L'Oréal Paris: Revitalift Laser Renew krém

Mám 30 a zub času moju pleť zatiaľ nenahlodal. Boj s vráskami však nebude vždy až taký ľahký. Pleť vekom trpí. Sú to prirodzené degeneratívne zmeny, ktorými prechádza pokožka takmer každého jedinca. Pokiaľ nemáte účinné zbrane, dôsledky na seba nenechajú dlho čakať. Moja mama však zabojovala a vyskúšala prevratnú novinku - denný krém, ktorý má účinkovať ako laser.

Do testovania sa zapojila na môj podnet. Má za sebou i pred sebou perné obdobie, ktoré dáva zabrať nielen jej psychike, ale aj pokožke a tiež už má svoje roky. Vrásky okolo očí jej vraj nepridávali na sebavedomí, no doposiaľ s nimi nič extra nerobila, lebo to považovala za vopred prehranú bitku. Skúsila jeden či dva drahšie krémy, ale keď jej ani po mesiaci nezaberali, prestala ich používať pravidelne a ledva ich minula v dobe trvanlivosti. Avšak žiadny krém vám nepomôže, ak ho nebudete používať aspoň dva mesiace. Také sú fakty a taká je aj moja osobná skúsenosť u takmer všetkých krémov. Píšem takmer, lebo ako vieme, sú krémy, ktoré nepomáhajú vôbec. :-) No a toto jej lajdáctvo (v úvodzovkách) mi dodalo odvahu, aby som ju nahovorila na vyskúšanie tejto novej veci. Však keď je niečo nové a značka je propagovaná takými celebritami, ako Claudia Schiffer, Eva Longoria, Gwen Stefani, Jennifer Lopez, Milla Jovovich, to u mnohých ľudí zaberá.

Krém Revitalift Laser Renew propaguje americká herečka a modelka Andie MacDowell, ktorá má v súčasnosti už 55 rokov a stále vyzerá vynikajúco. Krém bol testovaný na ženách vo vekovej hranici od 40 do 55 rokov. Pre moju mamu to bol dosť dobrý argument. Má len o 2 roky viac ako Andie, nuž bola prirodzene zvedavá. Najskôr som jej niečo o kréme prečítala na internete, potom som ju prihlásila a keď ju vybrali, dostala ho aj s podrobným návodom, ako by sa mala fotiť a s popisom vlastností krému. Taká správa by potešila každého, všakže? ;-)



Ja, ako človek pohybujúci sa dlhodobo vo svete kozmetiky, vidím výhody aj inde ako v tvári hviezdy. Ako inak, zameriavam sa na obsah. Krém určite neurobí rovnaký efekt ako laser, respektíve urobí, ale bude mu to trvať o niečo dlhšie. Krémy potrebujú svoj čas. Teraz poďme k samotnému zloženiu a uvidíme, čo krém robí, respektíve čo by mohol robiť.

AQUA/WATER (voda), GLYCERIN (glycerín), ISOHEXADECANE a DIMETHICONE - dimetikón ako emoliencium - k tomu nejdem nič dodávať. Už vieme, na čo emolienciá sú a vodu s glycerínom poznáme. Venujme sa látkam, ktoré účinkami napodobňujú laser.

HYDROXYPROPYL TETRAHYDROPYRANTRIOL v koncentrácii 3% (iný názov pre tento komplex s komplikovaným názvom je Pro-Xylane) patentovaný komplex používaný značkou L'Oréal a Garnier. Vysvetlím ho jednoducho. Sú polysacharidy nesúce v sebe komplex aminokyselín, ktoré nazývame Glykosaminoglykany (GAG). Obsahujú ich spojivové tkanivá a niektoré z nich určite poznáte. Napríklad taký glukosamín a chondroitín, ktorý dnes máme v takmer každom dobrom prípravku kĺbovej výživy na zlepšenie stavu chrupaviek... Ale neodbočujme od GAG, Keď ich máme v pleti málo, pokožka stráca svoj objem, ochabuje a vznikajú vrásky. Pro-Xylane je zázrak, ktorý navodí tvorbu GAG a v tom spočíva celé kúzlo. V pokožke je dostatok vody, nutričných látok a spojenie medzi dermis a epidermis je obnovené. Úbytok hmoty je zažehnaný a pokožka sa neprepadá - teda nevznikajú vrásky.

ADENOSINE alebo adenozín - má dôležitú úlohu v prenose energie v bunkách. Na metabolizme sa podieľa vo forme zlučenín ATP a ADP a našiel svoje uplatnenie hlavne v medicíne ako liek na liečbu srdcových ochorení. Existujú vedecké dôkazy o tom, že napomáha prevencii vrások. Nie však úplne priamo. V prvom rade minimalizuje poškodenie pokožky UVB lúčmi tým, že tkanivám pokožky vystavenej pôsobeniu slniečka umožní prísun kyslíka. Tým sa rozbehne metabolizmus a menej sa poškodí bunková DNA. Takže zbohom vejáriky vrások a viditeľné línie na čele.

HYDROLYZED HYALURONIC ACID - kyselina HA - jeden z kľúčových elementov každej protivráskovej terapie a liečby akné. Je to prírodný lubrikant, niečo, čo pokožke prináša hĺbkovú hydratáciu a kĺby (i spojivové tkanivá všeobecne) by bez neho neplnili svoje funkcie, lebo by im chýbal kolagén, ktorý sa za prítomnosti tejto kyseliny vytvára v tele. Túto kyselinu často priamo aplikujeme do pokožky ako výplňovú sféru či už injekčne, alebo vo forme krémov a gélov.

CAPRYLOYL SALICYLIC ACID - ester kyseliny salicylovej som zatiaľ nespomínala. Kyselinu salicylovú už poznáme a vieme o nej, že obrusuje mŕtve bunky, čím zlepšuje vzhĺad pokožky. Avšak ona toto robí len na povrchu, pretože do pokožky nepreniká, nech ju rozpráškujeme akokoľvek najemno. Rozpustí sa len vo vode alebo v liehu a takéto roztoky pokožka neprijme. Keď si však vezmeme jej ester, ten má už celkom iné vlastnosti a dostane sa hlbšie, čím nám tkanivá nielen obrúsi, ale aj zbaví zápalových procesov a predchádza tak vráskam. Poradí si aj s nadmernou tvorbou pigmentu.

Teraz v krátkosti vysvetlím, na akom princípe funguje laser, aby ste mohli pochopiť, prečo má krém takýto názov. Laser využíva dva druhy svetla - neviditeľné infračervené a viditeľné červené svetlo. Toto svetlo vysiela do vesmíru aj slnko, no tam je spektrum oveľa širšie a zahŕňa aj UV žiarenie, ktoré nám škodí. Laser je iný. Ak ním ožiarime pokožku, začne sa produkovať kolagén, ktorý vyplní drobné ryhy, posilní sa činnosť energetického systému, čím sa vypne pleť, obrusujú sa mŕtve tkanivá a pokožka ostane hladká. Presne toto všetko má spraviť krém už po 4 týždňoch používania a to úplne bezbolestne a bez následkov.

Vlastnosti krému a obal

Obal je veľmi pekný a vyzerá luxusne. Možno je však trošku priveľký a priťažký vzhľadom k tomu, že sa doňho vmestí 50ml. Až krém miniete, uvidíte, že dno nádoby je niekde uprostred celej tej parády. Ale toto nie je nič neobvyklé. Robia to tak všetky kozmetické značky a neviem, či ma tento div vyvolávajúci dojem veľkého objemu aj nejaký praktický či dokonca bezpečnostný účel. Krém sa však dobre zatvára a vrchnáčik prilieha bezpečne. Nevyzerá ako jeden z tých, ktoré sa vám nejakou hlúpou náhodou odkrútia alebo prasknú a obsah je v tramtárii - buď znehodnotený alebo niekde vykydnutý. Krémik má ešte aj plastovú záklopku a až na ňu príde vrchnák. S najväčšou pravdepodobnosťou sa výrobcovi podarilo eliminovať aj straty spôsobené neopatrnou distribúciou. Škatuľka má vo vnútri priehradku, v ktorej krém bezpečne sedí a tak sa nekrúti ani nenadhadzuje počas prepravy. To je dobrá správa pre tých, čo si ho objednajú cez internet. Mal by vám prísť celý, nie rozflákaný na kúsky.

Krém samotný je svetlej broskyňovej farby a vonia veľmi pekne. Možno by som povedala, že lepšie, než mnohé značkové toaletné vody, ale nie prisilno. Moja mama má citlivý nos a často kýcha, ak je niečo až príliš prevoňané, no tento krém znášala dobre a tiež jej pekne vonia. Dedukujem teda, že táto vôňa nikoho neurazí ani neodradí od používania krému. Jeho textúra je zamatovo jemná a po vmasírovaní necháva osviežujúci pocit. Aj keď vyživuje, nie je to vôbec ťažký krém, takže by ho pokojne zniesla osoba aj s mastnou pokožkou. Mama tvrdí, že osviežujúci pocit mala po celý čas a osvieženie vydržalo zhruba 8 - 12 hodín podľa počasia a teploty. Ak je vysoká teplota, prirodzene sa spotíte a pot skracuje dobu pôsobenia. To sa vytráca postupne. Mama nemala jediný zlý pocit. Naopak, všetko bolo nadmieru príjemné. Ani raz necítila napnutie pokožky, ktoré vraj očakávala popri tom "vyhladzovaní a brúsení pokožky", o ktorom som hovorila pred testovaním. Na jeden nemenovaný krém z Avonu už kedysi takto reagovala. Ten vraj síce tiež nebol zlý, no výsledky sa neprejavili tak rýchlo a ani v takejto miere.



Krém sa používa ráno, alebo ráno i večer. Nanesiete ho na očistenú tvár a vmasírujete do pokožky krúživým pohybom. V liste stálo, aby ho mama skúšala dvakrát denne, takže ostaneme pri tom.

Z testovania bola nadšená a hneď si aj pýtala inštrukcie, ako by mala používať fotoaparát. Ale poznáte mamy... Ona a technika, to veru nejde dokopy, preto sa nesmejte, ak sa niekde zvláštne tvári. Ona si myslela, že sa musí mračiť a vypliešťať oči, aby bolo tie vrásky riadne vidieť. :-) A nejaké fotenie zboku... no zbohom. Našťastie som bola občas doma a mohla porobiť niektoré zábery sama, preto viem napriek všetkému dokumentovať celý proces premeny.

Pred premenou

 

Po 1 týždni


Po 2 týždňoch


Po 3 týždňoch


Po 4 týždňoch

 
Po 5 týždňoch

  
Takéto mali byť výsledky:

Hlbšie vrásky majú byť redukované cca o tých 14%
Kontúry pleti majú byť pevnejšie
Pokožka má vyzerať jemnejšie na pohľad i dotyk


A takto to reálne skončilo. Pozrieme si detaily:


 
 







Hlbšie vrásky boli redukované aj o viac ako 14%. Ryhy pri kútikoch zmizli takmer úplne a nech sa mama mračí akokoľvek (a verte, že dôvody k tomu často má) či vypliešťa oči na kohokoľvek, jej čelo už nie je zvlnené, ako bolo predtým. Pravda, vrásky to úplne nevyzmizíkovalo, no sú o dosť jemnejšie.

Pokožka nie je ochabnutá. Na obrázkoch to nevidno, ale na krku už tak neprevísa a kontúry sú pevné.

Pokožka nielen vyzerá jemnejšie, ale skutočne zjemnela. A to už po prvom týždni. Povedala by som, že krém ju trošku zjednotil aj farebne. To sa však na fotkách zachytiť nedá, keďže ich robíte vždy s nejakým časovým odstupom.

Uff, tento článok bol vyčerpávajúci a to zloženie nekonečné. Študovala som ho pol dňa, aby som vám vedela poriadne zhodnotiť, čo sa od neho dá očakávať. Poctivo som spisovala svoje i mamine postrehy a orezávala fotky (miestami aj so zmenou kontrastu), aby ste ich mohli vidieť v obstojnej kvalite. Ukončime teda toto rozprávanie hodnotením a krátkym záverom.


Mamino hodnotenie krému:
Textúra: krémová, zamatovo jemná
Hydratácia: 5
Výživa a premastenie pleti: 5
Efekt proti vráskam: 5, niečo také účinné sme nečakali
Vôňa:
príjemná, vonia sviežo a luxusne
Celková spokojnosť:
10, mama krému udeľuje plný počet bodov vo všetkých ohľadoch
Cena: do 15 EUR za 50ml v kamenných obchodoch, do 12 EUR v e-shopoch
celkové hodnotenie - slovom
NAJLEPŠÍ Z NAJLEPŠÍCH
obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia
výživa a protivráskový účinok
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Moje povolanie nepatrí k tým pokojným prácam, kde by človek pri odchode z kancelárie zamkol svoje povinnosti do šuplíka a vrátil sa k nim až ďalší deň. Ak pri takejto činnosti ostanem a budem sa celý život stresovať ako mama, raz môžem mať i ja takéto vrásky, nech sa o svoju pleť starám akokoľvek dobre. Ešte dobre, že aj teraz existujú krémy, ktoré robia zázraky. Mama vyzerá dobre a premena jej prospela. Môžeme teraz obidve pokojne spávať, pretože vieme, že starnutím sa krása nekončí Ak budem raz v maminom veku a krémy budú aspoň na tejto úrovni, nebude to so mnou hádam až také bezútešné. ;-)

ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes