MARK: Coffee Lips peeling a balzam na pery



Káva a čokoláda, aké to dokonalé spojenie chutí i vôní... Už myšlienka na kávu ma donútila odísť do kuchyne a uvariť si svoju šálku. A kým mi bude horúci nápoj chladnúť, skúsim dať dokopy pár riadkov o vynikajúcom sete Coffee Lips od slovenskej značky MARK Face And Body.


Milovníci kávy ma po tomto prehlásení utlčú podšálkami, ale keď príde reč na kávu, nazvete ma "kávový barbar". Káva by sa mala piť teplá, ale to u mňa pri mojej večnej zaneprázdnenosti nehrozí. Ak by bola pravda, že je studená káva dobrá pre krásu, tak už mám titul "Miss Universe". Pravý kávičkár si dokonca tento povzbudzujúci nápoj vychutná aj neosladený, čo ale tiež nie je môj prípad. Horká chuť mi šmakuje viac u čokolády. Pri poslednom nákupe však zaúradoval nie môj jazyk ale zatiaľ nepomenovaná závislosť kupovať všetko, čo po káve a čokoláde vonia. ;-) 

Peeling na pery a balzam v sete MARK Face And Body  Coffee Lips mi po nákupe nedali žiadny dôvod na pocity previnilca, ktorý práve zhrešil a zasa čosi kúpil bez rozmyslu. Skvelý výzor a vôňa nie sú najpodstatnejšie vlastnosti tejto kozmetiky.




MARK Face And Body - rýdzo slovenský pôvod

O kozmetike MARK Face And Body ste už určite čítali na nejednom blogu. Celá slovenská  i česká blogosféra je zamilovaná do kávových peelingov Mark. Že sa produkty netestujú na zvieratách a vyrábajú na Slovensku, to bola u mňa tiež jedna zo zásadných informácií, prečo sa k značke prikloniť. Keď má Slovák dobrý nápad a chce vyrábať kozmetiku v súlade so zákonmi prírody, rada ho v tom podporím. 

Na MARK Face And Body sa mi však okrem prírodného zloženia páči i ekologický zámer a originalita, s akou predstavuje a balí svoje výrobky. A samozrejme vôňa. Keď som v Bratislave navštívila voňavý showroom s prírodnou kozmetikou, k stolu s kozmetikou MARK Face And Body ma ťahal môj nos. 

Čím je skvelý set MARK Coffee Lips?


Roztomilej kartónovej škatuľke naozaj nič nechýba. Produkty sú úhľadne uložené vo výrezoch kartónu, aby v nej necestovali, zloženie sa uvádza na nálepkách, vo vnútri som našla aj letáčik s návodom v 8 jazykoch a všetko má jednoduchý a vkusný dizajn. Nezainteresovanému stačí i pohľad na web a uvidí, že reprezentácia značky je naozaj na úrovni. Nezmenila by som nič. Za toto má odo mňa maximum bodov. 





MARK Lip Scrub


Prírodný peeling na pery vo fľaštičke zo skla s plastovým uzáverom má pekných 35 gramov. Neviem, možno sú aj väčšie peelingy, ale mne toto príde dosť, lebo už ho používam vyše mesiaca a stále som dokopy nič neminula.

Výrobca zrejme vedel, prečo ním nemá šetriť. Na svojich stránkach radí: "Na odlíčené pery nanes môj MARK Lip Scrub a jemne ho vmasíruj. Nechaj chvíľu pôsobiť a aj keď ťa bude lákať svojou sladkou vôňou, nejedz ho! ;) Pery si umy vodou a použi MARK Lip Balm." Asi bol toho názoru, že väčšina zákazníkov neposlúchne radu a časť predsa skonzumuje. Potom by nám ale zbytočne ostalo veľa nespotrebovaného balzamu, tak k nám radšej doprial peelingu. :-)



Že čo sa vám stane, ak neodoláte? Podľa mňa nič. Maximálne vás trošku preženie z jojobového oleja (SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL) a bieleho včelieho vosku (CERA ALBA). Ale i o tom pochybujem. To by ste si museli natrieť peeling na croissant a zjesť ho na raňajky. Bežne aplikované množstvo veľkosti cca jednej polovice hrášku uškodiť tráveniu nemôže.


Ako prvé ucítite vôňu i zrniečka nahrubo pomletej kávy (COFFEA ROBUSTA SEED POWDER). Žiadna vycivená kávová usadenina, ale riadna káva. Pre ešte lepší peelingový efekt a skvelú chuť bol pridaný i hnedý cukor (SUCROSE). To práve oni nás lákajú peeling zjesť ešte skôr, než stihne zaúčinkovať. Ja si pri každej aplikácii spomeniem na nepečený zákusok zvaný kávové zrno (vľavo). Zvyknem ho robiť na Vianoce zo zbytkov a odkrojkov z iných zákuskov a je to vynikajúca pochúťka. Poznáte? Výrazne mi peeling pripomína. Aj ja do zákuska dávam (aj) nerozpustnú kávu.

Aby jemná pokožka neurtrpela až takú ujmu, dostane i porciu oleja z kávových bôbov (COFFEA ARABICA SEED OIL) a vitamín E (TOCOPHEROL). Káva má detoxikačný efekt a s vitamínom E patria k výborným bojovníkom proti voľným radikálom (starnutiu). Pery sú po nich hladké, dobre hydratované a  zbavené nielen drsných šupiniek, ale tiež toxínov, lebo káva detoxikuje i podporuje krvný obeh. Vymasírované pery majú dokonalé podmienky na prijatie výživy z balzamu. Prijímať budú iba to dobré. Peeling ani balzam totiž neobsahujú žiadne konzervačné látky, všetko zakonzervovala príroda.

Ak po peelingu nanesiete svoj obľúbený matný rúž, hneď budete vidieť ten rozdiel. Matný rúž nepozná kompromisy. Neznesie žiadnu šupinku, lebo výrazní každú nedokonalosť a rúže niektorých značky i pery vo veľkom vysušujú. Preto je dobré doma mať nejaký prípravok peelingového typu a dobrý balzam. 

Nejaké výhrady voči peelingu a odporúčania? 

Určite áno. Prvé odporúčanie sa týka uchovávania. Téglik s peelingom nenechávajte nikdy zbytočne dlho otvorený a držte ho mimo tepelných i svetelných zdrojov. Naberte peeling a hneď téglik zatvorte. Použitý bol vitamín E v jeho prírodnej a nestálej forme. Čím dlhšie sa budete kochať vôňou prípravku, tým rýchlejšie zoxiduje a nebudete mať z neho nič. 

Keď naberiete potrebné množstvo, nechajte peeling buď na prste alebo na pere trošku zmäknúť a až potom rozotierajte, inak viac prípravku opadne než priľne na pery. Pasta je tuhá a nepôjde hneď natrieť, ale vplyvom telesného tepla mäkne. Stačí jej pár sekúnd a hneď je všetko iné. (Odkaz pre výrobcu: možno by to chcelo o trošku menej vosku). 


Po masáži nevidím dôvod pery umývať. Prečo by sme mali? Jojobový olej a vosk vedia pekne povrch pier vyhladiť a vytvoriť dobrú ochranu. Škoda čokoľvek zmývať, keď čiastočky idú pohodlne zotrieť prstom alebo vreckovkou. Niekedy už pery ani ďalej nenatieram balzamom a rovno dávam rúž.  


MARK Lip Balm


Prírodný balzam na pery sa v sete nachádza vo forme tyčinky v plastovom obale. S týmto som chvíľku bojovala, kým mi docvaklo, že vrchnáčik nie je na závit. Na rozdiel od súrodenca v tégliku zo skla je balzam je ľahký a prenosný. 



Jeho nosičom a zároveň hlavnou účinnou látkou je kakaové maslo (THEOBROMA CACAO SEED BUTTER) s hydratačným, hojivým, protizápalovým a spevňujúcim účinkom. Maslo je ďalej zmiešané s nebieleným (žltým) včelím voskom (CERA FLAVA), ktorý sa lepšie roztiera než vosk biely, s jojobovým olejom (SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL), vitamínom E a kávovým olejom

Kakaové maslo má nízku teplotu topenia. Už pri teplote okolo 36 stupňov sa začne rozplývať. Výrobca ho zvolil, lebo sa výborne vstrebáva a má krásnu čokoládovú vôňu. Kávový olej v tomto druhom produkte svojou vôňou nedominuje. Dáva iba svoj príznačný horkastý tón, takže vo finále mi balzam vôňou pripomína viac horkú čokoládu než čokoládu a kávu. 

V balzame obsiahnuté masielko sa ihneď pri dotyku s pokožkou topí, preto ho na perách netreba zbytočne dlho držať, ak pravda nemáte extra suché pery. Moje až toľko výživy nepotrebujú. Ja vždy spravím balzamom jednu bodku na vrchnej a jednu na spodnej pere a všetko rozotriem prstom. Inak by som mala veľmi mastné pery a to by mi už vadilo riadne. 

Pozor aj na vysoké letné teploty! Nechať balzam v priehradke auta alebo na deke na kúpalisku je najrýchlejšia cesta, ako ho znehodnotiť. 

Ak by som mala balzam porovnať s inými, nie je to nejaký extra hydratačný zázrak, ale v sete svoj význam určite má. Minimálne na ošetrenie pier po peelingovaní sa hodí. Je to taká klasika. Nenachne ani neurazí. Set si však opäť kúpim kvôli peelingu, lebo ten je fakt božský. 

Pár slov na záver

Keď mi priateľ pomáhal aranžovať produkty na stoh slamy pri ich fotení, skonštatoval, že mi peeling pomohol. Vraj mám po ňom oveľa jemnejšie pery a páči sa mu aj vôňa produktov. Priateľ toho veľa nenarozpráva a chválu možno počuť len ojedinele.  Spočiatku som si nebola istá, či peeling nepreceňujem a nechválim až príliš. Poznáte to, človek neustále skúšajúci to či ono môže byť občas až príliš kritický k sebe i skúšaným výrobkom. U priateľa však otvorenie úst znamená veľkú vec a len ma tým utvrdil v kladnom názore.

Ak sú dnes moje pery drsnejšie, alebo len málo hladké na aplikáciu výrazného rúžu, ihneď vyťahujem sadu. Príjemná kávová a čokoládová vôňa i chuť dokážu natoľko zamestnať moje zmysly, že už neriešim, či sa mi chce alebo nechce peelingovať. Vlastne si ho niekedy dávam len tak. Pre potešenie. Kto by mohol mať podobné pohnútky ako ja, alebo bojuje s naozaj suchými perami, tomu sada MARK Coffee Lips naozaj stojí za vyskúšanie.
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Tak tieto zlatíčka proste musím mať! Milujem takéto produkty na pery :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďalšia úžasná recenzia! Tak si ma nalákala na tú sadu.... že si ju asi bez výčitiek svedomia kúpim... už keď ju odporúča aj tvoj priateľ ;-) nie je o čom!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes