Zmena z Bridget na New Bridget

Webová aplikácia Blog.cz beží už od roku 2005 a číslo vytvorených blogov sa blíži k 7-cifernej sume. Poďme ale k vzniku tohto konkrétneho blogu. Moje nápady - ako ho pomenovať - nemali konca kraja, ibaže som nebola sama, kto svojimi myšlienkovými pochodmi došiel k takým názvom. A tak mi prischla Bridget Jonesová a lepí sa mi na päty už pekných 454 dní.


Nikomu azda nemusím vysvetľovať, kto je Bridget Jones. Tento film ste určite videli a pozrela som si ho i ja. Mohol to byť rok 2002, alebo dokonca aj neskôr, nepamätám si. Spomínam si len toľko, že na mňa príliš nezapôsobil. V tom čase som bola mladučká, štíhlejšia, čerstvo zamilovaná do muža, ktorého som považovala za svoju životnú lásku a poznáte to porekadlo. Sýty hladnému neverí. Asi ťažko presvedčíte dievča s hlavou v oblakoch, že existujú aj zúfalé a láskou sklamané ženy.

Asi 5 rokov na to si moja hlava urobila update v sekcii "názory na lásku" ako dôsledok tvrdého resetu môjho srdca. Chápala som opustenie partnera ako určitý progres, pretože som mohla opäť začínať s čistým štítom a pokúsiť sa nanovo zamilovať, pričom som sa v mnohom poučila z predošlých chýb a nadobudla skúsenosti, s ktorými som mohla v novom vzťahu pracovať. Ibaže ľudské srdce nie je počítač a city nie sú aplikácie, ktoré si môžete bezbolestne odinštalovať bez rizika, že vám po nich ostane chaos. Ak viete čo to o počítačoch, potom ste už určite počuli, že po odstránení niektorých aplikácií vám ostane neporiadok v registroch a kvôli tomuto neporiadku nemusia korektne fungovať nové aplikácie. Aj láska je svojim spôsobom aplikácia, ktorá vám po ukončení vzťahu zanechá neporiadok v hodnotách. Odrazu začnete premýšľať. Kde som urobil(a) chybu? Mal(a) by som sa meniť? Je láska pre mňa dôležitá? Ak nie láska, čo je pre mňa prioritou? Nerozdávam sa až priveľmi?

Reakciou na tieto zmeny bol môj prvý blog http://coldie3.blog.cz/, v ktorom vystupujem ako neskutočne premúdrená a životom skúsená osobnosť (myslené ironicky). Vo všetkom som mala chaos a ani šajnu o tom, čo ma baví, čo ma nebaví, čo potrebujem zdokonaliť, lebo som sa vo všetkom prispôsobovala iným (rozumejme iným ako novým potenciálnym životným partnerom). Niektoré rubriky blogu ostali dodnes úplne prázdne, pretože ma buď nenapadlo nič originálne, alebo téma, o ktorej som sa po dlhom váhaní odhodlala písať už medzičasom stratila na aktuálnosti. A tak som písala menej a menej a menej. Čoskoro bol denník týždenníkom, mesačníkom a napokon ročenkou. :-p

Blog New Bridget bol reakciou na tieto reakcie. :-D Som strelená baba, mám talent dostávať sa do trápnych situácií, pozerám seriál Frasier a tiež si občas vybľakujem pesničku All by Myself od Celine Dion. Aj zízanie na spiaceho muža je mi známe. :-) No ja nefajčím, nespíjam sa a nejem zmrzlinu na kilá. Ja som skôr na čokoládu, no tú zasa nejem v čase zúfalstva. Nie som od prírody blondínka, mám skôr svetlejšie hnedé vlasy a nie som žiaľ taká spoločenská. Kto sa na mňa pozrie, tomu dôjde, že ja nie som Bridget. To ona je mnou. A okrem mňa aj vami a všetkými ženami sveta, ktoré majú tendenciu robiť rovnaké veci, keď ich niekto sklame, zo všetkého sa obviňovať a ľutovať sa.

Keďže film končí happyendom, verím, že aj ten môj príde. Teraz nemyslím koniec ako odchod z tohto sveta... však vy viete, akého "Happyenda" mám na mysli. :-D No ak sa pozriem na seba a svoje správanie kritickým okom, musím uznať, že tomuto žiadanému sledu udalosti neveľmi napomáham. A preto som sa rozhodla niečo zmeniť. Mala by som konečne začať rešpektovať samu seba, lebo ak sa nemáte radi, ťažko môžete chcieť, aby mal niekto rád vás. Ak mám prechovávať voči sebe úctu, pre seba urobím toto:

  1. prekonám svoje fóbie, alebo sa o to aspoň pokúsim
  2. prestanem sa vyhovárať na kadečo a začnem chodiť viac do spoločnosti
  3. naučím sa ladnejšie chodiť a pohybovať (nie robiť polmetrové kroky ako Godzilla)
  4. zmením svoj účes a nechám si poradiť od odborníkov
  5. naučím sa líčiť na bežné príležitosti tak, aby sa ten Happyend nezľakol, keď ma zočí
  6. vyčistím svoju pleť a pokúsim sa dostať ju do normálneho stavu
  7. začnem sa viac hýbať a ak to pôjde, tak na čerstvom vzduchu
  8. schudnem, hoci to bude požadovať veľmi veľa zásahov do môjho zdravia a života
  9. naučím sa používať menej slov a ak to nepôjde, časť nahradím gestami
  10. prestanem sa utápať v depresiach a negatívne emócie pretavím do tvorivých činností dvíhajúcich náladu

Obsah tohto blogu sa doteraz značne vymykal tomu, čo bolo napísané čierne na bielom v mojom absolútne prvom článku. Zaznamenané mali byť moje postrehy, nápady, pokroky, ale aj poklesky, čiže tento blog mal byť o kom? O mne. Ale nie je. Aby takým bol, rozhodla som sa vo forme článkov predbežne zverejňovať stav plnenia jednotlivých úloh.

Nuž uvidíme, ako sa mi to podarí. Držte mi palce.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes