Artdeco: Eyeshadow Base podkladová báza


V líčení nemám rada kompromisy a vždy vsádzam na kvalitu. U očných tieňov, rúžov aj iných produktov preferujem živé farby, dobré zloženie a samozrejme výdrž. Napriek všetkej opatrnosti sa mi ale občas stane, že niečo veľmi chcem, túžba potlačí rozum a potom si nadávam. Odkedy však poznám a skúšam špeciality Artdeco, situácia sa zlepšuje a produkty nevyhadzujem. Ani sa na seba nemusím toľko hnevať. Mojim prvým pomocníkom, o ktorom dnes bude reč, je vychýrená báza Artdeco Eyeshadow Base.

U tieňov a rúžov je to už tak... Keby mi len nepasoval odtieň, rovno ho posuniem mojej mame či niektorej kamarátke. Veď je jedno, kto produkt otestuje, ak mi poskytne feedback a ja vám môžem o tom napísať. Neraz ste u mňa čítali recenzie s názormi iných ľudí. Avšak darovať produkt, ktorý nemá na koži výdrž, alebo s ním treba dlhšie špekulovať, to sa mi absolútne nezdá vhodné. Nie každý má čas na hranie. Takže si produkty pekne nechám, obvykle ich skúšam ďalej, špekulujem, vymýšľam spôsoby, ako líčenie zafixovať jednoduchším spôsobom - napríklad aj podkladom. Veď kde je vôľa, tam je i cesta. Najviac ciest ale vedie k špecialitám Artdeco, vďaka ktorým teraz vynosím aj to, čo som dlho iba prekladala z miesta na miesto.

Než vysvetlím princíp ich fungovania, skúste si predstaviť líčenie ako lavínu. Lavína vzniká kvôli odporu vrstiev s rôznymi fyzikálno-chemickými vlastnosťami v kombinácii s vonkajšími vplyvmi. Akonáhle nie je správny základ pre snehovú pokrývku, napadne nový sneh, alebo príde odmäk, silný vietor či noha turistu a sneh sa valí dolu svahom. Rovnako to funguje s kozmetikou. Ak chýba kompatibilita, líčenie nedrží. Artdeco sa snaží tento problém vyriešiť a ušetriť vám peniaze.

Kozmetika Artdeco je známa širokou škálou farieb a paletkami, ktorých vnútro si môžete napĺňať a obmieňať podľa svojho gusta. Vyrába taktiež single produkty ako rúže, púdre... Málokto však vie, že značku Artdeco okrem plniaceho systému preslávili špeciality, ktoré pomáhajú ženám i profesionálnym vizážistom riešiť menšie i väčšie problémy s líčením. Problémy s kompatibilitou. A ja vám dnes predstavím jednu z nich. Bázu pod očné tiene.




Obsahové ingrediencie bázy Artdeco Eyeshadow Base


Mám doma viacero špecialít, ale môj úplne prvý fixačný zázrak od Artdeco bol fixátor rúžov (recenzia nabudúce) a zákazníkmi chválená podkladová báza pod očné tiene Artdeco Eyeshadow Base. Legenda medzi podkladmi pod očné tiene. 

Jeden skvelý produkt na fixáciu očných tieňov už doma mám a pochádza z portfólia značky Pupa Milano. Fixuje snáď polovicu tieňov z mojej zbierky. Niekto by tam určite dal slovo "iba". Ja ale nebudem písať báze negatívne recenzie ako dámy, ktoré vedia o zloženiach kozmetiky figu borovú. Od začiatku mi bolo jasné, že na ďalšie tiene budem potrebovať iný produkt. Pri výbere sa riadím teóriou, ktorú som aj vám načrtla vo svojom článku Podkladové bázy (pokračovanie) a tak moja voľba padla prirodzene na Artdeco

V čom sa Artdeco Eyeshadow Base na podklad od Pupa Milano podobá je prevaha uhlovodíkov v základe. Výrobca použil zmes izoparafínu (C11-13 ISOPARAFFIN), mikrokryštalických voskov (HYDROGENATED / MICROCRYSTALLINE CERA), klasického tuhého parafínu (PARAFFIN). Tie zmiešal s práškami: čiastočkami mastenca (TALC) a sľudy (MICA), aby zlepšil priľnavosť a obsah zahustil. Sľudu môžete vidieť už na prvý pohľad. Báza sa jemne leskne. 


Polymerické filmotvorné látky nasledujú v zozname zložiek neskôr. Je ich nižšia koncentrácia, preto báza nemá až také rýchle schnutie a ani priveľmi nevyhladzuje ako produkt talianskeho výrobcu. V mazľavom stave teda dokáže veľmi pekne chytiť aj šmykľavejšie častice tieňov - čiže všetky tie ligotavé prášky so sľudou a železitými pigmentmi. To by mohlo byť fajn najmä pre nositeľky kontaktných šošoviek. Problém má akurát s púdrami hrubšieho zrna. Tie sa môžu aj tak zošmyknúť. No väčšinu mojich tieňov prichytí krásne.

Čo sa týka ďalších zložiek, vypichnem pár. Báza obsahuje parabény. Mne nevadia, ale viem, že niektorí ľudia ich neznášajú, takže ich z článku nevynechám. Báza Artdeco ďalej obsahuje vitamíny - palmitát vitamínu C (ASCORBYL PALMITATE), vitamín E v stabilnejšej forme (TOCOPHERYL ACETATE) a ako bonus bisabolol (BISABOLOL). Toto hojivé zloženie je prospešné aj pre tie z nás, ktoré majú citlivejšiu pokožku na viečkách, ktorá má tendenciu sa podráždiť. Bisabolol okamžite upokojí kožu a zmierni začervenanie. Výrobca si akurát mohol odpustiť BHT a ďalšiu parfumáciu (HEXYL CINNAMAL, LIMONENE, BENZYL SALICYLATE, HYDROXYCITRONELLAL), ktorá môže oko naopak dráždiťJa s nimi našťastie problém nemám a chápem, že bez nich by báza doslova smrdela minerálnym olejom. Ale tiež si myslím, že by to každá normálna žena pochopila. Bázy si kupujeme pre ich účinky. Nie pre vôňu.

Efekt podkladovej bázy


Ak ste o podkladovej báze Artdeco Eyeshadow Base na niektorom blogu čítali niečo zlé,  či prehnane kritické týkajúce sa efektu, pousmejte sa. My na hodnotenie pôjdeme logicky a povieme si, čo môžeme od bázy Artdeco očakávať reálne. Keďže báza pozostáva s uhlovodíkov, už z tohto musí jasné, že bude mastnejšia na dotyk a bude robiť niečo úplne iné než bázy akrylové. Uhlovodík má olejovú povahu a olej ako taký nedokáže rozžiariť pigment. Dá mu ale farebnú hĺbku, takže vo finále sa farba očného tieňa zdá byť intenzívnejšia. Na tejto ďalšej fotografii vidíte toho názornú ukážku. 


Najlepším dôkazom kvality bázy sú farby v pravom hornom rohu. Paletka bola žiaľ navrhnutá podľa niektorých blogeriek nešťastne a samotné očné tiene sú už od výroby priveľmi práškové a tlmené.  Musíte ich vrstviť, aby boli vidieť, alebo s nimi treba použiť podkladový tieň (aby som výrobcovi nekrivdila, ten je tiež súčasťou paletky). Všetko si však môžete ešte viac uľahčiť použitím bázy Artdeco, ktorá tiene nerozžiarila, ale ich zviditeľnila. Čo bolo bez podkladového tieňa na pokožke sotva poznať, to sa s bázou ukazuje úplne zreteľne. 

V ľavom dolnom rohu je zasa ukážka tieňa s hrubým zrnom (fialovomodrý). Ani s pomocou bázy nedrží lepšie, nejaké to zrnko pri aplikácii odpadne, ale farba tieňa je odrazu taká intenzívna ako nikdy predtým. Pri paletke v pravom dolnom rohu zasa robil najväčší problém ružovo-zlatý (na fotke viac strieborný), šedozelený a šedý tieň. Sú totiž až príliš púdrové a potrebovali mastnejší základ. Báza Artdeco chybu výrobcu napravila a dala pigmentom život.

Avšak pozor, nesmiete to nikdy prehnať s množstvom bázy, lebo dosiahnete efekt mastných viečok a povestnú nekompatibilitu. Minerálne oleje nikdy úplne nezasýchajú - nechávajú mastný film. Aj preto k nim výrobcovia musia vždy niečo pridať. V Artdeco pridali nadrobno rozpráškové minerály.

Dôležitá je tiež postupnosť a štruktúra líčidla, ktoré na takýto podklad pôjde. Pri práškových tieňoch s krémovým základom je niekedy lepšie nechať bázu najskôr trošku zaschnúť a až potom naniesť tieň. Pri veľmi sypkých tieňoch platí pravý opak - tam nečakajte a nanášajte ich ihneď. Ja viem, že podaktorí z vás asi nevedia čítať zloženia, ale vždy si to môžete skúsiť oboma spôsobmi. Tak hneď zistíte, čo na ktorý váš tieň platí. 

A zapamätajte si,že akryl vám na olej dobre nechytí. Teda aplikovať na tento podklad vodou riedené tiene je zbytočná námaha. Držať budú, prášky sa už o to postarajú, ale na trvácnosti líčenia sa to veľmi neodrazí. Tiene typu Wet and Dry teda na bázu Artdeco aplikujte radšej nasucho



Výdrž tieňov je individuálna. Všetko záleží od zloženia tieňov a podmienok. V teplejších dňoch vám budú tiene držať prirodzene kratšie, preto nejde napísať nejaké jednotné číslo pre všetky dni v roku a všetky produkty na očné viečka. Môžem ale potvrdiť, že líčenie s ňou je teraz pri niektorých problémových tieňoch nie vedou ale hračkou. Keď sa s nimi maľujem, zaobídem sa bez hrubej vrstvy pleťového púdru či vreckoviek pod okom. Neopadávajú, nerobia machule. Už si nemusím dávať až taký pozor. A jej kvalita sa ukázala aj na výdrži. Čo mi predtým nevydržalo ani pracovnú dobu, to mi aspoň v týchto nie tak teplých mesiacoch drží 9 a viac hodín.

Bázu mi poskytol obchod Elnino.sk na testovanie zadarmo, za čo ďakujem. Ostatné produkty som si po dobrých skúsenostiach s bázou zakúpila za vlastné peniažky. Nejdem dopredu písať, aké sú. Budú o nich články. Podkladová báza pod očné tiene Artdeco Eyeshadow Base ale rozhodne patrí medzi moje najobľúbenejšie vychytávky Ardeco a zaslúži si veľkú pochvalu.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes