Lavera: očné tiene quatro


Milujem očné tiene a najväčšmi tie, ktorých farebnosť i zloženie vychádzajú z prírody. Jednak viem, že jemnej pokožke na viečkách ničím neuškodia a jednak neutrálne farby poskytujú istotu, že budem nalíčená prirodzene. A tak som skúsila očné tiene quatro od značky Lavera - Beautiful Mineral Eyeshadow.

Keď má žena na sebe farebne výrazný outfit, nepotrebuje také líčenie, ktoré s nim bude farebne súťažiť. Rovnako v bežných dňoch sa od nás žiada istá striedmosť. Ak sa práve nechystáte do divadla, potom k sexy farbe rúžu na pery patria automaticky očné tiene v neutrálnych zemitých farbách. Alebo sa použijú minimálne ako základ doplnený nejakým farebným akcentom, čo je tiež v poriadku. Ako však vyberať samotný základ? 

Aj navzdory bežným presvedčeniam žien tvrdím, že i hnedou sa dá VEĽA pokaziť. Dôkazom je tak trošku preceňovaná paletka Makeup Revolution London by Petra ♥, kde sú niektoré odtiene hnedej pocitovo teplejšie a iné chladnejšie. Žena, ktorá chce naozaj vyzerať dobre, by mala veľmi starostlivo zvážiť, do ktorého políčka vtisne svoj štetec. Ak nemáte ani šajnu o farebnej typológii, radšej ju ani neskúšajte a hľadajte ďalej. A ďaleko chodiť netreba, lebo v e-shope Naureus.sk majú skladom dokonalý neutrál, pri ktorom netreba riešiť vôbec nič. Sú to Lavera očné tiene quatro Beautiful Mineral Eyeshadow v kombinácii označenej ako Cappuccino Cream 02. Tá je vhodná pre každý farebný typ. Aj pre typy s nízkym kontrastom farby vlasov voči očiam a pleti, ktoré toho veľa neznesú.


Lavera očné tiene quatro Beautiful Mineral Eyeshadow
Vnímavým isto neuniklo, že obchod Naureus.sk len relatívne nedávno zmenil svoju tvár. Kto v ňom predtým objednával, ako aj ja, tomu sa príjemná zmena bude isto páčiť. Jednotlivé prvky webu dostali nové rozloženie a dizajn je oveľa modernejší, čo hodnotím maximálne pozitívne. Nájsť akýkoľvek produkt je teraz vďaka výborným filtrom úplne jednoduché. Keď mi teda z obchodu prišla ponuka, aby som si na testovanie vybrala nejaký produkt značky Lavera, poľahky som sa dostala priamo do sekcie Lavera Dekoratívna kozmetika. Presne to bol môj cieľ, pretože s nemeckou dekoratívkou Lavera som sa stretla pred rokom vo Švajčiarsku a nás sa zháňa ťažko. Som šťastná, že Naureus predáva dekoratívku tejto výbornej značky. Len tak mimochodom, v obchode je teraz zľava až do 20% na vybranú dekoratívnu kozmetiku, ktorá platí do 02.12.2018 18:00. Keby ste teda chceli napríklad očné tiene quatro od značky Lavera, aj na ne sa zľava vzťahuje. Môžete ich mať lacnejšie.

Obsahové ingrediencie quatro očných tieňov Lavera


V prvom rade sú prírodné, čomu sa teším. Pigmenty získané z minerálov (prevažne železitých) boli zapracované do skvelého mastného základu. Nie je to ako v prípade bežných komerčných tieňov nejaký minerálny olej ani syntetika, ktorá iba pokryje, ale sa nestará, čo sa je pod ňou. U takého bežného tieňa z drogérie si môžete gratulovať, keď dá koži aspoň nejaký vitamín. Aj preto ich zloženie nezvyknem komentovať. Čo mám o nich napísať? Že je v nich mastenec, sľuda, pigmenty, vosk a parafín? To by ste sa unudili k smrti. Tu je všetko inak. Samozrejme okrem prítomnej sľudy, lebo tá dáva tieňom pekný lesk.



Ak by som mala byť hovorcom svojej pokožky, tak poviem, že je to lahodné zloženie. Pozostáva z rastlinného tukového základu, rastlinného stearátu horečnatého (MAGNESIUM STEARATE - aby tiene držali) a zo samých dobrých ingrediencií na zlepšenie vzhľadu i stavu pokožky. Menovite: jojobový olej, arganový olej, bambucké maslo, kakaový, kokosový, olivový, ľaničníkový, zmiešaný rastlinný a slnečnicový olej, extrakt z rakytníka, sladkého drievka, kvetov ruže, slezu a lipy. Pridaný bol vitamín E  a palmitátová forma vitamínu C (oboje prírodná forma). To aby očné tiene a zvlášť ich prírodné zložky neoxidovali. Ich úlohou nie je iba vyhladiť povrch a nachystať ho pre nános farbiva, ale sa majú predovšetkým postarať o zdravý stav pokožky. Takáto dekoratívna kozmetika tak nespĺňa iba dekoratívnu funkciu, ale má i ďalšie hodnoty - brániť starnutiu, vyživovať, zjemňovať pokožku. A je to navyše vegánsky produkt s certifikátom prírodnej kozmetiky NaTrue, keby to niekoho zaujímalo.

Možno jej malým mínusom môže byť pre veľmi citlivé oči vôňa. Produkty sú parfumované prírodnými esenciálnymi olejmi a mne osobne oči nedráždia. Ani nos, lebo to prirodzene nie je silná vôňa. Ja toto spestrenie vnímam ako niečo veľmi príjemné. Tiene mi voňajú presne ako ružová voda s prímesou nejakého iného sviežeho kvetu a troškou sladkosti.


Aké sú očné tiene quatro od značky Lavera

S tieňmi sa mi líči dobre, hoci priznávam, že mi lepšie chytajú na prsty a penový aplikátor, než na štetec. Netvrdím, že by prášili, to nie. Iba mám pocit, že na štetci sa viac strácajú a farebný nános je menej intenzívny. Vlastne sa mi už dlhodobo javia aplikátory s mierne pogumovanými plochami pre väčšinu tieňov ako vhodnejšie nástroje. Tiene z nich neopadávajú a držia pekne i na viečkach. Neviem, prečo tak blogerky lipnú na štetcoch. Možno chcú vyzerať ako profesionálky, ale na nejaký imidž ja kašlem. Ak sa niekam ponáhľam, chcem sa nalíčiť pekne a nemám na to pol hodiny, tak mi nepríde použitie štetca ako hanba. Keď to s ním ide, tak čo riešiť? A takto vyzerá výsledok (pre zväčšenie kliknite na obrázok).



Kombinácia farieb v paletke quatro je dokonalá. Výrobcovi sa podarilo namiešať úplne neutrálne odtiene a poskladať paletku tón v tóne - je to v podstate jeden odtieň, ale s rôznou sýtosťou. Odborník by povedal, že ide o farebne neutrálnu monochromatickú kombináciu, s ktorou nebude líčenie očí za žiadnych okolností pôsobiť vulgárne. Po takejto paletke preto môže siahnuť i žena, ktorá sa vôbec nelíči a chce s tým začať, alebo potrebuje líčenie na nejakú významnú príležitosť, no bojí sa, aby to neprestrelila s farebnosťou. Kombinovaním ktorýchkoľvek dvoch, troch či všetkých štyroch odtieňov vždy docielite perfektnú harmóniu a aj primeranú intenzitu, pretože pigmentované sú kvalitne



Ja vám teraz s farbičkami z paletky ukážem iba jedno líčenie, ale chystám ešte recenziu na ďalší produkt z kozmetiky Lavera, ktorý ešte testujem. Tak by som vám predviedla viac kombinácii farieb, aby ste si to vedeli lepšie predstaviť. Raz dám iba jeden tieň, potom dva, potom iné dva... a tak ďalej. Uvidíte, že ich naozaj môžete striedať, ako len chcete.



Výdrž očných tieňov Lavera je skvelá. Dosť mi ňou pripomínajú moje milované prírodné očné tiene Frais Monde. Ako ste mohli vidieť na predošlej fotografii, po 4 hodinách strávených vonku som nevidela žiadne zmeny, farby nebledli


A približne rovnako tiene vyzerali po 6, 9 i 12 hodinách. Očné tiene Lavera Beautiful Mineral Eyeshadow však majú v porovnaní s Frais Monde jemnejšie zrno, miernejší lesk a oveľa ľahšie sa s nimi pracuje. Z paletiek Frais Monde (viď foto vľavo, pre porovnanie) vydolujem svetlý tieň len veľmi ťažko. Je uložený v tenkom prúžku uprostred. U Lavera sú políčka s farbami sú primerane veľké a nepotrebujem len kvôli efektnejšiemu výzoru paletky užšie aplikátory / štetce. 


Týmto ďakujem obchodu Naureus.sk za poskytnutie skvelých očných tieňov Lavera na testovanie. Urobili mi veľkú radosť.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Krásne farby, páčia sa mi. Tieto odtiene by pristali i mne. Davnejsie mal take Avon, len tam je kvalita samozrejme niekde inde. Suhlasim s nazorom na Petrinu paletku. Na pohlad krasna, len ak by som sa s nou mala rano rychlo licit, asi by to nedopadlo dobre. Z tolkych farieb by som ani nevedela kam siahnut. V jednoduchosti je krasa.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes