v ňom nájdete nejaké glyceridy, ktoré sa k prírodným olejom (v tomto prípade k sójovému a kokosovému) pridávajú práve preto, aby nezanechávali mastný film na pokožke. A olej neobsahuje žiadne silikóny. Na telo sa použiť dá. Aj sa vďaka pumpičke dobre dávkuje a ide pekne rozotrieť.


Tak som sa vynašla, odhrnula som priateľovi tričko a natrela som mu olejom všetky suchšie miesta. Jeho pokožka má bohužiaľ sklony k atopii (zdedil psoriázu), chcela som ju niečím trošku premastiť a u mamy nebolo nič vhodné po ruke. Pomohlo. Pohromu sme zažehnali a priateľ sa mohol rýchlo znova obliecť. Bez zamastenia trička, pretože mastný naozaj nie je. Pokožka sa hneď upokojila, červeň prestala, svrbenie nenastalo a ani sa mu nespravili suché mapy. A ešte mi aj voňal kokosom. Paráda!


Máte podobný vlasový olej a neviete ho spotrebovať, lebo vašim vlasom práve teraz nesedí? Teraz už viete, čo s ním máte spraviť. Škoda vyhadzovať dobrý produkt! A tento olej dobrý je. Už len kvôli tej vôni by som ho kúpila znova.

Ale pozor, Balea olej na vlasy Tajomstvá krásy je parfumovaný produkt obsahujúci zložku zvanú ANISE ALCOHOL, ktorá sa tiež používa na vylepšenie vône. Ak by som použila olej na čerstvo rozdriapanú pokožku a už rozbehnutú psoriázu, alebo by bol priateľ na ňu alergický, bolo by to zlé. Parfumované produkty môžu poslúžiť na premastenie pokožky, ako prevencia suchosti, ale nikdy ich nedávajte na ekzémy, ktoré prepukli alebo sa hoja. Ani na veľmi citlivú pleť.

Balea hydratačný šampón na vlasy Tajomstvá krásy s kokosovou vodou


O tom, že je kokosový olej dobrý pre vlasy, asi nemusím písať. V kokosovom šampóne Tajomstvá krásy ho ale zastúpila kokosová voda, ktorá si tiež vybojovala svoje miesto na slnku. Viac než vlasom ale sedí vlasovej pokožke, ktorú hydratuje.

Čo som v tomto šampóne ale nepochopila, je výskyt viacerých druhov surfaktantov - namáčacích činidiel, ktoré majú pomôcť zmývať nečistoty a kožný maz. Máme tu zástupcu aniónových činidiel - SODIUM LAURETH SULFATE (SLES je o čosi jemnejší než neslávne známy SLS). Potom je tu amfotérny surfaktant COCAMIDOPROPYL BETAINE a COCO-GLUCOSISE, ktorý nemá žiadny náboj, teda je neiónogénny. Téme iónov sa budem venovať v budúcom článku, teraz vás tým nejdem zaťažovať. Iba poviem, že to nie sú zlé zložky. V prírodnej kozmetike ich nájdete bežne. Lenže toto trio je už na môj vkus prehnané. Zdá sa mi to veľa.

Šampón na jednej strane vďaka nim krásne napení a vytvorí celkom stabilnú penu. A to aj v domácnostiach, kde majú tvrdú vodu a žiadny šampón nechce dobre peniť. Lenže je pena tým, čo vo vlasoch potrebujeme? Nie som si istá, či robí takýto koktail dobre vlasovej pokožke. Aj keď produkt vskutku dobre vonia a vôňa sa udrží i pár hodín po umytí vlasov.


Nebyť glycerínu, sorbitolu, pantenolu, niacínamidu a kokosovej vody, bol by tento inak bezsilikónový, bezparabénový a vegánsky šampón úplne nefunkčný. A asi by som ho nikomu nedporúčala. Našťastie sú tieto zložky účinné natoľko, aby vrátili vlhkosť a zachránili pokožku od vysušenia nasledovaného podráždením.

Aj tak si ale myslím, že sa tento hydratačný šampón pre svoje zloženie hodí viac majiteľkám normálnych vlasov bez problémov. Kto má pokožku suchú, citlivú, alebo veľmi mastnú, mal by jeho kúpu zvážiť. Vôňa potešila, ale produkt príliš nenadchol. Myslím, že značka Balea má na problémové vlasy oveľa sofistikovanejšiu kozmetiku, ktorú nájdete v línii Balea Professional. Tú odporúčam.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes