Moje letné radosti

Je leto a ja si naplno užívam svoju kozmetiku. Niekto sa v lete nemaľuje, no to by samozrejme nebola Veronika, keby vyšla medzi ľudí absolútne nenalíčená. :-) V tomto článku vám chcem ukázať svoje momentálne najobľúbenejšie produkty, ktoré teraz používam a tiež dám k nim nejaký ten obkec, ako ste si už u mňa zvykli. 


Hneď na úvod dávam jednu veľkú fotku, aby ste mali predstavu, o čom idem písať. Na fotografii vidíte okrem mňam - mňam ovocia opaľovacie prípravky, v mise je tiež nejaká dekoratívna kozmetika a ešte dačo do sprchy.



Kto dlhšie číta moje články, ten vie, že leto nepatrí k mojim najlepším ročným obdobiam. V lete najviac trpím, pretože veľmi zle znášam teploty nad 25 stupňov a ešte horšie na mňa pôsobí slniečko.Začneme teda kozmetikou na opaľovanie.

Moja najobľúbenejšia opaľovacia kozmetika je od Biodermy. U mňa doma sa pravda nájde niečo aj z iných značiek (mám aj nejaké tie krémy od Avéne), no momentálne mojej pokožke viac sedí Bioderma, pretože má o niečo ľahšiu textúru. O všetkých týchto výrobkoch budem ešte písať, takže ich tu nejdem príliš rozoberať. Predstavím vám ich len v skratke.

2. 

Mlieko Photoderm BRONZ s SPF30 využijem vždy, keď náhodou dostanem chuť odhaliť slniečku aspoň časť svojej pokožky. Nerobím to často. Týmto sprejom sa striekam cielene vždy, keď sa idem opaľovať, idem do práce, alebo sa len tak flákam po vonku. Obsahuje látky, ktoré pôsobia na tvorbu kožného pigmentu a rýchlejšie po nich zhnednete. Rozprašovač je účinný a tak je aplikácia mliečka jednoduchá. Zvládam ju raz dva a tak ma pred odchodom z domu dlho nezdrží.

4. 

Tyčinka Photoderm MAX s SPF 50 je mojou nerozlučnou priateľkou. Natieram si ňou líca, nos i pery. Bez toho by moja tvár okamžite dostala "prasiatkovský" nádych a nemohla by som sa na seba pozerať v zrkadle. Červeň na mojej tvári mi bytostne vadí. Som aj tak červená vďaka rozšíreným žilkám, nemusím si to zbytočne zhoršovať ešte aj slniečkom. S touto tyčinkou si udržím jednotný odtieň po celé leto, pretože chráni naozaj dobre.

9.

Emulzia Photoderm MAX s SPF 50 je tónovaná. Ak viem, že sa budem vonku zdržiavať dlhšie (som trebárs doma v záhradke), vždy použijem práve túto emulziu. Jednak nie je príliš ťažká a jednak mi pekne zjednotí pleť. Čudujete sa, prečo si na seba dávam práve farebnú? Ja som už raz taká. Chcem vyzerať dobre aj keď v ruke držím motyku či hrable. Ak však idem medzi ľudí a použijem mejkap, potom samozrejme na seba dávam tú bezfarebnú.

Pokračujme mejkapmi, i keď toto nie sú mejkapy v pravom slova zmysle. Sú to takí chameleóni. :-)

8. 

Z času na čas sa mi na tvári vyhodí nepekné akné. Na jeho odstránenie mám špecialistov, no než sa to všetko zahojí, zakryť to nejako treba. Korektor Sébium AI od Biodermy je pre mňa dokonalosť samá a už som ho na tomto blogu vychválila (článok nájdete tu). Teraz v lete, keď som sa konečne opálila, mi jeho farba sedí viac. Je to úplne ľahký krémik, ktorý podobne ako tónovací krém Photoderm MAX (číslo 9.) farebne zjednotí pleť. Dajú sa pekne kombinovať. Ak som doma, akné pretriem len farebným kompaktom ukrytom vo vrchnáčiku krému a Photodermom. Pokiaľ idem do sveta, nie som lenivá a dám si oba krémy. Najskôr Photoderm, potom kompakt a nakoniec krém Sébium.

11. 

Momentálne mám celkom peknú pleť, preto ešte viac ako Sébium používam BB krém Sensibio AR (taktiež z Biodermy). Jeho výhoda je celkom dobré krytie, dlhodobá hydratácia, upokojenie mojej pleti a tiež miernenie tej červene, čo ma toľko štve. Ale o ňom som už písala, preto v prípade záujmu bude lepšie, keď si rovno prečítate celý článok o ňom. Je to môj najobľúbenejší BB krém. Ešte som zatiaľ nenašla taký, čo by sa mu vyrovnal.

Nie je veľa príležitostí, kedy si môžem dovoliť ružovú v líčení a obliekaní. Pravda, neuletím len na ružovej. Doprajem si všetky farby, ale ružové oblečenie alebo jasné ružové líčidlá používam naozaj len v lete. 

1. 

Fixka na pery Lasting Finish 1000 Kisses Stay on Lips od Rimmelu je na leto priam stvorená. Potíme sa, každú chvíľu niečo papáme (hlavne ovocie), veľa pijeme, chodíme sa baviť a tak sú naše líčidlá (obzvlášť tie určené na pery) kladené vysoké nároky. Táto fixka je dobrým kompromisom, keď nechcete okraje pohárov domastiť od rúžu a keď vám farba zlieza z pier rýchlejšie než inokedy. Kedysi som písala o červenej fixke, ale vo svojej zbierke mám aj neutrálnu nude fixku a tiež túto krásnu ružovú.

11.

Pýtate sa, čo si dávam na nechty? Momentálne je to tento lak Colorama od Maybelline. Má krásnu ružovú farbu a jeho výdrž i doba schnutia je vcelku slušná, takže práve preto práve tento. Už čoskoro vás poctím aj článkom, kde jeho farbu uvidíte na väčších fotkách a niečo si o ňom prečítate.

7.

Na perách nosím aj rúž Color Whisper od Maybelline. Výdržou sa blíži viac k lesku, ale tá farba sa mi strašne páči. V poslednej dobe sa mi stáva, že si oči nelíčim očnými tieňmi. Dám si len nejaký mejkap alebo BB krém, riasenku (áno, aj o tej ste už čítali - je to Extra Pop Lash od Rimmelu a zabudla som vám ju tu vyfotiť) a na pery túto úžasnú farbu.  Ako takéto líčenie vyzerá, to vám taktiež ukážem už čoskoro. Test rúžu je vykonaný už azda 15x a článok je v štádiu prípravy.

5.

Ak sa len predsa rozhodnem nalíčiť sa výrazne, v mojej snahe o dokonalosť mi pomáhajú očné tieniky Color Riche od L'Oréal Paris. Ich výdrž je aj bez použitia podkladu výborná a preto boli mojou prirodzenou voľbou, keď som fotila túto "obloženú misu". :-) Však čo nám v lete treba viac, než skvele držiace tiene? Viac o nich sa dozviete na tomto mieste.

6. 

Pre ešte výraznejší pohľad použite kvalitnú a dobre držiacu očnú linku. Napríklad aj túto linku Super Liner Gel Intenza značky L'Oréal Paris. Linka je otestovaná a vydrží aj tieto horká. Viac dôkazov prinesie článok.

3.

Po dlhom horúcom dni sa teším do sprchy, kedy zo seba zmyjem všetky tie nečistoty, čo sa na mne počas dňa nachytali. Mojim momentálnym favoritom je sprchový gél Harmony Time značky Nivea, lebo sa po ňom nemusím krémovať. Čím menej krémov a mliek na telo, tým lepšie. Aspoň ja to takto cítim. Článok o tomto sprcháči som priniesla práve dnes, takže ak ste zvedavé, tak kuk sem.

Tak to by bolo pre zatiaľ všetko. Máte aj vy skúsenosti s niektorými vecičkami z tejto zbierky, alebo azda poznáte také, ktoré sa na leto hodia ešte viac? Budem rada, ak svoje tipy zverejníte v diskusii.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes