Ako odstrániť bradavice (diel druhý)


Keď som vyhrešila bradavice, uvedomila som si jednu vec. Do kelu som ich ešte nikdy predtým neposlala a ani som sa im nijako neprihovárala. Rozprávať sa s bradavicami na prste ako s nepriateľom a nadávať im mi pripadalo ako nonsens. Aj ich natierať tým, čím som ich napokon natrela. A možno to nie je až taká somarina. Čítajte ďalej a dozviete sa, prečo.

V článku Bradavice - ako sa ich zbaviť a prečo ich máte, som kompletne objasnila celú teóriu. Už viete, ako sa bradavice delia, prečo sú nebezpečné a prečo by ste sa ich mali chcieť zbaviť. Teraz prejdeme k praxi.

OK, možno to predsa bude znieť ako z úst najlepšej kandidátky na liečbu u psychiatra, ale mne asi doteraz naozaj chýbalo odhodlanie skončiť so sebatrýznením. Preto sa bradaviciam u mňa tak páčilo. So sebavedomím už vďaka priateľovi nemám až taký problém. Mám vedľa seba chlapa, ktorého nadovšetko zbožňujem a ktorý rovnako ľúbi mňa. Tým sa dosť vyriešilo. Až do toho zlomového bodu však stále bola jedna vec, ktorá má škrela. Hmotnosť. Stále ma nútila o sebe pochybovať a nemať sa kvôli tomu rada. Takéto zlé psychické rozpoloženie isto nepomáha imunite, ktorá vás má pred nimi chrániť

A teraz si predstavte, že sedíte, riešite svoj život, zadívate sa na prst pravej ruky, kde sa rozvaľujú tie tri bradavičnaté fuchtle a potom si uvedomíte, že vám vlastne hyzdia prst, kde sa nosia tie najdôležitejšie prstene. Napríklad by tam raz mohol byť ten s bielym kamienkom... To s prepáčením naserie. Ja som teda bola riadne napálená a riadne im nadala: "Tak nestačia moje kilá navyše, ešte aj vy? /myslím tie bradavice/ No počkajte vy mrchy, ja vám ukážem!" A hneď po tomto som sa pobrala k svojmu zoznamu liečebných metód, že idem pokračovať v snahe o ich zlikvidovanie. Ešte intenzívnejšie než kedykoľvek predtým. Nech to znie akokoľvek bláznivo, hnev na svoje sprosté mindráky a nadávky smerované k bradaviciam ma naštartovali. Ak sa vás to týka tiež, určite to vyskúšajte a začnite rovnako. Nadajte im! A začnite si konečne veriť.

Než začneme preberať možné úspešné metódy, nachystajte si pár pomôcok, ktoré isto máte doma. Určite sa vám zídu nejaké staršie ponožky, gáza alebo nastrihaná penová hubka na riad, lepiace pásky alebo pružné ovínadlá, možno návleky na obuv (dobré k prichyteniu zábalov, ak máte bradavice na nohách) a čo mne sa osvedčilo na potieranie, sú takéto štetce. 



Ja som svoje štetce kúpila v lete v Lidli, keď vystavovali tovar pre školákov. Možno ich budú ešte mať, alebo ich skúste pohľadať v papierníctve. Po naplnení vodou slúžia na maľovanie vodovými farbami. Ale ako sa dajú naplniť vodou, môžete do nich naliať aj čokoľvek iné a nosiť si to so sebou trebárs aj do roboty. Je fajn mať taký štetec po ruke, natrieť jeho obsahom bradavicu vždy, keď vám to napadne a zasa ju zalepiť. Nepotrebujete žiadne vatové tyčinky, nemusíte nič nikde máčať ani nehrozí vyliatie. A teraz teda k tomu obsahu.

Zázračný jablčný ocot


3 bradavice na prstenníku sú minulosťou
Priznám sa, môj zoznam liečebných metód bol už riadne dlhý, časť z nich vyškrtaná ako nonsens, časť ako vyskúšaná, avšak neúspešná. Bradavice sú odolná pliaga. Bojovala som s nimi roky, tiež s pomocou lekára a nič nepomohlo. Vždy sa tak maximálne zvrchu vypálili, čím som zabránila ich šíreniu, ale vnútri v koži vždy čosi zostalo. A keď prišiel zlom v myslení, nenapadlo mi nič lepšie, než sa vrátiť na začiatok k jabĺčnemu octu z kategórie nonsens

Prečo som ho vlastne vylúčila? Lebo som predtým skúšala klasický. Či už samotný vínny ocot alebo v kombinácii s niečím, čo v ňom bolo naložené, vínny ocot mi pripadal silnejší než jablčný. Ani neviem, z čoho som tú hlúposť vydedukovala. Chyba lávky. Paradoxne to bol práve jablčný ocot, ktorý mne osobne zabral aj na tie najväčšie bradavice na nohách. Vy teda nebuďte takí hlúpi ako ja a skúste ho ako prvý. Jablčný ocot naozaj nie je drahá položka, takže ak by aj nejakým činom nepomohol, stále sa vám doma zíde. Alebo môžete skúsiť aj vínny, ale ten mne nefungoval tak dobre ako jablčný.

Vážne som tomu veľmi neverila, ale v podstate to bola jedna z mnohých látok, ktoré u mňa ostali ako nevyskúšané. Takže hoci s dávkou skepsy, naliala som jablčný ocot pekne do bombičky štetca a potierala bradavice vždy, keď som si na ne spomenula. Niekedy trikrát, ale niekedy aj dvadsať, tridsaťkrát denne. Jablčný ocot má super vlastnosti. Až tak nepáchne ako iné medicíny a nie je taký agresívny. A dá sa použiť aj na citlivejších partiách, ak ho aplikujete presne. Dokonca aj na tvári a krku. Netrúfla by som si ho dávať akurát do blízkosti očí či priamo na sliznice. Jedine, že by ste to skúsili raz so zriedeným octom, či nebude štípať, naniesli s chirurgickou presnosťou a uvidíte...

Jablčný ocot je zázračný tým, že pomáha telu čistiť sa. Pri používaní na pokožke odstraňuje toxíny. Má totiž účinok proti baktériam, vírusom i plesniam a jeho alfa hydroxy kyseliny dokážu zmäkčiť i vrstvu odumretých buniek. To je dôvod, prečo sa dokáže poľahky dostať cez tvrdý stred bradavice a prečo dokáže aj zosvetliť škvrny na tvári. Nie je dobrý iba na bradavice. Ak ho ale chcete využívať v starostlivosti o pleť, vlasy, alebo ho piť, tak jedine zriedený. A určite nie dlhodobo.


Ako na jablčný ocot reagujú bradavice na rukách? 



Výborne. Až som sa tomu divila. Bradavice na rukách pravidelne potierané jablčným octom môžu stvrdnúť ako chrasta a niekedy aj po pár hodinách alebo pár dňoch zčernajú. Záleží, aké sú staré a odolné. Škoda, že som to nefotila, ale koža okolo nich sa mi začala v priebehu najbližších dní postupne sťahovať v úsilí vytesniť bradavicu von. 

Úprimne, nevyzerá to pekne a budete mať chuť chrastu strhnúť, alebo si ju rozškriabať, ale pazúriky preč. Tomuto určite odolajte. Radšej podporte vlastnú imunitu vhodnými bylinnými preparátmi a nechajte ju, aby miesto s oslabeným / zahubeným vírusom pekne nechala obrásť zdravou kožou a vypudila ho aj z tej najväčšej hĺbky. Ak by ste si chrastu strhli sami, ostane jazva a nemusí sa vám podariť strhnúť kompletne všetko. Niekde v hĺbke kože môže ostať životaschopný vírus, ktorý vyvolá rast novej bradavice. Dajte koži a imunite potrebný čas, nech chrasta odpadne sama, než by ste mali všetko pokaziť a vrátiť sa na začiatok. 

U mňa to trvalo asi dva či tri týždne, menšie a mladšie bradavice sa môžu zničiť i rýchlejšie. Ak budete mať šťastie a zahubené bradavice odpadnú, môžete si miesto ešte niekoľko dní pre istotu potierať octom, tiež som tak spravila. Ale viac menej bude dielo dokonané. Mne neostalo na prstoch nič. Mala som dve väčšie a dve menšie klasické bradavice na ľavej ruke a na prstenníku pravej ruky tri menšie ploché. Dôkazy ich likvidácie vidíte na fotografiách. Kde sú kruhy, tam predtým boli bradavice. Zmizli všetky bez stopy, ostala čistá pokožka, jazvy žiadne.


predtým bradavicou deformovaný ukazovák je dnes čistý, ani stopa po niekdajšej katastrofe


Jablčný ocot na bradavice na nohách



Potešená rýchlym efektom na prstoch som naliala jablčný aj na hubku na riad, priložila ju k chodidlu na celú svoju mozaiku plantárnych bradavíc (vzniknutých z jednej rozškriabanej), navliekla igelitové vrecko, na vrch ešte návlek, ponožku a nechala pôsobiť niekoľko hodín. Prečo nie potierať? Isto by to bolo šlo i tak, ale ja som brala do úvahy vek tých bradavíc. Niektoré boli naozaj veľmi odolné a recidivujúce. Pri predošlých metódach liečby nemenili farbu, iba vyzerali, že sa zmenšujú. A potom začali zasa rásť. A takto to šlo roky. Bolo ich treba riadne premáčať do hĺbky. 

Prvýkrát som mala hubku na nohách dobré tri hodiny. Po odložení hubky sa nedialo najskôr nič. Potom niektoré bradavice zčernali, čo ma potešilo, lebo taká reakcia z ich strany nikdy predtým nebola. Pokračovala som lokálnym natieraním štetcom a o tri dni som celú procedúru s hubkou zopakovala. Potešilo ma, že niektoré bradavice na noháh začali prejavovať svoju prítomnosť bolesťou pri chôdzi. Bolesť by ma za normálnych okolností netešila, ale keď máte bradavice na nohe dva či tri roky, neviete ich zničiť a nebolí nič, poteší každá reakcia. Bolo mi jasné, že na ocot reaguje najmä tá zdravá časť pokožky tesne okolo nich, ale to je taktiež dobré znamenie, že sa niečo deje a obranyschopnosť funguje. Po asi troch opakovaniach som takto zlikvidovala celé kolónie plantárnych bradavíc a aj tie najväčšie útvary zmizli. 

Proces obnovy pokožky bol podobný ako na rukách. Opäť platí, že dĺžka liečby aj reakcia je individuálna. Mne aj bradavice na nohách sčernali, vytvorili sa chrasty a koža ich vypudila. Sčernanie na rukách však môže byť viditeľnejšie. Na nohách sa to môže prejaviť iba viditeľnejšími bodkami. Pozor, na nohách hojenie trvá dlhšie a je nutné odolať použitiu hoblíka či pilníka. Ja viem, drsná noha vadí. Aj mňa z toho šlo poraziť, ale maximálne kožu trošku natrite krémom, aby ste mali pokoj. Aj keď "dobré rady z internetu" budú tvrdiť opak, nebrúste a neškriabte nič (škriabe sa iba kurie oko, nie bradavica), inak dopadnete ako ja. Z pár bradavičiek budete mať časom celé mozaiky. Oplatí sa vydržať, kým bradavice samy odpadnú. 

Ak už chcete pomôcť pôsobeniu octu, tak maximálne malým kovovým alebo kamenným pilníčkom prebrúste vystupujúce drsné miesto na bradavici, aby bola koža mäkšia a ocot lepšie prenikol. Ale v žiadnom prípade nebrúste bradavicami napadnuté celé plochy, vrátane zdravých. A pilníček po lokálnom zásahu vždy poriadne dezinfikujte. Ja som ten svoj umyla vodou s mydlom, poliala octom, potom dezinfekčným roztokom a ešte ho aj pre istotu vyvarila. Opatrnosti nikdy nie je dosť.

Ďalšie upozornenia

Pozor, plošné prikladanie hubky nasiaknutej octom určite neskúšajte na plochách inej časti tela s jemnejšou kožou. Na päte si to určite môžete dovoliť, na dlani či prstoch tiež, možno i na lakti, ak to priveľmi neštípe, lebo je tam pevná koža. Ale trebárs na tvári a inde by som už volila radšej pracnejší spôsob - presne cielené potieranie štetcom. 

Alebo... ak to nie je v blízkosti oka alebo na intímnej partii, skúste plán B. Naložte do jablčného octu kúsok kôry z citróna na 24 hodín, potom z nej vystrihnite krúžok presne vo veľkosti bradavice a ten prilepte náplasťou. Bradavice s pomocou octu a kyselín z kôry zlikvidujete rýchlejšie. Pomáha to hlavne na tie veľmi zatvrdnuté bradavice na článkoch prstov a pri nechtoch. Nechty predsa len nie je dobré máčať v octe... Avšak keby ste pociťovali štípanie, radšej dajte kôru preč.

Pár slov na záver aktuálnej časti

Mne jablčný ocot pomohol tak, ako by som nebola nikdy čakala. Skúšala som naozaj veľa možných i nemožných metód, ale až táto zafungovala a to na všetky tri typy bradavíc. Môže sa však stať i to, že na tie vaše nezaberie. Ľudské telo je nevyspytateľné. Budem preto s vašim dovolením v sérii článkov pokračovať a spíšem v menších detailoch ďalšie dostupné metódy, o ktorých viem, že zabrali iným ľuďom. 

Prax už poznáte - budete zasa natierať, prikladať a čakať, to som dôkladne vysvetlila teraz, rozdiel bude iba v liečivej látke. A vo vašom myslení, lebo to s hnevom na bradavice som naozaj nemyslela iba zo žartu. Musíte sa obrniť trpezlivosťou a zároveň  sa "správne nasrať", aby ste tie hnusoby poslali preč natrvalo. Kde je vôľa, tam je i cesta.

A možno by sa mi oplatilo vynadať aj tým pneumatikám na bokoch a stehnách. 😉 Uvidíme, možno pôjdu aj ony do kelu.
ZDIEĽAJTE:

10 komentárov :

  1. Tak jablčný ocot by ma nenapadol. Ja mám jednu na prste vedľa nechtu, ale bála som sa do toho ísť s tým Wortnerom, lebo to vraj bolí jak šľak.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ako dlho trvalo, kym po scerneni odpadla bradavica na nohe? Ked scernela, uz si ocot neprikladala a len cakala?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Koľko trvá odpadnutie bradavice, to žiaľ nejde konkrétne napísať. Liečba záleží od imunity človeka, ďalej od toho, aká je bradavica veľká a ktorý typ to je. Typy bradavíc sú popísané aj v ďalšom článku, na ktoré tento článok odkazuje. Ocot sa môže natierať aj po celý čas, ale u tých mladších bradavíc to netreba. Stačí ho natierať dovtedy, kým nezmenia farbu na čiernu.

      Odstrániť
  3. Autorka mi sice neodpovedala, no i tak napisem moju skusenost. Uvedeny postup vobec nezabral. Pomohli 4 navstevy u kozneho lekara a vypalenie dusikom. Ak sa vam tato neprijemnost pritrafi, netreba otalat a hned treba ist k lekarovi. Cim dhsie bradavicu mate, tym dlhsie trva odstranenie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odpovede na všetky otázky sú napísané priamo v článku. Rozhodne sa nesnažím odrádzať nikoho od návštevy lekára. Iba si myslím, že liečba tekutým dusíkom nemusí každému zabrať. Mne napríklad tekutý dusík nepomohol. Nepomohol ani radikálnejší zákrok - vyrezanie. Vypálené bradavice sa mi vrátili a v ešte hojnejšom počte. Tá vyrezaná asi nebola odstránená celá a narástla. Preto som sa rozhodla napísať najskôr všeobecný článok o bradaviciach (s niektorými mám osobnú skúsesnosť, takže dobre viem, čo za pliagu to je) a ako pokračovanie som publikovala článok s možnou liečbou. Začala som tým najjednoduchším spôsobom. Je to bezbolestný a veľmi účinný ľudový spôsob. Ďalšie budú nasledovať. Bude tam aj tekutý dusík. Ale aj iné spôsoby, ktoré pomohli iným ľuďom z môjho blízkeho okolia. Sto ľudí, sto spôsobov liečby.

      Odstrániť
  4. Veronika, pomohlo to prosim aj niekomu s trnovymi bradavicami? Ja mam take na oboch malickoch na nohach zo spodu. Pri chodzi bolia ako sa na ne tlaci. Dusik ani Duofil nepomohli.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj. Ja by som tomu dala šancu. Pokiaľ viem, tak tŕňové bradavice bývajú obvykle plantárne a vyzerajú dosť podobne ako bradavica, ktorú som mala na bočnej strane päty. Síce nebola úplne odspodu na šľapaji, ale pri tlaku napr. topánky už zvykla bolieť. A len kvôli nej som nemohla nosiť žiadne letné sandále, lebo bola vidieť. Aj na ňu mi pomohol jablčný ocot. Reagovala naň a černala pomaly. Možno aj aj mesiac. Chvíľami som myslela, že sa jej nezbavím, ale predsa zmizla.

      Odstrániť
  5. Ahoj, mohla by som sa s Tebou skontaktovat, mam vazny problem s tymi pliagami ani ich nechcem pomenovat.. nerada by som to tu v komentaroch rozpisovala. Som uz naozaj psychicky na dne.. budem Ti vdacna ak mi odpises. Romana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem, či budem vedieť poradiť. Ja som iba zozbierala skúsenosti známych a svoje. Ale napísať môžeš. V pravom dolnom rohu stránky je kontaktný formulár. Alebo potom mail na awards4beauty@gmail.com.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes