MARK: detoxikačný tvárový cukrový peeling Green Tea


Čo by ste povedali na produkt, ktorý ponúkne detox pleti, čistenie, výživu a k tomu bude voňať tak skvelo, že by ste ho okamžite zjedli? Sladká a svieža vôňa zelenej mandarínky, citrusov a cukru ponúka hotový zážitok pre zmysly. A k tomu žiadanú rovnováhu pre mastnú, aknóznu i citlivú pleť. Dnešným bájnym hrdinom odporúčaným pre mladých i starších bude detoxikačný tvárový cukrový peeling Green Tea od MARK Face And Body.





Kto má dobrú pamäť, ten už dávno vie, že jedna prudko jedlá vec tu bola vlani analyzovaná a tiež pochádzala z radov značky MARK Face And Body. Šlo o chutný kávový peeling s čokoládovým balzamom na pery. Ani teraz sa od tejto gurmánsko-kozmetickej témy príliš nevzdialime. Aj ďalší beauty produkt, MARK sugar face scrub Green Tea, je takmer celý vyrobený z ingrediencií, ktoré by ste našli v kuchyni. Tak sa naň pozrime detailnejšie.



Ešte by som ale rada zmienila, že táto recenzia nebola nijako sponzorovaná. Peeling som si kúpila za vlastné peniažky spolu s maskou, ktorú rada predstavím niekedy nabudúce.



Obsahové ingrediencie  cukrového peelingu Green Tea od MARK



Základným stavebným kameňom peelingu, ktorý sľubuje detox a úľavu všetkým typom pleti sú viac menej rozpustné látky. Citlivú pokožku predsa nechceme poškriabať nejakými drsnými čiastočkami trebárs z pomletých orechových škrupín. Ako už z názvu vyplýva, peelingový efekt poskytuje cukor (SUCROSE). Kvôli detoxu bola pridaná tiež morská soľ (MARIS SAL), kryštáliky ktorej sú prirodzene rozptýlené v prostredí z oleja zo sladkej mandle (PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL). Snáď už netreba obšírne vysvetľovať, prečo práve mandľový. Je ľahký, hydratuje, vyživuje, neupcháva póry, teda univerzálny. Aj pre mastnú pleť.



Aby detoxikačný tvárový cukrový peeling Green Tea poskytol pleti aj ďalšie pridané hodnoty a mal právo nazývať sa čistiacim, výrobca MARK ho zahustil. A nie hocičím. Poďme to vymenovať podla podielu, ktorý ingrediencie zastávajú. Najviac je v peelingu prášku z ovsa - AVENA SATIVA (OAT) KERNEL MEAL. Ovsené vločky pomáhajú hydratovať, vyživovať a čo ste možno netušili, tak aj farebne zjednocovať pleť. Najmä u žien s pigmentovými škvrnami podmienenými hormonálne. Nie sú pre ne až také vhodné na konzumáciu (sú to prírodné estrogény), ale v kozmetike nemajú chybu. Z peelingu načerpáva benefity aj mastná, zmiešaná a aknózna pleť. Peeling ďalej obsahuje prášok so zeleného čaju - CAMELLIA SINENSIS (GREEN TEA) POWDER, ryžový prášok (ORYZA SATIVA (RICE) POWDER a prášok z listov nimbovníka - AZADIRACHTA INDICA (NEEM) LEAF POWDER. O zelenom čaji a nimbe už dávno vieme, že sú silné antioxidanty, ktoré nedovolia kožnému mazu oxidovať a tvoriť biele / čierne body. Pomáhajú čistiť pokožku, čiže priamo bránia vzniku akné. Ryža zasa pomáha udržiavať vlhkosť.





Príjemnú vôňu peelingu MARK prepožičal už spomínaný čaj a cukor, ale tiež citrusy. Konkrétne esencia z citrusov d-limonén (D-LIMONENE), CITRUS RETICULATA PEEL OIL - olej z kôry mandarínky a CYMBOPOGON FLEXUOSUS OIL - olej z citrónovej kôry, ktorý náramne pasuje k nymbe a zelenému čaju. 


Žiadna zákerná chémia




Rovnako ako iné produkty MARK Face And Body, ani tento nepotreboval konzervovať parabénmi. Vystačil si so sorbátom draselným a benzoátom sodným. Bežné konzervanty, ktoré sa používajú aj v potravinárskom priemysle. Tu aj dosť potrebné, pretože peeling obsahuje i stopu vody a tá by mohla bez nich podporovať rast mikróbov. Na pozore by sa mali mať osoby alergické na tieto látky a osoby s alergiou na citrusy. A peeling samozrejme nepoužívajte, keď plánujete ísť na slniečko. Kvôli vonným látkam. Nechcete predsa pigmentové škvrny ani ekzém, ktorý by vonné esencie po reakcii s UV-lúčmi mohli vyvolať. Peeling si teda spravte radšej večer pred spaním. Príjemná čajová vôňa vás bude sprevádzať veľkú časť noci.



Použitie peelingu MARK sugar face scrub Green Tea



Ako všetky mechanické peelingy sveta, aj detoxikačný tvárový cukrový peeling Green Tea sa nanáša na mokrú alebo vlhkú pokožku. Je totiž veľmi potrebné drsné kryštáliky ešte trošku zjemniť a pleť sa predsa nikdy nebrúsi nasucho. Jedine, že by ste ju chceli zodrať. Peeling možno používať ako masku. Pleť dokáže zjednotiť a detoxikovať už tým, že ju necháte 3 - 5 minút pôsobiť na odumreté kožné bunky i vrstvy živých buniek. Póry sa pôsobením masky otvoria a všetok neželaný obsah pôjde preč. 





Ak nemáte veľmi jemnú pleť, začervenanú pleť, vyrážky alebo drobné ranky, odporúčam pridať aj krúživé pohyby rúk pri nanášaní. Pozor, žiadne miesto nebrúste dlhšie než 5 sekúnd. Tento krátky čas je tak akurát, Tým sa podporí mikrocirkulácia (krvný obeh) v pokožke a ešte lepšie sa zbavíte šupiniek aj čiernych bodiek blokujúcich ústia pórov. Opakujem však, že nesmiete mať vyrážky, pretože tie svedčia o prítomnosti zápalu a zápal by sa mohol peelingom zhoršiť. Zhruba po tých 5 minútach môžete peeling opláchnuť teplou (nie horúcou) vodou. Ide to dokonca aj studenou - odskúšané.



Kryštáliky sú jemné a moju pleť nijako nedráždia. Akurát odporúčam trošku viac navlhčiť pokožku, aby lepšie držali, inak sa vám budú sypať. Pri používaní peelingu sa však cítim ako v indickej kuchyni. Tá často pridáva citrusy do jedál aby im pridala jemne nahorkastú chuť, zredukovala pálivú chuť čili a aby ochladila telo. Citrusové esencie z peelingu nádherne rozvoniavajú. Sú schopné prevoňať aj celú kúpeľňu a na počkanie vyčaria dobrú náladu. 



Práve teraz si môžete zakúpiť peeling v e-shope MARK Face And Body za zvýhodnenú cenu 9.95 €. Pokiaľ sa aj vám zapáčil, neváhajte. Ak chcete dopriať svojej pleti skvelú očistu a nosu výbornú vôňu, máte skvelú možnosť ušetriť.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes