Líčenie pre efekt: z polovice zamrznutá


Toto líčenie neberte ako look, s ktorým by ste mohli zajtra vyjsť von na nákupy. Ja som sa ním snažila niečo povedať a môj odkaz ste mohli vidieť aj na Instagrame. Inak sa dá líčenie využiť na maškarný ples, alebo to môže byť pre niekoho aktivita na zabíjanie nudy. Ak si však odmyslíte zamrznutý vzhľad a vynecháte posledné 4 kroky návodu, ktorý v tomto článku prinášam, môžete sa takto pokojne vybrať hoci i do toho mesta. :-)


Aký odkaz nieslo?
 

Zima je obdobie, kedy si to možno zdravý človek ani neuvedomuje, no jeho pokožka trpí a to viacnásobne. Svoje izby vykurujeme často aj na 22 - 24 stupňov, pričom vonku sa teplota pohybuje na rozmedzí číslic 10 - 15. Teraz to môže byť v niektorých lokalitách aj mínus 10. Ten teplotný rozdiel a rozdiel vo vlhkosti vzduchu, ktorý musí pokožka každým vystrčením nosa z domu prekonávať, je vo všetkých ohľadoch neľudský a vôbec sa nečudujem, že toľko žien trpí rosaceou a precitlivelou pokožkou. My si proste nedáme povedať, nepočkáme ani minútu a rovno vylezieme vonku. A niektoré dámy sa vôbec nenatierajú krémami. No práve taký krém by spôsobil výrazný rozdiel v tom, ako bude naša pokožka prežívať presušený teplý vzduch v miestnostiach a mrazivý vzduch vonku ako kontrast. Mať mrazom vyštípané ružové líčka je pekná vec, no ligotavé krištáliky a modrastý nádych na perách a pleti je pekný len na pohľad. Kto to nechce pochopiť, ten nevie, čo činí. Nepoužívajte lacné hydratačné krémy! Chráňte svoju pokožku tak, ako sa patrí, aby bola zdravá a pôsobila teplým dojmom po celý rok. Nie sme na Sibíri, no to neznamená, že nám zima neškodí!


Použité produkty:
set na úpravu obočia Brow This Way Kit od značky Rimmel London
kompakt 3v1 z letnej kolekcie Coral Island 2015 od Pupa Milano ako tvárenka
duo očné tiene Luminys zo setu Luxury Eyes Kit (červeň je na zamrznutom líci)
mejkap No Transfer Foundation od Pupa Milano
rúž Diva's Rouge od Pupa Milano ako jemná červeň na perách
očná linka Bambi Black od Dermacol (bude článok)
riasenka Vamp! od Pupa Milano
ceruzky s ligotavým efektom Pupa Milano (z kolekcie Jeans N' Roses)
modré očné tiene Mineral Holographic Diamond od Dermacol
duo očné tiene Alverde na vytieňovanie očí
quad očné tiene Rimmel Glam'Eyes od Rimmel London pre strieborný a belasý odtieň
púder Match Perfection Rimmel London
ceruzka na obočie Professional Eyebrow Pencil Rimmel London
biela ceruzka Alverde
primer pod líčenie Stay Matte Rimmel London
Postup líčenia


1) Tvár natrieme hydratačným krémom, pleť môžeme vyhladiť podkladovou bázou a postaráme sa aj o obočie, aby dostalo svoj tvar.

2) Celé pohyblivé viečko natrieme modrým tieňom a vytiahneme ho smerom k obočiu, kde ho rozotrieme dostratena. Tesne pod obočie môžeme vklepkať do pokožky highlighter. Potom vezmeme užší štetec alebo štetec zašpicatený do tvaru ceruzky a oblúk okolo viečka obtiahneme šedou farbou. Šedá línia bude presahovať oko z vonkajšiej strany.




3) Spodné viečko obtiahneme modrou a šedou farbou. Šedá príde do vonkajšieho kútika a potiahne sa až k šedej línii nad pohyblivým viečkom a spoja sa.

4) Teraz vezmeme tekutú linku a orámujeme vrchné viečko. Vo vnútornom kútiku bude linka úplne tenučká, vo vonkajšom sa bude rozširovať a zvažovať smerom nahor, aby tvorila vonkajšiu hranicu šedej línie. Riasy nalíčime riasenko a dokončíme drobné korekcie nedokonalostí púdrom alebo korektorom.


Líčenie nemusí byť trblietavé, no pokiaľ by ste šli na ples, môžete oči ešte jemne postriebriť modrastou ligotavou ceruzkou. Trošku som naniesla aj do vnútornej časti spodnej linky. Vnútorná spodná linka bola nakreslená bielou ceruzkou.

Efekty:


5) Pery som jemne natrela rúžom a potom polovicu tváre prelepila páskou, aby som vedela, pokiaľ budem pleť maľovať modrastým tieňom, no ak máte presnejšiu ruku, nemusíte nič lepiť. :-)

6) Obe líčka zafarbite tvárenkou. Lícu, časti čela a nosu na "zamrzrznutej" polovici pridajte ešte trošku vínovej červene (trebárs z paletky očných tieňov), aby pokožka vyzerala ako vyštípaná mrazom a podráždená. Pery i obočie prebehnite strieborným tieňom z paletky a pod oko namaľujte strieborné pramienky, akoby to boli zamrznuté slzy.  Riasy na tejto časti dostanú tiež dotyk bielej a striebornej ceruzky, aby vyzerali ako ošľahané mrazom.




7) Teraz celú polovicu tváre poprášte modrým očným tieňom. Ideálne tieňom s holografickým efektom, aby pôsobila naozaj ľadovo a ligovavo. Takto bude rozdiel viditeľný. 

8) Kvôli foteniu som na chladnú polovicu naniesla aj trošku primera a prilepila ním kryštáliky cukru. Ak chcete aj takýto efekt, najviac cukru dajte okolo pier, na spánok a trošku na obočie. Presne tam sa totiž na človeku zvykne držať sneh. A hotovo. :-)
Neskôr som všetok "ľad" z polovice tváre zotrela, opravila mejkap a tvárenku tak, aby bol rovnaký na oboch častiach tváre a vyrazila von. :-) Ples v pláne nebol, len malé povyrazenie s priateľom, ale toto líčenie pre efekt s primeranejším množstvom trblietok je vcelku nositeľné. Len som viečka ešte trošku prebehla zlatistým tieňom, aby nepôsobili až tak mrazivo. Hoci som zimný typ, trošku tepla do mojej tváre potrebujem, aby ten ľad a chlad neprebíjal a nesúperil s farbou mojich očí. Vždy si ho môžete upraviť tak, aby vám čo najlepšie pasovalo. Tak verím, že som aspoň niekoho inšpirovala.

BTW: Pýtate sa, odkiaľ mám tú bielu parochňu? :-) Prezradím, že to nie je parochňa ale moja strapatá psia slečna Viki, ktorá chcela byť pri fotení a vlastne mi tak urobila skvelú službu. :-D


 Prajem príjemnú zábavu. :-)
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Verunko, nedávno jsem objevila tento blog - a jsem nadšená, konečně jsem našla někoho se stejným typem pleti. Navíc se mi líbí, že složení skutečně rozumíš a neopakuješ všechna klišé - fuj silikony, glycerol vysušuje, apod. Já jsem cca. před měsícem byla na IPL kvůli drobným jizvičkám po akné z doby, kdy mi bylo dvacet (bohužel už je to dost dávno) a žilkám. Efekt je sice super nicméně v kombinaci se zimním počasím mi pleť neskutečně zcitlivěla. Na tvé doporučení tady na blogu jsem najelo na Sensibio AR krém, Sensibio odlič. mléko a Sensibio čistíci gel (večer musím pleť opláchnout, jinak se mi zanáší póry). No ale moc to nepomáhá, a to já blbec jsem dva večery po sobě použila micelární mléko od Ziaji, to mi vůbec nesedlo. Bohužel ne všechna tvá doporučení lze praktikovat - třeba buď nebudu topit, pleť nepálí, ale máme doma plíseň, taky nelze čekat než někam vejdu - mám tři malé děti a každá minuta je drahá (zvlášť ráno nestíháme). Kdybys měla nějakou radu sem s ní - budu neskutečně vděčná.
    Ještě jeden dotaz - AHA kyseliny asi vhodné nebudou?! Docela mi předtím zase pomáhaly na ty černé tečky. Ty se mi bohužel tvořit ne přestaly nikdy (rozšířené póry se zanesou raz dva). Co s nimi?
    A úplně poslední věc - micelární vody obsahují micely, které jsou prý tvořeny pěniči, které vysušují. Z toho důvodu některé blogerky radí micelárku oplachovat. Co si o tom myslíš ty?
    Pozdrav pejska - super vlásky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Margarita. Úplne chápem, že žena s malými deťmi to naozaj nemá ľahké a nie vždy sa dá počkať, kým vyjdeme von. Jedno z riešení môže byť práve ochranný krém. Tým ďalším odstránenie plesne. Možno by som ti s tým vedela poradiť, ale to by chcelo asi dlhšiu konzultáciu a viac podrobností. Ak, tak mi napíš cez kontaktný formulár v spodnej časti stránky. Tiež som mala v byte pleseň a zbavila som sa jej.
      Niektoré druhy citlivej pleti sa dajú hĺbkovo čistiť aj AHA kyselinami (napríklad podtyp A, B a občas aj typ 2). Tiež po nich občas siahnem. Čítala si článok "Citlivá pleť a Sensibio ako prvá pomoc" a vieš, ktorý typ citlivosti presne máš? Aj to mi môžeš napísať cez ten formulár.
      Čo sa týka micelárnych vôd, sú vody, ktoré na povrchu nechajú taký nepríjemný ulepený film. Tie by som určite opláchla. Ale sú skupiny ľudí (napríklad ľudia s ekzémom a naozaj extrémne netolerantnou pokožkou), ktoré by to robiť nemali a mali by investovať do kvalitných micelárnych vôd. Tvrdá voda s obsahom chlóru a minerálov z vodovodu vyvoláva dráždenie väčšie než ten penič. A je tu ešte jedna vec. Ľudia, ktorí tvrdia, že micelárna voda vysušuje pleť pre peniče, majú v podstate pravdu. Ale micelárna voda vysušuje len za predpokladu, že je tým prvým i posledným krokom v starostlivosti. Ty sa o pleť evidentne staráš správne, pretože používaš na čistenie gél, ktorý sa zmýva a po čistení krém. Niekto ale odlíči mejkap micelárkou a zalezie do postele a to už nie je dobré.
      Vikinku som pozdravila a ďakujem za pochvalu. :-)

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes