Yves Rocher: So Elixir línia vôní

Yves Rocher: So Elixir línia vôní

Môj príbeh s vôňami So Elixir začal letákovou akciou. Ako členka klubu Yves Rocher som si mohla k nákupu produktov vybrať jednu z troch miniatúr vôní. Naturelle, So Elixir alebo So Elixir Bois Sensuel. Voľba padla na prostrednú, pretože... Viac sa dozviete v článku.

Nepoviem, že sa mi Naturelle nepáčila, Bože chráň. Ak milujete svetoznámu D&G Light Blue, okamžite bežte do obchodu a strčte nos do vrchnáčika tejto. Garantujem, že si ju vezmete domov. Vlastne si ju najbližie vezmem aj ja. 😊 A So Elixir Bois Sensuel? Tak tá sa mi páčila tiež. Na prvé privoňanie mi pripomenula jednu z Diorových vôní, len som vtedy nevedela, ktorú. Tá tretia, So Elixir, mi ale evokovala parfum z mojich snov. Ten, s ktorým som chcela stáť pri oltári, ak by som sa raz vydávala.

miniatúru Yves Rocher So Elixir L' Eau de Parfum som dostala darček k môjmu nákupu
Yves Rocher So Elixir L' Eau de Parfum - darček k môjmu nákupu
Prirodzene som si zvolila túto miniatúru 5ml a potom banovala, že som nevzala So Elixir Bois Sensuel, potom sa zasa tešila a zasa banovala. No baby, toto bola Sophiina voľba. Vyberte si medzi troma parfumami, ktoré sa vám páčia. A tak sa nedalo inak. Musela som si kúpiť aj tú druhú vôňu v plnom balení, preto vám ich dnes predstavím obidve. A až si kúpim tretiu, tak predstavím aj tú.

Yves Rocher So Elixir L' Eau de Parfum

Moja svadobná vôňa bude Chanel Coco Mademoiselle, ale než sa vydám (ak sa vydám), budem nosiť Yves Rocher So Elixir L' Eau de Parfum, pretože sa podobajú a obe si získali moje srdce. Možno aj tým, že ma donútili milovať pačuli, ktoré som predtým neznášala. Ja som totiž myslela, že na mojej pokožke pekne ukáže iba pižmo. Chypré vône som obchádzala z kilometra a odrazu "bum". Trošku typicky ženskej sladkosti na pozadí, viac harmónie s kvetinami jazmínu a ruže, menej strohej elegancie a moja mienka sa zásadne zmenila. V tejto podobe ma pačuli nedusí a som schopná ho nosiť každý deň.

Prvé nastriekanie pokožky So Elixir L' Eau de Parfum nie je mojou obľúbenou časťou. Silnejšia, než by som uvítala. Keď pačuli usadne, čo sa našťastie stane rýchlo, už cítim aj ostatné zložky základu a podporu bielych kvetov. Pripomína mi parfum Viktor&Rolf Flowebomb. V tejto fáze už začína na povrch prenikať aj kadidlo. Nie je to však ostré živicové kadidlo, z ktorého som v kostole omdlievala a musela vždy letieť von na vzduch. Opražené tonkové bôby tomuto celku dávajú dymu znesiteľnejší vanilkovo-karamelový až orientálny nádych. 

Sladkosti sa nebojte, lebo táto cyprusovo - kvetinová vôňa nikdy príliš nezosladne. Pačuli sa už o to postará. Všetko uzemňuje.


Yves Rocher So Elixir L' Eau de Parfum miniatúra vône
Yves Rocher So Elixir L' Eau de Parfum miniatúra vône
Yves Rocher So Elixir L' Eau de Parfum má možno o čosi inší dosah než Coco a je ťažká, ale má rovnakú hĺbku a veľmi pôsobivý prejav. Vo výdrži sa možno úplne nepriblíži parfumom Chanel (až taký veľký rozdiel však nie je), ale tromfne mnohé raz tak a možno aj trikrát drahšie parfumy iných svetových značiek. Nepodceňovala by som ju. Yves Rocher So Elixir prináša klasickú eleganciu, ktorá však nepotrebuje nutne strohý kostým ani šaty. Na večer znesie i rifle so sakom. 

Ako som spomínala, v úvode vôňa trošku zakričí, ale aj keby sa vám štart nepáčil, vyčkajte pri kúpe. Radšej odíďte chvíľku z obchodu, nadýchnite sa čerstvého vzduchu a privoňajte ešte raz. Potrebuje sa osmeliť, než začne byť sexy a usadiť, než prestane vyčnievať. A neprežeňte to s množstvom. Je naozaj pomerne silná. Najmä prvú hodinu či dve. No moje očakávania naplnila do bodky. Ba presiahla ich. Nikdy by som nebola povedala, že ma práve vône z radu So Elixir tak nadchnú. Od Yves Rocher som Evidence považovala za TOP.

Yves Rocher So Elixir Bois Sensuel
 
Na začiatku mi táto kráska odmietla ukázať, aké zlato má vo svojom srdci. Prvý nástrek a ovanul ma silný zemitý závan pačuli, pre ktorý by mohli v lete kvôli mne evakuovať každý prostriedok MHD. Práve úvodné tóny a jar na obzore boli príčinou, prečo to rýchle rozchodnutie pre tú druhú So Elixir. Vôňa Yves Rocher So Elixir Bois Sensuel sa rozhodne nedá nosiť v teplé dni. 

Potom sa ešte jemne rozvoňal kosatec, zjemnil silné pačuli a vôňa mi opäť začala pripomínať onú kvetinovú bombu Viktor&Rolf Flowebomb. To bolo omnoho lepšie, ale opäť nič na jar. Takéto bomby si ja odkladám na zimu. Alebo ich nosím večer na párty pod šírym nebom. Tak sa pekne rozliehajú okolo mňa, že keby som si našla nápadníka a zhasnú svetlá, nájde si ma po čuchu.


Yves Rocher So Elixir Bois Sensuel - flakón
Yves Rocher So Elixir Bois Sensuel
Už som odchádzala z obchodu s miniatúrkou druhej vône So Elixir, keď sa dostavila skutočná krása So Elixir Bois Sensuel. Pomyselný vanilkový struk v základe tejto vône sa roztvoril a zemité pačuli s kosatcom strčil do vrecka. Bolo ich ešte stále cítiť, ale už som mala jasno. Toto nie je žiadny orientálny Flowerbomb so stopami zelene a kvetinového peľu. So Elixir Bois Sensuel balancuje medzi kvetinovým orientom a vanilkovým orientom

Vôňa pripomína Diora. Niečo medzi novým silno vanilko-jazmínovým parfumom v reedícii Addict 2014 a starým dobrým parfumom Midnight Poison. Ešte i mama tvrdí, že jej pripomína Diora. Rovnako omamný, rovnako kvalitný a tá výdrž... no skláňam sa. Ešte druhý deň mi ráno voňalo zápästie. Preto mi bolo ľúto, že som si ju pôvodne nevybrala. 

Yves Rocher So Elixir Bois Sensuel vonia vanilkou
Yves Rocher So Elixir Bois Sensuel vonia vanilkou
Nuž som teda zapla doma web Yves Rocher, že sa pozriem, kto z parfumérov má So Elixir Bois Sensuel a aj tú druhú vôňu na svedomí. Stačilo mi zbadať meno Olivier Cresp a bolo jasné, prečo som sa do tejto i tej predošlej vône zamilovala. Olivier nie je žiadny zelenáč. Podieľal i na vytvorení legendárneho Diorovno parfumu Midnight Poison (bingo, nos neklamal), legendy Thierry Mugler Angel i môjho obľúbenca Kenzo Amour. Ďalej pracoval na vôni Black Opium od Yves Saint Laurent a Love by Nina, ktorú po ukončení výroby u mňa nahradila cukríková vôňa Les Delices de Nina (Nina Ricci). Pri Black Opium a vôňach Nina Ricci spolupracovala aj Marie Salamagne, druhá tvorkyňa celého radu So Elixir. Takže ďalšia spojitosť s mojimi srdcovkami.


Prirodzene tieto vône nemôžu byť všetky rovnaké, Angel je Angel, ale konečne mi to celé dáva logiku. Títo dvaja tvorcovia ulietávajú na zmyselných, vábivých, sexy, ale súčasne veľmi jednoduchých kompozíciach. Ich parfumy sú síce jednoduché zložením, no volia v nich také silné a ultra-ženské esencie, ktoré vydržia a neustále zamestnávajú zmysly. Také sú aj parfumy So Elixir. Stále si musím ovoniavať zápästia.

A nielen ja. Sú proste také. Raz som si dala na seba Addict a nebolo v okolí muža, ktorý by sa nespýtal, čo to mám na sebe. Yves Rocher So Elixir Bois Sensuel má len menej kvetín než Addict a od Midnight Poison ho líši neprítomný drevitý finiš. Akurát tá vanilka je taká mierne drevitá až krémová. Coco Mademoiselle alebo Chanel Chance, sú od So Elixir L' Eau de Parfum zasa trošku ráznejšie, základ im zjemňuje vanilka (nie tonka) a viac sa hodia na teplé dni. Ani ten nábeh nemajú až taký silný s pačuli. Podobnosť tam je, no štýlovo odporúčam rad So Elixir naopak skôr na večer a chladnejšie dni. Ale reakcie okolia na tieto vône sú veľmi podobné ako na na iné svetové ikony. Ale cena? Tá je úplne inde. 30ml nestojí ani 100 a ani 50 EUR. Oplatí sa vyskúšať.
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Tieto som ešte neskúšala, niekde som si čítala zloženia a nezaujali mi. Ale keď to takto opisuješ, tak to je už iná káva :) od YR mám takú ľahkú toaletku na leto s vôňou citrusových kvetov Agrumes en Fleurs z radu Un Matin au Jardin a je úžasná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Zuzka. Ani mňa podľa popisov nezaujali. Vanilku milujem, no hovorila som si, že už mám takých parfumov dosť a So Elixir Bois Sensuel a ani jazmínový So Elixir ma už nemajú čím prekvapiť. Ani len nos som do nich nestrčila. Ale potom došiel kupón, tak reku využijem akciu a pri skúšaní testerov nastalo hotové peklo. Ja ako maniačka na voňavky som vážne mala problém vybrať spomedzi všetkých troch jednu. :-) To je akoby mi dali pod nos Light Blue, Coco Mademoiselle a Midnight Poison. Tiež by som strávila celý večer rozmýšľaním. :-)

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes