Yves Saint Laurent: Couture Palette paletka


Paletka očných tieňov Couture Palette z kolekcie 5 Color Ready-To-Wear Eyeshadow sa na mojom Instagramovom účte objavila už hodne dlhú dobu dozadu. Vtedy som sľubovala, že recenzia bude čoskoro. Lenže potom prišla jeseň....

Bola som čerstvo po rozchode. Zažratá do zmeny stravy a celého životného štýlu. Z časti i zaneprázdnená naháňaním chlapov a vtedy sa nelíčim v takýchto žiarivých farbách. Začnem pekne zemitými jemnejšími líčeniami s dôrazom na riasy, aby som ho hneď na začiatku nešokovala a potom stupňujem, stupňujem a stupňujem, nech si zvyká, junák švárny. 😉

K tomu som navyše kúpila paletku Lancôme v prírodných tónoch a ak máte niekoho z blízkych narodených v znamení blíženci, tak už tušíte, čo sa dialo. Vždy sa vrháme na to nové a aj sa mi tie prírodné farby k jesenným outfitom i nálade hodili viac. Ale leto je späť a ja zasa vyťahujem z úložného priestoru svoje pestré "kikirikí letné odevy". K tým je paletka Couture Palette od Yves Saint Laurent farebne ako stvorená a ja ju zasa vo veľkom používam, nuž pokúsim sa zhodnotiť všetky jej klady i zápory. BTW: Aj Lancôme paletka príde na hodnotenie čoskoro. 😉

Couture Palette paletka Yves Saint Laurent

Paletky 5 Color Ready-To-Wear Eyeshadow sú dostupné v 12 farebných prevedeniach. Niektoré pozostávajú z matných očných tieňov, iné majú jemný saténový lesk. Modré prevedenie má označenie "6 Rive Gauche" a saténový lesk. V paletke mám odtieň bielej, tri odtiene modrej a jeden do fialova. Najmenej používam asi ten najsvetlejší modrý.


Z výberu 12 kombinácií som našla len dve paletky, ktorá by sa mi až tak nehodili, ale inak mi prídu farebne dosť univerzálne. Nehrozí, aby ste si medzi nimi nevybrali minimálne 6 vhodných paletiek pre Váš farebný typ a s jednotlivými farničkami môžete vykúzliť rôzne líčenia na formálne i menej formálne príležitosti. Len by paletky mohli byť lacnejšie. Ja som tú svoju kúpila v akcii, ale v kamenných obchodoch by ich bežná cena mohla vyjsť aj na 50 EUR, čo je dosť. I keď... no však čítajte ďalej.

Okrem ceny medzi ďalšie zápory tohto produktu patrí obal. Vyzerá pekne a luxusne, obsah chráni dobre, ale jeho hladký lesklý povrch priam priťahuje odtlačky prstov. Paletku YSL chytíte do ruky raz či dvakrát a detektív Marton by mal čo skúmať. Materiál nie je ani veľmi odolný voči škrabancom, ktoré po pár týždňoch vzniknú. Vidíte ich aj na ďalšej fotografii, ktorú som robila včera.


Netvrdím, že by som sa tiene len pre ten obal hanbila vytiahnuť trebárs pred nóbl dámami, avšak nechcem si predstaviť, ako by vyzerali po roku permanentného nosenia v taštičke. Ale nesúďme len podľa obalu, otvorme.

Vybavenie a efekt paletky YSL

Súčasťou paletky je mini štetec a obojstranný penový aplikátor. Neviem ako iným, ale mne pri líčení vonku vyhovujú aplikátory viac než mini štetce. Mini verzie dokážem použiť leda tak na linku. Už keby som sa líčila doma, samozrejme vytiahnem klasický štetec s dlhou rúčkou. Nech však použijem čokoľvek, tieňov sa stačí ľahko dotknúť štetcom alebo aplikátorom a pekne sa naň bez prášenia chytia. 

Oceňujem taktiež ľahkú rozotierateľnosť a to u kompletne všetkých 5 tieňov z paletky. U tmavých tieňov iných značiek som sa často stretávala s fenoménom "zadrhávania". Pokiaľ ste pod ne nedali nejaký podkladový tieň alebo vhodnú bázu, vytvorili zhluky a nešli dobre tieňovať. Alebo sa počas dňa usádzali a zvýraznili každý zhyb oka. S týmito tieňmi môžete spraviť dymové líčenie, očnú linku, čokoľvek. Tieň prilieha na pokožku rovnomerne ako keby som pracovala s gélovou očnou linkou a drží bez robenia šarapaty. 12 hodín asi ani nie, to už sa začínajú strácať, ale 10 hodín dôstojne zvládnu aj bez bázy pri plnej intenzite. S jemnšejšou však dajú aj viac než 12 hodín. Až sa budem vydávať, tak tieto tiene dostanú hlavnú rolu v líčení. 


Tiene z paletky YSL Couture Palette majú vynikajúcu pigmentáciu, pre ktorú ich neminiem ani do súdneho dňa (a pri mojom "šťastí" na chlapov snáď ten súdny deň nepríde skôr ako výdaj). Obsahové ingrediencie z nosiča sú transparentné a akoby mierne krémové, takže nijako neovplyvňujú farebnosť pigmentov tlmivo. Naopak, sú ich katalyzátormi. Pre vysvetlenie, je to ako keď nanesiete bázu a na ňu očný tieň, ktorý je bežne úplne obyčajný, no na správnom podklade odrazu žiari. Tieto tiene preto zažiaria aj v kombinácii s inými, či už si zvolíte matné alebo aj perleťové. Vedia splynúť, ale nestratia sa pre vysokú koncentráciu farebných pigmentov.

Farebnosť paletky, sýtosť tieňov a možnosť stupňovať farby vrstvením je skrátka úžasná a je hodná tej ceny. Ak tieň dobre rozotriem, dosiahnem aj jemnejšie líčenie. Ak ho navrstvím, dramatický efekt zaručený. Milujem tiene, s ktorými ide toto spraviť, lebo niekedy mám náladu byť dramatická. Vtedy ak moje oči nejde vidieť z vesmíru, potom nie sú moje tiene dosť dobré. Ale voči Couture Palette tieňom YSL nemôžem povedať jediného zlého slova. Sú viac ako dobré. A to som si myslela, že predošlú paletku YSL neprekoná nič. Figu, táto je lepšia. Mám šťastie, že toľko stoja. Už by som mala aj tých ďalších 9 doma. 😄 

Ako očné tiene 5 Color Ready-To-Wear Eyeshadow vyzerajú na očiach, to ste videli v minulom článku o riasach Red Cherry. To bolo tiež jedno z tých intenzívnejších líčení, ale ešte stále nie dramatických.


Ak si budete tiene kupovať a ste čo len polovice také náročné ako ja, radšej si skúste tester. Keď vidím bielu, čakám rovnakú bielu aj na pokožke. Ona ale z niektorých uhlov dáva pre prítomné modré pigmenty modré odlesky a bledá modrá sa zasa javí miestami svetlejšia, než je v skutočnosti. Vidieť to na tejto ďalšej fotografii. Na prsteníku je biela, ktorá sa na hornom obrázku javí ako modrá, na spodnom je bielou. Vedľa na prostredníku je zasa druhá najsvetlejšia farba z paletky. Tá sa na spodnom obrázku blíži k bielej.


Ale to zasa nie je niečo, čo by som ja alebo hociktorá iná žena nedokázala stráviť. Však som chladný typ a modrá ani dokonca bielomodrá mi neuškodí. Len aby ste vedeli, čo okrem nadštandardnej kvality čakať za svoje peniaze.


Ja už viem, na čo čakám. Na akciu a kedy obchod doplní zásoby. 😀 Budem chcieť minimálne ešte jednu paletku. OK, než nežeriem, dve paletky.
ZDIEĽAJTE:

4 komentáre :

  1. Krásne líčenie... Také odtiene by som si ja asi nevybrala na prvý pohľad, ale naozaj to na očiach pôsobí veľmi decentne.
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pochvalu. Záleží od vrstvy, ale áno. Dá sa jemne i výrazne. Na tieňoch sa mi páči najmä tá intenzita farbičiek. Netreba po nich veľa šúchať štetcom, aby vlákna čosi nabrali. A ja modrú milujem. :-)

      Odstrániť
  2. Veľmi pekné líčenie, škoda síce toho obalu, že nie je odolnejší voči škrabancom, ale YSL obaly na mňa celkovo pôsobia luxusne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pochvalu. Máš pravdu. Obaly majú krásne. Škoda, že na lesklé zlaté plochy nedávajú ešte nejakú fóliu alebo lak navrch. Čo mám druhú paletku YSL, tá má taký koženkový obal, ktorý znesie úplne všetko. Ale trebárs rúž má tiež zlatý vrchnák a jeho materiál mi príde trošku iný. Nosím ho v taške a zatiaľ iba jeden malý šrám.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes