Trend IT UP: parfumované vody Lips & Perfumes


Nie je žiadnym tajomstvom, že sa značky obchodných reťazcov snažia držať krok s high-end značkami. Inak to nemajú ani privátne značky DM drogérie. Čo sezóna, to nová kozmetika, nové odtiene a stále dobré ceny. Vedeli ste však, že v ponuke značky Trend IT UP sú taktiež parfumy?
Edícia Shadescents od MAC, zdroj

Ak sledujete Instagramový profil siete @dm_slovensko, tak viete, že značka Trend IT UP z DM drogérie prišla v júni s limitovanou edíciou Lips & Perfumes zloženou z 5 vôní, 5 peelingov a 5 rúžov vo vzájomne zladených v odtieňoch. Nič nového pod slnkom. S rovnakým konceptom prekvapila značka MAC svojich priaznivcov už pred dvoma rokmi. Jej vône Shadescents ale nepoznám. Majú s Trend IT UP vizuálne veľmi podobné obaly, no ja som o nich iba čítala. Preto ich nebudem porovnávať. I nezasvätenému však bude určite jasný minimálne cenový rozdiel medzi nimi. Vône MAC sú 7x drahšie a nedovolí si ich každý.


Béžová, ružová, svetločervená (ako maliny), karmínová červená a fialová. To sú nadčasové farby kolekcie Trend IT UP Lips & Perfumes, kúsky z ktorej si dovolí i žena s priemerným platom. Tam patria aj parfumy, o ktorých si teraz prečítate. Ja im ale s vašim dovolením radšej budem hovoriť vône, keďže sú to presnejšie parfumované vody.

Celá kolekcia Lips & Perfumes, zdroj: @dm_slovensko Instagram
Keďže šlo o limitku, peelingy a rúže už budú s veľkou pravdepodobnosťou vypredané, ale parfumované vody Lips & Perfumes (30 ml stojí 6,99 €) by ste mali stále bežne nájsť v obchodíkoch. Pozor, na webe ich nekúpite! A nikde o nich nie je ani žiadne info, kde by ich niekto predstavoval, takže ich skúsim po jednej predstaviť ja. Dve z nich vlastním, ostatné tri som skúšala iba v obchode na pokožke i papierikoch.


Obaly vôní Trend IT UP Lips & Perfumes


Trend IT UP Lips & Perfumes parfumované vody dostali namiesto názvov iba čísla a rozdielne farby flakónikov. Priznám sa, že bolo pre mňa celkom problémom sa zorientovať a zapamätať, ktorá bola ktorá a priradiť k tomu číslo. Lepšie sa dá vôňa spojiť menom, ktoré by si tieto krásne vône určite zaslúžili. A to číslo je navyše napísané na miniatúrnej nálepke odspodu, kde sa mimochodom ani neuvádza, že ide o parfumovanú vodu. To som sa dozvedela iba na rakúskom webe. Za toto bod dolu.

Po rozbalení vône (alebo pri skúšaní testerov) sa môžeme kochať studenou krásou polopriehľadnej sklenenej fľaštičky s matným finišom a dobre funkčným plastovým rozprašovačom. Nápisy na flakónikoch sú klasické tlačené, nie gravírované a plast možno na niekoho bude pôsobiť trošku lacným dojmom, no úplne opačný dojem budete mať z vôní. Keď som šla z drogérie s postriekanými lakťami, zápästiami a ramenami (a číselkami napísanými fixkou 😂), cítila som ich po celú dobu a ešte aj doma a to niekoľko hodín. Sú nielen kvalitné, ale mi prídu i pekné a len ťažko sa medzi nimi rozhoduje. 

Ako pomôcku k popisu prikladám obrázok od Mišky z blogu Miskasiska25, na ktorú som s jej vedomím a súhlasom doplnila i číselka. Aspoň budete počas čítania vedieť, o ktorej vône z pätice je reč a pôjdu v presne tomto poradí.


Kompletná edícia Trend IT UP Lips & Perfumes, zdroj

Trend IT UP Lips & Perfumes č.30 (svetločervená)


Ovocno-kvetinová kráska Lips & Perfumes č.30 zaváňa rôznorodou zmesou červeného ovocia, náznakom citrusov, nebádanou stopou dreva a nektárom kvetín.  Po ovoňaní mi neevokuje šľachtené záhradné kvetiny, ale kvety kvitnúcich ovocných stromov. Vôňa bola svetu predstavená ako zmyselná. S tým ale nesúhlasím. Viac než zmyselne a žensky mi vonia svižne a čerstvo. Vôňu odporúčam najmä mladším ženám, ktoré nenosia veľa elegantných kúskov a obliekajú sa farebne. Potešia sa jej milovníčky festivalov, žúrov a nekomplikovaných vôní. Rozvonia sa rýchlo, ale bohužiaľ aj pomerne rýchlo doznieva. Vezmite preto flakónik do kabelky (až taký ťažký nie je) a keď bude treba, prestriekajte sa. Kratšia výdrž sa u ovocných vôní vždy dá čakať. Špeciálne u mňa, keďže mám pokožku výborne prekrvenú. Na "studenokožcoch" by mohla vydržať o čosi dlhšie. 😉


Trend IT UP Lips & Perfumes č.40 (karmínová červená)



Vôňu číslo 40 predstavili ako modernú kvetinovú, ale ja mám na ňu aj tak trošku iný názor. Mne nepripomína nič moderné, ale si s týmto závanom predstavujem klasiku, eleganciu a dôveryhodnosť. Ak by som mala ísť na pracovný pohovor a chcela vyzerať skúsene, alebo spraviť kariéru s raketovým štartom, volím elegantný kostým, jemné líčenie očí, rúž na pery v presne tomto odtieni a túto vôňu. Nevnucuje sa, vonia ako zmes kvetín, ktoré bežne sadili naše mamy a babky v záhradách. Ušľachtilá ruža, pivonka, kosatec, violka, jazmín... Pripadá mi suchšia, sladká, púdrová mydlová. Vôbec nie výstredná. Ako opísať mydlovú vôňu... je to niečo, čo vzbudzuje pocit, že ste sa nevoňavkovali. Iba ste si dali kúpeľ a prevoňali svoju pokožku príjemným kozmetickým mydlom alebo púdrom. Z kvetinovej vône č. 40 tak ide pocit diskrétnosti, čistoty, nenútenosti. Výdrž je dobrá. Zvlášť na oblečení. Ešte i na papieriku mi voňala týždeň. Rešpekt.


Trend IT UP Lips & Perfumes č.50 (fialová)


Po čísle 10 je mojim favoritom číslo dva vôňa označená päťdesiatkou. Ako prezrádza najtmavšie sfarbenie, flakónik v útrobách skrýva niečo silné a orientálne vanilkové. Vôňu ako rozprávka Tisíc a jedna noc, kde tanečnice predvádzajú v silnom a sladkom opare z vanilky a korenia svoje figúry, aby sa zapáčili sultánovi. Opar musí byť, je to afrodiziakum. Ako vyzerá taká tanečnica? Určite nenosí nude rúž a jemné líčenie. Ani sukienku s volánikom a svetrík. Oblieka sa žensky a rafinovane, nie dievčensky a ani výstredne. Ak teda neplánujete vystavovať na obdiv svoju skutočnú ženskosť, nechcete zvádzať a vyčnievať z davu, alebo neznášate sladké orientálne vône s mierne gurmánskou povahou, parfumovaná voda číslo 50 nebude pre vás. 


Trend IT UP Lips & Perfumes No.50 (EPP)
Parfumovaná voda Trend IT UP Lips & Perfumes č.50
Pre mňa, ako babu s dušou rockerky, je ako stvorená. Ale nie na bežný deň v práci (dusí spolusediacich) alebo do MHD, nie v sparnom letnom dni a nie vonku. Tam nevynikne a prchá rýchlejšie, než by sa na Orient patrilo. Je zvodná a viac jej svedčí suchý nie prehriaty vzduch v bare alebo na večierku. Alebo v spálni. 😉 S prirodzeným teplom pokožky sa rozvíja do vanilky so stopou sladkej mandle, jazmínu, sladkých tonkových bôbov a možno aj pačuli. Cítim v nej niečo zemité, čo by na pačuli povahovo sedelo, ale iba slabučký náznak a to je sexy. Vôňa použitá v primeranom množstve a počasí veľmi dobre drží. 


Trend IT UP Lips & Perfumes č.20 (ružová)



Ak by vôňa z číslom 20 mala dostať nejaký prívlastok, určite by som jej povedala, že je elegantná, zmyselná a kvetinovo-drevitá. Môžete ju nosiť všade a ku všetkému. Hodí sa do mesta, do školy, do práce i do malých priestorov, pretože neubíja nositeľku a ani jej blízke okolie. Vonia kvetinami, no výrobca pridal aj pikantnú stopu nejakého korenia, dreva a možno i nejaké pižmo. Korenie jej dalo trošku vášne a má tak šancu zapáčiť sa aj ženám v strednom veku, ktoré chcú byť zapamätateľné, no nie vulgárne. Ale nebojte sa vyskúšať ju, žiadny ekrazit to nie je. Korenie bude podľa všetkého ružové. Nemá silné grády a kvetiny s ním kombinované sú pomerne jemné. Výdrž vône je stredná. Vôňa číslo 40 pôsobila ako "kariéristka", táto dvadsiatka je ako "poctivá pracantka". Šéfka ani profesorka si na vás kvôli nej nezasadne.


Trend IT UP Lips & Perfumes č.10 (béžová)


Parfumovaná voda s číslom 10 bola predstavená ako vôňa pre romanticky založené dámy. Na mňa jej nude odtieň pôsobil veľmi nudne. Ako všetko béžové. Očakávala som vôňu slabú, nenápadnú, aké ja veľmi nepoužívam. Ja mám vo zvyku za sebou ťahať voňavý chvost, nie so svojim parfumom splývať s okolím. 
Po odstreku na papierik ma však náhle ovanula prenádherná jemná vôňa bielych kvetín a čerstvej zelene. Keby som mala klobúk, tak mi ho odfúkne. Až som hanbila za svoje predsudky voči béžovej. A tá super výdrž... Presne toto je štýl, ktorý nosím cez deň. Do práce, do mesta, na bežné pochôdzky. Nemôžem predsa stále nosiť Orient.



Trend IT UP Lips & Perfumes No.10 (EPP)
Parfumovaná voda Trend IT UP Lips & Perfumes č.10
Romantičky, zabudnite na vôňu čajovej ružičky aj na parfumy vo vintage štýle typu "Chloé". Kvetinovo-zelená vôňa Lips & Perfumes č.10 zavanie od začiatku čistotou, sviežosťou a romantikou bielych kvetín. Mne tu najviac rezonuje tuberóza, slabšia stopa ostrejšej frézie a kvet nejakého citrusovníka - možno neroli alebo pomarančovník. Do nosa mi stúpa, nesedí na koži, za čo podľa všetkého vďačí nejakému zelenému tónu. Bude to tón trávy, bambus alebo zelený čaj mierne osladený nejakým ovocím. Jablkom či možno hruškou. A sladkastým pižmom v základe. Je to výborne navrhnutá a vyvážená kompozícia v harmónii s prírodou, v ktorej nič nevyčnieva ani nepôsobí rušivo. Ani sladká, ani prvoplánová svieženka, ani nudná. Mohla by ju nosiť ako lesná víla, tak i večne zaneprázdnená matka šestorčiat, lebo upokojuje ako pobyt na lúke plnej kvetín. Vrelo odporúčam.


Pár slov na záver


Ako prvá mi zabrnkala na citlivé struny orientálna parfumovaná voda č. 50. Ani som ju nemusela vyskúšať a už mi bolo jasné, že ju budem chcieť. Asi najmenej ma z pätice nadchla parfumovaná voda s číslom 30. Nemám nič proti ovocným parfumom, ale prídu mi málo ženské a mojej pokožke nie úplne sedia. Podľa očakávania sa mi celkom páčila mydlovka číslo 40 a elegantná dvadsiatka. Čo som však absolútne nepredpokladala, najzapamätateľnejšia sa mi javí vôňa číslo 10. Tejto vôni Trend IT UP z kolekcie Lips & Perfumes tipujem najlepšiu predajnosť, pretože pravdepodobne sadne vkusu i pokožke väčšiny žien. Ak som vás na vyskúšanie navnadila, choďte do obchodu čo najrýchlejšie. Ako už bolo spomínané, ide o limitky a tak zaujímavé vône by ste rozhodne nechceli nechať odísť bez kúpy aspoň jednej z nich. Ak si náhodou aj vy nevezmete dve. 😃

Týmto ďakujem DM drogérii za takú výbornú limitku a možnosť vône vyskúšať. A ďakujem aj za ochotu a trpezlivosť predávajúcich v žilinskom OC Mirage, ktorým došli testovacie papieriky, tak kvôli mne postrihali kancelársky papier. 😊

ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes